Last news in Fakti

2 Декември, 2022 07:18 1 796 14

Красимир Янков: Положението пак е: "Каква я мислехме, каква стана". Битката е кой контролира процеса и броенето

  • красимир янков-
  • контрол-
  • процес-
  • броене

Лидерът на "Българска прогресивна линия" призова за международни наблюдатели, които да следят за законността на вота

Красимир Янков: Положението пак е: "Каква я мислехме, каква стана". Битката е кой контролира процеса и броенето - 1
Снимка: Bulgaria ON AIR

Депутатите от ГЕРБ, БСП и ДПС успяха да върнат хартиената бюлетина.

"Положението пак е: "Каква я мислехме, каква стана". Пак я мислеха някаква ГЕРБ, БСП, ДПС, но накрая каква стана... Тук битката е кой контролира процеса и броенето. Разбираемо е да има възможност за избор, всеки, който да има право на глас, сам да реши дали да гласува с хартия или с машина. Но трябваше да се засили контрола, така че да няма съмнение, че може да бъде контролиран вотът на суверена. След агресивната съпротива срещу въвеждането на хартиената бюлетина остава съмнението за манипулация при електронното гласуване", коментира лидерът на "Българска прогресивна линия" Красимир Янков в студиото на "Денят ON AIR".

Той беше категоричен, че проблемът не е в начина на гласуване, а в гарантирането на прозрачността при отчитането на вота.

"Въпросът е в опростения протокол при преброяването, да няма задрасквания, да има контрол на самата машина чрез отрязъка - това, което машината изважда на хартия, за да покаже на избирателя. Въпросът е защо в прeдишините избори позицията на "Продължаваме промяната" и ДБ беше да не може да се преброява този отрязък, т.нар. разписка", посочи Янков пред Bulgaria ON AIR.
Политикът призова за международни наблюдатели, които да следят за законността на резултатите при предстоящите избори. Той коментира и защо "Българска прогресивна линия" не се включи в кръглата маса на бивши членове на БСП.

"Политиците на прехода, които носят вина за действията и бездействията си, трябва да отстъпят. Тези, които се събраха на кръглата маса, олицетворяват точно това. Голяма част от тях бяха част от изпълнителната власт и всеки един от тях черта бъдещето на България. Малко объркано е. Виждам желание да се сложи етикет на ново ляво, обединение на лявото. За да може да претендира политически проект, че е в лявото пространство, е изключително важна хигиената в пътя, по който върви от създаването си", заяви Янков.
Политикът очерта разликата между неговата партия и новия политически проект: "Ние не искаме да бъдем част от разцепването на БСП. Затова с група съмишленице се опитваме да разширим нашето влияние в лявото, от което отстъпи БСП".

Една от идеите, които "Българска прогресивна линия" иска да постигне, е преразпределение на печалбата в реалната икономика.

"Свръхпечалбите да бъдат разпределени сред тези, които са причина за тях - това са работниците. Няма класово осъзнаване и класово разделение, има хора на свободните професии, на които трябва да се подаде ръка. В момента в НС има миш-маш, няма ляво, няма дясно", добави Янков.


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    6 4 Отговор
    ОВЛАДЯВАНЕ на ДЪРЖАВАТА

    Коментиран от #7

  • 2 Смех

    10 8 Отговор
    Бюлетините ги върнаха, за да си напраеят избори както им изнася, кеф ти чували, кеф ти Костинброд. А относно свръх печалбите - кой милиардер раздава милиарди на работници?!? Няма такъв.
  • 3 Битката е

    3 3 Отговор
    Между старите червени лишШпери и младите червени тарикати. А и летеца беше в битката но той кацна и няма да литне!
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Така така

    7 4 Отговор
    Не е важно кой гласува, а кой брои
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Жоро от Враца

    7 3 Отговор
    Краси, ти си ни много ясен.. отново си мислиш за милион чета. Преди прибра от Бойко, сега си на рекичка при корнелия. За много по ниска цена си там но корнела ще те изльже отново и то безплатно

    Коментиран от #13

  • 9 ха ха

    4 1 Отговор
    приказки подобни на вестникарските демократични ценности , няма как препоръчаните от везирите на султана които сеят омраза между българите да го допуснат , в момента те управляват депутатите със сладки локуми , мазни приказки и дебели досиета , освен сочни субсидии от EU печелят и от умишлената мизерия на болшенството български граждани унижени от собствените им ;политици ;
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    1 2 Отговор

    До коментар #8 от "Жоро от Враца":

    ФАКТИЧЕСКА ИСТИНА е написаното от ВАС господин ЖОРО
  • 14 Българските турци

    0 0 Отговор
    В Народното събрание депутатите обсъждат в пленарната зала промените в Изборния кодекс.Всички си имат свои преценки и планове кое ще е изгодно за тях!...Това е един от показателите за това че в България се прави политика тотално от горе на долу...Забележете!...Дебати за машини и хартиени бюлетини...после дебати за начина на броене на бюлетините и тъй нататък !...До избирателите още не са слезли а като се има в предвид процента на участие в изборите , до обикновенния българин въобще нямат намерение да слизат !... Това значи че на следващите избори България може да влезе в световната статистика с най нисък процент на участие в избори ! На това турците казват "сами си свирят...сами си играят"! А политика се прави от долу нагоре !...От 20 години опозицията критикува избирателите в Турция че се оставят да бъдат мамени от партията на Ердоган за няколко чувала въглища и 5 - 6 пакета с макарони...и до днес не са успели да разгадаят че това не е подкуп а е ефикасен ключ за вратата към съзнанието на турския избирател...че магията е именно зад тази врата където освен съзнанието седи и достойнството и егото на народа което има нужда да бъде забелязано и оценено !...
    Тия неща не би трябвало да Ви ги пише от време на време тук един посредствен турчин с двойно гражданство като мен,който дори и не живее в България ...а би трябвало вашите журналисти и тежкокалибрени анализатори да разтърсват общесвото ежедневно у Вас !...
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол