Last news in Fakti

9 Декември, 2022 11:15 1 911 33

КОД настоява Фандъкова да спре незаконната руска пропаганда

  • код-
  • фандъкова-
  • шествие-
  • русия

ЕС и неговите държави членки, в това число и България са единни в непоколебимата си подкрепа за Украйна и вече нееднократно и категорично осъдиха непровокираната и неоправдана военна агресия на Русия и войната започната от Путин

КОД настоява Фандъкова да спре незаконната руска пропаганда - 1

Във връзка с появила се информация за провеждането на “Празнично гражданско шествие пред президентството под надслов “Ние не сме неутрални! Ние сме за Русия! Победата е наша!” в събота от 13 часа, от Консервативно обединение на десницата (КОД) категорично настояваме за спазване на Закона за събранията, митингите и манифестациите и недопускане провеждането на подобно унизително за България и противоречащо на решенията на ЕС събитие. Това пише в официално писмо от КОД до кмета на София Йорданка Фандъкова.

Писмото продължава така:

ЕС и неговите държави членки, в това число и България са единни в непоколебимата си подкрепа за Украйна и вече нееднократно и категорично осъдиха непровокираната и неоправдана военна агресия на Русия и войната започната от Путин.

В тази връзка, ние от КОД, категорично настояваме да спрете проявите на незаконната руска пропаганда и да изпълните правомощията си по чл. 12 ал.2 от Закона за събранията, митингите и манифестациите, като забраните провеждането на това събитие, подкрепящо “държава спонсор на тероризма”, съгласно определението на Европейския парламент. Настояваме да приведете в действие и задълженията си по ал. 5 от същия член, както и последващите по чл.13 и чл.14 от горецитирания закон, като уведомите съответните органи на МВР за вашата забрана и санкционирате организаторите му.

Очакваме адекватното Ви решение!

С уважение: Петър Москов – Председател на КОД, Ваньо Шарков – Председател на КОД - София


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 43 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 КОД

    81 14 Отговор
    Фандъкова да свали украинското знаме от Столична община.

    Коментиран от #11

  • 2 Делю Хайдутин

    66 13 Отговор
    Добре че ми казаха за това шествие че да отида.
  • 3 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    36 11 Отговор
    Така да му заповядали на буци, а фъндъка просто изпълнява , какво е виновна тя‼️
  • 4 Тя разбира само от картофи

    32 6 Отговор
    И пълнене на зайчарника.
  • 5 Бай Дън

    40 10 Отговор
    Ние сме за Европа, въпреки чеЕвропа ни такова изозад!

    Коментиран от #9

  • 6 Последния Софиянец

    17 28 Отговор
    Подлога на просия е кметичката крадлива!
  • 7 Голем смех

    7 53 Отговор
    Що бе? Оставете да ги видим тия улигуфрени на площада. Те и без това не са българи, а някакви самозвани рушляци.
  • 8 Петьо Петров

    49 4 Отговор
    Имаме ново понятие при демокрацията...агресивна толерантност. Водят ни към гражданска война. Насила. България за българите, който иска на запад, който на изток.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 лудия доктор

    31 5 Отговор
    напомня на всички че е жив нищо че му се присмиват но той трябва да бъде на всяка тенджера капак-

    Коментиран от #20

  • 11 Тъй,тъй

    8 34 Отговор

    До коментар #1 от "КОД":

    И да побие на терасата рашисткото знаме и един голям портрет на генералисимус Путлер!
  • 12 пешо

    40 10 Отговор
    подкрепящите украйна са джендъри

    Коментиран от #17

  • 13 байгън с колелото

    44 3 Отговор
    Кои ид---и са КОД,а оня здравен министър пепи лудото който из търгува ваксини за Фурми смешници
  • 14 Теле

    31 4 Отговор
    Опасно е вече за москов в панагюрище

    Коментиран от #23

  • 15 Псевдоним

    29 6 Отговор
    И аз съм с Русия, тъй че Фандъкова да не се мотае ами да дойде да ми чете конско.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Хихи

    6 31 Отговор

    До коментар #12 от "пешо":

    И какво е това чудо джендър бе, чоджум? Или е нещо, което си го чул в селската баня? И го повтаряш като папагал...
  • 18 Павел

    40 11 Отговор
    Всички да отидем на шествието и да дадем подкрепа на братята руснаци в битката им срещу фашизма! В събота от 13 часа !!!
  • 19 Самоковската селска товарищ учительница

    9 25 Отговор
    Фандъкова/Лешникова/ 10 години години не иска да върне името на училището на Ген.Стоян Колев, запазвайки името на Максим Горки, прието след болшевишкия преврат през 19444. Та същият Горки дето му събориха паметника в Москва и град Горки бе преименуван на Нижни Новгород, беше казал, че най-ценното качество на руския народ е неговата жестокост, е много ценен за българските русофили !
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Уточнение

    17 5 Отговор
    За него "доктор" е винаги в кавички. Посерич, никакъв "диктор" не е !
  • 22 Бенковски

    9 30 Отговор
    Тия смешници е най-добре от площада да се закарат направо в Белене. Барабар с рашистките байраци, които ще размахват...
  • 23 Уточнение

    7 2 Отговор

    До коментар #14 от "Теле":

    и не само там.
  • 24 Пипи

    26 3 Отговор
    Да свали и украинската!
  • 25 ха ха

    20 1 Отговор
    ЕС и неговите държави членки, в това число и България са единни в непоколебимата си подкрепа за Украйна и вече нееднократно и категорично осъдиха непровокираната и неоправдана военна агресия на Русия и войната започната от Путин./ що така всички крадци и измамници се изказват от името на българия ? поредните помияри които времето ще изтрие на ще остане горчилката от тяхната глупост за поколения напред
  • 26 цццц

    17 4 Отговор
    Ей, и пепчо белото закукурига, избори наближават. Кой му дава правото на това нищо да говори от името на българския народ, който очевидно не приема официалната позиция на продажните ни управленци, които представляват само себе си, според прочита на изборната активност. Не на войната! Неутралитет за България!
  • 27 българин

    4 13 Отговор
    И как другарката по руски, метресата на "евроатлантика" ще спре манифестация подкрепа на кремълските военнопрестъпници, тя ще е начело с байрака.
  • 28 Казуар

    4 10 Отговор
    Бащата на Фандъкова е бил комунист сталинист.
  • 29 го шо

    10 3 Отговор
    пешо пак е прекалил с белото.
  • 30 Механик

    18 2 Отговор
    При демокрация не беше ли актуално да можеш да имаш свое мнение и да го изразаваш без страх от репресии? Поне така ни обясняваха демократите, когато скачахме по площадите.
    При демокрация, пазарната икономика не беше ли най-важното нещо? Демек, никой не може да забранява на друг да купува/продава каквото си иска и от когато си иска?
    МАй, доста са ни лъгали? Как ви се струва?
  • 31 Жалка работа

    9 1 Отговор
    Гей-паради може.Друго не.
  • 32 Всеки има право

    12 3 Отговор
    Да изрази мнение като гражданин. Това е демократично право, което е недопустимо да бъде нарушено и няма връзка с институциите.
    Но са попитам: защо на фасадата на Софийска община се вее чуждо, ykеопско знаме и не трябва ли фъндъкова да отговаря за това?
  • 33 дядото

    7 4 Отговор
    тези от код не трябва ли да се наричат коф-фашисти.каква е тази тяхна демокрация,която да ограничава правото на избор,на мислене и на поведение в рамките на закона.как вървят няма да е далече да се опитат да върнат фашизма в българия но защо ми се струват твърде малочислени
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове