12 Януари, 2023 05:42 1 629 7

Михал Камбарев: Срамувам се от работата на този Парламент

  • михал камбарев-
  • депутат-
  • продължаваме промяната-
  • парламент-
  • правителство

Правителство, в което участва ГЕРБ, няма да получи нашата подкрепа, заяви депутатът от "Продължаваме промяната"

Михал Камбарев: Срамувам се от работата на този Парламент - 1
Снимка: БГНЕС

"Още в първия ден след изборите казахме, че коалиция с ГЕРБ няма да правим. Когато мандатът дойде при нас, ние казахме, че не е функция на това кой управлява, да се раздадат едни порции, а да се изготви програма със срокове. На когото и да се даде третия мандат, за политики ще седнем да говорим с всеки, за кабинет обаче - друг въпрос е с кого ще влезем в коалиция", заяви депутатът от "Продължаваме промяната" Михал Камбарев в студиото на "Денят ON AIR".

Според него има по-големи шансове, ако мандатът отиде в ДБ.

"Чувам и двата слуха - и за ДБ, и за БСП. Нашите предпочитания са третият мандат да отиде в ДБ, имаме по-близки виждания. Доказали сме, че можем да съберем лява и дясна партия, да говорим за политики и как да излезем от кризата, а не "ти кой министър искаш, за да сформираме кабинет", посочи народният представител.

Камбарев бе категоричен пред Bulgaria ON AIR, че правителство, в което участва ГЕРБ, няма да получи подкрепата на "Продължаваме промяната". По думите му няма и такова нещо като "експертен кабинет".

"Такова животно не съществува, той е подкрепен от политически сили, това е една лъжа, която се тиражира в политическото пространство. Ако искаме да махнем ясните политически фигури, трябва да стане ясно защо. Надявам се да се случи чудото, защото изоставаме с много проекти и това не е добре за България. Не е ясно дали ще получим следващия транш от ПВУ", коментира Камбарев.

Депутатът се срамува колко малко законодателни промени са направени в това Народно събрание и заради парите, които има риск да загубим.

"Слушаме едни сладки приказки, всеки е загрижен за тези милиарди, но когато дойде време за гласуване, нищо не се прави. Надявам се да има правителство, това зависи от президента, от мандатоносителя как ще си изиграе картите. Няма перфектни хора", заяви представителят на "Продължаваме промяната".

Гостът изрази убеждението си, че държавата трябва да има механизъм за контрол над "Лукойл", за да се намеси, ако бъде застрашена националната сигурност.

"Това, което остана да се обсъжда, е над кое точно държавата поема контрол и как се дефинира "критична инфраструктура". Въпросът не е икономически някой да се справи по-добре и да прави повече пари рафинерията, а ако има проблем с доставки, ако се опитват да извиват ръце с това, че това ни е единствената рафинерия, то тогава има проблем за националната сигурност и държавата ще трябва да се намеси. Това е работещ механизъм в Германия, Италия", даде пример депутатът.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    4 0 Отговор
    ПОЛИТИЦИТЕ сте АЛЧНИ за ВЛАСТ не ВИ пука за БГ НАРОД
  • 2 Срмно

    4 5 Отговор
    и позорно е ! Дори скандално ! Вчера , след изказването на Искрен Митев от Парламентарната трибуна , докато той отиваше към мястото си , Ментарджията се наведе към Мултака и му прошепна "Не мога да ги понасям" (ПП) , а той , не ИЗКЛЮЧИЛ МИКРОФОНА си за късмет му отговори "И жена ми също" ! Това не само е недопустимо , а и трябва да има нужните и незабавни последствия !
  • 3 Позорът

    5 0 Отговор
    и последствията за България наистина са ненадминати .
  • 4 плюс минус

    2 1 Отговор
    Не след изборите,
    а преди тях трябва да декларирате какво ще правите за държавата и за хората.
  • 5 ХАХАХА

    6 2 Отговор
    ХАХАХА, срамувам се бил ,ами напусне бе ,то и нас ни е срам от вас ,че дори омръзнахте да ви гледаме ,ама продължавате да лапате оттам,ако да ви плюеме всеки ден.
  • 6 Пенев

    5 2 Отговор
    Чудя се откъде се взехте такива надъхани, напушени, и с мания за величие. И колко идиоти останаха дето да гласуват за вас? Сега без машинките дето ги помпате като бакшиши май отивате при Славчо.
  • 7 Мара

    0 0 Отговор
    Като толкова го е срам да предложи парламентът да гласува служебното правителство да стане редовно и стига са влизали в дългове за нови избори.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове