Last news in Fakti

13 Март, 2023 22:06 3 158 75

Проф. Боян Чуков: Киев не е доволен от неутралната позицията на Грузия

  • проф. боян чуков-
  • грузия-
  • война-
  • украйна

Премиерът на Грузия съобщи, че още миналата година има информация, че Киев не е доволен от позицията на Грузия, която е неутрална по отношение на войната в Украйна и затова ще се търси смяна на властта в Тбилиси

Проф. Боян Чуков: Киев не е доволен от неутралната позицията на Грузия - 1

Протестите в Грузия доведоха до напрежение между Тбилиси и Киев, но каква е причината?

"Заражда се нов майдан, но той е организиран с класическата технология за така наречените цветни революции. Премиерът на Грузия съобщи, че още миналата година има информация, че Киев не е доволен от позицията на Грузия, която е неутрална по отношение на войната в Украйна и затова ще се търси смяна на властта в Тбилиси", коментира геополитическият анализатор проф. Боян Чуков в "Денят ON AIR".

"Кадрите са от Украйна, защото в Грузия се върна Михаил Саакашвили. На площада в Тбилиси има участници, които са се сражавали на фронта в Донбас. Те са около 15 човека и пристигнали от грузинския легион. Очакват се още 400 човека. Тези дни видяхме начина, по който се държат протестиращите. Една уникална църква на площада в Тбилиси е цялата надраскана с графити. Не става въпрос за нищо културно", допълни Чуков.

Относно ролята на САЩ гостът коментира, че Грузия не се е харесвала на Вашингтон по една проста причина, че е взела неутрална позиция.

"През Грузия минават част от стоките, които са санкционирани от САЩ, но през трети страни и така отиват в Руската федерация. Нормално прави впечатление, че подкрепата на митингуващи се получи от Вашингтон, Макрон се изказа в полза на протестиращи, дипломат номер 1 на Брюксел и той ги подкрепи, има дирижиране, всички тези изказвания са в полза на тези, които митингуват", каза Боян Чуков пред Bulgaria ON AIR.

"В парламента беше внесен проектозакон за "чуждестранните агенти". Този закон беше вкаран в 2 варианта. Първият вариант е копие на американския вариант от 1938 година. След това вкараха още един по-мек вариант, в който под удара на закона, попадат тези физически лица, които получават над 20% финансиране от чужбина. След това на практика тези, които излязоха на улицата започнаха да викат, че това е антидемократичен закон, проруски. В същото време този закон работи в щатите от 1938 година. Никой не може да твърди, че има руска намеса", обясни гостът поводът за протестите в Грузия.

"Има опасност за грузинската държава, защото държава, която 3,4 милиона души, може да си представите каква армия и ако отвори втори фронт на Русия какво ще ѝ се случи", допълни Чуков.

Относно войната в Украйна той смята, че Киев не е фактор, а обект. "Той предоставя живата сила и теренът. Ако има някакъв договор, който би могъл да се постигне, той би станал между САЩ и Руската федерация. Всички останали се въртят и се опитват да предлагат идеи", каза още анализаторът.

На въпрос каква е ролята на Китай, той обясни, че в Китай не се гласува, за да се избере някой. "Там се договаря абсолютно всичко, при китаеца е важно да не загуби своето лице", каза той.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 36 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 А кой се

    73 21 Отговор
    интересува Киев, жалките продажници и слуги на интриганта САЩ дали са доволни или не! Те са отпадък, продали страната и народа,
  • 2 Танцуващ от радост и кеф

    22 80 Отговор
    Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) са смлели досега в месомелачката на Бахмут руски части, достатъчни за още един щурм на Киев, твърди експертът на Defense Express, военният анализатор Иван Киричевски. Русия продължава да понася огромни загуби на Бахмутското направление и, според експерта убитите биха стигнали на врага за провеждането на още една стратегическа настъпателна операция. Оценките са за 50 хиляди убити досега руснаци при Бахмут.

    Коментиран от #3, #10, #12, #22

  • 3 Иванушка 🇷🇺

    21 70 Отговор

    До коментар #2 от "Танцуващ от радост и кеф":

    Нема се плашите дрОгаре путяроби! В 150- милионна Русия има 1 милион и 670 хиляди затворници, от тях 740 хиляди с доживотни присъди! Женя Пригожин шефа на частната ни военна компания "Вагнер" измъкна от там 150 хиляди от тях и ги хвърли в месомелачката в Бахмут! Те така и така щяха да прекарат остатъка от живота си в затвора, а така ако останат живи ще получат амнистия! И заплащане в рубли дори! Емисари на Женята Пригожин набират вече бойци и в психиатриите в Русия! Нали сте чели за "злоупотребата с психиатрията " в нашата мила братска страна? Изкарва Женята психопати,хвърля ги в атаката на Бахмут въоръжени с мотики и лопати , Украинската артилерия открива залпов огън , хвърчат във въздуха горящи тела , и докато артилерията им презареди затворниците атакуват с пълно бойно снаряжение! Тактиката е като по учебник! Какво от това че бъдат избивани като мравки живи хора ! Нали знаете че в братска Русия човешкия живот не струва и пукната копейка!

    Коментиран от #9, #16

  • 4 Да не лъжеш ей

    23 60 Отговор
    То май самите грузинци не са доволни че им вкарват руски закони що ли така..

    Коментиран от #21

  • 5 Русофил

    23 60 Отговор
    След Керемидата и Чукът се появи да ни каже какво го е инструктирала Мутрофанова.
  • 6 ✰ Б О Л Ш Е В И К ✰ ©©©℗ ☭★

    52 14 Отговор
    От Боян Чуков може да чуеш истините и евро атлантическите медии избягват да го канят. Брат му Владо Чуков обслужва зад океанските и евро атлантическите интереси и е канен постоянно във всички евро атлантически телевиизи.

    Коментиран от #26

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Да бе

    47 14 Отговор
    Стига с този "майдан". Това е мегдан, площад. От Украйна нарицателното "майдан" идва от "Майдан Незалежності" (превод: Мегдан на независимостта) - площад в Киев. Финансираното от сащ събитие преди години там вече е без абсолютно никакво значение в момента. Сега сащ наливат пари в отдавна празната украинска бъчва. Сега опитват с Грузия, съвсем очаквано.

    Коментиран от #23

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 ✰ Б О Л Ш Е В И К ✰ ©©©℗ ☭★

    50 11 Отговор

    До коментар #2 от "Танцуващ от радост и кеф":

    Стига бе, само 50 000? Някой казват че са над 500 000. Едно време западните капиталистически изроди, наистина бяха много добри в пропагандата и много народ от Източна Европа им вярваше. Сега нещо сте го закъсали и от към обикновена пропаганда или Козяците не си дават много зор да ви подбират малко по-читави?

    Коментиран от #19

  • 11 Боян чуков

    28 9 Отговор
    Се страхува да коментира желанията на много затворници от отвъдокеанската милитаристична държава които са пожелали да се присъединят към армията на П Р И Г О Ж И Н
  • 12 Докато четох твоята коментар

    21 11 Отговор

    До коментар #2 от "Танцуващ от радост и кеф":

    Руските загуби са надминали тези 50 000 и вече са достигнали 50 хиляди и трима и две десети
  • 13 стара планина

    49 14 Отговор
    Никой бълграрин от 18г до 60г не иска Нато да има втори фронт с Русия. Понеже никой няма да ни пита, а ще сме просто Натовско месо. Както укаинците.
  • 14 Ярл фон Трън

    41 9 Отговор
    Хитлер не успя да изпрати български лъвове на Източния фронт, НАТО също ще се провали.

    Коментиран от #18

  • 15 Простя Копейкин

    20 32 Отговор
    Защо се излагате да каните този комикс герой. Не знам човек да е подиграван повече от този чук оFF за "прогнозите" му. :)

    Коментиран от #30

  • 16 Ти си уникален

    21 6 Отговор

    До коментар #3 от "Иванушка 🇷🇺":

    такова чифтокопитно като теб сигурно и в джунглите на Амазонка няма.
  • 17 яжте шоколад Клоакер

    24 6 Отговор
    и кой го боли дали е доволен киев???
  • 18 История

    12 26 Отговор

    До коментар #14 от "Ярл фон Трън":

    Московлии са изпращали нашите бойци поне два пъти на сигурна смърт.
  • 19 Сух

    15 2 Отговор

    До коментар #10 от "✰ Б О Л Ш Е В И К ✰ ©©©℗ ☭★":

    Ми то няма, само калпав матерял..
  • 20 байХЪ

    36 12 Отговор
    и кръга Капитал подскочи срещу Костадинов, когато се опита да прокара такъв закон у нас, защото щяха да им светнат доларите, които са публично известно, че лапат
  • 21 Пор Чвор

    34 10 Отговор

    До коментар #4 от "Да не лъжеш ей":

    само дето законът е американски гадулко :)))))))))))))
  • 22 ✰ Б О Л Ш Е В И К ✰ ©©©℗ ☭★

    36 13 Отговор

    До коментар #2 от "Танцуващ от радост и кеф":

    Като толкова много се радваш, защо не се съберете 50-на души и да заминете в Украйна да се биете срещу руснаците и да видиш с очите си колко от вас ще се завърнат и колко руснаци може да убиете?
  • 23 Ярл фон Трън

    21 3 Отговор

    До коментар #8 от "Да бе":

    Аз предпочитам мейдън, например Айрън Мейдън.

    Коментиран от #52

  • 24 Копейкин

    15 28 Отговор
    Руска П . О . Д . Л . О Г . А
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 !!!?

    14 13 Отговор
    Де го Чукаш, де се пука - пак ли Щатите "купили" и грузинците с курабийки, та да станат "роби" на ЕС !!!?

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Дежурният кочентаротрияч

    2 6 Отговор
    Бди на поста 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 ✰ Б О Л Ш Е В И К ✰ ©©©℗ ☭★

    22 14 Отговор

    До коментар #26 от "Ветеран от Протеста":

    От такива като тебе да ми определят кое е зловещо и кое е добро, едва ли ще ти се вържат и тия които не са живели и не са били родени преди 10.11.1989г. Зловещи са последните 33 години на див капитализъм,грабеж и геноцид.
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 !!!?

    14 17 Отговор

    До коментар #35 от "Проф. Боян Чуков е":

    По скоро профан, а не професор...ченге, дългата ръка на Кремъл !!!?

    Коментиран от #42

  • 37 Обича Русия безплатно

    15 15 Отговор
    Тоз другар..при приемането на такъв закон у нас ще лежи в затвора заедно със Петърчо Волгата за шпионаж в полза на Русия както и много други клоуни..за неплатени данъци на рублите с които му пълнят лъжливата уста която храни кухата му кънтяща глава
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Боян Чука

    14 15 Отговор
    Руските чугуни вместо да строят танкове си харчат доларите да хранят разни клоуни в бг..няма да ги бъде май..власта е все така далече и ядат шутовете абсолютна загуба навреме и долари да тровят простия народец както правят с пияните руски бабички
  • 40 !!!?

    7 8 Отговор

    До коментар #28 от "Чичак":

    Обади се на 112 !!!?
  • 41 Българин

    17 13 Отговор
    Този руски боклук каза миналата година през май месец,че Русия ще вкара свръхмодерни оръжия и войнана ще свърши за 3 до 5 седмици !!!!
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Баце

    13 11 Отговор
    окраинците са опаки хора, винаги недоволни, сърдити и обидени на някого, досущ като античките покрай Вардар, с таз разлика, че когато нямат бяло направо тотално изперкват и им падат задръжките.
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Цирк Москва

    10 11 Отговор

    До коментар #38 от "Проф. Боян Чуков е":

    Така е! Взе хляба на "Комеди клуб". Няма такъв клоун! Само ци га не то кипейкин от Варна му е конкурент.
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Баце

    9 4 Отговор

    До коментар #26 от "Ветеран от Протеста":

    То щото кирокуролацията е мнооого учен......
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Оная вещица от Новата земя къде е?

    10 3 Отговор
    Че по най-каруцарски да напсува ЕС, а ерводжендърите да и се кланят, щото били солидарни?
  • 52 И аз - щото още през

    3 1 Отговор

    До коментар #23 от "Ярл фон Трън":

    1983-та са написали песента Two minutes to midnight.

    Прочети текста!

    "Гугле" преводачът също върши работа!
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Боян Чуков с чукчето дето чука камъни

    3 7 Отговор
    с НАВАЛНИ -Има опасност какво ще ѝ се случи ??????????? НА грузинската държава, защото държава, която 3,4 милиона души, може да си представите каква армия и ако отвори втори фронт на Русия какво ще ѝ се случи", допълни ЧукЧето ЧУКОВ с големия ЧУК
  • 55 БСП на Бунището

    7 5 Отговор
    И такава...Обучените от руската КГБ разузнавачи в тила на врага Принадлежността на Боян Чуков към бившата Държавна сигурност е установена от Комисията по досиетата през април 2007 г. при проверката на кандидатите за евродепутати. Бившият офицер от Първо главно управление на ДС (ПГУ) и Обучен специално в Москва в школата на зловещата КГБ е кандидат за член на Европейския парламент от листата на БСП....Ерудит и Геополитически Анализатор...Професор по Разузнаване..И що скачате срещу Лустрация на Комунистите в България...Срещу отнемане на Образователен ценз и Експроприация на придобитото с Антидържавна дейност???
  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 окей

    1 1 Отговор
    А Батман, кво вика по темата?
  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 УКРАЙНА ПОЧНА ДА СЕ МИСЛИ ЗА ЩАТ на ФАЩ

    5 6 Отговор
    Киев не е доволен от позицията на Грузия, която е неутрална по отношение на войната в Украйна и затова ще се търси смяна на властта в Тбилиси", коментира геополитическият анализатор проф. Боян Чуков

    Коментиран от #65

  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 ТИ ДА НЕ СИ ПИЛ ШОТЛАНДСКО

    2 4 Отговор

    До коментар #63 от "УКРАЙНА ПОЧНА ДА СЕ МИСЛИ ЗА ЩАТ на ФАЩ":

    УКРАЙНА -ЩАТ НА ФАЩ -НЕНЕ УКРАЙНА Е МАЛКО РУСКО СЕЛО И УКРАИНЦИТЕ СА СЕЛЯНИ ДЕТО ПАСАТ ОВЦЕ И ПРОДАВАТ ЕВТИНО СУХО МЛЯКО НА БГ
  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Обичат Русия БЕЗПЛАТНО

    4 5 Отговор
    Тоз кухар ако е професор аз съм президент на Сорбоната..дебилите от БСП
    щели евродепутат да го правят..чудно ми е обаче оня къдравия шмайзер след 89 ли са го вербували че го няма във архивите
  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Уса

    7 10 Отговор
    Обикновените украинци са смазани от техните фашисти не смеят да гъкнат иначе тайно подкрепят Путин
  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 Сърп и Чуков...

    1 3 Отговор
    Знаем те що за чехъл си...
  • 74 Инж

    2 2 Отговор
    Това, което грузинските граждани изразиха на Майдана(площада) срещу "руския закон", е ясно и е далеч от неутралитет=безразличие.....
  • 75 Ха ха ха

    3 0 Отговор
    Пак ли тая платена червена подложка .
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове