Last news in Fakti

15 Март, 2023 12:04 1 543 11

Кристиян Шкварек: Истинската награда, към която са се насочили ПП и ДБ, е висок резултат на местните избори

  • кристиян шкварек-
  • награда-
  • пп-
  • дб-
  • местни избори

"Най-правдоподобният сценарий е „Възраждане” да продължава да каптира недоволството на хората, които виждат, че властта в България е функция на пазарлък. „Този пазарлък много често дразни хората, основите на този пазарлък стоят задкулисно и ние не може да разберем как партиите си разделят властта. Все по-малко хора ще ходят да гласуват. Недоволството на хората ще се прелива във „Възраждане”, заяви политологът Слави Василев

Кристиян Шкварек: Истинската награда, към която са се насочили ПП и ДБ, е висок резултат на местните избори - 1
Снимка: NovaNews

„Парламентарните избори в България толкова зачестиха, че ми е трудно да разбера кога сме влезли в кампания и кога излизаме от нея”. Това заяви в предаването „Твоят ден” по NOVA NEWS политическият анализатор Кристиян Шкварек.

„Въобще не си представям, че ще излезе продуктивен резултат. Предпочитам да се говори за неща, от които нищо няма да излезе, отколкото да се води битка с компромати”, допълни той.

В коментар на прогнозните изборни резултати и възможността за съставяне на коалиция, Шкварек заяви, че истинската награда, към която са се насочили ПП и ДБ, е висок резултат на местните избори. „Те няма да допуснат коалиция с ГЕРБ”, смята той и допълни, че независимо на кое място са ГЕРБ, от новата коалиция ще започнат преговори с т.нар. „стари партии”. „Експертен кабинет не се съставя с хоризонт от 4 години”, каза анализаторът.

Според политолога Слави Василев хипотезата за еврокоалиция заслужава анализ. „Не смятам, че Борисов ще си простреля партията по такъв начин, макар да е способен на изненадващи ходове – да седи отстрани в името на коалиция. На практика това ще даде много бензин в двигателя на „Продължаваме промяната”. Не ми се струва правдоподобно”, каза Василев.

По думите му най-правдоподобният сценарий е „Възраждане” да продължава да каптира недоволството на хората, които виждат, че властта в България е функция на пазарлък. „Този пазарлък много често дразни хората, основите на този пазарлък стоят задкулисно и ние не може да разберем как партиите си разделят властта. Все по-малко хора ще ходят да гласуват. Недоволството на хората ще се прелива във „Възраждане”, заяви Слави Василев.

„Двете крила в крайността печелят от ситуацията”, заяви Шкварек. Според него големият център би трябвало да разреши политическата криза.

„Със сигурност има такъв политически център, но не смятам, че неговата сила е да бъде окрупнен. ГЕРБ и ПП са там – те не искат да излизаме от стратегическите съюзи. Смятам, че няма нито един политик, който да иска реално да излизаме от ЕС и НАТО, това са приказки за пред аудиторията, за да се отличат по някакъв начин”, заяви Василев.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ????

    9 12 Отговор
    И кой пък се вълнува от тъпотиите на тия рашизоидни червеи?
  • 2 Кирчо

    18 6 Отговор
    Народа ще накаже партиите на войната ПП и ДБ под чертата.
  • 3 Соломон Паси

    23 6 Отговор
    Ако синът ви на 8 години търси своята полова идентичност, на 12 си прави операция за смяна на пола а на 16 прилича на Емили с тротинетката значи сте избирател на ПП и ДБ.

    Коментиран от #5

  • 4 ГЕРБ

    8 3 Отговор
    Педалите ако си мислят че не могат да бъдат изритани от местната власт много се лъжат
  • 5 Българка

    14 7 Отговор

    До коментар #3 от "Соломон Паси":

    Хора мислете за децата си, Кокорчовците са яхнали Истамбулската конвенция и са обещали да я наложат.
  • 6 ХАХАХА

    12 1 Отговор
    Странна работа са това политолози за социолозите е същото. Как определят ,че продажните партии и бившата такава стояла на власт 12 години ще спечелят изборите? Ами то само коментарите да по прочетат не само във факти е без дневник и капитал разбира се ще се види ,че българите са погнусени от това предположение ,не че те незнаят как ,защо и от кого ще бъдат манипулирани и продадени изборите.
  • 7 АнтиКомунист

    5 8 Отговор
    тия братушки са отявлени путлерасти !!!
  • 8 Мнение

    9 2 Отговор
    Който гласува за евроатлантици на сл избори, спокойно може да бъде освидетелстван за невменяем!!!
    Вече 33 години ни управляват евроатлантици (пребоядисани комунисти), които съсипват и унищожават държавата ни!!!
    Сега същите се гласят да ни направят и страна в международен военен конфликт?!

    Наистина ли одобрявате чекмеджетата на Тиквата, или надценката с 30% за руски газ през последници, на Кирчовците?!
    Наистина ли мислите, че за тия си заслужава да гласуваш?!

    Само Възраждане!!!!!!!!!!!
  • 9 НАГРАДАТА Е ....ТОЯГА В ШИЛЯВАТА КОМУНИС

    2 1 Отговор
    ТИЧЕСКА ТИКВА НА КИРО БОЙКО И БАЩА МУ НА КИРО КОЙТО Е СЪРАТНИК С ДЯДОТО НА БОЙКО !
  • 10 КИРО ГО ЧАКА ЛЕНА - ТЯ Е НЕГОВАТА ОПОРА

    1 1 Отговор
    И ПАРАПЕТКА В ЖИВОТА ! ТОЙ СЕ ПРОСТИ С КАНАДА !
  • 11 Социолог

    1 2 Отговор
    Никога ПП+ДБ не са привърженици на Истамбулската конвенция и са против джендърската идеология.С тези лъжи от някои партии като БСП и Възраждане,се цели да се манипулира обществото и се спре нарастващото мнозинство към Промяната.Страхът да не излязат първи на изборите,впрегнаха всички фалшиви схеми срещу тях,лъжи,компромати като Джемкорп,Нексо,енерг.посредници,висока инфлация,а сега и джендъри.Умните хора знаят лошото,грабителско управление на Герб,откъдето произлезоха всички тези поразии .Герб-СДС отново ще се коалира с ДПС и помията ,която хвърлят върху Промяната,ще им изиграе лоша шега.ПП + ДБ + 56 гражд.организации, ще победят.Това е новият път към просперитета на нацията .Гласувайте масово с номер 12.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол