Last news in Fakti

30 Декември, 2022 18:07 3 790 78

Илиян Василев: Какво всъщност е ГЕРБ? ГЕРБ е организирана група за колективно забогатяване и сигурност

  • илиян василев-
  • герб-
  • организирана група-
  • забогатяване

Бойко Борисов още си мисли, че живеем в друга България, всички са мисирки и той може да им казва едно или друго, коментира бившият посланик на България в Русия 

Илиян Василев: Какво всъщност е ГЕРБ? ГЕРБ е организирана група за колективно забогатяване и сигурност - 1
Снимка: БГНЕС

Каква е връзката между събитията, процесите и политическите решения у нас през изтеклата година, коментира в "Мрежата“ по програма "Христо Ботев“ Илиян Василев, бивш посланик на България в Русия, създател на предаването "Алтернативата“.

"Последствията от това, че бях забранен и влязох в "черния" списък на Русия, заедно с още 88 европейски интелектуалци, политици и дипломати, беше, че една година след това аз бях забранен и в българските медии. Което означава, че свързаността между интересите на Кремъл и тези, които управляват българските медии, е пряка. Когато ограничават достъпа на такива като мен до традиционните медии, а в България над 65% от хората си формират мнението от традиционните медии, то не се учудвайте, че народът гласува за едни и същи хора през последните 13 години, че няма отговорност."

Заявките за евроатлантизъм на ГЕРБ, ДПС и БСП

"Навремето имаше едно понятие "гулаш социализъм" на Янош Кадър и при нас това е един от начините, между другото успешен вариант на посткомунистическата номенклатура да приеме играта на членство в западните съюзи, тоест формално да принадлежи към ЕС и НАТО и в същото време, да изгради един Потьомкински, фасаден образ на евроатлантизъм, който да им позволи хем да бъдат приемани от западния свят, хем в същността си да съхраняват тоя феодален и тоталитарен модел, който е функция и наследихме през 1989 година. Т.е. тази фасадност при тях винаги е била на предно място, защото, от една страна, те съзнават, че не могат да се конфронтират със Запада, от друга страна, тяхната бивша котва на сигурност и влияние Москва не може да им даде благоденствието и сигурността, която е важна за тях и поради тази причина – когато има разрив между ценности и потребности, се поражда това нещо – ерзаци и хибридни варианти.

Това се отразява много негативно на нагласите на българското общество към ЕС и НАТО. В последните буквално две години от управлението на ГЕРБ и излизането на авансцена на фигурата на президента Радев, подкрепата за НАТО е спаднала значително – от 54% на 39%. Същото се отнася и за ЕС, защото тези хора, като не успяха да продължат с модела си на управление на фасадния евроатлантизъм, те сега започват да вграждат модел, който храни тяхното влияние въз основа на скепсиса. Първо, хората да си мислят, че евроатлантизмът е съвместим с корупцията, с бедността, с всички онези порочни явления, които са в нашата действителност. Затова ни отказват достъп до Шенген, защото у нас го има всичко това, заедно с фигурата на главния прокурор, но никой не обяснява на хората. И хората, като виждат липсата на позитивна енергия и качествени лидери, просто се отказват да гласуват и да участват в политическия живот на страната. И това е част от схемата, по която тази група на ГЕРБ, ДПС и БСП управлява България – с 40% избиратели, от които 10% са гласували за тях, те го представят на Европа –ами, ето това искат хората. Когато тези изолират нарочно българските граждани от политическия процес, когато изолират и тези българи, които вече емигрираха, когато изолират и малката група от хора, които искат да представят и другата гледна точка, а не официалната, и виждате какво се получава – една безпътица. Силите на старото владеят статуквото и са достатъчно силни да не позволят промяна. А силите на промяната не са достатъчно силни, за да предизвикат промяна."

Фасаден евроатлантизим и промените в съдебната система

"Част от омагьосания кръг, от който не ни дават да се измъкнем, е и отлагането на второто четене на Закона за КП КОМПИ за средата на януари, когато може би няма да има НС, и това, че отхвърлиха Закона за закрила на подаващите сигнали срещу корупция. Всичките тези маневри на външната показност бяха, за да се получи все пак първият транш от ЕС – 27 милиарда, за да могат те да го насочат и разпределят по съответните канали към свои компании, фирми. Т.е. да трансформират европейските субсидии в свой личен или групов капитал, чрез който да владеят ситуацията. България няма как да съвмести "двете Българии“ на тези, които усвояват средства и градят капитализъм на олигархичен принцип, и другата България, която живее именно благодарение на личните си усилия и предприемачество.

Но много трудно у нас се получава конкуренцията на пазара, когато се мъчиш да станеш глобално конкурентен, но във всеки един момент ти трябва да разчиташ на една "мека" инфраструктура – правосъдие, съдебна система, административно обслужване, закони и т.н. Тази инфраструктура, първо, не ти дава услугите, които държавата трябва да даде, и второ, когато ги дава, те са прекалено скъпи и прекалено бавни. И тогава от позицията на България човек много трудно може да остане за дълго време глобално конкурентен. Което предполага, че ще имаме и емиграция на корпоративния капитал. Защото хората имат един живот, те не могат да чакат цял живот ние да решим грандиозния въпрос за това, че нямаме прокурори и фактически нямаме основната институция, която преследва закононарушенията, без което никоя държава не може да функционира. Нямаме основните инстинкти на администрация и политици по отношение на реакцията към глобалните събития, така че българският кораб да навигира във води, които няма да бъдат бурни, а ще използва вятъра в своите платна. И цялата тази дискусия, която върви и в медиите, и в парламента, тя издава едни много ниски, мизерни равнища на дефиниция на интерес и целеполагане, които се определят не от общите интереси на България, от общото желание да се издигнем на по-висока кота, а от първичния интерес на едни или други групи, които искат да създадат за себе си по-добри условия отколкото за останалите."

Управление на риска

"Войната в Украйна предизвика рискове, тези рискове трябва да се управляват, включително в газовите компании от гледна точка на достатъчност на доставките на газ и от гледна точка на допустимост на цени. А служебното правителство управлява този риск със страхотен пиар и тотална демагогия. Примерно, отказаха шестте танкера, които бяха по-евтини, и сега пак щяха да бъдат по-евтини, отколкото са другите. Но служебното правителство се крие зад търговски тайни, създават впечатление, че водят някакви страхотни битки, за да осигурят газ, едно примитивно самохвалство, като забравят, че хората имат и други източници. Да не говорим за предложението на проф. Габровски Николай Павлов за министър на енергетиката."

Преговорите на ГЕРБ

"Кой да обясни на хората проблемите с "Лукойл" безпристрастно? – Делян Добрев ли да ги обясни, който е заинтересовано лице. Аз допускам, че той и ГЕРБ сигурно имат някакви добри желания, но това, което той предлага, не води до резултата, който той иска да постигне. За сметка на това се започва едно говорене – моят закон ли е по-добър от твоя, като в детската градина. Някаква политическа суета, която е противопоказна на дълбочината на кризата в момента. ГЕРБ сега са в положение да търсят диалогичност, но каква диалогичност, при положение че Бойко Борисов сутрин казва едно, а буквално след часове – точно обратното по даден въпрос. Кара се на журналисти по телевизията. Той още си мисли, че живеем в друга България, всички са мисирки и той може да им казва едно или друго. Пуска информационните хрътки на ГЕРБ по всички телевизии и почват да громят всичко, каквото падне в парламента – и ПП, и ДБ. Е, как да има диалогичност при такава енергия на самодоказване и отрицание на другия.

Какво всъщност е ГЕРБ? ГЕРБ е организирана група за колективно забогатяване и сигурност. Тези хора след 2014 година са олицетворение на партията на милионерите от публични средства. Всичките им публични лица, които се виждат по екраните на телевизиите, всички те са натрупали несметни богатства по време на управлението на ГЕРБ. Богатства, които не биха могли да натрупат, ако бяха излезли на свободния пазар, да се конкурират като всички други българи. Поради тази причина те гледат на оцеляването на ГЕРБ като гаранция за това, че те ще останат фактор в общественото развитие и ще продължат да имат това богатство и привилегии, които имат, без които животът им е немислим. Има ли в ръководството на ГЕРБ поне един човек, който да се е реализирал професионално, преди ГЕРБ да дойдат на власт? Те имат групов инстинкт да нападат – атаката им е защита. На Борисов, който е на върха на пирамидата, основният му проблем е, че натрупа толкова богатства, че няма как да съвмести, от една страна, да остане, без да бъде отговорен за това, което е направил, и да му се търси сметка."

Проектокабинетът "Габровски"

"Това са авторитети под наем. Базисният въпрос на отношенията между власт и народ е моралът. Тоест, минимални стандарти, които се договарят между властта и народа какво може да се прави и как може да се прави. Ако опашката на корупцията прави ГЕРБ неудобен и токсичен партньор за другите партии, но те благодарение на тази корупция имат ресурса да се задържат на тези нива на популярност и представеност в НС, то очевидно едната опция на народа е да се оттегли тотално, защото не може да се ориентира в тези мътни води. Проблемът всъщност е един същи с този от 1997 година. Тогава БСП се провали тотално и докара България до Национална катастрофа и грешката на ОДС тогава беше, за да няма кръвопролития, те се договориха с БСП да не се търси отговорност и така тръгна темата и до ден-днешен, че на никой политик не може да се търси отговорност. Е, как искате върху този нездрав фундамент да градите здрава България. Проблемът ни днес е, че започваме да храним една много опасна илюзия – че, ако се примирим и ако се отдръпнем от живота, ще избягаме от отговорност за това, което се случва в страната. Ние някак си сме превърнали оцеляването във висша ценност и когато виждаме, че не можем да променим нещата, влизаме в модус на оцеляване, в който има примирение и самоизолация, включително отказ от гласуване. Всичко това ни дава поредната илюзия, че някак се оправяме, но всъщност това е най-голямата трагедия. В този смисъл тези, които са отговорни за обществените нагласи, тези, които формират мнението – медии, инфлуенсъри и социални мрежи, тяхната отговорност става все по-голяма. Проблемът е, че по-голямата част от тях предпочитат да си решават житейското уравнение, продавайки се. Точно както имаме премиер под наем, така има и журналист под наем. Все по-малко са хората, които съзнават отговорността на професията, която имат – да формират мнения, като обясняват контекста на нещата. И така хората да разбират какво става, а не някакви 10% да им определят живота. Основният проблем в България е, че тази корупция роди един паралелен отвратителен свят, в който тези, които имат пари, купуват медии и журналисти. Така изчезна независимата журналистика.“


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 67 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Куче нека

    19 4 Отговор
    Криво да седив. Ама право да си говорим 😂🤣😅
  • 2 Куме нека

    18 5 Отговор
    Криво да седим. Ама право да си говорим 😂🤣😅.правилното

    Коментиран от #55

  • 3 ЕС фен

    80 23 Отговор
    ГЕРБ е група за колективно забогатяване чрез кражби от държавата или от всички българи,
    със съдействието на каскета и ВСС.

    Коментиран от #76

  • 4 ПКП

    35 17 Отговор
    Кръстника ми боко Рапона от Банкя е велик!
  • 5 Бос ГЕРБ

    54 22 Отговор
    Да не забравяме че Баце е дребен крадец на коли, назначен от мутрите за охрана на бай Тошо,
    издигнат от Дедо и направен генерал от Доган, построил патока на Путин,
    кътащ пачки и кюлчета в чекмеджета.

    Коментиран от #9

  • 6 Датова всички селища

    57 18 Отговор
    извън най-големите градове са с Герб - там герберските феодали колят и бесят и решават кой ще има работа и кой не. Нема лабаво.
  • 7 На тоя

    41 39 Отговор
    като му видя мутрата и знам, че мафията зад ПП и ДБ, на прокопиев и кръга капитал, го е активирала отново да ми лее голословия и безсмислици, за грантовете на америка за България! Гнусен и вреден продажник.

    Коментиран от #11, #49, #70

  • 8 ЕНП Вебер

    43 16 Отговор
    ГЕРБ = Гангстери за Европейско Разгепване на България
  • 9 Герб и баце, са отроче

    13 26 Отговор

    До коментар #5 от "Бос ГЕРБ":

    и проект на същата мафия на прокопиев и кръга капитал, стояща зад проектите ДБ и ПП. Просто баце предаде прокопиев след първият мандат и сега е на страната на доган. Дали ГЕРБ, ПП или ДБ, все са еднакво вредни за България, сбирщина от хора без морал и ценности, обслужващи мафия, олигарси и чужди интереси. Ако имаше умен народ, а не блеещ, никога тези нямаше да са в парламента, а продажници като този дето словоблудства за грантове, нямаше да смее да се покаже.

    Коментиран от #20

  • 10 Гейчо

    24 43 Отговор
    Видя се че без ГЕРБ държавата не върви
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Наблюдател

    31 18 Отговор
    Какво да каже бившито комунистическо дипломатче, бе. Та нали техните наследници са собственици на 80% от икономическия потенциал на България / преди няколко години беше им смъкнат на 60%, но бързо за две години си го въстановиха/ Виждате накъде е икономиката . Дотук мутренския бизнес набута държавата с 20 млрд кредити за следващите 10 години и имат апетит за още. А на всички плювачи и комуноблизачи пожелавам сигурни фалити през новата година и чести посещения на гробищата от техните наследници
  • 13 позеленял

    16 5 Отговор
    обосновано виждане ама какво от това , и ние го виждаме , но изхода от ситуацията е невъзможен , единия вариант е обща стачка граничеща с революция , другия е военен преврат и режим на арест и съд за грабителите и политиците
  • 14 ББ от Банкя

    13 12 Отговор
    Направо сме си държава в уж държавата България, на всеки избори 24% гаранция, сега с хартията може и 30% да стигнем. А на тоа Василев че му напомним приказката за лисицата и гроздето
  • 15 Някой

    16 11 Отговор
    Всички са един дол дренки докопат ли се до властта.

    Коментиран от #19

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 С "бос"

    34 14 Отговор
    пожарникар , конвоирал както много милиционери мутрите прекарващи от Западна Европа крадени скъпи коли към България , същия и Ганчов Гриша ! После третокласна мутра - и с едните и другите ! По - нататък всеки знае , охранителна фирма , МВР и "политическа кариера" , грабежи на милиарди чрез назначения за"предприемач" Плевню (за награда изтипосан за президент )......
  • 18 Отегчен

    31 19 Отговор
    За Бойко съжаляват само идиотите, мафиотите и Кремъл.
  • 19 Начина на мислене е

    13 8 Отговор

    До коментар #15 от "Някой":

    Да има достатъчно за децата. Внуците и правнуците. По 3 къщи на три континента!
  • 20 Така се

    3 11 Отговор

    До коментар #9 от "Герб и баце, са отроче":

    замазва всичко. ГЕРБ и всички останали са маскари. Само 60+++ могат да се хванат.

    Коментиран от #23

  • 21 Милен

    19 10 Отговор
    Ама те за това всички се натискат за парламента, да не си помислихте че Киро се натиска за нещо друго, ако може да олепери още едни 9 милиарда, и Костадинов и Нинова, Христо и др и др.
  • 22 смехотворно

    14 11 Отговор
    ГЕРБ Е ОПГ ВСИЧКИ ГО ЗНАЯТ НО ПОСЛЕДСТВИЯ НЯМА НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА ГО ДОКАЖЕ
  • 23 Истината не е за замазване

    13 10 Отговор

    До коментар #20 от "Така се":

    А за да се следва и да не се повтарят грешките! Блеенето е единствено в полза на мафиите на догани и прокопиевм, окупирали страната.

    Коментиран от #25

  • 24 БСП на Бунището

    26 9 Отговор

    До коментар #16 от "Здраствуй ТОВАРИШ":

    Разбрахме какво е ГЕРБ,на да видим КОЙ е Илиян Василев....ето кой е...."През 1981 – 1990 г. по времето на комунистическия режим е сътрудник в Международния отдел на Българския земеделски народен съюз (БЗНС). На тази длъжност сътрудничи на Отдел 01 ДС при Софийско градско управление, който събира от него информация за чуждестранни контакти на БЗНС, като през февруари 1988 година е вербуван за секретен сътрудник на Държавна сигурност.Според доклада за вербуването му е приел да сътрудничи по „идеологически, морални и политически мотиви“.
  • 25 Истината е

    29 3 Отговор

    До коментар #23 от "Истината не е за замазване":

    че сме окупирани от руснаците и тяхната мафия след 1944.

    Коментиран от #27

  • 26 Ами да

    18 14 Отговор
    Това е статия за нормалните хора! Другите няма да я разберат и приемат!

    Коментиран от #28

  • 27 Простотията

    7 2 Отговор

    До коментар #25 от "Истината е":

    не е истина, а да се тиражира, е повече от тъпо занимание.
  • 28 Блеещите

    12 4 Отговор

    До коментар #26 от "Ами да":

    винаги се приемат за "нормални и умни и красиви", просто, щото така им казват, а те блеят щастливо, също като овтсата.
  • 29 Може и да сте прав,

    16 16 Отговор
    НО И НАРОДА ЖИВЕЕШЕ СПОКОЙНО И ДОБРЕ, ДО КАТО САМОСИНДИКАЛНАТА ИЗЯВА НА ПРОСТАКА РАДЕВ НЕ НИ СЪСИПА ЖИВОТА , какъвто и да е Борисов водеше приятелска политика и Путин и с Ердоган - нямаше мигранти, нямаше и убийства , всички лидери от ЕС , може и да са се забавлявали с него, но и го уважават до ден днешен!

    Коментиран от #33

  • 30 Голем страх

    14 15 Отговор
    Много празни приказки Абе мисир за 33 години някой да е построил повече от Борисов никой е те за това печели изборите въпреки компроматите и подлите номера а тия ПП са просто неадекватни и са на хранилка на баш олигарсите Прокопиев Черепа и Банкерчето и Борисов ще продължи да печели изборите ако ще и да се н....рете от злоба

    Коментиран от #40, #44, #64

  • 31 Панов

    6 5 Отговор
    Това отдавна е известно за г-н Илиян Василев, поне от 10 години.
  • 32 Много точно

    15 11 Отговор
    ГЕРБ и ДПС са престъпни организации за източване на държавата. Браво на Илиян Василев.
  • 33 ха ха

    11 5 Отговор

    До коментар #29 от "Може и да сте прав,":

    извинявай ама кой народ е живял добре ? служителите и бизнеса не са народа , нито пък мутрите финансирани по евро проекти , затова се самозапалваха и самоубиваха , от хубавия живот , недей
  • 34 Начо

    9 3 Отговор
    Пиночет им трябва на наще политици управлявали държавата от 1989 до сега
  • 35 А Да пъ съ

    9 1 Отговор
    Какво е?
  • 36 Ветеран от Протеста

    9 4 Отговор
    Илиян Василев завършва Международни отношения в най - зверския период на Комунизма 1976-1981 ва.Няма Икономическо образование,но като агент" Сашо" на ДС и КГБ какво прави след 1989 та. Изключителна дейност ДО идването на ГЕРБ на власт..."председател на Агенцията за чуждестранни инвестиции. Основател и Почетен Председател на Българския Икономически Форум и на Икономическия Форум за Югоизточна Европа. Член на УС на Българската Асоциация за външна политика. От 2007 г. до април 2011 е председател на Делойт България. Заместник-Председател е на българския Реформ Юнион Клуб. Инициатор и координатор на Софийското бизнес училище...
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Агент Сашо

    14 4 Отговор
    Името му е "Сашо" - агент на ДС "Сашо.
  • 39 За протокола

    13 7 Отговор
    Не само ГЕРБ, всички партии във властта, както и много извън нея, са ОПГ. Визирането само на ГЕРБ показва пълна неадекватност или пристрастност.
  • 40 Толям бъз

    3 3 Отговор

    До коментар #30 от "Голем страх":

    Я напиши какво е построил ?

    Коментиран от #63

  • 41 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    7 4 Отговор
    ПП
    герб са
    ОПГ
  • 42 майор Деянов

    9 4 Отговор
    Днес на агент се отделя особено внимание и той бръщолеви всякакви безмислици
  • 43 майор Деянов

    8 7 Отговор
    Днес на агент Александър се отделя особено внимание и той бръщолеви всякакви безмислици
  • 44 Абе смелчаго

    9 7 Отговор

    До коментар #30 от "Голем страх":

    Какво е построил, освен газопровода на путлера, което даде възможност за започването на войната ?
  • 45 Реално

    8 6 Отговор
    Е кое не така ?
    Чудесен преглед на събитията. Този човек е за Премиер!
  • 46 🇧🇬⚡️🇪🇺💯

    1 1 Отговор
    📌Рисковете свързани с Войната в Украйна са в пъти повече в икономическо, военно и геостратегическо значение от Кризата в “Карибският Басейн”
    📌Реално погледнато от военна гледна точка, остров Куба “could have been blasted out of the blue water” и никой нямаше да разбере и почувства,
    “във физическият смисъл и ход на нещата”.
    📌Карибската Криза бива разрешена като Щатите извеждат свои ядрени въоръжения от Турция, и Руснаците спират проекта да разполагат ядрени оръжия на остров Куба.
    ❗️В Украйна всеки опит да се използва ядрено оръжие, дори да бъде от (тактически “тип”, тоест м/у 5 килотона и 20 килотона) ще повлече неминуеми последствия.
    ⚡️U can’t blast Ukraine out of the water.
    Другото е че, Зеленски губи територии които по всяка вероятност Украйна няма да може да си възвърне в следващите петдесет години.
    ❗️И така Карибската Криза бива разрешена в един Бар на Вашингтон ДС по неофициален път, тъй като всички официални канали са били прекъснати, от личности които не са били високо йерархията на враждуващите страни но са имали пряки канали високо.
    Как Украинската Криза ще бъде разрешена аз нямам отговор, може би някъде в някой Бар “cool heads will prevail”.

    Коментиран от #51

  • 47 Кмета

    3 3 Отговор
    Бай с чекмедже ма преследва в живота и дамаджани след него летят
  • 48 Джипко Бибитков

    9 6 Отговор
    Че са крали и крадат е ясно, но с такъв 85% дебилен народ, който вярва на боко и гласува за герб как ще се измъкнем. Герб+Дпс + бсп и ДБ си държат на статуквото=краденето. Имат пари и бюлетини и ще спечелят изборите. Той ЦИК е готов с резултатите чакат само да пристигнат чувалите и протоколите. Така е правил Бай Ганьо изборите, така и ще бъдат следващите. Изборите и митницата им са важни на тези крадливи управници.
  • 49 Простя Копейкин

    2 4 Отговор

    До коментар #7 от "На тоя":

    Ееее, този Прокопиев за ДПС-ГЕРБ(възраждане)-БСП е като Сорос за ПутлераZтите - голЕм ZвЕр ти казвам:))))

    Да си мафия не трябва ли да си омешан с властта ? Кои са били реално на власт последните 20 г. ? Кои са хората на този ZвEр ?

    Коментиран от #52, #73

  • 50 Фройд

    5 7 Отговор
    Групировка за
    Европейско
    Разграбване на
    България.

    Дръндарския синганин , требен се трепе !!!!
  • 51 Кажи честно ...

    1 0 Отговор

    До коментар #46 от "🇧🇬⚡️🇪🇺💯":

    Това тук ли ти казаха да сложиш ? Подходящо място е, да !

    Коментиран от #56

  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    4 1 Отговор
    51 ГОДИШЕН РУСНАК е задържан от полициятазаради джебчийствонад трима пенсионери в ГРАД ПЛ ПРИМОРСКО
    писаха току що 24 ЧАСА БГ

    Коментиран от #66

  • 54 🇧🇬🐑🤟🎪🐄🇧🇬

    3 1 Отговор
    📌Рисковете свързани с Войната в Украйна са в пъти повече в икономическо, военно и геостратегическо значение от Кризата в “Карибският Басейн”
    📌Реално погледнато от военна гледна точка, остров Куба “could have been blasted out of the blue water” и никой нямаше да разбере и почувства,
    “във физическият смисъл и ход на нещата”.
    📌Карибската Криза бива разрешена като Щатите извеждат свои ядрени въоръжения от Турция, и Руснаците спират проекта да разполагат ядрени оръжия на остров Куба.
    ❗️В Украйна всеки опит да се използва ядрено оръжие, дори да бъде от (тактически “тип”, тоест м/у 5 килотона и 20 килотона) ще повлече неминуеми последствия.
    ⚡️U can’t blast Ukraine out of the water.
    Другото е че, Зеленски губи територии които по всяка вероятност Украйна няма да може да си възвърне в следващите петдесет години.
    ❗️И така Карибската Криза бива разрешена в един Бар на Вашингтон ДС по неофициален път, тъй като всички официални канали са били прекъснати, от личности които не са били високо йерархията на враждуващите страни но са имали пряки канали високо.
    Как Украинската Криза ще бъде разрешена аз нямам отговор, може би някъде в някой Бар “cool heads will prevail”.
  • 55 И последно какво си...?!

    0 1 Отговор

    До коментар #2 от "Куме нека":

    Куче нека...или...
    Куме нека...?!?!

    Коментиран от #59

  • 56 🇧🇬💯🐑

    0 0 Отговор

    До коментар #51 от "Кажи честно ...":

    Да казаха ми и го сложих за теб специално.
  • 57 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    2 10 Отговор
    ДРУГАРЮ ВАСИЛЕВ, АЗ СЪМ АПОЛИТИЧЕН НО СЪМ ПРИВЪРЖЕНИК И ВЯРВАМ В КОМУНИСТИЧЕСКАТА ИДЕЯ. ВИЕ ИДВАТЕ ОТ СЕВЕРОИСТОК И СТЪПВАТЕ В СТЪПКИТЕ НА ХАН АСПАРУХ.
    ВИЕ ЩЕ НИ СПАСИТЕ ОТ КРАВАРИТЕ.
    МОЛЯ ВИ, КАНДИДАТИРАЙТЕ СЕ!
    ВИЕ СТЕ НАШИЯТ СЛЕДВАЩ ПРЕЗИДЕНТ
  • 58 Анализатор аматьор

    6 4 Отговор
    Един пореден жалък опит за делигитимиране приноса на Бойко, за икономическият напредък на страната, за добруването на народа с по високото качество на живот и за придобиването на ескадрилата Ф 16 за ВВС, обект на завист от всички съседи!
  • 59 Куме. Куме

    1 0 Отговор

    До коментар #55 от "И последно какво си...?!":

    Има корекция!
  • 60 Бай Боко

    8 4 Отговор
    ПП бързи смели сръчни харвардски крадци
  • 61 Благой от СОФстрой

    7 0 Отговор
    Тоа от кое село е дошъл на работа в София? После ги пращаха в Москвето!
  • 62 Бай Иван

    7 1 Отговор
    Този наглец да твърди, че бил "забранен в българските медии. Което означавало, че свързаността между интересите на Кремъл и тези, които управляват българските медии, е пряка. ", значи ни има за пълни дебили или, че ние живеем в друга държава! Та нашите национални медии до една са подчинени на Брюксел и Козяк! Същото важи и за повечето сайтове! От тях ежесекундно бълва безумна дезинформация, целяща да зомбира и парализира мисленето на българите и въпреки това ефекта, както този грантаджия отбелязва е обратен! Затова той търси начин да си измие мръсните ръце, като Пилат Понтийски с ГЕРБ. Та ГЕРБ пеят до скъсване в същия хор на дезинформация! Илияне, ще ви спрат грандовете, та ще трябва да поработите за да се издържате!
  • 63 ПРИПОМНЯНЕ

    5 5 Отговор

    До коментар #40 от "Толям бъз":

    Eтo кoлкo е построил.
    Данни за управлението на България 2009г- 2021 г.:
    1.ИКОНОМИЧЕСКИ РАСТЕЖ - 3.32% на година!
    2. Рейтингови агенции за ИКОНОМИЧЕСКОТО СЪСТОЯНИЕ на България- "Moodys" и "Fitch" до: "ПОЛОЖИТЕЛЕН-СТАБИЛЕН"!
    Такава оценка България получава за ПРЪВ ПЪТ в икономическата си история!
    3.Минималната Работна заплата:
    2009 г.- 220 лв.
    2020 г.- 650 лв!
    УВЕЛИЧЕНИЕ ТРИ ПЪТИ!
    4. СРЕДНА работна ЗАПЛАТА:
    2009 г. - 520 лв!
    2020 г. - 1371 лв!
    Повишение ДВА и ПОЛОВИНА ПЪТИ!
    5.Минималната пенсия -
    2009 г - 140 лв.
    2021 г. - 300 лв. + 50 лв
    УВЕЛИЧЕНИЕ ДВА ПЪТИ и ПОЛОВИНА!
    6.Безработицата:
    2009 г - 14.8%!
    2019 г.- 3.8%!
    НАМАЛЕНИЕ ТРИ ПЪТИ!
    6. БРУТЕН ВЪТРЕШЕН ПРОДУКТ на България
    2009 г - 52 млрд. лв!
    2020 г - 128 000 000 000 лв.
    За 10 години България е станала ДВА ПЪТИ ПО БОГАТА !
    7.За 70 г при ШЕСТ Министър-Председатели се построиха 360 км магистрали!!!
    Бойко Борисов за 12 години ПОСТРОИ 560 км магистрали!
    ДВА ПЪТИ ПОВЕЧЕ от колкото всички останали за 70 г !
    8.За 12 г се построиха ПОВЕЧЕ Метро-път и ПОВЕЧЕ Метро-станции от колкото за 80 г, от когато е направен Първият "Проект за Метро на София"!

    Коментиран от #67, #72

  • 64 ИМПЕРИАЛИСТ

    9 5 Отговор

    До коментар #30 от "Голем страх":

    ГЕРБ и Бойко Борисов са ФЕНОМЕНИ в Българската История, а кирчо и кокорчо са пълни некадърници с голямо самочувствие и "харвардски дипломи". За това нищо не могат да създадат, а са прегърнали лозунга за промяна....Стига с тази „ПРОМЯНА“!!! КОЙТО иска промяна да си смени най-добре половата ориентация и белким се успокои.
    От НЕКЪДЪРНИЦИ, само промяна може да се очаква, защото е лесно, а за „.......Европейското Развитие на България“ трябва акъл и работа.
  • 65 ИЛИЯН И БОЙКО СА БОКЛУК ОТ ЕДИН ДОЛ !

    7 2 Отговор
    МРЪСНИ КОМУНЯГИ , А ДНЕС ПОДЛОГИ НА САЩ !
  • 66 бгпутлерастия

    4 1 Отговор

    До коментар #53 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    РУСНАК ТОВА НЕ МОЖЕ ДА ГО НАПРАВИ УКРАИНЕЦ ЩЕ ДА Е ТОВА.Е.ДРУГАТА ГЛЕДНА ТОЧКА
  • 67 д ъъъ

    6 2 Отговор

    До коментар #63 от "ПРИПОМНЯНЕ":

    ТАЗИ СТАТИСТИКА СИ Я НАВРИ Г..А ВИЖ В НОРМАЛНИТЕ ДЪРЖАВИ КАКЪВ Е СТАНДАРТА В ТОЗИ ВРЕМЕВИ ПЕРИОД /МАНИПУЛАТОР/
  • 68 КАКВОТО Е ,,ПОСТРОИЛ" ТИКВОЧА , ГО Е

    9 2 Отговор
    ,,СТРОИЛ" ЗА ДА ОТКРАДНЕ 80% ОТ НЕГО И ТАКА ПОСТРОЕНОТО ОТ НЕГО Е РАВНО НА ДВЕ НУЛИ А ОТКРАДНАТОТО Е 280 МЛРД. ЕВРО !
  • 69 Един

    1 0 Отговор
    ха! Добър ден!
  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Макробиолог

    2 4 Отговор
    Ей двоен троен и енти агент ,хамелеон и скр$ап,когато Унгария и управленците и са търсили и намирали брод през интересите на великите сили в полза на народа си,ти и подобните ти български пезгевени се скъсване да пълзите за три пари...ха....шум от блатото.
  • 72 Нашийник

    5 1 Отговор

    До коментар #63 от "ПРИПОМНЯНЕ":

    За номер 7 бъркаш. Над половин милиард км. Т.е., над 500 МИЛИОНА. Да ти търся ли изказването на ДОКАЗАНИЯ НЕГРАМОТЕН престъпник Бойко Методиев Борисов (има го и тук, във "Факти") или сам ще си го намериш?

    Коментиран от #75, #77

  • 73 Ти защо мразиш истината

    2 1 Отговор

    До коментар #49 от "Простя Копейкин":

    Каква полза имаш от това? Фактите са си факти. Дали прокопиев или доган, са все вредни за теб и за България, включително и политическите им проекти работещи за тях.
  • 74 Престъпна организирана група....

    4 0 Отговор
    Всички знаят какво е герб и какъв е тиквю,но няма нито един в затвора или в местата за вечен покой !Тридесет процента в държавата са мутри и крадци!
  • 75 ПРИПОМНЯНЕ

    2 1 Отговор

    До коментар #72 от "Нашийник":

    Нeщaтa нe ca ce прoмeнили oт врeмe oнo...
    .............................
    кaтo Гo дeбнeхa, зa дa улoвят нeщo oт думитe Му, зa кoeтo дa Гo oбвинят. /Лукa 11:54/
  • 76 ЕВРО СЪЮЗА

    2 1 Отговор

    До коментар #3 от "ЕС фен":

    Нека не забравяме, кой изкара от калта Герб на ББ,2014г Тона бяха лидерите на ДСБ и Да България, Радан Кънев и Светослав Малинов заедно с Христо Иванов,Мирчев и Атанасов,2017 год ДБ направи пред изборна коалиция с Владо Кисьов пловдивски магнат от ВМРО и Дани Каназирева тоес Герб, заедно с Мартин Димитров,Йордан Иванов,Николай Георгиев,Веселка Христамян,как да гласуваш за тези които са съглашателска компания, много кратно давала сигнали за коалиция с ББ,Герб,те са готови да потъпчат принципите си и каузата на гласувалите за тях,не си мислете,че лъжа,на събрания те разискваха коалиционно правителство с Герб,като бяха категорични,Гешев остава.
  • 77 ГЕРБ=ДПС =ИТН=ПЕВСКИ

    1 1 Отговор

    До коментар #72 от "Нашийник":

    Не търсете вината в Бойко,баницата му е даде 2014 Реформаторският блок, начело с Радан Кънев и Светослав Малинов заедно с Христо Иванов, той беше свършил 2013 год помните ли протестите,тези които ги водеха срещу него те му престанаха 2014.Мразите ПП заради изгонените 70 руски депутати,с изчезването та ДБ и преливане на гласовете към ПП,свършва с Герб,те никога няма да бъдат признати от младите българи .
  • 78 Ген. Калчо Танев: Когато САЩ изпратят в

    0 0 Отговор
    Украйна всичкото си старо оръжие, войната ще свърши
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол