Last news in Fakti

5 Декември, 2022 22:26 3 639 23

Софийският апелативен съд потвърди присъдата на Кристиан Николов

  • кристиан николов-
  • съд-
  • дело-
  • милен цветков-
  • войната на пътя

Убиецът на Милен Цветков е наказан с 9 години затвор и 10 години без книжка

Софийският апелативен съд потвърди присъдата на Кристиан Николов - 1
Снимка: БГНЕС

Софийският апелативен съд е потвърдил изцяло присъдата на Софийския градски съд за катастрофата, при която загина журналистът Милен Цветков. Това съобщи вестник "Сега", запознат от източници в прокуратурата.

Така вече на две инстанции Кристиан Николов е признат за виновен за причиняване на смърт по непредпазливост с жестоката катастрофа от 19 април 2020 г. и наказан с 9 години затвор и 10 години без книжка.

Прокуратурата обаче го обвинява, че е причинил катастрофата в условията на евентуален умисъл, тъй като е шофирал след употреба на наркотици и с много над разрешената скорост. (По същия начин Георги Любенов беше обвинен за катастрофата на Околовръстното в София, отнела живота на френски гражданин). Обвинението пледира за 15 години затвор. Сега както прокуратурата, така и Николов, имат право да атакуват решението на апелативния съд пред Върховния касационен съд, чиято дума ще е последна.

Първите две инстанции приемат за доказано, че Николов е употребил наркотични вещества, преди да седне зад волана, както и че е нарушил правилата за движение по пътищата.

Решението на Софийския апелативен съд няма да бъде качено на сайта му, докато по делото няма окончателна присъда.

През 2017 г., уж за да бъде ограничено бягството на осъдени престъпници, бяха направени законови промени, които ревизираха изискването съдебните актове да се публикуват незабавно в интернет. Това едва ли е помогнало срещу укриването на осъдени, тъй като те като страни по делата, както и адвокатите им, имат право на достъп до актовете на съда и преди качването им онлайн. Със сигурност обаче не е в полза на публичността. Съдилищата нямат право да публикуват решенията си, с които присъдите са влезли в сила, докато не получат уведомление от прокурора, че са предприети действия по привеждането им в изпълнение.

Николов в момента е под домашен арест. Ако бъде окончателно осъден, времето, в което беше в ареста и под домашен арест, ще се приспаднат от присъдата му.


Поставете оценка:
Оценка 1.3 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пловдив

    28 1 Отговор
    ВКС ще му постанови условна!!!Няколко любовници на съдии ще намажат с нови джипки с вързани номера!
  • 2 Тъжната истина

    37 1 Отговор
    Светла му памет на Милен Цветков! За извършителя– законови вратички колкото си щеш. За органите( ту наляво, ту надясно, само да е в дебелите книги). За скърбящите– каквото и да се случи,никой не може да върне времето и човека. Пито, НЕ платено– Само Оня решава рано, или късно.
  • 3 Бай Лисан ™

    37 1 Отговор
    "Николов в момента е под домашен арест. Ако бъде окончателно осъден, времето, в което беше в ареста и под домашен арест, ще се приспаднат от присъдата му."

    Пъпчивият Дрого-Дрого уби човек и лежи в къщи. Сигурно ще е под домашен арест девет години без един ден.
    Абе, с една дума - дизайнерски пандизчия!
  • 4 МИ ТОЙ ВЕЧЕ Е ИЗЛЕЖАЛ 2/3 ОТ ТАЯ ПРИСЪДА

    22 1 Отговор
    ЯВНО НЯМА ДА ЛЕЖИ В ЗАТВОРА ЩОТО И СЕГА СИ Е ВКЪЩИ !
  • 5 Исторически парк

    19 0 Отговор
    Значи ще излезе след 4 за "добро поведение" да ви е честито ;)
  • 6 Гост

    38 2 Отговор
    6 години за Иванчева, без да пипа нищо, 9 години за дрогиран убиец. И после Шенген!! Шенген през кривио макарон

    Коментиран от #11, #23

  • 7 Хохо Бохо

    13 15 Отговор
    Никоя присъда не е достатъчна.
    Няма да върне Милен Цветков.
    Да бъдем хора!

    Коментиран от #10

  • 8 Юрист

    22 0 Отговор
    Прспадат 2 г става 7 за домашния режат 1/3 за признания става 5.. за добро поведение намалят с 1/2 стават 2.5.. значи през 2025та ще е на свобода ;) честито!
  • 9 За Милен Цветков ми е много мъчно!

    24 0 Отговор
    Никога няма да забравя мига в който чух новината! ДА ПОЧИВА В МИР! И ОЧИТЕ МУ НЯМА ДА ЗАБРАВЯ! СРЕЩНАХ ГИ В ЖИВОТА СИ! ЕДИН ЖИВ И ИСТИНСКИ ПОГЛЕД ДА ГО НАРЕКА.... А ЗА Видов ден-всички знаем-той идва!
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 ...

    24 1 Отговор

    До коментар #6 от "Гост":

    Прав си!
    "6 години за Иванчева, без да пипа нищо и 9 години за дрогиран убиец"

    Гадно, ако това наричаме правосъдие!!!
  • 12 Ха,ха,ха

    16 6 Отговор
    За убийство на човек 9 години ,а за насилие на куче "кучкарите " настояват за доживотна присъда. Излиза ,че вече човешкият живот ( на българина) не струва колкото кучешкият. До къде сме паднали?

    Коментиран от #17

  • 13 Роза

    15 0 Отговор
    Смятам,че ВКС ще потвърди присъдата,но каква е ползата?!Наркоманчето ще лежи много малко,а след като го освободят,ще духне в чужбина и може би няма и да помисли да се върне в БГ.Жалко за Милен-един наистина достоен човек,загинал от нелепа смърт!
  • 14 Бомба

    15 0 Отговор
    Преведено на прост език. Приспадат се двете годин от ареста и остават 7, което значи 3 и половина с УПО. Сиреч ще лежи 3 и полвина и ще кара 10 години на рушвети с колата.
  • 15 кочо

    13 0 Отговор
    В затвора без книжка. Голямо наказание, няма що.
  • 16 Това момче и то си обърка живота

    9 0 Отговор
    Но близките на Милен едва ли ще са доволни! Да пази Бог!
  • 17 Тъжната истина

    7 0 Отговор

    До коментар #12 от "Ха,ха,ха":

    Не е до падането,а до мирогледа. За някои хора кучето, котката, папагалчето, рибките в аквариума са членове на семейството, а не играчки или "любимци"( и така трябва според мен). Така че,насилието под каквато и да било форма, към каквото и да било живо същество си остава Насилие. Друг е въпросът за адекватността на присъдите, реалното им изпълнение ефективността им. За вратичките, портите и порталите в съотносимите закони няма нужда да говорим. Днес едно, утре...( знаете)
  • 18 Рая

    14 1 Отговор
    Малко е, но пак е нещо. Не един убиец, като този, се е отървал с условна присъда. И, този щеше да се отърве, ако Милен Цветков не беше толкова известен.
  • 19 Бай Лисан ™

    9 1 Отговор
    Ей, интересно ще стане ако утре-вдругиден пуснат Дрогича и той вземе че се изтреска в колата на Гешефф (барабар с Гешефф вътре). Е тогава ще видите пируети....
  • 20 Правовата Държава

    2 1 Отговор
    Гешев и Цацаров
  • 21 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    1 0 Отговор
    БРАВО
  • 22 Уса

    2 0 Отговор
    Таман като го пуснат догодина ще му връчат и книжката с панделка поръсени с прашец
  • 23 бай тошо

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "Гост":

    10 0години за Жоро инкасото, 9 години за дрогиран убиец логика ... няма
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове