Last news in Fakti

2 Декември, 2022 06:04 1 992 29

Първи протестни действия в историята на МВнР

  • мвнр-
  • протест-
  • стачка-
  • заплащане

Работещите в министерството настояват за достойно заплащане на труда

Първи протестни действия в историята на МВнР - 1
Снимка: БГНЕС

От днес служителите на външно министерство започват ефектива стачка, предаде NOVA. Това са първите протестни действия в институцията от близо 144-годишната история на българската дипломация.

Работещите в министерството настояват за достойно заплащане на труда и индексиране на командировъчните, както и да спре практиката да се намалява основната им заплата при заминаване в дългосрочна командировка.

Още вчера министърът на вътрешните работи Николай Милков поиска 30 процента увеличение на заплатите във ведомството. Синдикатите обаче искат 100% ръст на възнагражденията.

Стачните действие във външно министерство започнаха още в сряда, когато около 200 служители на МВнР се събраха в двора и символично хвърляха във въздуха жълти стотинки като знак, че настояват за достойно заплащане.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Боруна Лом

    34 2 Отговор
    ДА ВИ ЗАКРИВАТ! ХУБАВИ САМО КЕБАПЧЕТА!

    Коментиран от #12

  • 2 Така е

    19 1 Отговор
    Винаги има първи път !
  • 3 Намаление

    33 1 Отговор
    на чиновниците , а не само "дайте пари"!
  • 4 Всеки който е бил зад граница и му сее

    41 1 Отговор
    Наложило да ползва, услуга на Посолство или консулство на, България в чужбина сее убедил в едно!! В тези Служби работят само връзкари, Некъдърни, мързеливи некомпетентни, вживяли се на много велики чиновници!! Никаква, работа не вършат въртят си лични и частни услуги и далавери, не работят като държавни служители, смятат се за Богоизбрани!? Да подават Оставки и да напускат!? Всичко е връзкари!!? Калинки и Търтей!! Да напускат!!
  • 5 Хахо

    38 3 Отговор
    Тия наглеци не заслужават и сегашните си заплати. Да си пускат вечния хит на Веско Маринов "Нашата полиция ни пази" и да отиват на коледен банкет. Като видите там какви пачки пръскат, ще разберете дали са им малки заплатите
  • 6 Дааа

    33 3 Отговор
    Що не стачкувахте 15 години по време на голямата мафия дпс-герб-бсп вееееее
  • 7 Работник

    31 3 Отговор
    Преди 12 години работих временно един месец там и се храних във стола им. Знаете ли какви им бяха цените на храната , като от времето на Тодор Живков стотинки , общо взето за 2лв се хранех със първо , второ и трето. Не вярвам сега да са се променили цените . Те хубаво протестират но нека цените във стола където се хранят да ги направят като на просто смъртните хора и да си плащат според стандарта на живот. И аз бих искал европейска заплата а да се храня като през комунизма.
  • 8 СЗО

    32 0 Отговор
    Чантаджии.
  • 9 Онзи

    30 1 Отговор
    Администрацията в България е надута до спукване. Където и да влезеш - кафета от сутрин до вечер и не работещи служители, правещи се на Господ, ако опреш до тях. 60 % от тях трябва да бъдат съкратени, за да се върши работа.
    Всеки, когато е постъпвал на в молбата си е написал "Моля, да бъда назначен". Никой не го е сложил насила там. Като не му изнася - да заминава в строителството, или с селското стопанство. Нужда от пастири - бол. Но, друго си е на топличко, на бюро, колешки, кафета, вицове и досадни клиенти !!!
  • 10 Гост

    31 0 Отговор
    А вие кога ще станете достойни за службата?
  • 11 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    27 0 Отговор
    СЪКРАЩАВАНЕ на ЧИНОВНИЦИТЕ
  • 12 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    13 0 Отговор

    До коментар #1 от "Боруна Лом":

    ГРАДСКИ много сте ФАКТО ЛОГИЧЕН ТОЧЕН

    Коментиран от #15

  • 13 ИНТЕРНЕТ ВЕЧЕ ИМА НАВСЯКЪДЕ

    21 0 Отговор
    Президенти и премиери си общуват през интернет....и при тия да стане така....трябва масови съкращения в това министерство.....
  • 14 Капачки за полицай те

    21 0 Отговор
    Капачки да и събират на тези некъдърници
  • 15 Боруна Лом

    17 0 Отговор

    До коментар #12 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    МЕРСИ И ЖИВ И ЗДРАВ!ОТ ТАМ САМО БЕЛИ! ПАСИТО,КрЕМТОДОРОВА И ДРУГИ ПРОДАЖНИЦИ И КАМАРА ПОСЛАННИЦИ

    Коментиран от #22

  • 16 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    20 0 Отговор
    " На койт не му изнася , молбата и да се изнася! Отвън чакат на опашка !"
    . / шефа/
  • 17 Студопор

    21 0 Отговор
    Много тактично в статията не се споменава колко им е заплатата в момента. Отделно, че службата им като цяло не е кой знае колко достойна и пълноценна така или иначе...
  • 18 Тити

    18 0 Отговор
    Ами като не им изнася да напускат никой насила не ги държи.Дажецтази заплата им е много за работата която вършат.
  • 19 Тази гангрена, МВР,

    6 0 Отговор
    първо трябва да изреже и обгори загнилите си язви. Чак след това може да се помисли за "Достойна, държавна служба". Те са ОПГ.
  • 20 Данъкоплатец

    10 0 Отговор
    Предлагам да вдигнем заплатите двойно само на хетеросексуалните служители в министерството, демек на двама, трима.
  • 21 мммда

    4 0 Отговор
    На запад полицайте са с около 25-30% над минималната заплата и ги гонят постоянно да изпълняват нормативи, да не говорим, че престъпността там е интернаионална и е в пъти по-голяма от тая Бг.
    Нямат никакво оснвание за протест, при положение, че си почиват на работа.

    Коментиран от #25

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Каква е първата и

    3 0 Отговор
    най - важна задача на току що назначения мелецюнер?
    Да отиде в черквата да и освети палката си. Сетете се защо.
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Студопор

    3 0 Отговор

    До коментар #21 от "мммда":

    МВнР е Министерството на Външните, не на Вътрешните работи. Става въпрос за посланици и консули, не за ченгета. Ченгетата са в МВР.
  • 26 Бамбука

    0 1 Отговор
    Ниските заплати ( около 1100 лв. - владее на 2 езика ) на младши сътрудник предполагат в министерството да влизат наистина връзкари, осигурени от родителското тяло. Конкуренцията е между "свои" хора. Назначените в чужбина са също на ръба на нормален и достоен живот. Затова и резултатите са такива, недоволни от обслужването зад граница, колкото искате.
  • 27 уaйтнoйз

    0 0 Отговор
    в кочината дори консулствата и секви поверени у делата оти ние посланници немаме сака да си получават заплатите на козяк. поне да е ясно, че кой поръчва той и ше плаща.

    за пръв път чувам тия да са недоволни. мое дс носят каси в кауфланд ма и затова не стават
  • 28 Пешо

    1 0 Отговор
    Защо само 100 % да искат 200 % , ама да ги намалят четири пъти като бройка .
  • 29 безпартиен

    1 0 Отговор
    На когото не му харесва заплащането или условията на труд,има пълното право да НАПУСНЕ и да си търси работа в частния сектор!!!Интересно ЗАЩО никой от тези получаващи заплати от бюджета /държавен или общински/ не напуска за да си търси по-платена работа съобразена с образованието и професионалната подготовка?Това може и го прави единствено работещият в частния сектор!Ако не се разбере с работодателя за това,какво го устройва на работното място,напуска и отива в друга фирма!Тези "бюджетните" да не са задължени да натискат столовете и да реват за заплати?От над 700 000 получаващи такива заплати поне 50% трябва да се съкратят и насочат към частния сектор!Отделно е въпросът за т.нар."работещи" пенсионери от бюджета!Такива има само в България със заплата+ пенсия+20 заплати за пенсиониране!В МВР само са над 5000 човека на ръководни длъжности и заплати над 2500-3500 лв.чисто!А други държавни или общински хранилки?Питайте министъра на труда колко са такива "работещи" и толкова необходими,че ако не са там ще се закрият цели министерства!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове