Last news in Fakti

12 Януари, 2023 23:05 1 602 16

Джема Грозданова: Ако искаме промяна в държавата, лидерите трябва да преглътнат егото си

  • партии-
  • лидери-
  • коалиция

Важно е хората да се опитат да мислят преди да гласуват следващия път, защото ще се гласува много скоро, каза тя

За да тръгнем нагоре трябва да занулим някои процеси в България. Много ми е трудно да повярвам, че това се случва, но всъщност доста гласове е събрал този проект, за промени в Плана за възстановяване и устойчивост и
знам, че е предизборен трик и ход, но това показва, че всички партии вътре са наясно, че няма да има правителство. Това много девалвира актовете на Народното събрание. Това каза Джема Грозданова зам.-председател на Републиканци за България в „Денят с Веселин Дремджиев“.

„Няма как да не сме наясно, че една такава промяна на Плана за възстановяване и устойчивост, който е завършен в България, предаден и приет в ЕК, може да бъде лесно променен. Той може да бъде променян ако има много аргументи за това, но всички ангажименти, които сме поели през годините относно декарбонизацията - не мисля, че е възможно и това ни прави много уязвими в Европейския съюз, защото те са наясно какво се случва в България и лицемерието е огромно“.

Според Джема Грозданова в Народното събрание се тиражират лъжи за въглищните централи. Целта е да бъдат привлечени повече избиратели:

„Синдикатите са въвлечени в тази игра, като заплашват хората, че ще загубят работните си места. Проблемът е, че народът оцелява с тази спекула и хиперинфлацията и не мисли за тези неща, които се случват“.

По думите на Грозданова е важно хората да се опитат да мислят преди да гласуват следващия път, защото ще се гласува много скоро.

Тя изрази мнение, че „Продължаваме промяната“ са си изиграли зле картите.„Трябваше много по-внимателно да оформят този документ, който първоначално беше планиран за проект на решение, след това стана една огромна декларация с голям текст. Не се прие, нямаше дебат, трябваше да инициират дебат. Може би да предложат и състав на кабинет, за да изиграят играта докрай и да покажат кои хора стоят зад тях“.

„Трети мандат няма шанс, на когото и да се даде. Голяма е вероятността президентът да даде мандат на „Демократична България“, за да не бъде обществено порицан, че отново го дава на БСП, защото е ясно, че чрез БСП правителство няма да бъде съставено. По този начин Радев ще бъде обвинен, че всъщност тласка страната към избори. Давайки мандата на някой друг отговорността ще падне от него“, категорична е Грозданова.

Зам.-председателят на Републиканци за България изрази мнение, че Стефан Янев предпочита мандатът да бъде даден на ‚Демократична България“, за да не носи отговорност, затова което няма да се случи всъщност.

Според нея голяма част от състава на Народното събрание трябва да бъде променен, за да тръгнат нещата.

„Членовете на парламентарните групи трябва да имат сила да въздействат върху лидерите си и да променят някои позиции, които не са правилни. Това е възможно, когато хората са повече и имат мнение, и смелостта да го изразят, а лидерът трябва да го приеме“, категорична е тя.

„Имаме контакти с „Продължаваме промяната“ и ако те не го говорят само, за да бъде казано нещо и после да не бъде изпълнено, смятам че е крайно време контактите да бъдат по-активни и искрени. Наистина няма време. Ако
искаме да направим една работеща предизборна коалиция, чрез която бихме могли да обединим гласовете на повече демократично мислещи хора - сега е моментът и дори вече сме закъснели. Една такава формация от много партии
и хора трябва да изгради правила за действие и да е наясно по какъв начин ще функционира“, добави Джема Грозданова.

Като най-голям проблем в създаването на подобна предизборна коалиция зам.-председателят на Републиканци за България посочи егото на лидерите.

„Ако искаме да има промяна в държавата трябва да отстъпим от това. Колкото е електоралната тежест на една партия, толкова хора и първи места ще има в листите в цялата страна. Това може да бъде преодоляно само ако имаме воля да работим за държавата си, а не за себе си“.

„Чрез лидерски разговори трябва да се формират срещи и да се прави вече и програма, и всичко останало“. Тя посочи, че освен „Продължаваме промяната“ повечето партии, които биха участвали в една такава коалиция
са от хора, които имат доста политически опит и те помежду си имат отношение през годините. „Това трябва да се преодолее повече отколкото нареждането на листите“, каза още Грозданова.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 12340

    10 2 Отговор
    ДОЛУ ПАРТИЯТА НА ЦВЕТАН ЦЪРВУЛА !!!
  • 2 Гошо

    10 2 Отговор
    Джем ,че изпускате кокала го изпускате ,ясно ни е Няма нужда да си вкарваш излишни надежди чрез ДБ
  • 3 анонимен

    5 2 Отговор
    затвор////
  • 4 Камъните падат

    2 2 Отговор
    Джема,Джема
    Капка ми капна
    На сърцето,Джема
    Удрииии
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Джема

    2 0 Отговор
    е едно традиционно Българско име от юдея.
  • 8 Ъремъ

    1 0 Отговор
    Ако искаме... трябва... да смениме интересчиите в парлямента!
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Прав

    1 0 Отговор
    Министърът не се самоубил през 1995 г.в София както двърдят някой хора а са го убили Всичкое от. Елитни убици по сле убиците били елеминирани да си заличат следите да не стигнат във властта във България и брацка Русия
  • 11 оня с коня

    4 2 Отговор
    ПОБЕСНЯВАМ като чуя тая Глупост за "Преглъщане на Его"!А какво значи това - дадена партия да "клекне" на друга Партия която да Управлява ,престъпно пренебрегвайки Доверието на Избирателите си ли?Като например да отиде бат Бойко при Кирчовците и да им каже че си е Преглътнал Егото и ще ги подкрепя със всичките си депутати,пък те да си разиграват коня на воля?!Ида е ясно:Има си Партийни принцип,избирателите са ги одобрили и са си дали гласа за тях и приказки за някакво Его тук са абсолютно неуместни!
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 дядото

    0 0 Отговор
    ако искаме промяна в държавата,сегашните,втръснали на всички и непродуктивни за държава и народ лидери трябва изметени
  • 14 Демократ

    1 1 Отговор
    Тази жена е от партията на Цветан Цветанов, бившия втори човек в Герб,близката дружка на мутрата Бойко, проваления министър на МВР, апартаментгейт героя,неграмотния физкултурник,празното дрънкало. Мошениците се роят и повличат може би наивни малоумни с къса памет, може би изпълнители на сценария за българската безизходица.Така положението става още по-тежко,защото няма политически морал и не знам как хората харесват това.
  • 15 българка

    2 0 Отговор
    Да, ама ние не можем да преглътнем голямото ограбване, лъжите и унижението, на които партията на ББ и ЦвЦв подложиха народа на България !
  • 16 ДОКО

    0 0 Отговор
    аз например симпатизирам за партия пп...съгласни сме за преговори с партия герб...но при едно едничко условие генарала от областта банкя бокев и пашата да върнат кинтите...и си стискаме ръцете..съгласни ли сте...
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове