Last news in Fakti

16 Март, 2023 11:05 1 314 28

Димитър Манолов: Споделям тревогите на финансовия министър за бюджета на страната. Притесненията ѝ са основателни

  • димитър манолов-
  • финансов министър-
  • притеснения-
  • бюджет-
  • държава

"Трябва да има промени, но те трябва да са резултат на политическа воля, каквато не виждам. Когато водиш разговори без камери и микрофони с политици, всички са съгласни, че това нещо трябва да се направи, всички казват, че е било грешка въвеждането на плоския данък преди години и тези неща трябва да бъдат поправени", посочи още президентът на КТ "Подкрепа"

Димитър Манолов: Споделям тревогите на финансовия министър за бюджета на страната. Притесненията ѝ са основателни - 1
Снимка: БНТ

Притесненията на министъра на финансите Росица Велкова за държавния бюджет и за дефицита са основателни, заяви в "Денят започва" президентът на КТ "Подкрепа" Димитър Манолов.

"Няма причина да не споделям тревогите на финансовия министър, защото тук напоследък се правиха всякакви движения в управлението на държавните финанси и тези упражнения без съмнение се отразиха на финансите на държавата. Аз се виждах миналата седмица с нея и споделям притесненията ѝ. Тя е служебен министър и се предполага, че главата ѝ е чиста от политика, а в нея говори експертът. И притесненията ѝ са основателни.", посочи Димитър Манолов.
Изтъкна, обаче, че възстановяването на 20% ДДС в някои сектори ще се отрази директно на цената на стоката, за която се отнася.

Според него е необходима реформа в данъчното подоходно облагане.

"Трябва да има промени, но те трябва да са резултат на политическа воля, каквато не виждам. Когато водиш разговори без камери и микрофони с политици, всички са съгласни, че това нещо трябва да се направи, всички казват, че е било грешка въвеждането на плоския данък преди години и тези неща трябва да бъдат поправени", посочи още той.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 избори идат

    13 6 Отговор
    Основателни са ,зер (притесненията) ,ама от Козяк и наредиха да си затваря плювалника ,щото ПП/ДБ да не издухат таратора.
  • 2 Последния Софиянец

    8 17 Отговор
    Служебното правителство работи с бюджета на Кокорчо и Корнелия Нинова.Те теглеха всеки месец по 500 млн за да го поддържат.А служебното правителство няма право да тегли кредити и фалита е сигурен.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Реалност

    11 3 Отговор
    Плаши за да се скрие срива в приходите през януари 23 спрямо януари 22 - (22% по малко приходи от мита, 10% от акцизи, 9% корпоративна печалба), министърът търси всякакви проблеми в разходите, за сплаши с финансов колапс. Спадът на събираемостта е в година с 16% инфлация, т.е по-висока данъчна база. (В разходите за 2022 влизат и платените 700 млн лв за и инХаус строителите).
    Сред предложените мерки освен 10% орязване на разходите на министерствата - срещу което те въстават - влиза и връщане на намаленото ДДС (това е ОК) и вдигане на акциза за тютюневи изделия. Но не и на горивата, които са с най-ниския акциз в ЕС при най-ниска цена на руския петрол.Аджеба, какво стана с онези 700 млн повече приходи от Лукойл ?
    Сплашването стана патент на този Радев кабинет и на самия Радев. Като се почне от самото му начало с потъването на държавата без руски газ, минем през влизането във война с оръжията за Украйна, абсолютния пас при развихрилата се пропаганда срещу еврото и стигнем сега до идващия финансов колапс.

    На принципа: “Клати държавата, за да гласуват хората за стабилност”.
    А стабилизаторът от Банкя вече загрява да ни стабилизира.

    Коментиран от #8

  • 5 НЯКОЙ

    9 4 Отговор
    Госпожа министърката не се тревожи - тя провежда предизборна пропаганда !
  • 6 Хахах

    17 4 Отговор
    Днес на Бойко масти...ите са тръгнали да лъжат по студията от сутринта.
  • 7 не ме гледай тъпо българино

    9 3 Отговор
    Не е необходимо нито г-жа министърката ,нито някой друг да ни обяснява ,че сме пред фалит. Цените по магазините и празните ни джобове го доказват. Наясно сме ,че до изборите ще ни успиват с пустословия по този въпрос , а после ,после ще ни затрупат с тонове лъжи и обяснения ,че от държавният фалит - по хубаво нЕма.
  • 8 Последния Софиянец

    5 9 Отговор

    До коментар #4 от "Реалност":

    Заради поскъпването много фирми работят на загуба.Като няма печалба няма и постъпления в бюджета.
  • 9 мисирка

    13 4 Отговор
    Този май не е изтрезнял?!
  • 10 сусо

    17 3 Отговор
    Изкуфял дърт дървен философ, не му ли стига толкова години държавна софра и угодничество!
  • 11 Пич

    12 2 Отговор
    Аха..... ето ти основание , да не правиш нищо , в което си най експертен !!!
  • 12 Делю Хайдутин

    4 8 Отговор
    Украйна източва милиарди от бюджета ни.

    Коментиран от #13

  • 13 Молодец ! Так держать !

    7 3 Отговор

    До коментар #12 от "Делю Хайдутин":

    Я размятай някоя фактурка . :))))
    Тази митрофаноФка е много тYпа.
  • 14 Тоя брадясъл мошенннк

    9 2 Отговор
    Сега клошар ли го раздава?
  • 15 Синдикатите са част от мафията !

    9 1 Отговор
    Спомнете си неговата заместничка какви ги дрънкаше за МОЧА.
  • 16 ПСР

    6 1 Отговор
    Голям експерт,няма що,същата като теб.Два мандата зам.министър на Влади Горанов и Кирото Атаниев-нищо гербаджийско в нея няма.Днес съвсем др.песен запя-ама то Резервът бил над 10 милиарда/ГЕПП като сдадоха,е бил 8 милиарда/,ама то,тя за пенсиите,за бедните...ай сифон бе,оставка за създаване на паника!Пфу!
  • 17 Минева

    4 0 Отговор
    Ти и дебелкова тревоги за финансите на държавата нямате. И двамата сте за оставка, гербаджийско-радеви придатъци
  • 18 анонимен

    4 0 Отговор
    Кое е основателно, че има хора, които получават на месец по 5, 10 хиляди, а други 600 лева. Страхотна новина, няма що, стресирате младите хора. Дайте им 2000, а не 1000 лева, за да не ходят с вас чорбаджиите, или имат мъже деца, а с 70,80 ходят за пари със старчетата. Родителите ги боли. А те са по на 50 г вдовици и вдовец. Болни от глупостите ви. Всесто да си мълчите, дори и да е така, щото при Костов, тройната, борисовидпс живяхме много ок. Погубени младости, докато удряхте невинните, за да си накупите имоти, яхти, децата ви на народят внуци за вас да им се радвате и да не работят до веки веков.
  • 19 Апостол Апостоловс

    4 1 Отговор
    ТОЗИ ЗНАЕ ЛИ НЯКОЙ КАКВО Е РАБОТИЛ ПРЕЗ ПОСЛЕДНИТЕ 33/ТРИДЕСЕТ И ТРИ/ГОДИНИ?СЛАГАНЕ НА СИЛНИТЕ НА ДЕНЯ И НИЩО ДРУГО . МНОГО ЖАЛЪК....

    Коментиран от #21

  • 20 Хехее

    2 2 Отговор
    Може да споделиш и някой шамар..защото фалирането се отменя
  • 21 Има стаж

    3 1 Отговор

    До коментар #19 от "Апостол Апостоловс":

    Работил е държач на фалоса на тиквата
  • 22 Чиновник

    3 0 Отговор
    Много съм гладееен, искам да яммм
  • 23 истината

    2 1 Отговор
    вече година заради плановете да ни набутат цифрово евро сме без бюджет но кокорчо дърпаше заеми по 500 милиона на седмица и ги мяташе наляво и надясно на оядени бизнасмени, държавни хрантутници и пенционери да се прави през мисирктие на уж социален

    Коментиран от #27

  • 24 Закривай

    2 0 Отговор
    С тая охранена и още гладна администрация как се постига малък дефицит бе г-н икономист. Ми сетете се че трябва намаляване на този огромен и никому ненужен разход, ама не ви стиска, нали

    Коментиран от #26

  • 25 аз и онзи другия

    0 0 Отговор
    И ти ли икономист бе брате? Много станахте в тая българия и затова сме толкова проспериращи.Само бат Бойко ще ви оправи
  • 26 Аз и другия

    0 0 Отговор

    До коментар #24 от "Закривай":

    Колега ми какво ще ядат тия чешип..и като ги съкратят? Какво ще работят като те повечето ... хващат работа не
  • 27 аз и другия

    0 1 Отговор

    До коментар #23 от "истината":

    Какво евро викаш? Ми Герберите колко омъкнаха за 12 лета ?
  • 28 Васил

    0 0 Отговор
    Айде бе така ли ти написа Боко в тефтера какво да говориш??
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол