Last news in Fakti

13 Януари, 2023 09:42 1 346 56

И ДПС са готови да получат третия мандат от президента

  • трети мандат-
  • дпс-
  • правителство

Ние сме единствената формация, която сме доказали, че с трети мандат можем да правим правителство. И сега бихме могли да направим, казва Рамадан Аталай

Движението за права и свободи е готово да вземе третия мандат за съставяне на правителство като би преговаряло за кабинет с всички партии, включително и с "Възраждане". Това заяви пред БНТ депутатът от движението Рамадан Аталай.

"Защо да не бъде мандатът в ДПС? Ние сме единствената формация, която сме доказали, че с трети мандат можем да правим правителство. И сега бихме могли да направим като говорим с всички. Защо не и с "Възраждане"? Те бяха моторът на това да движат проблема с 40-те процента (намаляването на емисиите от въглищните централи, заложено в Плана за възстановяване и устойчивост), които Кирил Петков ги надроби. Ако бяхме почнали с това, че е тръгнало от "Възраждане" , какво щеше да стане?", заяви Аталай.

Той допълни, че България се нуждае от правителство, което да изведе страната от кризата, но и за което да бъде поета политическа отговорност.

"Дошло е време всяка партия да носи отговорност. Ако отговорността им е да отидем на следващите избори, ще се отговори и за задълбочаването на кризата у нас, която вече няма да е само икономическа и социална, но и политическа и някои хора ще протриват ръце с апетити за промяна на управленската система у нас, с което ние не сме съгласни", каза още той.

Рамадан Аталай, който е и заместник-председател на енергийната комисия, коментира и решението на депутатите да задължат правителството да предоговори Плана за възстановяване и устойчивост. Той е оптимист за предоговарянето при условие, че управляващите "се активизират".

Аталай разкритикува кабинетът "Петков", че е приел плана без да проведе обществено обсъждане и без той да бъде разискван от парламента.

"Като не си влизал в рудник, ами то можеше някоя сутрин, преди да идат в офисите на крипотвалутата, да посетят Мини Марица и да видят за какво става въпрос. Така бяха поети едни ангажименти, които нямаше да са полезни за обществото и България. Освен това са променени напълно и приоритетите за развитие на енергетиката ни. От Плана за възстановяване и развитие решиха, че могат да усвоят едни 1,25 млрд. лв. за батерии, които никой не ги е виждал.

Освен това тези перспективи са взети на база 2019, а всичко върви на база 1990. На база 90-а година ние сме изпълнили критериите. Нашето желание е да обясним на европартньорите, че намаляването на тези 40%, поети като ангажимент, веднъж сме ги изпълнили и втори път - вместо да останат в енергетиката, може да им дадем алтернатива – да бъдат разпределени в други сектори, където да намалим вредните емисии. Част от тези пари ще отидат за саниране на еднофамилни къщи, за инсталиране на фотоволтаици на покривите - така ще намалим производството на енергия с емисии, които се изхвърлят в околната среда", поясни той.


Поставете оценка:
Оценка 1.9 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 духайдуду

    13 2 Отговор
    Движението за права и свободи е готово да вземе третия мандат за съставяне на правителство.......АХААА,ОЩЕ МАЛКО И ШВЕПС!!!
  • 3 Българка

    23 2 Отговор
    Тоя турски Алтай каза в интервюто, че ДПС имали много експерти.....включително от частни фирми. Забележете тези безродници от трибуната на Националната телевизия отново открито не само говорят за обръчоте си фирми, но и искат дерибеите-феодали да ни управляват. И открито декларира, ч не само ДПС имали експерти, но и ГЕРБ. Тоя безродник официализира мафиотския съюз ДПС-ГЕРБ от екрана на БНТ. Но това "удобно" е пропуснато в статията. Гледах изявленията му по БНТ

    Коментиран от #32

  • 4 Агент

    11 1 Отговор
    Вергил над скача сянката си !
  • 5 Не на ДПС

    19 7 Отговор
    Тази турска партия не само, че не трябва да получава мандат, а трябва да бъде забранена и заличена. Като искат мандат да вървят в турския парламент, това тук е България. И не искам да чувам, че били български граждани, защото това нищо не значи. За тях по важното е да са турци, да изповядват чужда за българите религия и да имат съвсем различни от българите обичаи и всичко това ги прави напълно различни от нас българите. Така, че няма, какво да търсят в българския парламент и няма как те да ни представляват и управляват в собствената ни държава.
    Според Българската Конституция те дори не трябва да съществуват, защото има ред неща, които те няма как да изпълнят.
    ЗАЩО В ТУРЦИЯ НЯМА БЪЛГАРСКА ПАРТИЯ ? Да не би там да няма българи или пък турски граждани, но от български произход? Има разбира се, но на тях не им се позволява, а защо тук им се позволява?

    ЕДИНСТВЕНАТА БЪЛГАРСКА ПАРТИЯ В БЪЛГАРИЯ ТОВА Е ВЪЗРАЖДАНЕ.
    Хайде сега антибългарите да скочат и да ги оплюят включително и да ги обвинят, че са руска партия.

    Коментиран от #10, #11, #12, #36

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Ицо

    18 4 Отговор
    И как турци ще управляват България това ще е лудост

    Коментиран от #33

  • 8 Стотинков

    8 5 Отговор
    Това, ако се случи ще е най-доброто, което ще се случи за България. По този начин ще се разбере истината за партията, която единственото нещо на което способна е да забатачва България в кражби и корупция. Достатъчно са стояли в сянка на управлението на България, като "балансьор". Време е да вземат властта, за да се види политическата им немощ и безобразното им, задкулисно политическо поведение.

    Коментиран от #22

  • 9 Тома

    15 4 Отговор
    Мандата да им го даде ердоган на ченгетата от дпс и там да управляват а грешка да крадат
  • 10 Българските турци

    5 6 Отговор

    До коментар #5 от "Не на ДПС":

    Защо и с каква изкривена логика смятате една марксистка партия за протурска ! Та те всички в тази партия са бивши комунисти които при евентуална възможност категорично не биха се осмелили да се изселят и да живеят в Турция !?...То всички български партии са си все от бивши отявлени комунисти и комсомолци ... нали ?!...Преди 34 години някой можеше ли да твърди че в България освен комунисти , комсомолци и безпартийни турци да е имало други с по различни идеологични възгледи или легитимация...дори БЗНС беше анулирана !!!...
    Сега си предсавете че ДПС са с третия мандат и че "Възраждане " подкрепя новото правителство с премиер Костадин Костадинов !!!...Какво ще стане в България ?!!..."Революция" ли ?!...Или голяма "Гражданска война"ли ще избухне ?!... Или ще стане нещо "Радикално " като изненадващ шахматен политически ход ?!!... Казах само - "представете си " ...

    Коментиран от #21

  • 11 Българските турци

    4 3 Отговор

    До коментар #5 от "Не на ДПС":

    В една от предишните предизборни кампании по телевизиите в България питаха кандидат политиците "къде би отишъл ако имаше възможност да се отиде в миналото" и един от тях беше отговорил "в месец юни 1913 година".Няма да питам какво биха направили тогава там, а само ще констатирам какво е било и какво са направили тогава.
    .България не е била на три морета, но Дедеагач и Кавала са били в България.Одрин и Лозенград също.Яне Сандански е бил убедил султана и младотурците в османския меджлис за Балканска федерация, но не успял да убеди Фердинанд в българското народно събрание и той е подпалил със своята грандомания втората Балканска война,а Яне е бил убит от засада някъде в Македония.Ако Яне беше успял да предотврати "Междусъюзническата война"(Втората балканска война) днес Балканите и България щяха да изглеждат съвсем различно ! Не успя защото го сметнаха за туркофил!.,Kакто преди това русофилите посякоха Стамболов и него го погубиха някои Филофоби из Македонията ! И днес ФилоФобията на българите продължава упорито да погубва България !!!Ако Президентът даде третия мандат на ДПС се създава обстановка като "в месец юни 1913 година". Хайде Костадинов ... ти искаше да се върнеш там нали ?...Сега е моментът да решиш ... като Яне Сандански ли ... или като Фердинанд ще постъпиш ?!... Или ще свиеш байрака и ще постъпиш като обикновен посредствен български ФилоФоб ?!!...
  • 12 Стършел

    0 4 Отговор

    До коментар #5 от "Не на ДПС":

    Всичко, което си написал до там,че възбуждане е българска партия е вярно.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 ФЕЙК

    6 0 Отговор
    Юруш на мандатите! Който изпревари, той ще натовари!
  • 18 Карамъдъ

    8 3 Отговор
    Казах вече ! Сокола се обади на Хвърчилото и мандата е НАШ !
  • 19 ...

    1 4 Отговор
    И цвята да увеличи хотелите и ресторантите, кърджали Маказа, в квартал Веселчани, на път за Гърция. Лошо няма, да му мислят робите. Баба Калина свекървата ще ги назначава уволнява, фо там я докарахте и вие ПП, всички сте един дол дренки капиталисти, нима ПП не са с 30 недвижими имоти пари, валути, турчина е роб, за сведение, а в други градове и циганите на строежите, какъв запад, европа, та вие на тия хора работниците от не мислене за тях и защо мислят хората идвайки отвън, на запад без обезопасителни дрехи не биха ги пуснали на строежа, а вие ги добивате хората на строежите, строителите. Време е да им осигурите предпазни защитни дрехи, а не срещу 20 и 50 лева, да гласуват за вашите партии
  • 20 1234,

    4 1 Отговор
    За 300 хил, че Гн Радев купил на сина си жилище/апартамент направихте проблем, а той върши много повече от всички ви от гербпп, и сега народа наблюдаващ нещата, защо не одобряват пп Президента, за да крадат на воля заедно с някои други обвързани с тях. Дали си анти или комунист, днес не върви, мили млади и стари депутати. Крадете, но с мяра и оставете малко и за народа, а не с шепите, бе им бе казал др Живков, на родителите ви от дс кгб доносници
  • 21 Не на ДПС

    1 5 Отговор

    До коментар #10 от "Българските турци":

    Как само се опитваш да вплетеш и овъртолиш ДПС с Възраждане и по този начин да очерниш истинските българи патртиоти. Искаш да посееш семето на съмнението, ама няма да ти се получи, защото хората взеха малко по малко да си отварят очите и да виждат истината.
    САМО ТИ ЛИ НЕ СИ ЧУЛ, ЧЕ ВЪЗРАЖДАНЕ ОТ САМОТО НАЧАЛО ТВЪРДО ЗАЯВИХА, ЧЕ НЯМА ДА ПОДКРЕПЯТ НИКОЕ ПРАВИТЕЛСТВО ИЗЛЪЧЕНО ОТ ТОЗИ ПАРЛАМЕНТ НЕЗАВИСИМО ОТ КОЯ ПАРТИЯ ЩЕ Е ТО? Колко пъти трябва да ви го заявят, за да спрете с манипулациите? Единствени Възраждане заявиха, че няма да подкрепят никого. Всички останали въртят сучат и се ослушват дали пък няма да могат да се присламчат към някой, та и те да намажат от държавните облаги.

    Коментиран от #25

  • 22 Българските турци

    2 1 Отговор

    До коментар #8 от "Стотинков":

    Ама за съжаление от 33 години до днес се обиграха и станаха по чакали от другите и едва ли ще попаднат в тая примамлива примка !!!
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Българските турци

    5 4 Отговор

    До коментар #21 от "Не на ДПС":

    Възраждане са обречени още от раждане!...Kакто едновремешните хъшове от Гюргево се затриха във въртопа на тогавашните събития и днешните ще се затрият сред интригите и битката за "оглозгани кокали" на българския политически зверилник !!!
  • 26 11121

    2 0 Отговор
    Те трите религии в град kardzhali са мнозинство, дори казват, че съотношението се е стопило на 10% към 90%,християни и трите религии мюсюлмани. Те 34 раждаха, а българина бе ударен от герб и тройната абв преди тях, но не съжаляваме, защото младите остаряха, и днес наближавашите четиридесет годишните българи са безработни, ослабнали, куцат, с психични отклонения и това е самата действителност, наблюдавайки в България
  • 27 ФАКТ

    0 7 Отговор
    Ако не бяха ДПС, нямаше да има нито НАТО,нито ЕС и прочее.Запада винаги е ненавиждал България, още от времето на Цар Симеон Велики ! Тяхната цел е унищожението на народа ни и страната.

    Коментиран от #48

  • 28 Патриот

    8 3 Отговор
    Така намерили. В Турция има ли българска Партия? Няма нали? В Гърция има ли турска Партия? Няма нали? В РБ обаче има. Хак да ни е. Наглеци.

    Коментиран от #34

  • 29 Патриот

    7 2 Отговор
    Радев, дай им мандата, като толкова се ерчат, да видим с кого ще направят коалиция. Само приказки. Турски простотии.
  • 30 Истината

    5 2 Отговор
    ДПС да си мечтаят. Мечтите са безплатни! Турци няма да управляват България!
  • 31 АЛИЛ МУСТАФОВ

    5 2 Отговор
    ДПС трябва да са ЗАБРАНЕНИ с ЗАКОН
  • 32 БЪЛГАРИН

    6 1 Отговор

    До коментар #3 от "Българка":

    ЛЮТВИ МЕСТАН защо не е осъден нали уби ДЕТЕНЦЕ при катасрофа

    Коментиран от #35

  • 33 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    5 2 Отговор

    До коментар #7 от "Ицо":

    НЕ забравяйте ТЕРОРИСТИЧНИЯ ат на ГАРА БУНОВО
  • 34 Българските турци

    2 3 Отговор

    До коментар #28 от "Патриот":

    По полека !... Сега те ли ви са криви ?...Сами си ги посяхте... но излезе трън и коприва !...Затуй сега не мрънкайте кога ви боде и жуле !...

    Коментиран от #55

  • 35 Българка

    3 1 Отговор

    До коментар #32 от "БЪЛГАРИН":

    Нали не очакваш да ти отговоря точна аз. Но все пак предполагам, че каскетите държат на трупчета много дела, прикриват престъпници и в удобен за мафията момент ги активизират
  • 36 ОСМАНАГИЧ⭐🌙

    1 2 Отговор

    До коментар #5 от "Не на ДПС":

    😆Българите в Турция виждат как българите управляват България,и се кефят като ви гледат като дойдете на пазар в Истанбул, Чорлу и Едирне. 😲
  • 37 111

    0 3 Отговор
    Закон. Те са много богати, но преди 20 и кусур години, вие не гледайте тях, парите им идват от други места. Те изкупиха на безценица жилищата на българите. Имат фирми, нищо, че не знаят, кой е Ботев, снощи при Билалов, който е гледал, доктора, за Хиляда лева хихи да му мислят робите хихи. На карадайъ, а той не е турчин, а мохамеданин, шапка не свалят на никого, било българи, турци. На бойко и караянчева хората. Ръчуня не можете им върза, трудолюбива са, единни са, за тях стана хубаво, едно време и с българите беше същото, но вече палачинката е обърната в полза на карадай и доган,хората им. Взаимно ще се женят, циганката от село конуш, ние нашите момчета ще ги даване на помакинки вече, не искане българки, макар и казано ореди една година в автобуса пред всички.
  • 38 Тошо

    6 0 Отговор
    ТИЯ ЧАКАЛИ ВСЕ ОКОЛО КАЦАТА С МЕДА СЕ НАВЪРТАТ.
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Анонимен

    2 0 Отговор
    Земята е закупена, справка село Мандра, Орлово, Големанци, не от турци, а от млади моханедани. От къде са им парите на тия млади хора. И то тази земя е била на тракийци от Беломорието, Гърция закупена от тях, а днес я продадоха на карадайъ за 100 и по късно за 200 лева за Декар. Проверете и се уверете в истинността, а не по цял ден да ви слушаме лакардиите в Нс
  • 41 Гост

    2 0 Отговор
    Леле, дъпъсъ управляваща партия, такъв обир ще има, че народа свят ще му се завие....пеюфски само това чака, той да разписва евраците...леле, леле....
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Граждани

    0 3 Отговор
    Село Големанци или Бекиьой, Хасково, земята е вече на българските мохамедани. Анадънму булгар от гербпп
  • 44 Стефан Янки

    2 0 Отговор
    Че те тия мизерници от анадола, какви българи са, та да получават каквото и да е ?!?! Кръгом марш към анадола кал.та.ци заптиета/ еничари.
  • 45 ..,

    1 0 Отговор
    Село Големанци, Хасковско е родена майката на Вежди Рашидов, земята от тракийци, от Беломорието е продадена на хората на Карадай, а той е българомоханеданин. Разлика има между казълбашки турчун, там никога не са живяли помаци, но вече е на тях, лошо няма, лошото е че ни управляват лъжци и не мислещи за това как да се оправят нещата в България
  • 46 анонимен

    2 0 Отговор
    Тази партия отдавна трябваше да бъде забранена със закон.Тя е огромна заплаха за България,но за съжаление не искат да го видят единственото ,което виждат е пари и власт.
  • 47 Луд

    3 0 Отговор
    ДПС са винаги готови да лапат и да си въртят далаверките! Жалко че електората им някъде едвам свързват двата края, но на верска основа гласуват под строй и по този начин се съгласяват повечето им депутати да живеят като султани!
  • 48 Не на ДПС

    2 0 Отговор

    До коментар #27 от "ФАКТ":

    За това, че запада винаги е ненавиждал България, още от времето на Цар Симеон Велики си прав, както и за това, че тяхната цел е унищожението на народа ни и страната. ДПС е противоконституционна и антибългарска партия, която не може да представлява и управлява България. А влизането ни в НАТО и ЕС е груба грешка. Какво спечелихме от влизането ни в НАТО? Абсолютно нищо. Унищожиха ни и армията и въоръжението, защото уж щели да ни защитават. Като гледам няма никаква сигурност в това НАТО дори и от две членуващи страни в този блок като Гърция и Турция. Каква полза имаме и от ЕС? Никаква освен, че можем свободно да пътуваме и, какво от това? Ясно ни показаха, че не сме желани в Шенген и в Еврозоната и този път май извадихме късмет, защото хърватите вече реват след като приеха Еврото. Ние трябва да си пазим българският лев, както някой страни, които си запазиха валутите и са в ЕС, Шенген и Еврозоната.
  • 49 Бай Иван

    1 0 Отговор
    Вашта м@й.а крадлива!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Хихихи

    0 0 Отговор
    Вие българите сте виновни, докато ви оробурват нексо шкафчетата парапети стачки, те си оправяха и озаконяваха нещата. Може да е за хубаво за някои, но едва ли за туркинята от село Големанци, горна махала да пътува до Kardzhali, за работа, в турското предприятие за гуми за пътя за момчилград. Игромни къщи, с възрастни и всичко на гурбет от селото на Кадрие Лятифова, но не от долната махала, а оът горната, а там са били заселяни българи християни изгонени от войната 1923, Беломорието, Сегашна Гърция. И след време бягайки в града, продавайки къщи на турците. Дано да е за хубаво. Все пак те са работливи, нищо че и тракийжи не бяха мързеливи, щом от Гърция са дошли с огромна челяд деца, измъчени и започнали от нулата, днес децата им са по света, и как да имат, като все те запичват от нулата. Човешки съдби, но споко, те са старци неподвижни и ха дано да са ок с вас феодалите и при бочко да отидат, и дечиня да им работят бойко иван моминка маленка
  • 52 Анонимен

    1 1 Отговор
    По блиьи сме по манталитет до Турция, не и до Европа. Модерно робство, бойково. И за да пътуваш ви трябват пари. Къде са парите ви. На запад след 60 години преди пандемията им започваше живота, по еконт, по тяхному е друго наимениванието, 60 годишни си поръчат тоалети по пощата и тн. Свободен безпаричие, я ми кажете, как се пътува. Лежи шампион в леглото и си чака часовника да спре. Тиктака и сърце ви спира. Оптимисти за България са мошеници крадци на едро, но бе и честните хора, чакащи на заплати от 600 лева и пенсии надолу от 600 лева български де
  • 53 ????

    0 1 Отговор
    Модерно робство. В студ и дъжд/сбяг те са на строежа, други цепят дърва за 20,30 мева, не дават казватурпетоициганчето и като поостарете те махат от дървата, да им ги цепи яр, си наемат по млади, а старият на 56 г циганун вечер в титана търси
  • 54 Кабамилионеров

    1 1 Отговор
    И нека сечта до го..ло на гора.та над Карло..вските села да започне сега....СТАРТ.И за Д.П.С ,и за мен ще има милио.нчета ....КЕФ....
  • 55 Патриот

    4 0 Отговор

    До коментар #34 от "Българските турци":

    Не си ги посяхме ние. ЦРУ ги пося. ДПС е 5-та колона.
  • 56 Хъхъ

    0 0 Отговор
    Колкото и да триете, мандатът ще отиде при ДПС! По логиката на радев! Твърде прозрачно ще бъде да го даде на янев, подозренията в манипулиране на изборите ще се натъртят...Избори ще има, избори през март!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове