Last news in Fakti

3 Януари, 2023 16:09 4 234 37

БСП няма да подкрепи втория мандат

  • бсп-
  • правителство-
  • мандат

Становището на БСП стана ясно на днешната среща между представители на БСП, ПП, ДБ и "Български възход"

БСП няма да подкрепи втория мандат - 1
Снимка: БГНЕС

"В текста има и предложения, по които нямаме съгласие. Те засягат някои данъчни, бюджетни, външнополитически теми и не може да се извадят от документа…ГЕРБ ДПС и "Възраждане" имат мнозинство. Трите формации не се ангажираха в диалог с ПП, което ни води до заключението, че нямат идея да подкрепят правителство с втория мандат. Така изложените аргументи БСП няма да подкрепи проекторешение, но ни води до извода да водим диалог”.

Това заяви Кристиан Вигенин от БСП, бивш външен министър, по време на срещата в парламента между ПП и останалите парламентарни групи. На поканата се отзоваха депутати от БСП, ДБ и „Български възход”, предава NOVA.

Срещата е след връчването на мандат за съставяне на кабинет от президента Румен Радев на ръководството на партия „Продължаваме промяната” и номинирания за премиер Николай Денков.

На срещата с останалите парламентарно представени партии Денков заяви: „Никакви разговори с никого не са водени за персонален състав как да изглежда един евентуален кабинет, освен принципите. Принципите остават същите с едно важно условие – всяко от лицата трябва да е експерт в позицията, която заема”.

„Положихме всички усилия да чуем различните гледни точки, да ги съчетаем – до колко се е получило – ще видим”, допълни Денков, на което съпредседателят на ПП Асен Василев каза: „предполагам, че другите партии няма да се появят”.

Пръв думата взе Кристиан Вигенин. „Поредността не е най-важна, някой трябва да започне", каза той и благодари за поканата за днешната среща. "България има нужда от редовно правителство и политическа стабилност, но не може да се стреми към правителство на цената на безпринципни компромиси, които биха сринали допълнително доверието в правителството и в политическата система като цяло”, заяви той.

„Поздравяваме ви за избрания подход да търсите диалог с всички парламентарни групи на основаната на конкретна политика, която да бъде реализирана”, каза той и пожела успех в реализацията на дадения мандат.

ГЕРБ, ДПС и „Възраждане” са мнозинство – имат общо 127 народни представители, но те не присъстват, каза Вигенин. „Трите формации не се ангажираха в диалог с ПП, което ни води до заключението, че нямат намерение да подкрепят декларация и правителство с втория мандат”, каза Вигенин.

Номинираният за премиер Николай Денков уточни, че проблемите (с БСП) са в две посоки – отношението към войната в Украйна и за изборния процес. "Уважаваме вашето решение. Важно е нещата да се казват така, както се виждат политически. Така, както оставихте вратата отворена за последващи дискусии от наша страна ще срещате същото”, каза Денков към БСП.

По думите на съпредседателя на ДБ Христо Иванов „в Народното събрание си желаем главно мир и отговорност. Политически формации, които претендират да са системни, не се включват в такъв формат на диалог. Това не е добро начало на 2023 година”.


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 34 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бсп

    30 39 Отговор
    Браво, Нинова!
  • 2 Боже

    51 15 Отговор
    Въртиопашки.Показаха си истинското лице.
  • 3 Гост

    48 16 Отговор
    Бъсъпъ иска с герп и дъпъсъ
  • 4 Да ама не

    49 13 Отговор
    БСП са заедно със ДПС и ГЕРБ.

    Коментиран от #34

  • 5 Българка

    47 16 Отговор
    БДСП окончателно се определи като партия на статуквото и олигарсите и е в един оркестър с мафиотите от ГЕРБ и ДПС. Маските паднаха
  • 6 Агата Кристи

    20 9 Отговор
    За БСП /КОМУНИСТИ/ - ОК...
    А госпожа /другарката/ ИМПЕКСОВА и дузина други наименования, окачествявайки Я...
    Тя как ???
  • 7 България няма

    35 9 Отговор
    нужда от такива структори като БСП ! Трябва да изчезнат от политиката да се оправи държавата!
  • 8 МИЛЕН ОТ ПП

    34 10 Отговор
    ОПА КАКВО СТАНА КАМ ДПС И ГЕРБ ЛИ МИНАХТЕ

    Коментиран от #11, #20

  • 9 ххът

    35 10 Отговор
    БСП е в съюз с ГЕРБ. Нинова отдавна се продаде на ГЕРБ/ДПС.
  • 10 Яяяяяяяяя

    29 8 Отговор
    Май на следващите избори няма да има кой да гласува за наследничката на БКП. Даже възрастните хора взе да им писва от "Нинова и сие"! Ами тя родилката е обща БКП - БСП,ДПС,ГЕРБ. Все с партини билети,шестаци и доносници на шестаци. Днес децата им поемат парите окрадени от тях! Едно е ясно - прост народ, слаба държава! Ще ви крадат и ще си стоим в тулупията и ще пляскаме ту на Митрофанова, ту на Мустафа! Яко е да си българин - жив мазохизъм!
  • 11 ххът

    30 9 Отговор

    До коментар #8 от "МИЛЕН ОТ ПП":

    ДОБУТРУ! Нинова напълно подкрепя ГЕРБ/ДПС. Примери- изборът на Рашидов, хартиената бюлетина, сега е против кабинета на ПП. Радев и Нинова отдавна минаха на страната на мафията.

    Коментиран от #16

  • 12 Голем смех

    27 5 Отговор
    Въгинин да изприпка при Бочко и Доган и да си направят любимата хартиена коалиция. Стига са ни баламосвали ...
  • 13 Пирко

    23 5 Отговор
    Ти да видиш, едно правилно решение от над 30 год! Слаба партия със слаб лидер! В България отдавна няма ляво!
  • 14 В БСП

    24 6 Отговор
    в националния съвет е Бригадир, ДС , който издигна Бойко Борисов, за да разчисти терена от бизнесмени, които пречат на комунягите - капиталисти. Та тези две партии,заедно с ДПС, съсипаха България. Докато не влязат в затвора, няма как да се оправим. А обслужват яко и Путин. Това са комисионни и печалби от енергийни източници. Не пускат кокала.
  • 15 Герак Митко

    17 7 Отговор
    То това може и да ви е последната възможност да зависи нещо от вас.
  • 16 МИЛЕН ОТ ПП

    13 3 Отговор

    До коментар #11 от "ххът":

    А ЗНЧИ МИШКУВАТ АМИ ЗА ТИАХНА И НАША СМЕТКА Е
  • 17 Васил

    17 3 Отговор
    Няма предвидена лапаница за вас Вигенин за това гроздето е кисело.
  • 18 СЕГА СМЕ ДРУГИ?

    15 10 Отговор
    НАЛАПАХА СЕ МИЛИОНИ ТИЯ ОТ БСП ЗА 7 МЕСЕЦА С ПАРИТЕ ОТ ПАТРОНИ ЗА ЗЕЛЕНСКИ! СЕГА СЕ ДИСТАНЦИРАТ ОТ ПРОМЯНАТА, А ИМ БЯХА ВЕРНИ ДРУГАРИ В КРАЖБИТЕ?
  • 19 ГЕРБ

    4 4 Отговор
    ХА ХА ХА не знам точно кой е в изолация
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Иван

    11 3 Отговор
    Естествено че няма да го подкрепите, щото Митрофанката така си заповяда.
  • 22 Секс за пари

    9 0 Отговор
    Всичко е бизнес!
  • 23 жолкий

    13 3 Отговор
    БСП милионери, време е българите да ви изгонят за винаги от парламента. От 32 г. милионери станахте на гърба на изстрадалия народ, и освен да лъжете и да грабите, друго не сте направили за тези години. С мафията от ГЕРБ си гласувахте и за хартиена бюлетина за да си оправите резултата, но не се знае дали ще ви се получат нещата. Сметката ви може да се окаже много грешна.
  • 24 Българка

    15 13 Отговор
    Хора, не разбрахте ли, че трябва да гласуваме за ПП, ДБ и реформаторските движения и партии от протестите. Нима 400 дни протести за отстраняване от властта на ГЕРБ- ДПС, за справедливи съдебни наказания на Борисов- Пеевски-Гешев-Кошлуков и КО, които разкостиха България и ограбиха българите, са били напразни? Единственият ни шанс за по-справедлив и добър живот е на следващи избори да подкрепим протестните партии, да покажем червен картон на мутрите

    Коментиран от #27, #36

  • 25 Баба Вуна

    14 2 Отговор
    И по хубаво, защото ако Нинова още един път стане министър на икономиката, то евфтиния хляб на Нинова ще стане 3лв за 400гр
  • 26 Живков

    6 2 Отговор
    Що бе подкрепете го И кво от това . Като много добре знаете че няма да има правителство и ще отървете кокала
  • 27 Червената бабичка

    8 8 Отговор

    До коментар #24 от "Българка":

    На изборите пак ще съм застъпничка от БСП и ще броя хартиени бюлетини. ПП дасвидания. Ха ха ха

    Коментиран от #29

  • 28 Я Я Я Я ДА

    9 3 Отговор
    БЕСЕПЕ Е НА ФИНАЛА - КРАЙ С ВАС - ВСИЧКИ ЩЕ ЛЕЖИТЕ ВЪВ ЗАТВОРА - ДО ЖИВОТНО.................................................................................................................................................................
  • 29 Хахаха

    13 1 Отговор

    До коментар #27 от "Червената бабичка":

    Брой каквото си искаш,те така или иначе, ще гледат следващия парламент, ама отвън.
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Мдааа

    8 7 Отговор
    Кремълските агенти от БСП си показаха ясно че са против модерна и силна България. Обичат си Кремъл и обричат на робство цяла българия !
  • 32 БСП са дърти комуняги!

    9 5 Отговор
    Ще ги гоним с тояги!
  • 33 Бамбука

    3 3 Отговор
    Няма как "хартиеното "трио, родено от БСП да подкрепи ПП и ДБ. Напролет в канала.
  • 34 Болярин

    8 4 Отговор

    До коментар #4 от "Да ама не":

    Разбира се, че по-добре с ГЕРБ и ДПС, отколкото с умнокрасивитета на измамниците от Пародия Промяна и Дай Бакшиш !
  • 35 Коментар

    4 5 Отговор
    Супер!Не ги понасяме ПеПето,защото ни наговориха как сме прости,робски народ,с наведени главици и т.н.
  • 36 Какви

    3 0 Отговор

    До коментар #24 от "Българка":

    Протестни партии ?На площада бяха платени и заблудени.Най
    многобройния протест беше около 5 ,6 хиляди. Това в никакъв случай не е волята на народа. Дойдоха на власт благодарение на мадуровките и личната вражда на Фърчилков към Борисов. Даже и Фърчилков се отказа от тези шарлатани.
  • 37 Гост

    2 0 Отговор
    Ами като няма да подкрепите, на задаващите се избори, още по малко народни гласове ще вземете. Ще сте на ръба на бариерата за влизане в НС.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове