Last news in Fakti

30 Август, 2013 19:07 1 243 0

Цветанов не изключва съвместни действия с протестиращите

  • герб-
  • цветан цветанов-
  • заместник-председател-
  • народното събрание-
  • протестиращите-
  • сирия

От ГЕРБ няма да номинират свой човек за зам.-председател на Народното събрание

Ръководството на парламентарната група на ГЕРБ реши, че депутатите от партията ще участват в работата на постоянните парламентарни комисии на Народното събрание. ГЕРБ обаче няма да има свои представители в ръководствата на тези комисии, а само ще участва в работата им, за да контролира законодателната дейност в тях и за да следи за спазването на парламентарните правила, съобщиха от пресцентъра на партията.

Парламентарната група на ГЕРБ също няма да номинира и свой представител за поста заместник-председател на Народното събрание. Това решение е продиктувано от желанието на депутатите на Бойко Борисов, както и на избирателите на партията да не се легитимира ръководството на 42-рото Народното събрание и политическата конфигурация, доминираща в него.

По-рано днес някои медии оповестиха, че от ГЕРБ ще издигнат кандидатурата на Цецка Цачева за заместник-председател на парламента. 

"Отворени сме за диалог с Реформаторския блок, защото съвместните ни действия са важни за демократичните процеси в България. Много повече са допирните ни точки за общи действия, за общи политики, отколкото това, което имаме като разделение".

Това пък заяви в Кърджали заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов, цитиран от "Дарик".

По думите му посещението му в града е свързано с „подготовката на предстоящи предсрочни парламентарни избори и началото на активния политически сезон".

„ГЕРБ е най-голямата опозиционна партия, представена в българския парламент. Желаем успех на Реформаторския блок. Затова има Европейска народна партия, има сестрински партии в нея. ГЕРБ е лидерът в дясното политическо пространство и е с най-голяма представителност и в ЕП. В тази посока ние винаги сме готови за конструктивен диалог, за да можем да сложим на масата и проблемите, и грешките, които сме допускали", коментира още Цветанов.

Относно новия политически сезон той допълни, че ГЕРБ ще направи всичко възможно да бъде демократична опозиция в парламента, участвайки в работата на парламентарните комисии, и в същото време ще подкрепя всички граждани, които протестират срещу това правителство. Цветанов не изключи съвместни действия между протестиращите и ГЕРБ като политическа партия.

„Трябва да участваме в работата на комисиите, за да оспорваме и оборваме безумни предложения на управляващите като тези, касаещи промените в закона за ДАНС", аргументира се Цветанов.

По думите му в момента в страната върви поголовна политическа чистка, каквато не е имало никога досега.

„В малките населени места, там където господства ДПС, и с помощта на БСП, не е нормално да има списъци за уволнения, да има сплашвания на хората. Това трябва да бъде категорично преустановено и трябва да застанем твърдо зад тези хора. И ние ясно сме заявили, че за всички, които изпаднат в необходимост от юридическа помощ, нашите офиси ще бъдат на разположение. За да може тези хора да бъдат възстановени на работа", уточни Цветанов.

По отношение на подписките в защита на правителството на Орешарски той заяви, че се манипулират, като в посланията за събирането им е споменавано, че хората се подписват за цената на тютюна, за запазването на болницата в Девин, за по-евтин ток и т.н.

Цветан Цветанов коментира и темата „Сирия". Според него позицията на външния министър е напълно неадекватна на ситуацията - пасивна и хаотична.

„България е член на ЕС и ние трябва да приемем всички, които се нуждаят от закрила. Но ние трябва да имаме условията и възможността да приемаме тези бежанци. Това трябва да се прави в момента - осигуряването на места, които да поемат бежанската вълна. Защото досега капацитетът е изпълнен", коментира Цветанов и не изключи възможността в бъдеще бежанци да бъдат настанявани и в палаткови лагери.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове