Last news in Fakti

26 Септември, 2022 09:27 1 193 32

Свиленски : Страната има нужда от правителство и НС, но няма как да се случи, ако има 8-10 партии

  • георги свиленски-
  • страната-
  • правителство-
  • парламент-
  • партии

„Газпром” за 1 месец увеличи печалбата си с 40 милиарда. 8 милиарда отиват директно в Кремъл като дивидент. Наказаната страна получава 40 милиарда, а тези, които я наказват – Европа, ще се къпем 1 път в седмицата. Санкциите не са път към мира", каза Свиленски

Свиленски : Страната има нужда от правителство и НС, но няма как да се случи, ако има 8-10 партии  - 1
Снимка: Нова телевизия

Държавата има нужда от парламент и правителство, но това няма как да се случи, ако има 8 или 10 партии. Това коментира в предаването „Здравей, България” Георги Свиленски от „БСП за България”.

„Една седмица преди изборите, призовавам българските граждани да гласуват за политически сили, които могат да сформират кабинет. Хората да решат какъв да бъде кабинетът – дали да е на ГЕРБ, или такъв със социална насоченост, какъвто беше нашият”, каза Свиленски.

„В тази кампания се наслушахме на много предложения – всички са загрижени за доходите, за сигурността. Факт е, че в парламента ще има 6-7 партии, които ще трябва да могат да си говорят. С ГЕРБ и ДПС няма да направим правителство”, каза Свиленски. Той отхвърли възможността за коалиция още с ИТН, „Възраждане” и „Български възход” на Стефан Янев.

„Разчитаме българските граждани да ни дадат такава подкрепа, че да няма кой да ни извива ръцете. Ще положим усилия да има кабинет”, каза още Свиленски.

Той отказа да отговори дали БСП ще признаят референдумите в Украйна.

„Позицията ще е преди изборите. Не мислете, че бягаме от темата и БСП няма да има позиция. Но нека да говоря от името на партията”, каза Свиленски.

Според БСП санкциите срещу Русия не работят.

„Газпром” за 1 месец увеличи печалбата си с 40 милиарда. 8 милиарда отиват директно в Кремъл като дивидент. Наказаната страна получава 40 милиарда, а тези, които я наказват – Европа, ще се къпем 1 път в седмицата. Санкциите не са път към мира. Ние казваме да се спрат всички военни действия и да се преговаря”, каза Свиленски.

Относно това дали България би трябвало да дава убежище на руснаци, които искат да избягат от мобилизация, Свиленски каза, че това е вътрешно политически въпрос на Русия и страната ни не трябва да се меси.


Бел.ред.
Цитат на Иво Сиромахов:
Убеден съм, че ако влязат в парламента, депутатите от ИТН ще се борят за президентска република така сърцато и всеотдайно, както в предишните три парламента се бориха за мажоритарна избирателна система.


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БОЦ - ко

    12 2 Отговор
    С гордост рече КРАСНАЯ тьотя,
    "-МИЛИОНИ ОКРАДОХ без да се потя !"
  • 2 смок

    12 2 Отговор
    Правилно си рекъл:Страната... Защото държава няма.
  • 3 Ще ходим

    10 8 Отговор
    Не къпани за да накажем путин
  • 4 ТаУмВзе

    12 3 Отговор
    Къв парламент бреее? За чии ни е. До 6 месеца Пак уж изборчета. Но преди тва ще се Разпаднем в Последна национална катастрофа. Друго няма как да стане.
  • 5 иди ми дойди ми

    12 5 Отговор
    "Санкциите не са път към мира",а санкциите са път към нощта. Ще изключим всички светлини. И фаровете на колите. Щото нема тоци.
  • 6 Факт

    8 8 Отговор
    Нали това е целта на русороба Радев и водещият му офицер Мутрофанова.Видяха че няма да могат да върнат мафията на власт с избори и решиха да го направят със служебни правителства.
  • 7 Немо

    22 1 Отговор
    Ма как ,бе ???!!! Ма тя (страната ни) изобщо нЕма нужда от много партии !!! Има нужда само от ЕДНА партия и ЕДИН пръв партиен и държавен ръководител , нали др. Свиленски ??? И тази партия е БСП , а ръководителя - др. Нинова !!! Връщаме чл.1-ви в Конституцията и ... всичко тръгва по мед и масло !!! Нагли . по нагли , най нагли и чак най отгоре - Свиленски и БСП !!! Крадци , безсрамни и лъжливи - пак ни се предлагате , като магистрални ... тки и очаквате пак да ви повярваме ли , що ли ???!!! Баста !!! Този път - ако прескочите 4-те процента ще е ЧУДО (или - манипулация на вота) - добре си набийте този факт в чугунените глави , добре !!!
  • 8 мъкаааа

    9 3 Отговор
    Като се разпаднем,ще ни налазят чужденците,като скакалци и ще ни мушкат с ножове.
  • 9 лоза

    7 11 Отговор
    Баце може да си фане пътя към Барцелоната,там има къща зер. И булка-мис.

    Коментиран от #16

  • 10 Наблюдател

    13 6 Отговор
    Тази руска подлога се съревновава с баджанака си кой да обслужва по усърдно руските интереси!
  • 11 Дидо D

    12 7 Отговор
    Кой всъщност е агресора в Украйне ?
    Украйне, която тормозеше руснаци
    Путин, който си иска земите?
    США, която се меси там където не й е работа?
  • 12 Весо

    15 1 Отговор
    БСП докара плоския данък, а учудвате ли се, че когато те управляват и започват кризите?
  • 13 Развийш ли

    9 4 Отговор
    Баджанака седнал на Газпром сметки да прави Ако руснаците за кратко печелят от едно нещо от хиляда други неща са в батака Путин уверено ги води към разпад
  • 14 Избирател

    15 1 Отговор
    Плешивия пудел на кака Кури да се моли да имат поне 10-15 депутата,че на следващи избори,отиват при сестра Галева и Миглена Кунева.
  • 15 тоз пък

    13 1 Отговор
    А колко беше лесно, като има само една партия, а? Къде ни връща този?
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Хахаха

    14 1 Отговор
    Точно заради тоя,аз и приятелите ми, спряхме да гласуваме за бсп
  • 18 Тахумба

    8 0 Отговор
    Свиленски, правителствата не се случват ей така от самосебе си. Правителствата се съставят.
  • 19 Жорката

    10 1 Отговор
    Свилен ски, да си публикува бизнеса и банковите сметки с Обеснение и после ще видим
  • 20 вввв

    9 1 Отговор
    как преди избори можете всичко , а като се намърдате в парламента сте пълни некадъррницци
  • 21 Анализатор

    6 3 Отговор
    Ами да ги намалим партиите бе Свиленски!
    Да изкараме от парламента путинофилските кат БСП, Израждане и пр... и нещата ще си дойдат на място...
  • 22 такадае

    7 2 Отговор
    Ами Свилен ще ви намалим бре като са много 7-8 партии. Ще ви намалим. И без друго вие в БСП от 32 г. си живеете на гърба на българите, станахте милионери само от заплати от данъците на българите, освен каквото сте успяли да откраднете, та ще ви намалим. Вие крадците от ГЕПИ, шпионите на краварите от ПП, либерастите от Дай България дето са на грантове от Америка иска да язди България, всички вие сте едни паразити, дето си живеете на гърба на българите и ще трябва да ви намалим. За чалмите не споменах но те трябва да бъдат изгонени по дефолт. Та наистина е време да ви изгоним на първо време. Ти например един пирон можеш ли да забиеш с двете си ръце, нещо работил ли си освен да лъжеш и мамиш?
  • 23 Ще има

    4 5 Отговор
    Правителство като Възраждане ви отвее всички
  • 24 Сульо Пулев

    7 1 Отговор
    Броя на партиите в НС веднага ще се намали, ако БСП се откаже да участва в изборите.
  • 25 Хъъъм

    3 2 Отговор
    За какво са ни...Последния парламент и правителство не направиха нищо, дори навредиха. Наистина е време за смяна на управлението. Няма как 6,7 и повече партии да се разберат, време е да станем президентска република...

    Коментиран от #32

  • 26 Народа доброволец

    4 1 Отговор
    Най добре е да останат две партии .управляваща и опозиция а всички други измекяри в бюрото по труда и с мотиката на терен .навсякъде трябва работна ръка .чакаме ви в карловско
  • 27 Директора

    6 1 Отговор
    Свиленски, на хората вече им се провръща от едни и същи лапачи като тебе. Омръзнахте на всички. 20-30 едни и същи лица се въртите навсякъде. Не се наядохте!
    И какво, като с 8-9 партии не става, да ви оставим вас с Корнелия да смучете само вие ли?
    Безсрамник!
  • 28 Българските турци

    2 0 Отговор
    Две в управляващата коалиция...седем в официалната опозиционна коалиция... и около 20 партии джюджета ... и от 20 години в Турция има и правителство и НС!!! ... Значи не е невъзможно !!!...Зависи от манталитета и единството на нацията !
  • 29 гост

    3 1 Отговор
    Дано теб да те няма в парламента. Гнус ляр
  • 30 СТРАНАТА НЯМА НУЖДА ОТ КРАДЯЩИ ПРАВИ

    2 3 Отговор
    ТЕЛСТВА НА БОКО ТИКВАТА И КИРО ПРОСТОТО !
  • 31 ЗА КАКВО СА ИЗБОРИТЕ ?

    4 0 Отговор
    ПО ДОБРЕ Е ДА СЕ ИЗБИРАТ КАТО В ТОТОТО - ВСИЧКИ СА ЕДНАКВО НЕКАДЪРНИ И КОРУМПИРАНИ !
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол