Last news in Fakti

31 Януари, 2023 06:53 14 438 38

Димитър Недков: Има голяма опасност скоро България да бъде въвлечена в жива война

  • димитър недков-
  • писател-
  • война

Българите сме първооткриватели в една особена диспропорция между астрономическото и политическото време, заяви писателят

Димитър Недков: Има голяма опасност скоро България да бъде въвлечена в жива война - 1
Снимка: Bulgaria On Air

"Много голяма е опасността в скоро време България да бъде въвлечена в жива война. Не само заради Русия. Всеки народ иска да живее в държава, в която си струва да умре. Не се случи на Рождество чудото "редовно правителство". Хайде да видим по Възкресение", каза писателят Димитър Недков в студиото на "Денят ON AIR".

По думите му все по-актуален е въпросът: "Какво става с републиката?". А пропастта във взаимоотношенията народ - елит е като колорадските каньони, смята писателят.

"Българите сме първооткриватели в една особена диспропорция между астрономическото и политическото време. Бяха времена, когато в рамките на едно управление 4 пъти си честитяхме новата година. Можехме да планираме, знаехме, че имаме прозорец от 4 години напред. Сега в рамките на една астрономическа година 4 пъти си "честитим" избори. Целият народ е подложен на нещо, с което скоро ще започнат да се занимават психиатрите", коментира Недков пред Bulgaria ON AIR.

"Проблемът може би е в криптираната българска политика. Толкова умело зашифрована, че вече не можем да разберем какво и как решават. Политиците не казват нищо ново, а през това време светът се променя. Говорят само с клишета и шаблони. В политиката влязоха субекти, на чиито представители им подхожда определението "ъпгрейдваното поколение". Мушкат им флашката с тамошната матрица, връщат се без никаква представа за отговорност към отечество и родина. Накрая се оказа, че и по нов начин се финансират. Оказа се, че участват и чужди данъкоплатци. Никога не е било безплатно", посочи писателят.
Според Недков другият проблем идва от енигматичността на българското задкулисие, формиращо интересите на криптираната българска политика.

"Тези млади хора са учени на личен интерес и далавера. Проблемът е, че даскалите на тези момчета са пропуснали да им разкажат историята на бизнеса - да видят, че са тръгнали по крив път. Познавам много именити наши българчета, които са поне 3 пъти по-богати от тези момчета. Само че потретите на много от тях висят в компютърната лаборатория на НАСА, правят софтуери и други неща. Тениските им са за по 9 долара. Единият продължава да идва на срещите с велосипеда си", обясни писателят.

Димитър Недков отправи поглед и към бъдещето:
Говори се, че това е последният форум в Давос. Най-важната среща беше за киберпрестъпленията. Строга регламентация на киберпространството. Ние готови ли сме, някой разсъждава ли в тази държава? Дайте да се подготвим да заживеем правилно в областта на всичко, което ще е информатика и цифровизация. Ако имахме суперкомпютър, значи сега трябваше да заложим на изкуствения интелект всички параметри в предизборната кампания и той да ни програмира ситуацията.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 90 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Зелен Демократ

    93 28 Отговор
    Празни приказки Недков, браво! Респект и Поклон приятелю, продължавай да "работиш" писател!

    Коментиран от #18

  • 2 хаберих

    118 19 Отговор
    От всички лекари имам забележки само към психиатрите. Техните пациенти, вместо да си лежат по леглата, търчат из предаванията по телевизиите.
  • 3 Дий Серрсеми

    77 16 Отговор
    ДС е навсякъде, получава, осиира всичко и после ти чете конско що около тебе всичко е оссрану Нали Мите?
  • 4 Алабаланиците ,

    47 25 Отговор
    които е изсипа са типични за самия другар ! И ненужни !
  • 5 Важното е...

    34 7 Отговор
    Че торбата с лъжите извира от простотии...айде дайте си реална сметка ?!
  • 6 костов

    40 13 Отговор
    ще ВОСКРЪСНЕМ да след изборите СКОЛА и БОКО ще ни поведат крм светли бднини

    Коментиран от #35

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 За протокола

    45 17 Отговор
    Доста объркано писание, но има някои добри попадения. Не зная какво пише Недков и кой го чете, но с тези объркани мисли, сигурно им е много трудно...
  • 9 генчо

    32 20 Отговор
    Митко консумолеца расал по време на хубавто време, знае само как да ваява страх в хората все пак така са го възпитали да го е страх и да навежда главичка да не го бият ако не слуша
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Ха ха ха

    20 13 Отговор
    Кой го слуша тоя комичен комсомолси евтиноплатен пропагандатор .....

    Коментиран от #14

  • 13 Антикомунист

    29 5 Отговор
    Затова двупартийна система като в щатите или като Гърция, спечелилите изборите служебно депутати и правят правителство. Оказва се ,че за нас българите тази многопартийна сбирщина е пагубна. На втори април пак ще бъде същото.
  • 14 ГЕРБ=ДПС =Възраждане.

    22 14 Отговор

    До коментар #12 от "Ха ха ха":

    Типичен комунист,променящ се във времето,но същността не си променя, многооо писатели,професори, доценти, адвокати,социолози, политолози,генерали,все подбор на ДС,колко голяма група хора са на хранилка на тези които работят и добиват продукт.Дървети философи.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Гневни

    39 8 Отговор
    Отличен коментар! В България наистина текат процеси и те са на тихия фронт. Масовото отвращение и омерзение от политическата класа е факт, който акумулира такъв гняв, какъвто имаше след 10 ноември. Тези нещастници, които ни приканва ха да пазим въздуха, като се отопляваме на газ, днес ни казват, че не ги интересува как ще се оправят хората с безумните цени. Подлагат на дискриминация над 80х домакинства, сиреч над 300х души, без да им пука, те ще усетят гнева на гърба си. Не става дума за 100-на соросоидни жълтопаветници, а за масов бунт на гнева, който ще помете цялата номенклатура. Каквото и да се случи след това няма да е по-лошо от сега. Нека да знаят, че няма изключение, отвращението е от всички и всичко, на което ни подлагат. Ще бъдат поместени. Търси се българският Орбан.

    Коментиран от #20

  • 18 Поне нещо разбра ли?

    18 13 Отговор

    До коментар #1 от "Зелен Демократ":

    От ПРАЗНИТЕ ПРИКАЗКИ на недков.Не вдянах нищо.Тоя от къде го изкопаха?Приказва квото му дойде в обърканата глава.
  • 19 Атанасова

    19 8 Отговор
    Даа, г-н Недков, според Вас младите не стават, Вие, като един стар, обигран кадър, много бихте искали да запазите статуквото, така е с по "зрялите" индивиди, познато и удобно, като стара ръкавица, пък и келепирец има. НЯМА ДА СТАНЕ! Животът върви напред и ГЕРБ е изпята песен, знаят го и Вие го знаете, но не Ви се иска, ама никак!
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Българин

    12 4 Отговор
    СЛАТИНСКИ ПО ФИЗИОНОМИЯ Е АБСОЛЮТНО КОПИЕ НА ЛАВРЕНТИЙ БЕРИЯ, НО ЗА СЪЖАЛЕНИЕ НЕ МОЖЕ ДА СЕ ИЗДИГНЕ ДО ИНТЕЛЕКТУАЛНИЯТ МУ КАПАЦИТЕТ. ЗАЩО ВИНАГИ ПОПАДАМЕ НА ТАКИВА ЕКЗЕМПЛЯРИ.
  • 22 ганю

    9 2 Отговор
    Да става патакламата да ви одираме живи и готово
  • 23 Я,яяя...натюрлих

    8 3 Отговор
    "Мушкат им флашката с тамошната матрица, връщат се без никаква представа за отговорност към отечество и родина." И всичко е Вудребааах и О.К.
  • 24 Бацо прецедател

    4 8 Отговор
    Тоа е очил у Педербурх! Кой ми не верва да мо сменат рублите за тугруци деа!
  • 25 Омърчиегутуроан коърбъчефърчуй

    8 4 Отговор
    Глупости стил факти. Кво търся тука?
  • 26 Айсамани

    9 6 Отговор
    Щом намеси и Дав0с накрая ми е ясен този госин...Там пък онези свръхбогати пръдль0вци пука ли им за хората,а госин Недков?Аман от г....близци.
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Айде бе...

    11 7 Отговор
    Аман от комплексари дето само дрънкат като празна тенекия! Въвличането на България или коя да е страна от НАТО във война директно означава трета световна война. Поне малко мислете преди да говорите като в кръчма!
  • 29 Мототехника

    10 3 Отговор
    За който все още не е разбрал, на изборите ще падне голяма борбЪ. Очевидно е че, нашите искат пак да застанат по хранилките. И да, ще можем да планираме най-сетне. Ко да планираме? Факт е например че за 10 години живот в българия почти всеки натрупа 50 -100 хилки кредит. Факт е обаче че, гастарбайтерите за 10 годиники направиха пак толкова но, съз знак +.
  • 30 Иван

    10 5 Отговор
    По добре да вземеш да смениш доктора който те лекува не става търси друг
  • 31 ганев

    7 4 Отговор
    ТОЗ СЪЩИЯТ УЧИ В РУСИЯ НО НЕ УСПЯ ДА ДОУЧИ И СЕГА ЗЛОБЕЕ
  • 32 Гост 2

    8 1 Отговор
    Добро утро! Ти сега ли го загря, пък и го съобщава като сензация.
    След отказа да получи и самолети, зеленото ще поиска и това. То ли не е с акъла си или тези, от които иска?
  • 33 Баце

    5 0 Отговор
    Такава е съдбата на колониалните народи, а и всички управляващи, освен че са подлоги са и предатели, понякога и платени.
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Ентусиаст

    3 0 Отговор
    ДА СТАВА ВЕЧЕ ТОВА КОЕТО ТРЯБВА ВОЙНА ТРЯБВА ЧЕ ДА СЕ ОПРАВЯТ НЕЩАТА ВСИЧКО ДА ЗАПОЧНЕ НА НОВО !!!
  • 37 ГЕРБ=ДПС=ВМРО=БСП

    2 2 Отговор
    Димитър Недков знам, че "позваш много именити наши българчета, които са поне 3 пъти по-богати от тези момчета." Знам, че тизи богаташи, които познаваш са бивши тодорживкови милиционери и сегашни масони или техни отрочета.
  • 38 читател

    0 0 Отговор
    ПП са Здравите Сили както доскоро се изразяваше Кирчо и така издаде Татко Петко че е бил изпратен от ДС в Канада да работи с Българите избягали в Канада. Така е учил татко момчето. Но му подсказаха и сега се кълне в ДС или Добрите Сили както се изразява напоследък. Само че разликата между Здравите и Добрите Сили е по-скоро семантична. И в двата случая тази квалификация е антагонистична. А антагонизма е присъщ на тези които наричаха себе си комунисти до 1989 г, а като виждаме напоследък са се прекръстили на ПП.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове