Last news in Fakti

15 Март, 2023 14:25 847 29

Радев пред Йоханис: Нашите страни са обвързани с дълбоко приятелство. Обща приоритетна цел е Шенген

  • румен радев-
  • клаус йоханис-
  • страни-
  • приятелство-
  • цел-
  • шенген

Радев обясни, че днес с Йоханис са подписали съвместна политическа декларация за стратегическо партньорство. „Тя е израз на осъзнатата необходимост от надграждане на договорните отношения. И която е заявка за по-високи амбиции в рамките на нашите двустранни отношения”, добави държавният глава.

Радев пред Йоханис: Нашите страни са обвързани с дълбоко приятелство. Обща  приоритетна цел е Шенген - 1
Снимка: БГНЕС

Официалната визита на президента на Румъния Клаус Йоханис издига нашите отношения на равнището на стратегическо партньорство. Румъния и България не са просто добри съседи, нашите страни са обвързани с дълбоко приятелство и дълбоки исторически и културни връзки. Това каза на съвместна пресконференция с румънския си колега президентът Румен Радев, цитиран от Нова телевизия.

„Ние споделяме общ европейски път. Заедно влязохме в НАТО и ЕС, заедно преследваме следващите си приоритетни цели - Шенген и Организацията за икономическо сътрудничество и развитие. Споделяме обща отговорност за сигурността и стабилността в нашия регион”, допълни Радев.

Президентът ни посочи, че приоритетна обща цел за България и Румъния е Шенген. „Ние заявяваме нашата решителност да влагаме още по-големи усилия за своевременното ни приемане, възможно по най-бързия начин в Шенгенското пространство”, подчерта той.

Радев обясни, че днес с Йоханис са подписали съвместна политическа декларация за стратегическо партньорство. „Тя е израз на осъзнатата необходимост от надграждане на договорните отношения. И която е заявка за по-високи амбиции в рамките на нашите двустранни отношения”, добави държавният глава.

Йоханис допълни, че в разговора с Радев са обсъдили разширяването на Европейския съюз. „Препотвърдихме подкрепата на Румъния за разширяването на Съюза както по отношение на Западните Балкани, така и за източните ни партньори”, коментира румънският президент.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ето го

    19 3 Отговор
    Румен Сертификатов Радев. Чака го трибунал.
  • 2 ЕС фен

    12 4 Отговор
    С Радев - Шенген с КПП-та с Румъния. Така е с руските слуги. Отвън.
  • 3 Град Симитли

    9 2 Отговор
    Нашите страни не са свързани с нищо.
  • 4 Истина

    20 9 Отговор
    Йоханис изведе Румъния по пътя на успеха.Половината политици са в затвора.Руските подлоги са изхвърлени.Ние ги назначихме за президенти и министърпрецедатели.

    Коментиран от #6, #18

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Съвет

    3 8 Отговор

    До коментар #4 от "Истина":

    Научи правописа, приятел.

    Коментиран от #8

  • 7 Ю Р Д Е К !

    7 5 Отговор
    Вървим по Украински ВАРИАНТ - СВО ! Или на МЕГДАН по маниер Френска Революция и ГЕЛОТИН ! Администрацията е ПЪРВИЯТ БУШОН който ще ГРЪМНЕ !
  • 8 А ти смени

    10 4 Отговор

    До коментар #6 от "Съвет":

    сайта с руски.
  • 9 Кой пръв ще НАЛАПА на потника ръкава

    4 1 Отговор
    ЯРОСТТА НАРАСТВА !
  • 10 Ще горят ли ГРАДСКИТЕ Съвети ?

    4 0 Отговор
    Мирише на БАРУТ !
  • 11 Радев

    13 2 Отговор
    Докарахте държавата до фалит.Стига си увеличавал бордовете и големите им заплати направи без таван над 15000лв.А ще ограничавате доходите на бедните.Ояде се и се самозабрави деляло.Импийчмънт
    И ти служиш на мутрите,негодник.
  • 12 Перо

    13 2 Отговор
    С назначеното от Радев ръководство на МВР, по предложение на един престъпник от Пловдив, бивш негов секретар, не може да имаме никога обща цел с Румъния - Шенген! Никъде по света КАТ не се занимава с умишлено пропускани през границите престъпници!
  • 13 Радко, стига ни мий ушите с лимонада

    6 3 Отговор
    На Запада не му дреме за България
  • 14 До Ком.11

    5 1 Отговор
    ояде се селяко
  • 15 ЛиБеРаст

    6 8 Отговор
    Бъркаш се Ушко! Европа от икономически съюз между национални държави, се превърна във военно-политически съюз обезличаващ държавността и националността превръщайки ги във васални територии с безправно население. Дават се права от които населеното няма нужда , а се изземват реални права и свободи. ВЪН ОТ EU и NATO!!!

    Коментиран от #19

  • 16 ГРАД КАРНОБАТ

    3 4 Отговор
    Господин Радев, аз съм Ви ФЕН! ПРОДЪЛЖАВАЙТЕ НАПРЕД, водете България е ШЕНГЕН.

    Коментиран от #21

  • 17 Лъжите на зеления чорап нямат край!

    5 1 Отговор
    Фатмак днес на кой ни предаде и продаде видна краварска крадлива марионетка! Фатмак съсипа ни с тази инфлация, обра ни доходи, спестявания всички и не спираш да лъжеш! Разкарай се ненормалнико! Фатмак как в Копринков и Узунов справят ли се с кражбата и чувалите, да не ги сецне кръста само! 🤑
  • 18 Хахахаха

    6 1 Отговор

    До коментар #4 от "Истина":

    Не само това, ами и скачаме по площадите с руски знамена, а се молим на ЕС за помощи и Шенген.
  • 19 Хахахаха

    4 3 Отговор

    До коментар #15 от "ЛиБеРаст":

    Винаги можеш да излезеш от НАТО и ЕС. Хващаш влака за Русия и утре си извън ЕС и НАТО.
  • 20 Гориил

    0 0 Отговор
    Радев не е чужд на политиката. Има ли доверие на Йоханис?Има ли любовна история между София и Букурещ?
  • 21 Азим

    4 1 Отговор

    До коментар #16 от "ГРАД КАРНОБАТ":

    Какъв Шенген, радевата фин.министърка днес казала, че България е пред фалит!
  • 22 Скрийте тая руска

    4 2 Отговор
    подлога бе, тя ще мучи за Шенген???? И Шенген ли е руски Ъ старческо продажно юмруче????
  • 23 Павел пенев

    4 1 Отговор
    Стига с това евро и този Шенген. Г-н Радев и ти ли стана изтривалка на западните идиоти? Но след като си изтрият обувките в тебе, да знаеш че ще те изритат.
  • 24 Сандо

    0 0 Отговор
    Дълбоко приятелство,някоя и друга войничка и поприкрити териториални мераци на една от тях към другата.Ето това е пример какво лъжливо и лицемерно нещо е политиката.
  • 25 Велко

    3 0 Отговор
    Смешен и трагичен президент,който ни върна десетилетие назад във времето,вярата и безправието!
    Безстрашен кукловод в зелена маскировъчна дреха!Това РР е заменено точно с ГГ-Гумен Гадеф!
  • 26 Лолита

    3 0 Отговор
    ОСВИРКВАНЕТО НА ТОЗИ ПРЕЗИДЕНТ НА ТРЕТИ МАРТ Е ТВЪРДЕ НЕДОСТАТЪЧНО,МАЛКО И НЕ ПОРАЖДА НИКАКВА ЖАЛОСТ ЗА ЗЛИНИТЕ МУ НАНЕСЕНИ НА ЦЯЛАТА ДЪРЖАВА!СКЪСАН И ВМИРИСАН ЗЕЛЕН ЧОРАП!
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 бай Даньо

    0 0 Отговор
    Радев малко се изсилваш за приятелството . Никога не го е имало от румънска страна не би трябвало да го има и то наша , но разбирам така се говори. Инак България не трябва да си мърда пруста когато войната дойде до Молдова да се сетят румънците защо ...
  • 29 Истината е

    0 0 Отговор
    Шенген и еврото, Костадине от Възраждане, азък им на троловете ви завършили западни университети. Така се поличава с маман прости с пари и увредени мизъци. Да ме извинят, но да учиш и да искаш диктатурата, не мога да го проумея, на младите им е простено, но на някои мами, не бих. Но тяхен си е проблема.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол