Last news in Fakti

3 Декември, 2022 22:30 3 457 11

Важните новини във ФАКТИ на 03.12.2022 г.

  • крум зарков-
  • кирил петков-
  • шенген-
  • калоян методиев-
  • бойко борисов-
  • симитли-
  • възраждане-
  • росен христов

Решенията са грешни

Важните новини във ФАКТИ на 03.12.2022 г. - 1
Снимка: БГНЕС

Крум Зарков: Марк Рюте да внимава за България и Шенген

"България ще влезе в Шнеген след няколко дни или след няколко месеца. Президентът реагира остро и навреме. Рюте направи внушение, че за 50 евро може да се премине границата. Българи загинаха, за да пазят не само нас, но и тях. Рюте да внимава. Това няма да мине просто така“. Това заяви в „Тази събота“ служебният министър на правосъдието Крум Зарков.

Кирил Петков: Няма да влезем в Шенген заради схеми като "Капитан Андреево" и "Росенец"

Ако Борисов иска да знае защо няма да влезем в Шенген, отговорът е прост: заради схеми като "Капитан Андреево" и "Росенец". Заради това, че първият законопроект, който внесохме - за КПКОНПИ, не стигна до зала, за сметка на Изборния кодекс. Европейските лидери просто не му вярват. Единственият начин да влезем в Шенген е, ако в страната ни има отново антикорупционно правителство. Това написа лидерът на "Продължаваме Промяната" Кирил Петков в социалната мрежа, като обобщи събитията от седмицата през своя поглед.

България за пореден път остава извън Шенген - какво следва оттук нататък?

Новината, че Нидерландия подкрепя Румъния и Хърватия за Шенген, но не и България изненада повечето български политици, които се надяваха нидерландският премиер Марк Рюте в рамките на няколко седмици да промени дългогодишната си последователна позиция по този въпрос. Това коментира за БНТ Десислава Апостолова.

Методиев: Служебният кабинет изпрати данъчна проверка, за да ми затвори устата

Служебното правителство е катастрофа за държавата. То е антисоциално в икономиката и фашизоидно в политиката. Има и злоупотреби с власт, намеса в изборите и антиевропейско говорене. Където пипнат, възкниват проблеми. Използват държавните институции като бухалки, за да се разправят с инакомислещите. Изпратиха на мен и жена ми пълна данъчна проверка за години назад. Мислят си, че ще ми затворят устата. Това каза политологът Калоян Методиев за "Офанзива". И призова ако има и други противници на властта, които са обект на проверки, да го изсветлят.

Борисов: Ще предложим правителство от експерти

Правителството, което ще предложи ГЕРБ ще бъде от експерти, които могат да стабилизират България. Това информирах председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, с която разговаряхме в рамките на срещата на ЕНП в Атина.

Камион уби пешеходец край Симитли

Камион уби пешеходец на пътя между Симитли и Благоевград, съобщава Нова телевизия.

Протест на "Възраждане" се събра пред Народното събрание

Протест на партия „Възраждане”. Членове и симпатизанти на партията се събраха пред Народното събрание в защита на българския лев и против въвеждане на еврото в България. Според организаторите на протеста, ако еврото бъде въведено сега, България ще загуби целия си монетарен суверенитет и ще се откаже завинаги от това като да държава да определя паричната си политика, съобщи "Нова телевизия".

Росен Христов: „Лукойл” трябва да произвежда евтини горива и да си плаща данъците в България

„Лукойл” трябва да работи, да произвежда евтини горива и да си плаща данъците, а ние да използваме тези свръхпечалби, които събираме, за да подпомагаме индустрията и потребителите. Целта на правителството е горивата да са достъпни, но парламентът решава дали да има отстъпки. Това заяви в студиото на „Събуди се” по "Нова телевизия" министърът на енергетиката Росен Христов.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Емил

    11 0 Отговор
    ВСИЧКИ ИСКАТ ВИСОК СТАНДАРТ НА ЖИВОТ. СИЛНА ИКОНОМИКА ИМА СЛЕД ВЪРХОВЕНСТВО НА ЗАКОНА . КОНКУРЕНТНАТА СРЕДА ПОЗВОЛЯВА НАЙ-МОЖЕЩИТЕ ДА СА ПЪРВИ. Не е важно как ще гласуваме , важно е закона да е за всички еднакъв . ВЪРХОВЕНСТВО НА ЗАКОНА = ВИСОК СТАНДАРТ НА ЖИВОТ.
    КЪДЕ ТРЯБВА ДА СА КРАДЦИТЕ ? ЗА ДА БЪДЕ ДОБРЕ В БЪЛГАРИЯ ВСИЧКО ТРЯБВА ДА СИ Е НА МЯСТО . БОРЕТЕ СЕ ЗА ВИСОК СТАНДАРТ НА БЪЛГАРИТЕ= ВЪРХОВЕНСТВО НА ЗАКОНА
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 бай Даньо

    10 4 Отговор
    Киро е тъпир и работи против интереса на държавата, неуморно!
  • 6 смях

    11 4 Отговор
    Много ни подгрявате за този Шенген, но но за трети път няма да ви се получи. Първите два пъти се излъгахме и ни вкарахте в ЕС и НАТО, без да има референдум, но за Шенген ще има референдум и народът ще си каже думата.

    Коментиран от #8

  • 7 Емил

    9 2 Отговор
    когато си глупав ще бъдеш беден . Киро не помагай на тапака , нека са бедни .
  • 8 ИСТИНАТА

    7 3 Отговор

    До коментар #6 от "смях":

    Само се питам.
    Гешев, дебил ли е?

    Още веднъж, за кой ли поредеп път,
    в очите ни казаха,
    че ще гледаме Шенген през крив макарон!

    Докато имаме безнаказаност на корупцията!
    Докато изборите са по комунистически и противоконституционни-
    с привилегироване на водачите на листи
    с гласовете на неотбелязалите преференции!
  • 9 Жълто джудже

    8 0 Отговор
    Всъщност Западът мрази славяните. Защото гледат на Русия с тъга.
  • 10 Маринов

    9 0 Отговор
    “Боже Господи, какви нищожества" и ПРЕДАТЕЛИ "просто стоят начело на българската държава!”
  • 11 Калинчев

    2 0 Отговор
    Голям проблем . Няма що ? Румъния влиза в Шенгенското пространство . Ние -не . Правим си БулРумъниен на нашите граници по Дунав и суша за стокообмен между двете държави. Всичкото подскачане на Руте и полемиките за негативи и ползи от Шенген отпадат. Политиците ни отново започват да се драпат основно кой -как да краде и колко повече ,както са го правили от 33 години. Завърта се туризма и икономиката защото те са си техни и с техни решения съществуват . И в Шенген и без него Народа си заминава кой където намери , а тези избиращи клиантелисти и назначени на държавни заплати партийци с цялата рода ,отново ще си гласуват сами ,кой да ги назначи отново на работа ,за да папкат от общото. Единствено в затворническото пространство няма да купуват гласове . Шенген не е за обикновения човек -за него са само негативите от това и отговорностите. Има Европейски директиви като минималната заплата да е най-малко 50 % от средната. Спазват ли го нашите бизнесмени политици и колко време им е нужно за да започнат изпълнение. Та и от Шенген ще изпълнят само това ,което им пълни джобовете. Колкото до границите - Сърбия се минава с Л.Карта или с валиден международен паспорт . В Турция същата работа . Каква е разликата за обикновения човек ? Ах , да - От ББРазвитие нямало да може да се краде . Верно, ама и сега не всеки може . После просто можещите ще са по-малко от сега и ще плащаме отново всички барабар с внучетата.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол