Last news in Fakti

9 Декември, 2022 12:08 2 745 65

БСП цирк в парламента: Депутатите предават по телефоните си закритото заседание

  • бсп-
  • закрито заседание-
  • оръжие за украйна

Какво налага това? Искате да скриете от българския народ какво има в списъка с оръжията за Украйна, каза Корнелия Нинова

Грандиозен скандал се разразява в залата на Народното събрание в петък. Всички депутати от парламентарната група на БСП излъчват на живо в социалните мрежи закритото заседание на Народното събрание, на което трябваше да се обсъди изпращането на военна помощ за Украйна, съобщи Нова телевизия.

"Няма да стане работата, не разбрахте ли", провикна се Бойко Клечков от БСП.

Председателстващият Росен Желязков неколкократно предупреди депутатите да не разгласяват класифицирана информация чрез телефоните си, но те контрираха, че просто държат устройствата в ръка.

„Това, което се случва от сутринта в парламента, е абсолютно безпрецедентно и скандално. Без решение на Председателски съвет, без обсъждане. Разбираме в залата, че председателят на парламента внася извънредна точка - гласуване на доклада на министъра на отбраната и договор за предоставяне на оръжие за Украйна”, заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова на брифинг в Народното събрание, цитирана от БТА.

По думите ѝ това едва ли е най-важното решение, което трябва да вземе Народното събрание сега. „Заради това решение отпаднаха много по-важни точки за българския народ, като доходи, гласуване на безплатни учебници, бюджетните закони, данъчните закони“, посочи тя и допълни: „Всички от колегите се кълнат, че най-важното нещо за България сега е да приемем бюджета и законите по Плана за възстановяване и устойчивост. Но правят точно обратното. Перфектен пример за политическо лицемерие“, коментира тя.

Нинова посочи, че се е откроила “коалицията на войната“, която подкрепя това решение - ГЕРБ, ДПС, “Демократична България“, “Продължаваме промяната“ и “Български възход“.

„Продължаваме промяната“ взривиха света по време на гласуването на Изборния кодекс с твърдението, че е взето непрозрачно решение, по тъмни доби, че не е най-важен този закон, а днес демонстрират точно обратното. Късно снощи са взети решения от комисиите - външна и на отбраната. Нито са изтекли сроковете, нито има доклади, които да разглеждаме. Въпреки това извънредна точка се включва“, заяви възмутено Нинова и определи по същество този въпрос като заплаха за България за вземане на страна във войната. „Ние искаме мир и решаване на въпроса по дипломатически път“, уточни тя.

За лидера на БСП е шокиращо, че заседанието ще бъде закрито.

„Украинската страна обяви публично какво иска. Министърът на отбраната отговори, че дава оръжие по този списък. Цял свят обявява какво оръжие дава на Украйна - и всички европейски страни, и САЩ - какво дават и колко струва. Какво налага в България това да бъде закрито заседание? Едно единствено нещо - да не разбере българският народ какво правят. Ето това е решение на тъмно, по тъмни доби, скрито“, разкри тя.

От БСП настояват за няколко неща и председателят на левицата посочи кои са те: „Първо - заседанието да бъде открито. Министърът на отбраната да разсекрети списъка на оръжията, които предоставяме. Да не се крие от българския народ какво се обсъжда и да се знае много ясно кой каква страна заема по този въпрос. Второ - призовахме президента, като главнокомандващ, да дойде и да присъства на това заседание. Той се обяви против това решение, дори нарече “Демократична България“ военолюбци, попита ги дали ще отидат на фронта. Защо неговото правителство днес прави това?“, попита Нинова.

„Категорично сме против и по процедурни въпроси, и по същество на решаването на въпроса. Предоставянето на оръжие е риск за въвличане на България като страна във войната“, завърши Корнелия Нинова.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 41 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Как ще се гласува правителство на ГЕРБ

    37 2 Отговор
    Пак ли на закрито заседание?

    Коментиран от #16

  • 2 Петьо Петров

    30 4 Отговор
    Самоизяждането на хидрата започна, цезарят идва.
  • 3 Форд

    59 19 Отговор
    Отвратен съм от българските политически партии представени в парламента и колкото и да не ми харесва поздравявам БСП и Възраждане за позицията им.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Трак

    28 8 Отговор
    БСП ДПС и ГЕРБ са проклятието на България
  • 6 Другар

    19 25 Отговор
    Това вече е свинщина и то комунистическа,но като нямаме прокуратура,така ще е.
  • 7 Механик

    58 8 Отговор
    Чакай, чакай малко! Какви закрити заседания? Тия не ги ли е избирал народа? Те какво, имат тайни от народа ли?
    И как така ще се разпореждат с ДЪРЖАВНО имущество, собственост на НАРОДА, без дори да поставят тоя народ в знание, как се разхищава това имущество?

    Коментиран от #9, #43

  • 8 БСП нямат цедка

    12 33 Отговор
    БСП да не са тайните агенти на Раша, че издават държавните тайни?
  • 9 Мнение

    14 27 Отговор

    До коментар #7 от "Механик":

    Те от народа тайни нямат, но от една страна, която ни обяви за "вражеска и неприятелсща" ИМАМЕ!!!

    Коментиран от #52

  • 10 сла нинова

    5 17 Отговор
    колко процента има бисипи?
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Мдаа

    14 41 Отговор
    Тези депутати от БСП, които предават по телефоните си закритото заседание трябва да бъдат съдени за държавна измяна! Щом е казано "тайно заседание", значи трябва са е тайно.
  • 13 БК/СП клоаката е

    7 27 Отговор
    руско прокси.
  • 14 Реалист

    9 35 Отговор
    Закритото заседание е Закрито, Не заради българския народ, а заради една държава на Исток от нас, която ни шпионира и й изгонихве 70 дипломати със съмнението, че са тайни агенги.
  • 15 Заключение

    16 5 Отговор
    Сега ПЪРВО да се поиска оставката на Желязков, защото ТОЙ е истинският председател на Народното събрание, а Вежди е кукла на конци. Само фасада. Нинова го наби на всички с тоя избор. Сега да прави вятър.
  • 16 Няма да е с хартиена бюлетина, а

    3 1 Отговор

    До коментар #1 от "Как ще се гласува правителство на ГЕРБ":

    Онлайн гласуване :)
  • 17 Голямата тайна

    22 1 Отговор
    Я, какво е туй секретно оръжие, дето сме имали, бре?
  • 18 стоян георгиев

    4 21 Отговор
    Комуниста козината си мени но нрава не.дтане ли въпрос за путинландия комунягата не го интересува баща майка брат деца.забравя всичко и отива на барикадата.и кви смешни клишета,комунягата дето само за танкове и самолети е събирал пара обявява че другите били от партията на войната.та къри партията на войната е за тези дето подкрепят путлер,демек вие.
  • 19 Не от българския

    2 23 Отговор
    народ го крие тоя списък, а евентуално от руския. Като гледам в парламента има, обаче, достатъчно представители на терористична Рашистан та нищо няма да се скрие.
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Всъщност

    25 5 Отговор
    Това е оръжие платено от българския народ . А евроатлантическите партии искат да го изпратят за да се избиват братята ни славяни . За удоволствие на враговете на Освободителката ни Русия .

    Коментиран от #60

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Въпросът

    2 5 Отговор
    е нарушили ли са клетвата и информацията в закритите заседания дали е конфиденционална относно интересите на страната.
  • 24 ТИР

    21 4 Отговор
    Това че Путин не ни е подпукал показва че е велик лидер и знае настроението на Българския Народ,,, кой друг би търпял изцепките ни?
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Минева

    3 11 Отговор
    Нинова, въпреки всичко дори бесепарите не те искат. Защо ли?
  • 27 Вън руските подлоги и агенти от БПС

    6 10 Отговор
    Боклуците продават България на Русия и крадът заедно с ДПС ГЕРБ БПС =Мафия коалирана оправляваща нат 12г в парламента
  • 28 коалицията на войната

    11 1 Отговор
    Са предатели, долни и жалки
  • 29 Точен

    10 2 Отговор
    И защо да е цирк, нали големите "демократи" сте все за откритост и прозрачност. Сега нещо не ви изнася и веднага "цирк", защо така?!
  • 30 Плъхове продажни

    11 2 Отговор
    Да си подаряват първо жилищата и автомобилите и после държавно имущество да подаряват
  • 31 Путинофил

    3 7 Отговор
    Историята на територията е низ от предателства., като се започне от Левски и Ботев и се стигне до днешните русофили!
  • 32 Станоев

    5 3 Отговор
    Всеки ден ГЕРБ и техните корумпирани медии разпространяват лъжи след лъжи и фалшиви новини. Всеки ден манипулират общественото мнение техните стотици агенти. Всички, които са участвали в кражбите и далаверите. Всички, които са спасявани от заслужени съдебни присъди. Всички за които има информация в КПКОНПИ, а те не са никак малко. Всички са активирани. Но този път насреща си имате енергията на обществото. Няма да ни разделите, нито с фалшиви юмруци на фалшиви генерали, нито с лъжите и манипулации
  • 33 коалицията на войната

    14 3 Отговор
    Подлоги атлантически съд за вас
  • 34 Кажете агентите на Русия депутатите на

    5 12 Отговор
    БСП предават по телефоните си закрито заседание с конфиденциална информация която Русия не трябва да знае а те боклуците снимат

    Коментиран от #37

  • 35 Е.С.

    7 2 Отговор
    И дано да пляскат,след като вземат това решение, както са пляскали нашите депутати след обявяването на война на Англия и Америка… за да ги застигне същата съдба!

    Коментиран от #39

  • 36 Гешев, пак спиш

    5 6 Отговор
    Според закона, всеки който подкрепя държава терорист, попада под ударите на закона!

    Коментиран от #38

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 НАТО са терористите

    7 3 Отговор

    До коментар #36 от "Гешев, пак спиш":

    НАТО !

    Коментиран от #40

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Българин

    6 8 Отговор

    До коментар #38 от "НАТО са терористите":

    Россия е окупатор.Износител на тъпия си строй и революция .
  • 41 Точен

    9 3 Отговор
    Въпросът е извършват ли държавна измяна тези, които напират да предоставяме българско оръжие на чужда държава, с която дори не сме в съюз и по този начин както отслабват българската отбрана, така и ни вкарват в още по-сериозен конфликт с Русия. Къде е българският интерес в тези действия? За това се замислете хора, журналисти, общественици, политолози, политици и други политтъпанари. И най-вече правоприлагащите органи. Когато дойде ЖЕГАТА, никой няма да ви пита от чия партия сте, на каква хранилка сте и прочие. Както не пита и онези тъпанари в Народното събрание през 1940-41, които ни вкараха в Тристранния пакт и обявиха "символична" война на велики сили, за да угодят на чужди интереси. Последва София в развалини, опасност да останем без Южна България и Народен съд. На колелата на щатските самолети мястото е малко.
  • 42 Коментар

    9 3 Отговор
    Продажниците,които са гласували пращане на жива сила искат да се скрият на скрито заседание.Решава се съдбата на България и от БСП са прави.
  • 43 Как да ги е избрал народът,

    7 2 Отговор

    До коментар #7 от "Механик":

    като 2/3 изобщо не е гласувал за никого? Легитимността им е = 0.

    Коментиран от #44

  • 44 нннн

    1 6 Отговор

    До коментар #43 от "Как да ги е избрал народът,":

    ,,Който мълчи в съгласен."/лат./ Негласуващите явно са съгласни.
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Жоро

    6 6 Отговор
    Мнозинството иска да се дават оръжия стига мъркахте.
  • 48 🐑🇧🇬🇪🇺⚡️🍺

    4 7 Отговор
    🌸Марксистко Ленинистките Балнувания на Корнелката, :) 🌺само да попитам гжа., Нинова (Корнелия), с LSD или без?🪷🐏🇪🇺🪆⚡️🇧🇬🇪🇺🐑⚡️
  • 49 Само глупака

    3 4 Отговор
    Целенасочено сам си създава врагове...
  • 50 Щирлиц в тила на врага

    5 4 Отговор
    Заредили украинските маймуни, френската зенитна система с български боеприпаси и разбирасе се само-взривили и от 30 останали само 2-ма и единия казал: малиии къв як натовски боеприпас, а представяш ли си при руснаците кво е......пълен погром....

    Коментиран от #51, #56

  • 51 щиглич

    2 3 Отговор

    До коментар #50 от "Щирлиц в тила на врага":

    ама мигрантите яку те зареждат с днк.всяка вечер 😃

    Коментиран от #55

  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Ставаме

    4 5 Отговор
    Убийци....
  • 54 Атлантическите Подлоги

    4 4 Отговор
    Трябва да се отчетат пред господаря
  • 55 Зареждат

    1 1 Отговор

    До коментар #51 от "щиглич":

    Украинките !
  • 56 Така ще се случи

    3 1 Отговор

    До коментар #50 от "Щирлиц в тила на врага":

    Най вероятно
  • 57 Браво

    5 1 Отговор
    Божанков браво!
  • 58 Народна мъдрост

    4 1 Отговор
    От циркаджии само циркаджилъци!
  • 59 123

    3 0 Отговор
    цирка изгоря и не се построи нова защото имаме народно събрание в което играят най големите циркаджии та затова защо да се дават пари но жалка че все пак на сградата ими надпис който е със друго значение но клоуните и циркаджиите смятат че това ги защитава А ОТНОСНО ЧИРКОВИТЕ АРТИСТИ ТЕ СА ЗАБАВНИ И РАЗВЕСЕЛЯВАТ ХОРАТА а тези тези в парламента са за затвора
  • 60 АУУУУУ

    3 3 Отговор

    До коментар #21 от "Всъщност":

    РУСИЯ Е ВРАГ НА БЪЛГАРИЯ🤬🤬🤬🤬🤬
  • 61 Седесаринът

    5 1 Отговор
    Преди 33 г. се драх по площадите, а сега трябва да гласувам за БСП. Не мога да понеса това.
  • 62 Тредстоун

    2 1 Отговор
    Рубладжиите които са на хранилка , инсталирани от лакеите на кремълския сатрап ревът като за последно , наясно с факта че вече няма да помиришат власт и барабар със стадото на харвардските папагали забучили по една петолъчка на облите си гладки пъпеши се на навеждат от ниско по ниско на господарите си рашисти , предатели , копекаджии заслужаващи и името и прякора , смешници
  • 63 9876

    0 1 Отговор
    Куриии,Кури ,да ти имам логиката. "ИСКАМЕ МИРНО РЕШЕНИЕ ."И ,как точно ще стане ,като ватенките идват въоръжени и убиват в собствения ти дом!??
  • 64 “коалицията на войната“, която подкрепя

    2 0 Отговор
    това решение - ГЕРБ, ДПС, “Демократична България“, “Продължаваме промяната“ и “Български възход“. ЕТО ТЕЗИ СА ЗА НАРОДЕН СЪД !
  • 65 РУСИЯ МОЖЕ ДА Е ВСЯКАКВА НО НС СА

    1 0 Отговор
    ПРЕСТЪПНИЦИ !
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове