12 Декември, 2022 05:37 2 255 16

Цветлин Йовчев: ЕС не иска да не допускаме бежанците, а да ги оставим в България

  • цветлин йовчев-
  • бежанци-
  • gemcorp

Казусът "Gemcorp" е притеснителен - въпрос на незнание от бившите управляващи, смята бившият вътрешен министър и бивш шеф на ДАНС

Цветлин Йовчев: ЕС не иска да не допускаме бежанците, а да ги оставим в България - 1
Снимка: БГНЕС

Желанието на западните страни по мое време бе всички мигранти да бъдат пропускани, но и регистрирани на наша територия. ЕК не се е отказала от това си намерение, но набляга на граничния контрол. ЕС не иска да не допускаме бежанците, а да ги оставим в България.

Това каза пред NOVA бившият вътрешен министър и бивш шеф на ДАНС Цветлин Йовчев.

По думите му Нидерландия прехвърля вътрешнополитическия си проблем навън. "За да се привлекат хората в момента, е нужно да има човек, който да им разкаже приказка, да им даде визия как трябва да изглежда обществото и да им посочи пътя дотам. С противните послания не се печелят избори, мнозина се спънаха в този камък. Включително и ПП", смята той.

Според него имаме тенденция в обществото - породени от несигурността, хората са склонни да се лишат от свободите си, за да получат сигурност. "Все повече виждаме носталгия към периода преди 1989 г. Има засилване на крайнодесния екстремизъм. В годишния доклад на ДАНС има отчетена такава тенденция в интернет пространството.Тепърва ще има ескалация и засилване. В тази ситуация може да излезе политически субект, който на базата на популизъм да привлече интерес. В резултат на кризата все повече са гласовете за по-осезаема намеса на държавата в икономиката", анализира ситуацията експертът.

Относно мигрантската криза Йовчев сподели, че и през 2013 г. е имало натиск. "От ЕК ни казваха да не спираме мигрантите. Така да се подпомогнат хората, които се нуждаят от закрила. Не всички пресичащи границите обаче са бежанци. С тях влизат и много опасни хора. България е малка страна и не сме в състояние да приемем безкраен брой бежанци. 90% от усилията за Шенген трябва да са насочени към дипломацията. Трябва да отделим ресурс, а и да поискаме помощ за охрана на границата", отбеляза Йовчев. И определи казусът "Gemcorp" като притеснителен, въпрос на незнание от бившите управляващи.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 21 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 плюс минус

    39 2 Отговор
    Ами нали Меркел щедро ги канеше:
    - Елате, бре, елате!
  • 2 обективен

    34 2 Отговор
    Преди 3-4 год в нидерландски арест се обеси сириец, след като разбрал, че ще го екстрадиран в България защото е казал, че от там е дошъл. Всеки да си прави сметката за живота в държавата ни какъв е
  • 3 Бонев

    34 1 Отговор
    Много интересно как може да задържиш в страната някой който не иска да остане.
  • 4 Анти-маймуна

    32 2 Отговор
    99.9% от матряла няма никаква представа какво е Еврейския Съюз.
  • 5 Госあ

    41 3 Отговор
    Аха ! Най накрая някой да каже каква е била работата ! Това е доста сериозен пъклен план, между другото - да вземат читавите българи за слуги и да напълнят територията с бежанци ! Но предвид навиците и привичките на западната империя на злото, няма нищо изненадващо.
  • 6 Нане

    15 0 Отговор
    най-бедните у т.н. съюз кой луд мигрант ша устани да ни са дебили кат Назе тия у Брюсела?
  • 7 нннн

    44 1 Отговор
    Значи, Европа иска милионите талибани да се заселят в България. Какво правим в ТАКЪВ съюз и с ТАКИВА ,,приятели"???
  • 8 Никола Гешев

    33 2 Отговор
    ТЕЗИ, КОИТО ПОВИКАХА АРАБСКАТА ИЗМЕТ, СЕГА ДА СЕ ОПРАВЯТ !
    НИЕ ТРЯБВА С ВСИЧКИ СИЛИ ДА НАПРАВИМ ГРАНИЦАТА НЕПРИСТЪПНА !
    НИЕ СМЕ ПОТОМЦИ НА КХАН ТЕРВЕЛ - АРАБИТЕ СЕ СТРАХУВАТ ОТ НАС !
    С ХОЛАНДИЯ И АВСТРИЯ ДА СЕ ГОВОРИ ТВЪРДО!
    В ОЧИТЕ ИМ КАЖЕТЕ, ЧЕ СА ПРОВОДНИЦИ НА КРЕМЪЛ - ДОКАЗАТЕЛСТВОТО - ПУТИН НЕ Е ПРИСЪСТВАЛ НА СВАТБАТА НА РУМЕН РАДЕВ, НО В АВСТРИЯ ГО НАПРАВИ !
    ДЪЩЕРЯТА НА ПУТИН ИМА ИМОТИ В ХОЛАНДИЯ- В БЪЛГАРИЯ НЯМА !
    ГЛАВАТАРИТЕ НА ПРЕСТЪПНИТЕ ГРУПИРОВКИ СА В ХОЛАНДИЯ И АВСТРИЯ - НЕ В РУМЪНИЯ И БЪЛГАРИЯ !
    ГОЛЯМАТА ВРАТА ЗА НАРКОТИЦИ, ОРЪЖИЕ Е РОТЕРДАМ - НЕ ВАРНА!
    ДА СЕ ИНИЦИИРАТ ГРАЖДАНСКИ ПОДПИСКИ СРЕЩУ ХАГА И ВИЕНА !

    Коментиран от #16

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Сус

    30 0 Отговор
    Тия евро джендъри искат да превърнат родината ни голям бежански лагер.Никакво регистрирани на бежанци ,пускайте ги всички към европата
  • 11 Госあ

    26 0 Отговор
    За боговете братя, не работете със западняци ! Аз приключих. Имах възможността да работя с французи, от край време имах сантимент към Франция, на всичкото отгоре човека с който работех беше и благороден от една страна. Но отношението им втрещяващо - много надменно, лицемерно и водещи са интересите. Работата с китайци и японци е съвсем различна, повярвайте. Западняците наистина ни смятат за втора ръка хора, а на всичкото отгоре нямат и половината от възможностите на Китай и Япония.
  • 12 мммда

    21 1 Отговор
    A-а-а каква била работата- България да се превърне в един по-разнообразен зоопарк, сигурно за да прилича повече на запада. Там коренното западно на селение се чуди в Европа ли е, в Африка ли е, в Азия ли е.
  • 13 дядото

    9 0 Отговор
    такова намерение бе изказано още преди 18-19 год. на международен семинар от представител на англииските служби.даже споделил пред аудиторията,че имат намерение българия и румъния да се превърнат в депо на мигрантите от изток и юг.
  • 14 1111

    11 1 Отговор
    Естествено, че това ще искат и ще го постигнат. Територията е голяма и все по-рядко населена. Ще става бежански резерват, но щом е в унисон със западните ценности, няма как! :)
  • 15 ИМПЕРИАЛИСТ

    5 0 Отговор
    България в момента е като "ОАЗИС", в сравнение с останалите европейски страни окупирани от всякакви "емигранти" и "гости-туристи". Положението в тях е ужасно.
  • 16 ИМПЕРИАЛИСТ

    1 1 Отговор

    До коментар #8 от "Никола Гешев":

    И какво ще промени това Ваше "твърдо" предложение? Ще им пр..... на к...
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове