Last news in Fakti

26 Януари, 2023 14:51 1 866 13

Предложение: Шофьорите да бъдат уведомявани при трета глоба от стационарна камера

  • стационарна камера-
  • глоби-
  • шофьори

Промените да влязат в сила от 1 януари 2019 г., когато стартира тол системата

Предложение: Шофьорите да бъдат уведомявани при трета глоба от стационарна камера - 1

При трета глоба от стационарна камера шофьорите да бъдат уведомявани, искат от ГЕРБ-СДС. На брифинг в парламента Николай Нанков определи като изключително неадекватно поведението през последните две години на пътната агенция, че не са уведомявали ползвателите на пътищата, ако имат повече от три нарушения, каквато е подзаконовата нормативната база и инструкцията в Агенция „Пътна инфраструктура“.

"Затова текстовете в закона, който ще се гледа днес на комисия на второ четене и до края на живота на това Народно събрание ще мине на второ четене и в зала е именно това – да свършим работа на една бездействаща две години администрация, за да могат максимум на трета глоба от стационарна камера ползвателите на пътя, които са нарушили закона по знайни и незнайни причини, да бъдат уведомявани", обясни Нанков.

Той уточни, че искат промените да влязат в сила от 1 януари 2019 г., когато стартира тол системата. Оттогава максимум три глоби на година и всички надвнесени повече от три глоби ще бъдат съответно компенсирани, възстановявани на ползвателите на републиканските пътища от АПИ, обясни Нанков. Според него този казус е можело да бъде разрешен с постановление на Министерския съвет.

За конкретен пътен участък, ако е имало, а то е имало подвеждане на ползвателите на пътя от с. Пролеша, е трябвало да бъде решено с акт на Министерския съвет, а не със закон, каза още депутатът.

Потърпевши от с. Пролеша заявиха, че ако регионалният министър Иван Шишков не реши този проблем, ще излязат на магистралата и преградят пътя за Калотина. Те се обърнаха и към президента Румен Радев с призив да отстрани Шишков. Според тях министърът не върши работа и е „костелив орех“ за приемането на техния случай отговорно.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ЕС фен

    25 1 Отговор
    Защо не от първа бе !

    Коментиран от #2

  • 2 оня с коня

    1 3 Отговор

    До коментар #1 от "ЕС фен":

    Защото ще се прецака ИЗНЕНАДАТА при Третото Уведомяване,а без Изненада Животът е скучен и сив.
  • 3 Гост

    3 4 Отговор
    В някои от нормалните страни глобата отива при работодателя ти, а той ти я одържа от заплатата. Няма измъкване.

    Коментиран от #12

  • 4 Павел пенев

    12 1 Отговор
    Още при първа глоба бе алчни идиоти. Защо да се чака натрупване от 900 лв.
  • 5 Загрижен

    14 0 Отговор
    Ха, шайката от престъпници "определи като изключително неадекватно поведението през последните две години на пътната агенция, че не са уведомявали ползвателите на пътищата".
    Алооо, тази тол система я въведохте вие, защо ни правите на идиоти???
    Защо вие не го направихте???
    Е такова беше и цялото управление на престъпника от Банкя. Все някой друг му беше виновен. Той, крадецът долен, само гален от папите по празната, но зверски крадлива тиква.
  • 6 хъмммм

    4 0 Отговор
    Ако не бъдат предприети действия в 3 годишния срок от извършване на деянието, административно-наказателното производство следва да бъде прекратено, а електронният фиш – отменен от съда.
  • 7 Бойкот на алчните от О.Л.Х.

    2 0 Отговор
    "промените да влязат в сила от 1 януари 2019 г" -
    Голямо чакане ще падне, но назад във времето...
  • 8 и пак хммм

    4 0 Отговор
    Срокът, в който се образува административнонаказателно производство въз основа на електронен фиш, е една година от извършване на нарушението.

    Ако след този срок бъде издаден електронен фиш, след обжалване, следва да бъде отменен от съда като незаконосъобразен.
  • 9 Тост

    1 1 Отговор
    Аз глоба на тия никога няма да платя!Да не забравяме, че не всички плащаха и плащат да се ползват пътищата.Да вземат да помислят за съобщение за изтичане на винетка, а не да чакат да забравя и да ме снимат!Другите как могат и го правят?!Не мога, а и не искам мисля за всичко на тоя свят.Има по-важни неща в живота ми, които да следя.
  • 10 Баба Вуна

    5 0 Отговор
    Винетките за леките автомобили трябва да бъдат премахнати. В Германия, Франция, Италия Испания, Португалия, Нидерландия, Белгия, Люксембург, Дания, Швеция, няма винетки за лекотоварни автомобили! Българската Толл система е направена от ГЕРБ с цел високи приходи от глоби! Сега ГЕРБ искат да раздават гориво чрез ваучери и тепърва предстои избирането на фирма която да ги печата! ГЕРБ, ДПС и БСП=тъпотия и корупционни схеми!
  • 11 Баба Вуна

    2 0 Отговор
    Давам пример! Тръгвам от село, и купувам винетка на първата бензиностанция! Обаче преди това ме е заснела камера на БГ Толл, винетката започва да важи от часа на закупуване и изтича след седем дни в 0:00ч (пример купувам винетка в понеделник в 16:00ч винетката е валидна неделя 23:59ч.)включено с деня на закупуването, така аз съм със глоба въпреки че в същият ден съм закупила винетка.
  • 12 Баба Вуна

    2 1 Отговор

    До коментар #3 от "Гост":

    В кои? Аз ще ти кажа, в никои!

    Коментиран от #13

  • 13 Гост

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "Баба Вуна":

    Аз ще ти кажа - във Франция. Така ме глобиха мен.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове