30 Декември, 2022 05:27 3 244 33

Ивайло Иванов: Украйна не вижда смисъл да изпрати у нас някакъв ценен човек

  • ивайло иванов-
  • христо грозев-
  • украйна

Ситуацията с Грозев си е завоалирана заплаха, заяви експертът по национална сигурност

Ивайло Иванов: Украйна не вижда смисъл да изпрати у нас някакъв ценен човек - 1
Снимка: Евронюз България

На пръв поглед разбрахме, че няма никаква заплаха срещу Христо Грозев, но това е традиционна руска тактика, която отрича очевидни неща. Ако погледнем цялостния контекст обаче това си е завоалирана заплаха срещу него и неговата дейност.

Това коментира в студиото на Euronews Bulgaria експертът по национална сигурност Ивайло Иванов.

Определено българските институции изостанаха от събитията, включително и с привикването на посланика след празниците, което убива усещането за острота.

Българската държава и институции трябва да дадат достатъчно публичност на този въпрос и да сезират европейските и международните институции, така че да имаме ясно послание към Русия, че всякакви подобни опити за заплаха спрямо български граждани ще намерят международен отзвук.

Назначаването на украинския посланик у нас е знак към България, че сме някъде много ниско в полезрението на Украйна. Украйна не вижда смисъл да изпрати тук някакъв ценен човек, който би могъл да допринесе за развитието на двустранните отношения. Причината е нашата резервираност към войната и колебанията на управляващите.
Не сме чули от българска страна активност за замяна на военната ни техника, ако предоставим тежко въоръжение на Украйна. Войната е уникална ситуация, която ни предоставя възможността да приемем морален ангажимент, който е правилен и от друга страна да извлечем някаква материална подкрепа.

Европа е изключително единна дипломатически, политически, но на практика без помощта от САЩ, Украйна нямаше да може да се защити и да постигне тези резултати. САЩ към момента са изпратили военна помощ за около 22 млрд, долара, докато Европа е някъде около 6 млрд.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 40 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Петър

    76 16 Отговор
    Айде стига с тази Украйна, надухте на хората главите, Украйна та Украйна, същото беше и КОВИД-19.
  • 2 Идиот...

    70 9 Отговор
    Приехте на работа компаньонката , и станахте за подигравка на целият свят ! Сега - малоумно замазване !
  • 3 Жълто джудже

    41 3 Отговор
    За съжаление вашата липса на права не ви позволява да изпратите сигнал до Русия. Тя няма да чуе вашата глас.
  • 4 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    13 13 Отговор
    ИЗВИНЕТЕ но мафията НАМИРА винагия НАРОЧЕНИТЕ или НАРОЧЕНИЯ ЧОВЕК

    Коментиран от #5

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 ХАХАХА

    49 4 Отговор
    Експерт до експерта и всички говорят едно и също само думите са различни,незнам тогава къде е експертността .

    Коментиран от #23

  • 7 Хахаха

    59 7 Отговор
    ,,Правилен морален ангажимент..".
    О, тук има морални еталони, които знаят кое е правилно и кое не е. Ако не си поемал морален ангажимент, когато твоите западни морални ,,еталони" убиваха хората в Донбас, Белград или в Ирак, или в Сирия, значи твоите ,,правилни" морални принципи са двойни стандарти и нищо друго.
  • 8 Синьожълтия

    8 20 Отговор
    Украинската Митрофанова ни стига !

    Коментиран от #12

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Така е

    39 2 Отговор
    Ценните укри са в окопите !
  • 11 ТаУмВзе

    26 4 Отговор
    Нали злеленски ти прати селскоЛоша, са кво искаш? Уважете го де, или то Вас. Не е от значение. И пак Мрънкя на Хранилката ей.
  • 12 Хахаха

    25 6 Отговор

    До коментар #8 от "Синьожълтия":

    Татяна Митрофанова от Киев ли, която в своята гостилница забрани руски традиционни салати? Тя ли идва, като украинската посраничка?

    Коментиран от #14, #24

  • 13 Импийчмънт

    11 37 Отговор
    Лошото е че групичка хора от служебното русофилско правителство на Радефф злепоставят народа на България пред целия свят въпреки доброто отношение и помощ на бягащите от смъртта

    Коментиран от #18

  • 14 Хахаха

    19 4 Отговор

    До коментар #12 от "Хахаха":

    О ..пардон. вместо ,,посРаничка", да се чете , посланничка".
    Техническа грешка. Извинете.
  • 15 Горан

    35 5 Отговор
    Докога ще ни пускат такива некадърни грантаджии.?
  • 16 Ха!!!

    39 8 Отговор
    Че ние не искаме да развиваме отношения с фашистка страна, чиито граждани ни опоскаха стотици милиони лева от нашия бюджет да се търкалят по плажовете!
  • 17 Одит

    23 6 Отговор
    Ивайло Иванов джудиста или инжинекра? Пак измислиха някакъв новоизлюпен експерт без никакви данни за него?
  • 18 Да бе

    22 8 Отговор

    До коментар #13 от "Импийчмънт":

    Народа на България симпатизира на Русия!

    Коментиран от #29

  • 19 нннн

    21 5 Отговор
    Аааа, мацето е ценен човек в някакъв смисъл. За разлика от този ,,експерт", който напира да подарява оръжието ни, за да си купим ново. Ивайло ще го дарим на Украйна, като тъпо оръжие.
  • 20 Иван

    15 9 Отговор
    След войната, НАТО когато имат учения, ще обявят, че на тях не трябва да има руско оръжие и нашите идиоти тогава ще викат, ама как така, защо така. Ще се наложи да го бракуваме и да купуваме модерно западно. Като гледам българският политик се убеждавам, че за всички национални катастрофи сме си виновни само ние. Ужасссс, много сме тъпи.

    Коментиран от #28

  • 21 Дааааааам

    18 7 Отговор
    Мазна, сороспийска хлебарка, гъгниво, с характерния за такива нихилизъм, се опитва да убеди еуектурата, че трябва да се праща още оръжие за укровермахта, за негова сметка. За по - голяма убедителност са му прикачили "експерт по национална сигурност".
  • 22 СИТУАЦИЯТА С НОВАТА СЕКСОЛОЖКА

    16 3 Отговор
    НЕ НИ ПРИТЕСНЯВА В БАНКЯ - НАПРОТИВ , ЩЕ ЗАМЕСТИ МАТА ХАРИ !
  • 23 Експертността им се

    19 2 Отговор

    До коментар #6 от "ХАХАХА":

    изявява в унизителен, раболепен слугинаж към метрополията.
  • 24 Не, бе

    7 6 Отговор

    До коментар #12 от "Хахаха":

    украинската Митрофанова е Мускаленко !
  • 25 Важно съобщение

    15 6 Отговор
    Новата, осРаiнска посланичка е наредила да монтират в кабинета й пилон, за да не губи тренинг и да забавлява гостите си.
    иСточник:
    Басарапский фронд
  • 26 АВЕ...НА КОЙ МУ ДРЕМЕ ЗА ПОСЛАНИКЪТ....

    21 8 Отговор
    НА УКРАЙНА ВЕ И ЗА ОТНОШЕНИЕТО ИМ....НА ХОРАТА ДЕНОНОЩНО ИМ НАДУВАТЕ ГЛАВИТЕ С УКРАЙНА... ВЕЧЕ И ДЕЦАТА ЗНАЯТ ЧЕ ТЕЗИ БЕЗСКРУПОЛНО И НАГЛО ИЗПОЛЗВАТ БЪЛГАРИЯ ВЗИМАТ ПОМОЩИ И НЯМАТ НИКАКВО НАМЕРЕНИЕ ДА РАБОТЯТ...ПРОСТО ДА СИ ВЗИМАТ ПОСЛАНИЧКАТА И ДА ИЗЧЕЗВАТ ОТ БЪЛГАРИЯ....НА НИКОЙ НЕ СА ПРИТРЯБВАЛИ ТИ
    ТЕЗИ СЪЩЕСТВА КОИТО СЕ ВЪЗПОЛЗВАТ ОТ ДОБРИНАТА НА БЪЛГАРИНА...ЗА КАКВО СА НИ ОТНОШЕНИЯ С НАГЛИ ИЗПОЛЗВАЧИ...ЧЕ И ПРОТЕСТИРАТ НАГЛОТИИТЕ В НАШАТА ЗЕМЯ ЧЕ ГИ ХРАНИМ...ПРОСТО ДА ИЗЧЕЗВАТ...
  • 27 Средностатистическа

    14 5 Отговор
    Арна си е посланичката. Точно отговаря на средностатистическата ценностна система на окраинките. Пък и е съобразена с . бливостта на политиците ни като Боко,Кирето....
  • 28 Не виновни са

    6 6 Отговор

    До коментар #20 от "Иван":

    предателите русофили, които искат България да е слаба, без армия и власт за да крадат повече.
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Бат Мишо

    5 6 Отговор

    До коментар #29 от "456":

    За това ни плащат. Предатели по душа и русофили за винаги сме ние.
  • 31 Сирене

    1 5 Отговор
    Днешните диванни супергерои са станали рано, рано.. Прости, бедни жалкарчета.
  • 32 И ТОЯ Е ЕКСПЕРТ КОЛКОТО ТИКВАТА Е ГЕНЕРА

    2 3 Отговор
    НО И ДВАМАТА СА ОТ КОМУНИСТИЧЕСКО ПОТЕКЛО !
  • 33 Кочо

    0 0 Отговор
    Кое налага, да се декларира публично, кой какво дава на когото дава? Долно е да търсиш файда, особено като можеше да нападнат нас, през Черно Море, за да стигнат Сърбия.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове