Last news in Fakti

30 Ноември, 2022 22:31 1 318 28

Александър Ненков: Колкото и избори да направим, никой няма да придобие такава мощ, че да има мнозинство

  • александър ненков-
  • премиер-
  • правителство

Още нямаме име за премиер. ГЕРБ има подготвени хора, но трябва да се намери баланс между различните партии

Александър Ненков: Колкото и избори да направим, никой няма да придобие такава мощ, че да има мнозинство - 1

"Още нямаме име за премиер. ГЕРБ има подготвени хора, но трябва да се намери баланс между различните партии. С конкретни задачи, които това правителство да изпълни. Чак тогава да се говори за състав. С голяма вероятност отиваме на следващи избори. В момента не виждам оправдание да няма правителство. По определени теми има широко мнозинство", заяви депутат от ГЕРБ Александър Ненков в "Денят ON AIR".

Той е на мнение, че има много голямо поляризиране в обществото и от "Демократична България" са комплексирани, че електорално ще загубят. "И ние ще загубим избиратели, но в името на държавата трябва да излезем от тази политическа криза", настоя депутатът от ГЕРБ.

"Колкото и избори да направим, никой няма да придобие такава мощ, че да има мнозинство да си нареди дневния ред както му е угодно. Трябва да има политическа отговорност, затова правителство на малцинството е рисково", подчерта Ненков пред Bulgaria ON AIR.

По думите му няма логична причина, освен страх, "да не се излезе от тази каша". От ГЕРБ ще разговарят с всички партии в търсене на мнозинство, тъй като всеки трябва да пренебрегне политическото си его в опит за пресечни точки.

"Колегите искат ГЕРБ да влезе в капан и да направи правителство с ДПС, което няма да бъде стабилно. Считаме, че ДБ са по-разумни от "Продължаваме промяната" и трябва да представляват част от обществото, което излиза и протестира. Ако се направи правителство без ГЕРБ, пак няма да е стабилно", смята депутатът.

Според него ще дойде време, когато ДБ и всички други партии ще бягат като дявол от тамян от "Продължаваме промяната". Едно обещание нямат, което да е изпълнено, изтъкна Ненков.

Той не вижда логика ГЕРБ да подкрепи втория мандат на "Продължаваме промяната", особено по начина, по който те си го представят.

"Нищо не разбирам от флашки и кодове. Немалък процент от хората също нищо не разбират. Изборът трябва да е достъпен и разбираем за всеки един гражданин. Немалък процент хора не вярват на машините. Ако една машина е развалена или хакната, това поставя под съмнение целия избор. Ако в една секция стават манипулации, това не поставя под съмнение целия избор. Ние не сме против машините, но трябва да има избор", коментира още Ненков.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Адам Хилтън

    10 2 Отговор
    Мнозинството не гласува, защото никога не е имало избори за важните неща - предварителни избори за кандидатите, избори за % одобрение на партиите (партиите с най-малко одобрение изобщо да не участват). А за референдуми и дума не е станала, откакто на последният за Белене на властта не и хареса резултата и ги обяви за "невалидни" - ами като обявявате единственият референдум от 30 години за "невалиден", не се чудете защо хората се отказаха да гласуват!
  • 2 Закс

    10 1 Отговор
    Добър ден ! Нали затова ви разпиляха на толкова партий !

    Коментиран от #24

  • 3 Токсик

    6 10 Отговор
    Направете де, пък да ви видим! Хайде на бас, че след още едни избори Възраждане ще имат мнозинство! Направете и референдум за ЕС и НАТО пак да видим колко сте църкащите мишки !
  • 4 А ще ви свършат парите за покупки

    21 0 Отговор
    Доста сте на клона , зайчарника е на изпразване.
  • 5 Вие

    17 2 Отговор
    Мафиотите ще сте история следващите избори.

    Коментиран от #12

  • 6 Хъхъ

    16 2 Отговор
    Ако прокуратурата работеше както трябва ГЕРБ-ДПс-БСП щяха да бъдат заличени много бързо ….
    Надеждите са в Кьовеши да ви резне тиквата нахална и крадлива
  • 7 Средващите избори

    4 14 Отговор
    Възраждане 50%.

    Коментиран от #8

  • 8 оня с коня

    7 3 Отговор

    До коментар #7 от "Средващите избори":

    Възраждане със 50% лиии?Аре тогава без Следващи избори.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Приятел,

    8 0 Отговор
    Много на сериозно се взимате всички.
  • 11 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    8 1 Отговор
    СМЯХ герб И мощ ДА бе ДА 12 ГОДИНИ КРАЖБИ РЕКЕТ ИЗНЕДВАНИЯПРЕМАХВАНЕ НЕУДОБНИ БУХАЛКАДЖИИ
  • 12 хххх

    4 1 Отговор

    До коментар #5 от "Вие":

    Мафиотите винаги властват в България. Щом още ни управляват комунисти БКП значи няма шанс за управия...
  • 13 Ники чука

    6 0 Отговор
    ХОДИЛ ЛИ СИ ПРИ ЗАЕЧАРНИКО У БАНКЯ А НЕНКОВЦИ
  • 14 Именит

    8 0 Отговор
    Тоя смешник с фалшив нос "купи на Цветанов апартаментите за да може той от своя страна да оправдае от къде има пари за апартамента с асансьора!
    В затвора им е мастото
  • 15 дгдхш

    5 0 Отговор
    Вие си имате, хлебарко герберастка, заедно с ДПС и БКП и Възраждане
  • 16 Уса

    4 0 Отговор
    Без топки няма мощ всички сте скопени.Народа спря да гласува и нещата си дойдоха на мястото станахте немощни и само помоща от вън ви сплотява и крепи
  • 17 Абизяната, едно от "Остриетата" на ГЕРБ

    6 0 Отговор
    Ако татко небеше в КС този ЕДВАЛИ щеше да е Абониран за Депотат!
  • 18 Народа ще гласува, защото ГЕРБ и ДПС

    4 0 Отговор
    Точно това ги Устройва, да има ниска избирателна активност!! За това насаждат тоя Нихилизъм непрекъснато! Да покажат, че твоя, нашия глас няма значение!! Тяхния Електорат, купен, платен, корпоративен, Чиновници ще отидат задължително да гласуват!! За това, "агитират" Народа да не гласува!? Народе Гласувай, така ще се отървеш от ГЕРБ и ДПС, Гласувай Народе, когато дойдат избори!!

    Коментиран от #20

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Българка

    2 0 Отговор
    Тява да се гласува защото на хората ни омръзна това лицемерие кражби чекмеджета охолен живот на уж народните предстанители които гледате да се доберете до парламента за високи заплати държавна софра за ден да мине друг да дойде та ВИЕ СТЕ ИЗЕДНИЦИ НА ГЪРБА НА НАРОДА СТАРИТЕ МУЦУНИ КОИТО СТЕ СЕ АБОНИРАЛИ В ПАРЛАМЕНТА ДО ДЪЛБОКА СТАРОСТ!!! Та се чудите как да може да изменяте законите във ваша полза!Как да си увеличавате заплатите непрекъснато!Какви привилеги и Т.Н. и Т.Н.ВИЕ НИ ОТВРАТИХТЕ ДА ГЛАСУВАМЕ!!!ВИЕ И БЕЗ НАШИТЕ ГЛАСОВЕ СИ РАЗПРЕДЕЛЯТЕ ПАЯ!Но на Народа в един момент ще му дойде в повече вашето безобразие безхаберие лъжи кражби лицемерие!!!
  • 22 Иванов

    0 2 Отговор
    Народа иска Президентска република, макар малцина да го съзнават. С всеки следващ избор все повече се рои Парламента, независимо каква система за избори се приеме. Може даже да гласуваме с боб и царевица, все тая. Ако нещо лъсна от машинния вот, то е до каква степен са били манипулирани изборите поне 20 години назад. Колкото до това не само Ненков не разбира от флашки, а и много други. И по стар български обичай много разпалено се изказваме точно за това, което най-малко разбираме.
  • 23 фАНТОМасс

    1 0 Отговор
    Гоз младеж многа умен бил ! Сам ли го измисли това нещо или ББ му го е казал ?
  • 24 Бенджи

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Закс":

    Добре бе , Закс , ама как можеш да пишеш партиЙ с Й ? Пише се партИИ с И ! Партий може да е някой римски сенатор или философ .....!
  • 25 Йеронимус БОШ

    0 0 Отговор
    Разбирате ли защо някои начело с Тиквата и ШАЙКАТА , са мераклии за хартиена бюлетина ?
  • 26 Българин

    2 0 Отговор
    Това момче е от комунистическо котило иначе голям евроатлантик.
  • 27 Недоразумения

    1 0 Отговор
    сте вие слагачите от герп и ще ви свършат скоро далаверите и всички в СЦЗ. Бай Ставри е закупил допълнително кофи за всяка килия и вазелин за Ранърса.
  • 28 Бивш гербаджия

    0 0 Отговор
    Най-много деца и внуци на старите крадци от комунистическо време има в герб, а има и още такива с партийните си книжки. Ей по-големи мръсници и мъстии от герпавите нема.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове