Last news in Fakti

16 Март, 2023 09:00 1 297 59

Нинова от Пловдив: Доходите трябва да се увеличат, а не да се режат

  • корнелия нинова-
  • бсп-
  • доходи

Лидерът на БСП връчи електронни карти на нови членове в Пловдив

Нинова от Пловдив: Доходите трябва да се увеличат, а не да се режат - 1

"Ние няма как да се съгласим със секирата, която ни е подготвило служебното правителство. Те говорят за замразяване, дори и наваляване на доходи, рязане на разходи, отнемане на данъчни облекчения и повишаване на данъци. Това няма как да стане "заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова, която се срещна с граждани в Пловдив.

Тя бе посрещната от водача на листата на „БСП за България” в Пловдив Иван Петков, водача в Пловдив-област Манол Генов и кандидат-депутати на БСП от двете области.

На площада лидерът на БСП бе посрещната с възгласи и транспаранти с надпис МИР.

"За нас най-важно е да овладеем инфлацията, ръста на цените и да увеличим доходите", посочи Нинова и припомни част от постиженията на БСП, сред които безплатните детски градини и ясли, увеличените майчинство и детски надбавки, необлагаем минимум за младите семейства от 600 лв. за едно дете и 1200 лв. за две деца, безплатни учебници от 1-ви до 12-ти клас, 300 лв. еднократна помощ за децата от 1-ви до 4-ти клас, минималната работна заплата да е 50% от средната, увеличение на пенсиите, помощта за хората с уврежданията и асистентите им и добавката за ветераните.

"През тежката зима замразихме цената на тока и така оцеляха милиони семейства. Сложихме таван на цената на тока за фирмите. Изведохме икономиката на първо място по индустриален растеж в Европа - за пръв път в историята на България. Нека хората ни съдят по действията - по това, което обещахме и свършихме", каза още лидерът на БСП.

Пред пловдивчани Нинова се обяви за продължаване на политиката по увеличение на доходите с преизчисляване на пенсиите с нов средно осигурителен доход. Минималната работна заплата да продължи да расте и да бъде 50% от средната, майчинството през втората година да е равна на минималната заплата, а хората с репродуктивни проблеми да получават безплатни манипулации от държавата.

"Първата ни работа в парламента е да внесем таван на цените. Това е единствената работеща мярка в момента. Прилагат я и в европейски държави и с леви, и с десни правителства - подчерта лидерът на БСП.

"Подкрепете ни в битката срещу навлизането на джендър идеологията в училищата. Тя вече прониква в учебниците на нашите деца. Нека кажем ясно, че ние сме за запазване на българското семейство, запазването на родителите като майка и баща, а не "родител 1" и "родител 2", а децата ни като момченца и момиченца, а не като нещо трето. Имаме подкрепа. Вече и други държави в Европа надигат глас срещу джендър идеологията. Вчера и папа Франциск обяви джендър идеологията като опасна.Не се поддавайте на внушенията, че това не е важно. Това е най-важното! Пазете децата!", призова Корнелия Нинова.

"Служебното правителство, на закрито заседание и на тъмно от хората, обсъжда решение да изпрати още оръжия за Украйна - със списък, който е засекретен. Искаме президентът Радев да каже дали с румънския президент са обсъждали усилването на източния фланг на НАТО и засилване на подкрепата за Украйна за войната. Тук е и еврокомисар, който обикаля нашите военни заводи и преговаря за доставка на боеприпаси за Украйна. Прекалено много събития за един ден, които предизвикват нашия висок глас: Искаме мир! Не правете нищо, което да въвлече България във война! Искаме неутралитет, мир и спокойствие за българския народ!", категоричен бе лидерът на БСП.

Ще обжалваме решението за неговия демонтаж пред областния управител. Искаме запазването на паметника там, където е. Искаме да не се рушат паметниците на България, защото те са част от историята на нашия народ", каза още Нинова и обяви, че счупената плоча на паметника ще бъде възстановена със средства на БСП.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хаха

    26 3 Отговор
    Нинова вече стана съвсем като Копейкин.Глупости на квадрат.Обещава неща който хал хабер няма как може да се изпълнят.

    Коментиран от #30

  • 2 Роки

    26 1 Отговор
    Продаваме оръжие в огромни количества както никога досега. Инфлацията също генерира огромни приходи от ДДС, които обаче не се събират. Тоест някой пак краде милиарди лева народна пара. 33 години нито един осъден, нито една открадната стотинка не е върната в държавната хазна. Само анализи, стратегии и "переспективи".
  • 3 ТаУмВзе

    20 4 Отговор
    Корни милиардерка лае за Доходи!
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Русофил

    22 2 Отговор
    Абе Корни, комунистите само вземате бе. Съдрахте кожите на работещите да
    дадете парите на безработните. Откраднатото отделно.
  • 6 БСП за България и Радев

    4 18 Отговор
    Браво другарко Нинова, казахте им го на партии като Тиквата и Харвардските измамници

    Коментиран от #9

  • 7 мачкaй продажните aтлантичета

    3 10 Отговор
    како куpииииии
  • 8 хаберих

    4 3 Отговор
    "През 2022-ра година в Германия е приет закон, с който се позволява на фирмите да изплатят на служителите си инфлационен бонус в размер до 3 000 евро, който не се облага с данък - мярка, от която вече са се възползвали много фирми."- заяви пред БНТ икономистът и финансов експерт от Франкфурт Стефан Радев.
    "По-рано през 2022-ра година, когато инфлацията влезе в сила и цените започнаха да се покачват, държавата отпусна и други еднократни помощи в размер на 300 евро - това е т. нар. енергиен бонус за германците. А от днес - 15-ти март 2023-та година, студентите могат да се запишат за бонус от 200 евро, който е за изравняване на сметките през зимния период. Това важи за всеки студент, който е бил записан в немски университет към декември 2022-ра година."- обясни икономистът.
  • 9 Фуражка Коремнов

    7 4 Отговор

    До коментар #6 от "БСП за България и Радев":

    е по добър шярлатанин от Кирето
  • 10 Нинова

    12 2 Отговор
    Неразбрахте ли,че вие сте малки партии и нямате думата.
  • 11 зачуден

    19 3 Отговор
    Корни ,ми доходите трябва да се режат ,щото супер коалицията ПП+ДБ+БСП+ИТН ни докара до просешка тояга ,а ти къде беше докато Кики и Коко безумстваха ,не беше ли министър и то на икономиката ?! Спинкаше ли или беше заета с превеждане на пари по сметките на Рафаелчо в САЩ ? Гнусна демагогия ,друго от теб /досега/ - не сме чули /то и поради тази причина , я прерипнете 4-те процента ,я не/ .

    Коментиран от #14

  • 12 Тя друго не прави

    9 0 Отговор
    Само личните и доходи. За разлика от пролетариата.
  • 13 Варна

    15 0 Отговор
    Тая е невероятен паразит!
  • 14 ами

    8 0 Отговор

    До коментар #11 от "зачуден":

    кака беше в управлението и с широкия си ханш подпираше да не се прати нито патрон за покрайнината хахахахаха
  • 15 ДА ДА

    9 0 Отговор
    Само като и погледна ректората на Нинова видно от снимките на митингите и тръпки ме побиват. без лоши чувства, напротив даже, чест и почитания към възрастните хора но направо жал ми става за БСП.
    Гледайки фотосите ми става ясно защо БСП са ревностни защитници на ХАРТИЕНАТА БЮЛЕТИНА.

    Че няма да фалира държавата няма и то не защото правителството" ще се справи а по простата причина че скоро ще бъде заменено.
    Всичко което видяхме и усетихме като възможности на проруското правителство на нашия тъй наречен "ПРЕЗИДЕНТ" е че са апсолютно некадърни и продажно алчни като с всичките си действия и бездействия правят всичко възможно да угодят на МАТУШКА.
    Застане ли комунист на власт, макар и само за шест месеца се случва точно това което се случва тук ГЛАД, ИНФЛАЦИЯ, АНАРХИЯ И ФАЛИТИ, общо взето познати неща и вече преживяни
    за обир на народа и забогатяване на олигарсите, бивши комуняги, сега бизнесмени.

    ПРИМЕР: Жан Виденов. Докара народа до просяшка тояга.
    ПРИМЕР: Димитър Попов- "Забога братя (ДРУГАРИ) не копувайте" Без коментар БЯЛ РЕД.
    ПРИМЕР: Да не забравяме и КУПОННАТА СИСТЕМА. Без коментар.

    И нека гласподаващите за тях да спрът да вият по форумите КОЛКО Е ЗЛЕ ТУК, а да се замислят за кого гласуват, защото мръдне ли курсът на ЛЕВЪТ ОТ ЕВРОТО, което ще бъде НАДОЛО и което е една от РУСКИТЕ цели, Тогава найстина образно казано ще си ядем ПАТЪЦИТЕ..
  • 16 МАТЕМАТИКА

    4 0 Отговор
    В България едно семейство гледа средно 5 крави, и субсидията ако я взима, покрива 30% от фуражът. В страните от западна Европа, едно семейство гледа 100 крави, субсидията му плаща напълно фуражът, и годишно добив от 400 тона, се взима 80 000 евро, при изкупна цена 30 евро цента. С 10 цента плащат текущите разходи като енергия. Фермата я изплащат с 20 000 евро. И си харчат по 5 000 евро месечно. НЕ СЕ ЧУДЕТЕ, ЗА ЦЕНИТЕ??!! Да там има 5 пъти повече потребление, и 5 пъти повече магазини конкуриращи се, където гражданите купуват пет пъти повече - а не ден за ден..
  • 17 Иван Вазов

    4 0 Отговор
    Очаквах Нинова да поиска оставката на министър Векова. Това беше най-малкото.
    Да започнем със съкращенията от министрите.
  • 18 Иван Вазов

    1 0 Отговор
    Очаквах Нинова да поиска оставката на министър Росица Велкова. Това беше най-малкото.
    Да започнем със съкращенията от министрите.
  • 19 МАТЕМАТИКА

    3 2 Отговор
    В една орсова кооперация, или магазин, арендаторска фирма, редица други производители, добавената стойност на зает там е 100 000 лева. Нормално е работниците да взимат 60% от добавената стойност, на инвеститорът - собственикът, му стигат 40%. Та значи там средната заплата трябва да е 5000 лева, а минималната 2500 лева.
  • 20 БСПедер

    11 1 Отговор
    Специалистите по фалити на държавата пак готови да съсипват. С добри намерения, разбира се.
  • 21 Пурко

    13 1 Отговор
    Искам другарката Нинова да стане работодател и да я видя какви заплати ще изплаща на работниците си? Иначе е царица на преразпределението на чуждите пари.
  • 22 Мимч

    4 3 Отговор
    Счупената плоча е хубаво ,че ще я замените,ама потърсете и отговорност от вандала и да заплати щетите+глобата поне...,ако не го опандизят..

    Коментиран от #28

  • 23 Алибаба

    8 0 Отговор
    БСП са магнит за провали,техните съвети винаги водят до държавен фалит-1964,1977,1990,1996...
    майстори са салто мортале
  • 24 Точно така е !

    8 4 Отговор
    Доходите трябва да се увеличат, а не да се режат....хората няма да плащат за война и за НАТО
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Пенсионер

    7 0 Отговор
    За пенсионерите нищо конкретно. Само приказки и толкоз. Загубена работа.
  • 27 БСП е N1

    5 1 Отговор
    Радев и румънския президент са обсъждали усилването на източния фланг на НАТО и засилване на подкрепата за Украйна за войната. Обсъждали са да се вдигнат разходите за война от 2,5 на 4% и парите да се вземат от здравеопазване и образование.....от социални разходи и прочие. Радев е долен двуличник. Едно говори ,друго прави. Мръсни същество.
  • 28 Отговор

    2 0 Отговор

    До коментар #22 от "Мимч":

    Вандали са тези от паметника !
  • 29 Пенционер

    4 0 Отговор
    Другари Пенсионери, достатъчно търпяхме млади атлантически олигофрени !......Много сме, силни сме !!!!....Курнела олигарсите разчиства, дясното във БСП прочиства.......Масова национализация, вместо дива приватизация. .....НЕ на Крипто олигофрени, на власт от Козяк качени .... НЕ на стартъпи, от младежи тъпи !.....Пенсии заплати, а не млади тарикати ! Венсеремус!.....Комунистите родината изграждат,
    Атлантиците на ред рушат.
    Атлантици, Евролиберасти!
    "Славен" път ви чака и народен съд.

    Припев:
    Комунисти, комсомолци, пионери
    сме в.......
  • 30 Мдааа

    8 0 Отговор

    До коментар #1 от "Хаха":

    Ами изборите чукат на вратата. Трябва да се обещае нещо на електората. Другото е "тате каза ,че ще ми купи колело". Това е г-жа Нинова. Царица на голите обещания. Нали госпожата обеща януари 2023-та да се преизчислят всички пенсии? Какво стана? Едно голямо нищо.
  • 31 Пенционер

    3 1 Отговор
    Другари Пенсионери, достатъчно търпяхме млади атлантически олигофрени !.... Много сме, силни сме. Масово да гласуваме и да изметем атлантическият боклук.

    Коментиран от #35

  • 32 БСП-то !!!

    5 0 Отговор
    Какво ще направите за пенсионерите? 1,2,3,4 .....? Какво ?
  • 33 Бай Данчо

    2 0 Отговор
    Работете , мислете и ще успеете. Ако не ви се чака още 100 години - терминал 1
  • 34 НЕ на НАТО, НЕ на САЩ

    3 4 Отговор
    НЕ на Атлантическият слугинаж. Венсеремус другари.

    Коментиран от #37

  • 35 Електричка

    2 1 Отговор

    До коментар #31 от "Пенционер":

    Да, да , да. Драги пенционери тези който ви гпаха пенсиите 1998-2000 година,сега правят заявка да се върнат за да ви вземат и останалите вещи и имоти. Гласувайте за червените, отървете се от земните си притежания:)) PURA VIDA

    Коментиран от #38, #42

  • 36 Пари има

    2 3 Отговор
    Но на НАТО се подаряват
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Всич не се обяснявай

    2 3 Отговор

    До коментар #35 от "Електричка":

    Само БСП-ту водят пенсионери на морету. Другите водят украински фашаги.
  • 39 А колко хубаво беше

    2 1 Отговор
    1989 година. Ще я достигнем чак през 2250 г.
  • 40 Браво другари смело, само така

    2 1 Отговор
    Революция и слава на пролетариата. Долу фашизма и капитализма ! Долу. Като във Франция вълна червена да залее България е нужно.
  • 41 Революция бре

    1 0 Отговор
    Стига с тези избори и уйдорми
  • 42 През 1998-2000

    3 2 Отговор

    До коментар #35 от "Електричка":

    Костов ограби пенсионерите ! Демокрацията дойде и се почна.....
  • 43 Радев е враг на народа

    3 0 Отговор
    Лъжец и двуличник.
  • 44 ЛиБеРаст

    3 0 Отговор
    Нинова вашата псевдосоциалистическа партия послушно изпълнява плана на глобалния финансов олигархат. Умишлено водехте държавата към фалит за да бъде тотално подчинена на банкерите.
  • 45 БСП е N1

    2 1 Отговор
    Възраждане е N2 Това е истината , други няма. Другите са предатели.
  • 46 Ако пенсионерите масово гласуват

    4 2 Отговор
    С атлантическите помияри е свършено !

    Коментиран от #48

  • 47 Госあ

    0 1 Отговор
    Като оставим настрана популизма на простата крушовска биволица е точно така. За сметка на прогресивното данъчно облагане и данъци свръхпечалба. Тези неща ни най малко притесняват истинския индустриален капитал, който не е допускан в България за сметка на секви дребни и средни български и чужди измекярчета.
  • 48 Факт е

    0 0 Отговор

    До коментар #46 от "Ако пенсионерите масово гласуват":

    Точно така е
  • 49 6 лв ОЛИО, 30 лв КАШКАВАЛ

    2 0 Отговор
    При твоето управление Нинова, стигнахме до тук....

    Коментиран от #56

  • 50 МАРКСИСТ

    2 0 Отговор
    Маркс казва, че Левицта и БСП са фашистки партии. Прочете Манифестът на Маркс. Там пише за фашизмът и социал демокрацията, за социализмът спуснат от буржоазията. (глава 12, има го в читанка инфо) тоест либералите спуснати от буржоазията и аристокрацията са също дясно, но Вацев и Карбовси са платени да лъжат, че са ляво, че Байдън и Сорос са леви, ха ха.. .. ..... Десните и левите се опират на Дарвин. Десните фашистки си мислят и пропагандират, че финансовият елит е най-добре еволюирал, а другите си заслужават маргиналното място. Лявото казва, и си мисли, че ако средата се смени, всички ще еволюират правилно. Тоест тръните, плевелите, не изискват култивирана среда.. .. Сега за да има екология ще трябва да се планира и култивира, което е доказателство, че свободният пазар и инициатива са вредни, а колективът е велико нещо, или който понесе ОТРОВАта Е ЕЛИТ. .... Да, да, дясното е човеко нининавистно, а лявото е любов към всеки човек, човеколюбие. ДЯСНОТО:МАЛКО СА ЦЕННИ!! ЛЯВОТО: ВСИЧКИ СА ЦЕННИ, ВСИЧКИ СА ЕДНАКВИ!! От всеки според даденото, към всеки според нуждите - станалият лекар чрез издръжка на държавата, да лекува бъдещият инженер, бъдещият войник - които ще служат и на самият лекар. Израстналият с обща подкрепа, да прави израстване на неизрастналите.
  • 51 За протокола

    4 0 Отговор
    Нинова я гони бесен популизъм и в стремежа си да се закрепи в политиката обрича всички на глад. Безогледното повишаване на доходите без обезпечаване на повишението с приходи води то това, което се случи при соца - фалит на държавата.
    Тази женица трябва да бъде изхвърлена от политиката възможно най-скоро.
  • 52 НЯКОЙ

    3 0 Отговор
    Народът не се храни с обещания ! Кажи първо с какво точно БСП допринесе досега за благото на този народ, освен че му втълпявате отдавна потънали в прах "истини"? И защо не можете да се разберете с другите "леви" - нали сте уж с една идеология, какво толкова ви пречи да се обедините ? Не че настоявам да го направите и мисля, че и вие и те трябва да се отдръпнете от пътя на младите социалисти - те имат какво полезно да кажат и да направят !?!
  • 53 г-жа Лозунги

    4 0 Отговор
    Ако зависеше от Импексова, отдавна да сме в хипеинфлацията от Виденовата зима
  • 54 Минева

    1 0 Отговор
    А сега, сблъскайте си задниците с дебелковата
  • 55 Радан

    0 1 Отговор
    САМО БСП В МОМЕНТА Е ЧИТАВА ПАРТИЯ ДРУГОТО Е ПУНТА МАРА КАКТО ГО Е КАЗАЛ МЪДРЕЦА ОН БАНКЯ
  • 56 Радан

    0 0 Отговор

    До коментар #49 от "6 лв ОЛИО, 30 лв КАШКАВАЛ":

    А ПРИ ТИКВАТА ТИ БЕШЕ ЦВЕТЯ И РОЗИ
  • 57 ТОВА ПРАВИТЕЛСТВО Е НА БСП МА !

    0 0 Отговор
    КВО СА ПРАИШ НА ОПОЗИЦИЯ !
  • 58 ТИ НЕ ВИЖДАШ ЛИ ЧЕ СТАНИШЕВ Е ДЖЕНДЪРМЕР

    1 0 Отговор
    НЯМА ЛИ ДА ГО ИЗФЪШКАШ ОТ БСП ...... ЗАРКОВ И ТОЙ Е КАТО НЕГО , ТОЙ ПЪК ТИ Е ЛЮБИМЕЦ !
  • 59 КОЛКО Е ДОХОДА НА НИНОВА КОЛКО Е ДОХОДА

    0 0 Отговор
    НА ПЕНСИОНЕРА ............ НА НИНОВА ИЗОБЩО НЕ И ДРЕМЕ ЗА БЪЛГАРИЯ СЪЩАТА Е КАТО ТОЛУПА !
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове