Last news in Fakti

3 Януари, 2023 13:26 1 165 31

Денков след връчването на втория мандат: Рано е за имена, важно е какво може да ни обедини, за да работим заедно

  • николай денков-
  • втори мандат-
  • кабинет-
  • имена-
  • заедно

"Досега сме обсъждали с "Демократична България", "БСП за България" и "Български възход". Целите, които сме поставили са реалистични и обединяващи. Като изключим "Възраждане", които имат съвсем други представи за това как трябва да се развива България, аз очаквам, че ГЕРБ и ДПС почти без изключение биха могли да подкрепят всяка една от тези цели", допълни Николай Денков

Денков след връчването на втория мандат: Рано е за имена, важно е какво може да ни обедини, за да работим заедно - 1
Снимка: БНТ

"Разговорът беше изключително съдържателен, основата беше поставена с този проект на решение. Той поставя въпросите върху какво трябва да се концентрираме като национални цели, които могат да ни обединят и като задачи, които трябва да свършим заедно, търсейки мнозинство в Народното събрание. Това е най-трудната част от задачата, защото за момента ние имаме 109 народни представители. Разговорът с президента беше съсредоточен върху тези общи задачи", заяви Николай Денков след като президентът Румен Радев връчи втория мандат за съставяне на правителство на "Продължаваме Промяната", съобщават от БНТ.

По думите му основните приоритети са 4 - развитие на иновативна и високотехнологична икономика, осигуряване на националната сигурност, енергийната сигурност във връзка с войната в Украйна и намаляване на неравенствата, достъп до качествено образование и здравеопазване.

"В 14 часа сме поканили всички парламентарно представени политически сили да дойдат на среща за обсъждане на текста на тази декларация. Досега сме обсъждали с "Демократична България", "БСП за България" и "Български възход". Целите, които сме поставили са реалистични и обединяващи. Като изключим "Възраждане", които имат съвсем други представи за това как трябва да се развива България, аз очаквам, че ГЕРБ и ДПС почти без изключение биха могли да подкрепят всяка една от тези цели", допълни академик Николай Денков.

Поясни, че ако бъде подкрепена декларацията тя ще остане като документ, който обединява всички политически сили.

"Ако има такова положително решение, тогава ще търсим състав на Министерския съвет. Ако няма подкрепа, няма как да предложим кабинет. Не обсъждаме изобщо трети мандат, интересува ни как можем да реализираме втория мандат. Нека да видим дали декларацията ще получи подкрепа и тогава ще говорим за различните форми. Това, което е сигурно е, че в момента ще бъде трудно да се работи за коалиционно споразумение", добави Николай Денков.

По думите му формулата на кабинета ще бъде със сериозна политическа подкрепа. До момента с никоя друга политическа сила не са обсъждани имена, подчерта Николай Денков и уточни, че е твърде рано да се говори за имена.

"Важно е какво може да ни обедини, за да работим заедно. Ще положим усилията, които са възможни", каза още Николай Денков.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тая

    22 3 Отговор
    Кво стана,вече и буркан с меда ли не ви обединява хахахахаха
  • 2 мухаха

    27 5 Отговор
    Кукла на конци .. каквото кажат кирчо и кокории това е жалки сте бре подмяната
  • 3 Уточнение

    28 5 Отговор
    поредният соросоиден боклук.
  • 4 :))

    21 3 Отговор
    Давай имена, другото е бля-бля!
    Баба ти ли ще подкрепя приоритетите ти?!
  • 5 честен ционист

    13 5 Отговор
    Ваксината ви обединява всички в меш-а.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Да ви кажа

    19 3 Отговор
    Само жаждата ви за власт ви обединява. Иначе не можете да се гледате. Както, между впрочем, и ние вас! Затова да ви споходи новогодишното пожелание на любимата ви Украйна към Русия - знаете къде да отидете!!!!!
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Не се прави

    13 4 Отговор
    на невинно агънце.
  • 10 заедно

    19 5 Отговор
    Сега мотото е Да крадем заедно! За да няма кой да ни обвинява.....
  • 11 Пирко

    15 5 Отговор
    Марш бе!
  • 12 Възраждане

    17 5 Отговор
    Тоя ли бе? Дето го бихме в подлеза ли ще ни е премиер???

    Коментиран от #17, #25, #28

  • 13 Роки

    16 3 Отговор
    Денков, ментарник, самонаправил се академик, докато бе министър на образованието, за да лапа повече кинти. Регистрирал НПО с "пейсе лева", за да може да точи от еврофондовете. От зле на по-зле. В България няма истински професионални политици, които да увличат народа, да обичат Родината, да са честни и отговорни, да си държат на думата. Само шмекери, крадци и алчни малодушници, готови на всичко, за да си осигурят охолен живот.
  • 14 Бгг

    14 4 Отговор
    Не си мъчи акъла, голите oxлюви ви обединява слузта.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 шопендар

    14 3 Отговор
    рано било за имена,след месеци набезхаберие,не намериха 10 минути да изберат десетина главанаци. на народа му е ясно че единствената им дейност беше да си вдигмат заплатите,и след това да си ги запазят колкото може повече време=ПУНТИРАЙКИ/ИМИТИРАЙКИ/НЯКАКВА ДЕЙНОСТ.ВРЕМЕ Е ДА ГИ ИЗМЕТЕМ
  • 17 Бгг

    8 2 Отговор

    До коментар #12 от "Възраждане":

    Добре сте направили, но малко е било.
  • 18 🇧🇬🇪🇺💯

    6 2 Отговор
    Аве ей, във Францията има Държавна Академия/Университет за Политици, тук и сульо и пульо политичари (не сме още истинска демокрация, защото тук всичко е корумпирано) станали, веднъж кат видат парите и забравят и ума и дума, пфу…
  • 19 Руzко-българска мафия

    1 4 Отговор
    Съветниците от ГЕРБ и БСП не се появиха на днешната извънредна общинска сесия, на която общинарите трябваше да гласуват за акциите на Пловдивския панаир
    След провала на заседанието съпредседателят на ДБ Христо Иванов излезе с позиция, в която казва, че ако окончателното харизване на Пловдивския панаир бъде допуснато, това ще бъде перфектната илюстрация за връзката между руското влияние и корупцията у нас.
    В самия край на 2022-а година Георги Гергов поиска да получи 350-те декара на имота в замяна на обособяването на 6 декара за Операта. Нито един от 17-те общински съветници на ГЕРБ не се яви на днешното заседание.
    Казусът е не просто поредното престъпление срещу интересите на Пловдив и гражданите му, а е проблем от национално значение, който тества твърденията на различни политически сили за евроатлантическата им ориентация. Народният представител разясни, че подобни решения не се вземат без политически гръб на най-високо ниво. “Това е демонстрация как руското влияние и корупцията в България се обединяват, за да спрат развитието на страната и буквално да я плячкосат”, каза Христо Иванов.

    Бизнесменът и бивш народен представител от БСП Георги Гергов е почетен консул на Руската федерация в Пловдив и руски гражданин. Според председателя на “Демократична България” в местния Общински съвет Веселина Александрова, докато ЕС конфискува имоти на представители на режима на Путин, общинските съветници на евроатлантическата партия ГЕРБ подаряват за празниците 3
  • 20 Напълно разочарован

    10 3 Отговор
    Егатиии...само такъв смотльо не сме имали за Мин.председател.Какво ли не изтърпяхме за тези вече 33 години....половината ми живот бруто и 3/4 активен....Копаем дъното,траем и се заравяме,като торни бръмбари....и ....МЪЛЧИМ.
  • 21 Смотльовци

    9 1 Отговор
    вие верно си мечтаете пак, да ни крадете! Ще ви изхвърлим заедно с оня фигурант който ви сложи, на власт, но няма да е със добро! Та така мъжка скумриьо! И ония .еиюве около теб!
  • 22 ПП?

    7 5 Отговор
    Шарлатани.

    Коментиран от #27

  • 23 Иван Тушев

    3 2 Отговор
    Измисли нещо ново бе тролчо! Какво повтаряте всички: шарлатани, та шарлатани!! Какво ли щяхте да говорите, ако Радев не беше изплюл тая простотия?

    Коментиран от #31

  • 24 щом и на това се чудиш

    1 2 Отговор
    Кражбата бе завалия , кражбата , винаги ви е обединявала.
  • 25 ами

    0 1 Отговор

    До коментар #12 от "Възраждане":

    Друг път си вършете работата ка що требе , да не питаш после .
  • 26 МИЛЕН ОТ ПП

    2 1 Отговор
    ТРЕТИА МАНДАТ ДА ГО ДАДАТ НА ДПС КАКВО ШТЕ КАЖЕТЕ ТЕ СА ИСТИНСКИ И НЕ КРАДАТ
  • 27 МИЛЕН ОТ ПП

    2 1 Отговор

    До коментар #22 от "ПП?":

    КАТО ТЕБ СА
  • 28 не тоя

    3 0 Отговор

    До коментар #12 от "Възраждане":

    Плачеше само....Нямаше масто за шамара.....
  • 29 Истината

    2 1 Отговор
    Всички бивши и актуални бг политици от 1990 г. до сега подлежите на утилизация в някой ТЕЦ.
  • 30 9876

    1 1 Отговор
    Какво правителство бълнуваш .Никакъв шанс.
  • 31 Ами например

    1 1 Отговор

    До коментар #23 от "Иван Тушев":

    Харвардски ,крадливи ,алчни НЕКАДЪРНИЦИ.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол