13 Март, 2023 13:47 1 167 24

Мустафа Карадайъ в Силистра: Бактън от еднолично управление

  • дпс-
  • силистра-
  • мустафа карадайъ

Животновъдството  и млекопроизводителите са на ръба на фалита

 Мустафа Карадайъ в Силистра: Бактън от еднолично управление - 1
Снимка: ДПС

12 години ГЕРБ еднолично управляваха държавата като създадоха средата и условията да дойдат едни умни и красиви. Това заяви лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ на предизборна среща в Силистра. В нея участваха евродепутатът Искра Михайлова, водачът на листата доц. д-р Джевдет Чакъров и експертът по социална политика д-р Хасан Адемов. "Те пък направиха промяна, която доведе до това, че от лошото еднолично управление на ГЕРБ да отидем към нещо още по-лошо. Дипломите от Харвард не могат да компенсират базови дефицити. Обвиняваха ГЕРБ за едноличното управление, но и те го правеха. Философията им беше "стани - да седна“, а това не е нито промяна, нито реформа", заяви той.

По думите му няма как еднопартийната власт да се случи отново. "4 пъти хората излязоха да гласуват и казаха: Стига еднолично управление. Бактън, заяви Карадайъ и добави: Дойде време за промяна на промяната", каза той.

Лидерът на ДПС даде пример с управлението на дълга на държавата като припомни, че когато ДПС е било на власт по 2 милиарда от задълженията на страната са се стопявали на година. Когато е управлявало ГЕРБ - натрупани са 20 милиарда, а след идването на Промяната – още толкова. Дългът вече е над 40 милиарда лева и ако продължаваме така, годишно той ще нараства с 15 милиарда, заяви Карадайъ.

Явно това е промяната - има как да нараства, каза Карадайъ и добави: Те направиха така, че онова, лошото, в сравнителен план да кажем, че е добре. Истината е – не, не е добро, категоричен бе лидерът на ДПС.

Той даде пример и с инвестициите като припомни, че още през 2020 година ДПС настоя да се излъчи експертен кабинет, който да подготви Плана за възстановяване и устойчивост и да напише оперативните програми.

ГЕРБ обаче не ги написаха, а оставиха да се пишат от този, който спечели изборите. Три години по-късно нямаме оперативни програми, 5 пъти се промени ПВУ и в крайна сметка в Брюксел има план, който да обслужва един олигарх, а не хората и проблемите, подчерта Карадайъ.

И добави, че главната цел сега е да се спрат това прогресивно обедняване като вкарат дневния ред на хората в Народното събрание.

"Няма как да имаме Златна Добруджа и в същото време да сме най-бедната страна в ЕС. Някъде нещо е сгрешено и това е в политиката и в начина на функциониране на икономиката", заяви още лидерът на ДПС.

"Имаме нужда от разум, с който да сканираме, анализираме и оценим икономическата, социална и политическа ситуация в страната и да намерим решенията за изход от кризата. От отговорност, за да поемем ангажимент за реализиране на решенията и от диалог, за да формулираме устойчивата политическа формула за актуалните проблеми на хората и държавата. Това с еднопартийно управление няма как да стане", обобщи Карадайъ.

"Видин се славеше с това, че е най-бедният регион на Европа. За съжаление, Силистра се конкурира с Видин. Ние трябва да направим така, че да има целева програма за инвестиции в област Силистра. Това е ангажимент, който мога да поема от моята роля като член на Европейския парламент", каза Искра Михайлова.

"Това ще се случи заедно с нашето участие в местната власт, в общинските съвети, с женските и младежките организации, с цялата компетентност от знания, опит и желание на ДПС да работи в полза на хората. Ние всички ще бъдем заедно в Силистра и такъв план ще има, такива инвестиции ще има", добави Михайлова.

Област Силистра вече е на последно място по жизнен стандарт, по БВП на глава от населението, каза водачът на листата на ДПС за Силистра доц. д-р Джевдет Чакъров.

"Когато излязох от Министерството на околната среда и водите през 2009 г., основният упрек към мен от ГЕРБ, даже под формата на сигнали до прокуратурата, бе че се е инвестирало за канализации и водопроводи в малките населени места. Това било пилеене на пари! За последните години обаче нищо не се направи за областта. Един малък воден проект за Силистра, Дулово е замръзнало на направена отдавна пречиствателна станция, 60% от канализацията не е изградена", заяви още Чакъров.

"Животновъдството и млекопроизводителите са на ръба на фалита. Страната ни въобще не се възползва от Плана за възстановяване и устойчивост. Испания, Франция, Гърция и редица други страни направиха различни пакети, с които подпомагат целево различните сектори. Въведоха минимални изкупни цени на млека, на меса. При нас няма такава загриженост", добави Чакъров, като заяви, че има и огромни проблеми с инфраструктурата - пътна, водна, здравна, образователна.

75 % от българските граждани изпитват затруднение при задоволяване на основни жизнени потребности. Основната цел на ДПС е да спре обедняването, да се опита да повиши доходите, защото ако не се преборим с инфлацията, няма как да вървим напред. За хората темите са високата инфлация, цените в магазините, работните места и борбата за хляба, а не дали ще бъде преместен Паметника на съветската армия, Шенген или Магнитски, допълни д-р Хасан Адемов.


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ПОЛИТИЧЕСКИ АНАЛИЗАТОР

    5 7 Отговор
    много хора изгубиха много в тази война ама на руснаците загубите са над 650,000 ранени или убити и хиляди машини и това е заради един болен мозък и подчинените му

    Коментиран от #11

  • 2 да де

    23 2 Отговор
    Байгън от мазни ф е с о в е.

    Коментиран от #21

  • 3 обективен

    18 2 Отговор
    А феса като се научи да говори на български, тогава да се обажда. Не разбрахте ли. Че сте по мразен и от граб.
  • 4 Пластмасовата

    13 1 Отговор
    кофа с китките и тя на сцената за хубост !
  • 5 чалмъ

    5 3 Отговор
    Сега копейко като го изберат първа сила, как ще ви мобилизира и ще ви прати да се биете за путарляка, че изнемогва и затворниците са на привършване.
  • 6 Агата Кристи

    18 1 Отговор
    А Догановото и твоето какви са бе, турчино ???
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Шабан

    5 2 Отговор
    То само 12 години да бяха! Тя тази държава е колкото една човешка длан, от колко човека да се управлява! Един Истанбул дето е колкото 4 Българии се управлява от един кмет!
  • 9 Аман от масковци, ей, аман!

    8 2 Отговор
    Захарий Стоянов:
    "Да бъде проклета оная минута, когато е стъпил руски крак в нашата земя, когато се е произнесла за първи път думата освободителка и покровителка! Аман, бей, аман! Лошо нещо било московлука… То не прилича ни на даалии, ни на кърджалии, ни на фанариоти! Право имали ония старци, съвременници на Екатерина, на Александра I и на Николая, които ни говореха: „Ще плачете за зеленото парцалче“.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 УРА,, УРА

    10 1 Отговор
    Какво се жалиш и какво даваш акъл пак. Не те ли е срам, че ДПС от 1990 година са все в управлението на държавата и че вие сте най много виновни за тоя цирк сега. ИТН са ваш проект. Кой е виновен за 2 години безвремие и куци правителства на Радев?
  • 13 !!!?

    6 1 Отговор
    Бактън от еднолично управление !!!?

  • 14 НЯКОЙ

    8 0 Отговор
    Прогнили сте от лъжи и злоупотреба с власт, която сте си купили с пари и заплахи !
  • 15 Реалист

    6 0 Отговор
    И тоя като Борисов почна да говори глупости и лъжи. Една шайка богаташи около ДПС с Пеевски и беден електорат около тях. Държат хората в страх.
  • 16 Българин

    5 0 Отговор
    Крадливи депесари !
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Тома

    3 0 Отговор
    А чок гюзел е като амет раздава порциите
  • 19 Иван

    3 0 Отговор
    Мустафа, стига ДПС във властта. Бактън.
  • 20 Общество

    1 0 Отговор
    В основата на всичките ни беди е липсата на правосъдна система у нас, Не напразно професионалният доносник Доган е сложил ръка на цялото правосъдие чрез поставяне под зависимост така наречените ни висши магистрати. Без правосъдие,държавата е в застой-държавни поръчки и еврофондове се крадат наполовина, ,а народа е обезверен-не гласува ,което точно иска престъпната власт!Пълна конфискация на фирмите на крадците от ГРОБ , ДПС и БСП и поставяне под държавен надзор ! 😉
  • 21 Aнонимен

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "да де":

    По скоро от мазни калпаци от колкото мазни фесове....
  • 22 фбр

    1 0 Отговор
    Незабавна забрана на противоконституционната партия ДПС!!!
  • 23 За протокола

    2 0 Отговор
    С тази конституция управлението в България винаги е било и ще бъде еднолично. Защо?
    - Партията с мнозинство в Парламента управлява Законодателната власт.
    - Същата партия прави правителство и контролира и Изпълнителната власт.
    - С различни квоти и системи за влияние, тя управлява и Съдебната власт.
    Тъй като партиите у нас са вождистки, съответният вожд на практика еднолично управлява държавата през трите власти. И всичко е законно и съгласно Конституцията.
  • 24 Гласуващ за ДПС

    0 0 Отговор
    ДПС трета сила с над 15% 🇹🇷
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове