Last news in Fakti

9 Декември, 2022 11:12 2 560 18

Карадайъ към Габровски: Виждаме отказ от разговори, камо ли диалог

  • дпс-
  • мустафа карадайъ-
  • габровски-
  • среща

"Ако има нови извънредни избори, ще изгубим парите по Плана за възстановяване и устойчивост, а и нови избори са ясен знак, че няма да са последните за годината", заяви Габровски

Карадайъ към Габровски: Виждаме отказ от разговори, камо ли диалог - 1

Започна срещата между кандидата за премиер на ГЕРБ-СДС проф. Николай Габровски и представители на парламентарната група на ДПС. Срещата цели да се намери подкрепа за съставяне на редовно правителство, съобщи dariknews.bg.

"Желанието ми е като един представител на гражданското общество, отдалечен от партийни пристрастия, да помогна за един малко по-нормален тон в политическото говорене. Тон, който е твърде обострен в последните години, тон, който е непродуктивен и тон, който виждаме, в края на краищата, както виждаме, ни вкарва от избори в избори във времена, в които за България се виждат изключително важни решения. Желанието ми е, ако успеем, да изградим един екип от професионалисти, хора без ярка политическа окраска, но хора с доказан професионализъм и времена, които да могат да преведат България през тези критични, според мен, следващи месеци, да се избегне в един нов цикъл от предсрочни избори", заяви в началото на срещата проф. Габровски.

"Ако има нови извънредни избори, ще изгубим парите по Плана за възстановяване и устойчивост, а и нови избори са ясен знак, че няма да са последните за годината", заяви още проф. Габровски.

"На политическия терен виждаме ултиматуми за провеждане на разговори, отказ от разговори, камо ли диалог. Диалогът е много далече. Ние в момента в партийните позиции сме свидетели на ултиматуми да се виждаме, да си говорим. Затова Ви поздравяваме, че поемате в такава сложна ситуация тази отговорност със своя личен авторитет да допринесете за нормалност изобщо в политическата среда и изобщо в средата, в която живеем", каза лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 В превод

    4 1 Отговор
    Още се пазарите. И ако ви клекнат на делаверата.
  • 2 НЯКОЙ

    14 4 Отговор
    ГЕРБ-ДПС - любов обяснима /към джоба на българите/ !
  • 3 Най-разумно

    9 17 Отговор
    ДПСсе държат най-разумно.И това не го мисля само аз.Може би защото имат твърд електорат и не насочват говоренето си към нови избиратели .Другите умират от страх да не загубят двама човека(образно казано),за да не останат под чертата.Няма как да те вкарат в Парламента с говорене против ГЕРБ, а сега да плеснат с ръце и да се прегърнат.

    Коментиран от #6

  • 4 Караганчев

    6 12 Отговор
    Само Възраждане.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Най-разумно

    2 2 Отговор

    До коментар #6 от "МИУИ ВАНИУИ":

    По-разумно е да се говори и мисли сериозно.Това ,на което те избива е пълна простотия.И ,за да не те провокирам повече,ще ти кажа,че съм жена.
  • 8 На какъв език говори тоз

    8 3 Отговор
    Като ги изгубиме - няма да може да ги крадете!
  • 9 Капка будурова

    10 2 Отговор
    Ако не се прегърнат сега, може де се прегръщат в затвора за корупция и кражби от народа и на европари
  • 10 Мнение

    10 2 Отговор
    За какъв нормален тон говори този световно известен доктор? Нима не му е известно,че този просташки мутренски тон използва и наложи в политиката не кой да е,а лидера на ГЕРБ Бойко Борисов,на който Габровски е протеже! Самия факт,че Габровски се е хванал на въдицата на Бойко Борисов, който е наложил този просташки и мутренски тон,и не го осъжда като кандидат за министър председател именно предложен от Бойко Борисов,не говори хич добре за Габровски!
  • 11 Станчев

    8 2 Отговор
    Всеки ден ГЕРБ и техните корумпирани медии разпространяват лъжи след лъжи и фалшиви новини. Всеки ден манипулират общественото мнение техните стотици агенти. Всички, които са участвали в кражбите и далаверите. Всички, които са спасявани от заслужени съдебни присъди. Всички за които има информация в КПКОНПИ, а те не са никак малко. Всички са активирани. Но този път насреща си имате енергията на обществото. Няма да ни разделите, нито с фалшиви юмруци на фалшиви генерали, нито с лъжите и манипулации

    Коментиран от #14

  • 12 Нов

    7 2 Отговор
    Сит на гладен не вярва.Каква нормалност?
  • 13 Гост

    5 1 Отговор
    Е как Габровски хем е от гражданското общество, хем е кандидат на герп! Това са две взаимноизключващи се неща! Цялото гражданско общество е срещу герп, той или ще е от гражданското общество, или от герп, няма и двете
  • 14 Ехааа

    1 3 Отговор

    До коментар #11 от "Станчев":

    Сам не усещаш,как това, в което обвиняваш другите, го правиш самият ти --лъжи и манипулации.Първо--да кажеш,че Президентът е фалшив генерал,е най-малкото лъжа .Т.е или не си вчас,или се опитваш да манипулираш,или откровено лъжеш.За твое сведение,Президентът е бил началник на ВВС.Ама спрете да се увличат в плюенето,че ставате смешни.

    Коментиран от #17

  • 15 Минева

    0 0 Отговор
    Кара, гледай си депесето
  • 16 Тити

    0 0 Отговор
    Ооо Карадайъ ти за парите се косил че няма да можете с дръжките си Герб да напълните чекмеджетата.
  • 17 избирател

    0 0 Отговор

    До коментар #14 от "Ехааа":

    и какво като е бил началник на ВВС , стойностен човек казваш , а знаеш ли че след като заемаш такава важна позиция ще има възхвали и критики , твоето мнение не е миродавно за всеки- пази си го само за себе си !!!!
  • 18 хммм

    1 0 Отговор
    Карадъйъ ще надиграе всички! Ще гласува с НЕ за кабинет, а на другите избори те ще го съставят като видят хората що за "експерти" и стари мутри ни се готвят в него..
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове