Last news in Fakti

31 Януари, 2023 06:28 3 655 35

Петко Георгиев: Изборите могат да бъдат фалшифицирани за първи път от 90-те

  • петко георгиев-
  • журналист-
  • фалшификации-
  • избори

Има огромно поле за манипулации, смята журналистът

Петко Георгиев: Изборите могат да бъдат фалшифицирани за първи път от 90-те  - 1
Снимка: Евронюз България

За съжаление, за първи път от 90-те години насам имаме основателни причини да се съмняваме, че тези избори могат да бъдат фалшифицирани и манипулирани. Първо, заради хартиената бюлетина. Вариантът, който беше гласуван в НС, превръща машините в едни принтери на бюлетини. Това, че ще има видео наблюдение в самите секции, не означава, че кражбата на изборите няма да се случи там, където винаги се е случвала – при самото броене.

Второ, има огромно поле за манипулации. Служебното правителство трябва да гарантира честното провеждане на изборите. Вместо това, то се занимава с какво ли не друго. Но, президентът като патрон на това служебно правителство, отдавна е заявил позицията си – ПП са шарлатани, ДБ са войнолюбци...Как да му повярваме, че той наистина ще гарантира честни избори, когато е заявил, че е против тези партии. Това заяви в студиото на PrimeTime журналистът Петко Георгиев.

Мисля, че президентска република няма как да се случи тук. Механичната смяна на една система с друга няма да промени нищо. Ще промени някои корупционни потоци в държавата, ще промени кой точно и как контролира съдебната власт, но няма да промени корумпирания модел, който беше установен в България през последните 10-15 години. Приказките за президентска република за мен са пореден опит да се намери лесно решение на проблем, чието истинско решение е в установяването на върховенството на закона, добави той.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 30 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Цеко сифоня

    22 3 Отговор
    Малииииии
  • 2 Град Симитли

    26 10 Отговор
    Ученическият му прякор в 21 ЕСПУ "Х. Ботев" беше
    Бай Петко Дръвника
  • 3 да де

    36 14 Отговор
    Каква точно е разликата между коалиция нексо и хартиената коалиция като и двете разчитат на фалшификации.
  • 4 гост

    37 8 Отговор
    " Това, че ще има видео наблюдение в самите секции, не означава, че кражбата на изборите няма да се случи там, където винаги се е случвала – при самото броене." . Сега този господин иска да каже , че партиите ще пратят хора в комисиите, които не могат да броят ли? Господи , докъде я докарахме!

    Коментиран от #18

  • 5 русенец

    23 14 Отговор
    естествено че ще фалшифицират за да почне якото крадене
  • 6 наблюдател

    35 13 Отговор
    Очевидно при липса на флашка, изборите изглеждат кахърни най-вече за ПП. Но по отношение на резидента съм напълно съгласен. Радев е вреден за България и трябва да бъде освободен дисциплинарно от заеманата длъжност.
  • 7 плюс минус

    39 1 Отговор
    Че те всички избори, преди, сега и утре, са фалшифицирани.
  • 8 Байрактар"70

    35 16 Отговор
    Що за журналист?! Всички чужди служби знаят за предишните две избори --- как чрез IT специалисти бяха спечелени избори! Аз се чудя на ЦИК, защо ,,нямат" никакви изявления. Ненормални хора в, и толкова ненормална държава. САМИ СТЕ СИ ВИНОВНИ! ПОНЕ НЕ СЕ ЛЪЖЕТЕ ЕДНИ ДРУГИ! Хората по край вас ви гледат спира!
  • 9 Коментар

    37 18 Отговор
    С машинките бяха фалшифицирани.Кой е гласувал за ПеПето като всички бяха разочаровани от Кирчо и Кокорчо?А как така на предните избори спечелиха като такава партия нямаше и даже не беше регистрирана?По принцип нямат право да участват ако нямат регистрация.Не ви искаме вълшебните флашки да ни се правите на фюрери!
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Анонимен

    5 2 Отговор
    Тъй е нали се вижда нашите депутати са като овце казва ръководителят им и или илязат или не гласуват те нямат достойнство че той може да е зависим от някого а те представляват народа но. Не е така
  • 12 Мая дъ бий

    6 3 Отговор
    Хахахааа
  • 13 Механик

    18 2 Отговор
    Още едно "сетило" ни плаши с "опасността за демокрацията".
    Тридесет години станаха, от както ние никого не избираме. Правителствата ни се НАЗНАЧАВАТ от едно послство. И сега ще е така. Просто предния "проект"-Простокирчо се оказа голяма излагация и сега още не са решили с кого да го заменят.
  • 14 Д-р Мангър

    15 6 Отговор
    Този уби рибата,че те герб са шампиони по манипулации,но и другите партии не изостават много.Един президент ни е достатъчен,тъкмо да изчезнат антибългарски партии, като ДПС и ГЕРБ.
  • 15 Сух

    6 1 Отговор
    Ко каза, ко?
  • 16 Суха съчка

    8 3 Отговор
    Петко Петко..........
  • 17 Псевдоним

    10 2 Отговор
    Голям виц.
  • 18 Да а

    7 2 Отговор

    До коментар #4 от "гост":

    От много години е така ....3+5=15 срещу службица и пари. Даже имаше и видео прожекции.
  • 19 Сирене

    12 2 Отговор
    Все едно за първи път от 90те години ще се ползва с хартия.. Някой слуша ли се докато говори изобщо??
  • 20 ХАХАХА

    14 2 Отговор
    Какво смешно изказване .90%от българите знаят ,че всички избори досега са фалшифицирани и манипулирани ,този от разкраченото общество реши ,че сега за първи път ще се случи . ХАХАХА те ПП и ДБ влезнаха в парламента, защото последните хич не бяха манипулирани Тоя ептен за ........ ни взема. Или му е в шише ,че умните и красивите ще гледат НС през крив макарон.
  • 21 Да а

    4 6 Отговор

    До коментар #10 от "Ти си":

    А сега защо не скачате като гламави, КОЙ Ви пречи, като не Ви отърва. Слогана го знаете КОЙ НЕ СКАЧА е ......ДЕМОКРАЦИЯ СДС СДС УУууууууууууууууу

    Коментиран от #22

  • 22 Ти си

    7 0 Отговор

    До коментар #21 от "Да а":

    Слогана беше " Времето е наше " повярвахме .
    Ние се наскачахме сега е ваш ред .
    Или и вие се наскачахте ИТН .. ПП . ......
  • 23 Баш софиянец

    9 1 Отговор
    Фалшифицирани за първи път от 90-те? Тоя къде е живял досега? Какво се изказват разни, които говорят очевидни глупости.
  • 24 нннн

    6 2 Отговор
    Според тоя изборите никога не са фалшифицирани от 90-те години насам. Шегаджия.
  • 25 Барабар

    6 1 Отговор
    Петко с мъжете!
  • 26 Иван Радоев

    5 1 Отговор
    По-големи фалшификатори, лъжци и схемаджий от ПП няма
  • 27 колю

    4 1 Отговор
    Значи до сега изборите бяха най-честни, от сега нататък ще са най-нечестните....еййй страха е голямо шубе
  • 28 Шиши

    5 1 Отговор
    Георгиев, считам те за наивник.Да не би да мислиш,че досега е имало кристално чисти,честни избори.
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Надежда

    2 1 Отговор
    От къде изпълзя този пльх.
  • 31 Борисова

    3 1 Отговор
    И защо трябва да смятаме, че сте прав, та вие непрекъснато манипулирате обществото.
  • 32 кочо

    2 1 Отговор
    ПП и дБ и др демократични партии в парламента и извън него да се готвят още от сега за касиранне на изборите зарадзи корпоративен купен и манипулиран вот от герб дпс и бсп т.е хартиената башибозукска коалиция,защото наистина се готвят за машинации на изборите .Поради ниския процент на участниците в изборния процес близо 2 милиона да представляват българската държавно управление

    Коментиран от #35

  • 33 Ххх

    1 0 Отговор
    Ние сме в туркие и са с путина, бай амет асан съм
  • 34 Анонимен

    1 1 Отговор
    Манипулират ви хора. Кирчо се ползва с авторитет в чуждите медии. Перфектно владее английски език. От никого не сме. Гледаме ви сеира. Харесват някои хора личности, а не партии, кирето, асен, лирер, ицето рб, бойко, радев... Чуждата преса чуйте, а тук пишат на коцето. Те толкова им е. Наши племенници са. Завършиха западни университети, а от Коце, малката не мога да я видя, по света, но е за путина, явно им плащат добре. Живи и здрави да сте. Който и да е. Но кирчо го плюят, както и описаните по горе от мен, но не бъдете наивни. Дпс не ги мискете, за тях гласуват трите етноса и българи.
  • 35 абе

    1 0 Отговор

    До коментар #32 от "кочо":

    Тоя дрьвник какви ги плещи, най манипулирани избори бяха тези с машините, ПП дьржаха всичко за тези машини, и все пак ГЕРБ ги би с техните машини, така че можете да си представите какво ще бъде сега, ПП, може и да не прескочат бариерата, особенно с този Петков който стана за дьвка на всички в дьржавата с неговите льжи.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове