Last news in Fakti

2 Декември, 2022 08:57 812 11

Радостин Василев: Район „чужбина“ остава мъртъв, защото не е ясно как се разпределят мандатите

  • радостин василев-
  • район чужбина-
  • мандати

През последните 2-3 избора, когато машините вече са въведени, няма нито един доказан случай на злоупотреба с вота на гражданите, коментира депутатът от ПП

Радостин Василев: Район „чужбина“ остава мъртъв, защото не е ясно как се разпределят мандатите - 1
Снимка: БГНЕС

Дебатът за фалшифициране на вота с машите мина в началото на заседанието на парламента. Опитът показва, че фалшифицирането на вота е при гласуване с хартия. През последните 2-3 избора, когато машините вече са въведени, няма нито един доказан случай на злоупотреба с вота на гражданите. Това заяви депутатът от „Продължаваме промяната“ Радостин Василев в предаването „Денят започва“ по БНТ.

След снощи машината е един принтер и Секционната избирателна комисия (СИК) брои тези разписки и създава протокол. Имаме бюлетини, които брои СИК, имаме разписки, които отново брои СИК, създават се два протокола, които после се обединяват в един. Това ще доведе до много грешки. ЦИК ще разполага с флашките от всички секционни комисии, но не може да ги предоставя свободно, посочи Василев, цитиран от novini.bg.

Депутатът от ПП отбеляза, че район „чужбина“ e запазен при липса на елементарни насоки за даване на мандатите.

Район „чужбина“ само фигурира в Наказателния кодекс, но отказаха възможността да определим начин на ЦИК да определя мандатите. Район "чужбина" ще го има и ще фигурира както досега на хартия без определени мандати за него. ГЕРБ, ДПС И БСП отказаха да обсъдим възможността, да определим начин на ЦИК, да въведем един елементарен механизъм, по който да се определят мандатите. Район „чужбина“ остава мъртъв, защото не е ясно как се разпределят мандатите, допълни още той.

По думите му в България има области, в които има повече мандати, отколкото избиратели. И добави, че вероятно ще се преразгледат мандатите и в България заради преброяването.
С колегите от „Демократична България“ проведохме среща и решихме да предложим правителство на малцинството. Това не може да стане без условия. Условията са приемане на закони, които да гарантират нормалното функциониране на държавата. На следващи ден хартиената коалиция внесоха в зала Изборния кодекс. Това беше ясен знак, че няма да подкрепят нашите девет политики. Ако има кабинет на малцинството, който е в капан на парламент, в който се решават по този начин въпросите ще бъде по-вредно за България, коментира Василев.

Той изрази надежда, че БСП не са „затворена страница“ за коалиционни партньори.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Скрий се бе

    14 3 Отговор
    Поне капка срам нямаш ли? Не мога да чета и думичка казана от долно нещо като теб! Поне се събра с другият отпадък в страната ПП!

    Коментиран от #10

  • 2 Грую

    11 1 Отговор
    Факта ,че на теб главата ти е куха и всичко ти е пълна мъгла ,не означава че е така в действителност.Предателя си е предател за цял живот.
  • 3 шам фъстък

    8 2 Отговор
    Район „чужбина“ трябва да бъде премахнат от изборите. В изборите трябва да участват само хората,които живеят в България. Стига вече с тия излишни разходи! Уж нямало пари в бюджета,а излишни средства се хвърлят за щяло и нещяло! Престанете да ухажвате неживеещите в България,които не плащат данъците си тук!
  • 4 Реалист

    9 1 Отговор
    Радостине, спри се ве, измамнико!!! Какво по-голямо доказателство, че изборите са фалшифицирани от това, че ти си вътре в парламента?! ПП и Дай Бъ ги има само в машините на Мадуро!!!
    Нали и вие сте там във всяка секция?! Как ще правят невалидни бюлетини в присъствието на представител на другите партии?! И как така ще влизали в секциите с бюлетина в джоба САМО гласуващи за конкурентните ви партии?! И защо невалидни ще са само бюлетини за вашата смешна партийка?! Радо Гела е престъпник! Купиха го пред очите ни, той само изнудваше и заплашваше своя колежка в запис, който всички ние чухме. И този наглец сега е в парламента!!! И кой нормален човек ще гласува за него?! Огледайте се, колко познати имате около вас, дето са казали, че гласуват за ПП или пък Дай Бъ?! Аз имам само един от стотици дето съм говорил с тях и открито споделят възгледите си!
    Хора, направете си верните изводи от този цирк в сегашния ни парламент...
  • 5 Има ни пак

    3 7 Отговор
    Аз, ако съм на мястото на ПП и ДБ напускам парламента. Да се оправят другите умници, които си правят удобни за тях коалиции.Да видим докъде ще я докарат. Нали са аматьори. Да вярно е. Аматьори са в кражбите. ПП и ДБ не усещат ли, че старите мошеници се подиграват с тях и правят каквото си искат.
  • 6 Стела

    7 0 Отговор
    Гела какво се е разквичал на умряло?! Щом ДПС гласуват закона, значи точно пък за чужбина не би трябвало да има проблем. Този пак ни лъже най- нагло. Сума ти и поразии направи в министерството на Спорта за няколко месеца. Що пари отклони и открадна...пълен бок лук!
  • 7 Мнение

    5 0 Отговор
    Няма доказан вот,защото няма как да се докаже.За сметка на това изписва "Дневникът е подправен".Сериозно?!И искате да ни убедите как 70 000 са се разходили да гласуват,че никой не подкрепят?!Я в Монтана за един ден решиха как ДПС е тяхната партия,а после след изборите размислиха?!
    С бюлетините ако има нещо нередно винаги може да се хване,а с тези машинки ходи се после жалвай на арменския поп!
  • 8 факти-стожер на Демокрацията

    3 0 Отговор
    "Дебатът за фалшифициране на вота с машите ...." - То, с машите знаем как се действа!
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 кУмУнист

    0 1 Отговор
    Е как да се разпределят, едно за теб , едно за Гриша Ганчев и така.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол