Last news in Fakti

30 Ноември, 2022 16:46 1 172 11

Кметове към депутатите: Организацията с временните складове за дърва не работи. Защо нещата да са толкова сложни?

  • кметове-
  • депутати-
  • складове за дърва-
  • организация

Кметът на Калофер обяви, че директорът на Горското стопанство е определил да се добива дървесина на 15 километра навътре в гората, което е сериозно предизвикателство за транспортните фирми

Кметове към депутатите: Организацията с временните складове за дърва не работи. Защо нещата да са толкова сложни? - 1
Снимка: БГНЕС

Със закъснение започна заседанието на временна комисия за разглеждане на въпросите с недостига и високите цени на дървата за огрев за отоплителен сезон 2022-2023 и за изготвяне на предложения за справяне с тези проблеми.

"Ако списъците за дърва в общините се правят от кметовете, те не се разпределят справедливо. Това е така, защото в една къща може да живеят няколко домакинство, в други – има презапасяване с дърва. Този механизъм не е ефективен", заяви заместник-министърът на земеделието Валентин Чамбов по време на комисията, предаде репортер на Novini.bg.
Той увери, че няма недостиг на дървесина в населените места и увери, че никой няма да бъде оставен да студува. Той призна, че има места, на които са осигурени по-малко от обещаните 10 кубика, но ще има допълнителна доставка.

Кметове на населени места споделиха проблемите на гражданите във връзка със снабдявянето с дърва за зимата.
Кметът на Калофер обяви, че директорът на Горското стопанство е определил да се добива дървесина на 15 километра навътре в гората, което е сериозно предизвикателство за транспортните фирми. Който може отива и си набавя сам дървата, но с много труд, каза Румен Стоянов. Населението иска да направи икономия за домакинството, а фирмите предпочитат да продават дървата на печалба. Трябва да се намери начин да може хората поне с труда си да си направят икономии и разпределението да се съгласува с кметовете, каза той.

Кметица, която е първи мандат, се оплака, че заради проблема с дървата за огрев, хората нямало да я подкрепят на следващите избори.

„Организацията с временните складове не работи. Това е пълна измислица. За да отидеш до този склад трябва да имаш Джипиес и да си регистриран към горските. Така отново прибягваш до фирмите. Защо трябва нещата да са толкова усложнени?“, питат се кметовете.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    12 0 Отговор
    ДЪРВЕНО ГОРСКА мафия КОНТРОЛИРАНА от ДПС и ГЕРБ
  • 2 "Белите дробове на планетата нарязани на

    5 1 Отговор
    ..на боклук за печки....от ненормални двукраки, които после плащат милиони за въглероден данък..
    .4743
  • 3 оня с косата

    3 4 Отговор
    Населението да отива в гората и да си набавя дърва без пари, като в същото време е въоръжено, и готово да стреля на месо, появили се горски или жандармерия.
    Като искат война ще я получат, но ще бъде кървава, а кръвта ще се вижда по долните течения на реките... всяка жена омъжена за жандармерист или горски веднага да се развежда...
  • 4 тъпчо

    5 0 Отговор
    каквото и да приказват дърва няма..по скоро има но се карат в пунктовете за дърва където цена им скача два пъти..подадох молбата в горското за 8 кубика..докара ми 4 и обещаха още 4 след 10 ноември, ама той май отдавна мина...
  • 5 Пенционер

    4 0 Отговор
    Още чакам ефтините дърва на Нинова.
  • 6 Истината

    1 0 Отговор
    Всичко е направено за/пари/ скъпи дърва за народа!
  • 7 За сеченето четем всеки ден

    2 0 Отговор
    А нещо по въпроса за заселяването ще прочетем ли? Уляхте се бре!
  • 8 Турлак

    0 1 Отговор
    Един камион с нарезани дръвя 5 кубика е 900 ле.На кой му изнася,на кой не—да мръзне като Германец .
  • 9 Мафия

    0 0 Отговор
    Мафия
  • 10 Е да де

    1 0 Отговор
    Ако нещата са по простичко и човешки направени,
    то тогава държавните служители,каквито са и общинарите
    ,,ще умрат от глад,, и
    ,,партийните касички ще олекнат,,
    Това е партиината система,храни партиите,а не гражданите.
  • 11 ЗАКРИВАЙ

    1 0 Отговор
    Дееее и корумпираните кметове, само мрънкане, само далавери, все никой не им е казал.. ЗАКРИВАЙ!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол