Last news in Fakti

16 Март, 2023 13:42 2 468 59

Иван Гешев: Не давам престъпни групи да заплашват магистрати

  • иван гешев-
  • магистрати-
  • престъпност

Досъдебното производство е започнато на 14-и септември 2022 г. след получен секретен доклад от служби за сигурност

Иван Гешев: Не давам престъпни групи да заплашват магистрати  - 1
Снимка: БГНЕС

“Няма да позволя не само да се засягат интересите и сигурността на хората и на народа, но и на магистрати и съдебни служители от организираната престъпност. Те да бъдат заплашвани, да и им се оказва натиск, още повече върху дами и майки”. Това каза главният прокурор Иван Гешев на пресконференция в Националната следствена служба (НСлС) след като по-рано днес Софийската градска прокуратура е открила списък на престъплна група със заплашвани магистрати.

“СГП ще търси съдействие от колегите магистрати и прокурори, които чувстват, че към тях е отправена заплаха по отношение на тяхното здраве и живот. Смея да твърдя, че в Софийска градска прокуратура не е оказвано влияние на никой следовател или прокурор. Ще подкрепяме това до края и ще извършваме всички действия за разкриване на обективната истина”, каза Илияна Кирилова.

Властите съобщиха, че досъдебното производство е започнато на 14-и септември 2022 г. след получен секретен доклад от служби за сигурност. То е образувано за организирана престъпна група, създадена с цел получаване на доходи от престъпна дейност - пране на пари и данъчни престъпления.

При претърсване на имоти на двама обвиняеми, проведено на 7-ми март, са открити наркотици и списъци, както и писма. В имота на единия от тях са открити кокаин и лист хартия, озаглавен “Вредители за уволнение”. Листът съдържа списък на съдии, прокурори и магистрати. Това каза говорителят на главния прокурор - Сийка Милева.

При претърсване на жилището на друг обвиняем с инициали Г.Д. също са намерени и иззети наркотични вещества и банкноти с номинал 50 100 евро. Намерен и иззет е черен найлонов плик, който съдържа бял лист с текст на английски, един с текст на български, както и 2 флаш-памети.

Едното лице е напуснало страната, а другото е било задържано, стана ясно от пресконференцията.

По време на презентацията на прокуратурата бяха представени и 15 аудиозаписа на разговори между петима души.

На тях лицето, наречено Красимир Каменов – Къро разговаря с обвиняемите, както и с лице, за което има данни, че е журналист, засягайки имената на Кирил Петков, Асен Василев, „Продължаваме промяната“, „Демократична България“, главния прокурор Иван Гешев и др.

От записите се чуват изрази като: „Сега ще видим дали Гешев ще хвърли топката…“, „Любомир Георгиев сигурно ще отиде на изборите…“, „Митко BIRD“, „Давам ти Дилян.“, „Тоя Борислав от ГДНП…“, „Цецо ми звъня вчера от Белград…“.

“По какъв начин държавата ще защити гражданите и народа си, след като позволява да бъдат нападнати съдебната власт и българските институции? Това е въпросът, на който трябва да отговарят служебното правителство и бъдещето НС”, попита Гешев.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 23 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Боби

    68 16 Отговор
    Не отвличай вниманието със тия кьор-фишеци, мутро! Къде са 30% от асфалта? Къде са 600млн от хазартните данъци? Къде са парите от КТБ? Едно дело нямаш за сериозно престъпление, не се прави на луд с тия смешни акции!!!!

    Коментиран от #46

  • 2 ДПС, ГЕРБ,БСП, Възраждане - крадци

    55 14 Отговор
    Има ли в БГ някой да вярва на това девойче!

    Коментиран от #47

  • 3 Дрън дрън та пляс

    55 10 Отговор
    Не е редно престъпна група да заплашва друга престъпна група, това е грубо нарушаване на кодекса на престъпните групи
  • 4 Наркос

    37 10 Отговор
    За това ли ходи в махалата да се извинява, първия прокурор в светa, който отива в гетото за да прости извършените престъпления
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Минева

    22 5 Отговор
    Дебелата РВ- Ж всява паника, действай според закона, гешкаскет
  • 7 обективен

    43 9 Отговор
    Гешев е шапката която пази най-големите престъпници и бандити в държавата. Такова перде като него в света не се е раждало.
  • 8 Вълк единак

    44 9 Отговор
    А даваш да заплашват народа, даже ида бият хората под колоните на министерски съвет. Адвокат на мафията!
  • 9 бахо

    26 7 Отговор
    И едните и другите ти дават,за това ти не даваш.Вика му се ЧАДЪР.
  • 10 Внимание предатели!

    28 12 Отговор
    Копейката е следващия Слави Трифонов. Преди тях патериците на Герб и ДПС: Я. Янев, В. Сидеров, Бареков и т.н.
  • 11 Мемфис

    37 8 Отговор
    Този пе.дал вече ми омръзна. Стожер на мафията и престъпността.
  • 12 Едните са Магистрати по ведомост и

    16 7 Отговор
    Заплати. а кои са ОПГ е много спорен въпроса!!
  • 13 Даниел

    26 9 Отговор
    Прокурора вече официално е политически играч!
    След като всичките лица от записа ,по думите на Гешев са ОПГ,сиреч едно цяло,защо се записват един друг
    СВОБОДНИ СЪЧИНЕНИЯ ПО КАРТИНКА!
    По-вероятно е,някой да е разкрил ОПГ,но в прокуратурата!
  • 14 ТИ СИ ПОЗОР.

    22 7 Отговор
    Не даваш да има заплахи над дами и хора от твоето обкръжение. ТАМ СА БИБИТКОФ ТУПИ БАЙКО, ШИШИ И СЕБЕ СИ И ВАЩИ МУШИКИ. ЩЕ СИ ОСЪЗНАЕШ ЩО СИ ВЪРШИЛ, НО ЩЕ БЪДЕШ ПРИ СЪЗДАТЕЛЯТ. ПОЗОР.
  • 15 По - скоро

    10 2 Отговор
    обратното !
  • 16 НЯКОЙ

    23 5 Отговор
    Сега ще тръгнат едни лъжи, едни двусмислени подмятания, от които нищо няма да стане ясно, но вече са намесени имената на Кирил Петков и Асен Василев - БИНГО !!! Хвърлено е едно такова съмненийце, не много голямо, колкото една семчица, от която ГЕРБ ще израсте дърво, защото това най го могат ! Нали помните "Аз се праим на луд шефе, ама ти си по-добър!" Та, на луд ли се прави в момента Гешев или наистина е ! Американците с техните криминалета "ряпа да ядат" !
  • 17 Внимание

    16 3 Отговор
    Започва война между съдебната и другите престъпни групи. С липсата на пари в държавата тази война ще се изостря.
  • 18 То си беше ясно

    7 18 Отговор
    Още от протестите, че е замесена криминалната олигархия в метежа, който доведе на власт променкаджиите, техни хора, да се саморазправят с прокуратурата, спец съда т.е с държавата, техни флагмани са бойкикев и сие, въргалял се на задната седалка на бобоков
  • 19 Браво

    13 22 Отговор
    Браво прокуратурата вьрши своята работа - нямах доверие в гешев но виждам , че той работи
  • 20 Няма

    22 5 Отговор
    По-голяма ОПГ група от гешефтурата,Шиши иКюлчев.Кога ще видим списъците на Цацаров с доказани 38 магистрати и политици ,които не са регистрирали имоти и сметки в чужбина.Напраеили ОПГ Гешев един микс от хора,които ги уличават предизборно отмъщение.Намесват журналисти,които им показаха далаверите.Боко е знаел какво подготвят затова каза след 1-2 дни ще видите.Е видяхме ,мутро.Тези записи да изфабрикувани и гешефтурата е съучастник в престъплението.Всички гешефтура,Радев,Борисов истерясеат ако ПП и ДБ вземат властта и скалъпват предизборни компромати.Росицс Велкова да бъде съдена за паник и плашене на хората
  • 21 Наглецо

    22 4 Отговор
    Тоя си пише алиби,като знае ,че е пътник.За нарочно си пуска жилката около ПП,един вид и тези са за поръчване.Стари комунистически номера от ДС !
  • 22 Коментар

    6 13 Отговор
    Вижте сега какво...политиците се сменят,някои партии изчезват,а България си остава и никой няма право да използва институциите й за политически цели.Тук Гешев е прав.
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Няма такава държава !

    13 2 Отговор
    БГ армията за 48 часа ще погребе мафията в България ! Просто няма кой да им нареди такава заповед,защото от който зависи това е от мафията ! Има и хиляди достойни полицаи,които са принудени да търпят отрепките ,които са ушета и доносници на мафията !

    Коментиран от #28, #48

  • 25 АЙ СТИГА БЕ

    19 2 Отговор
    Този милиционер, който обича да го титулуват "юрист", не се ли научи, че добрите юристи говорят или в съдебната зала, или чрез документите, които съставят и подписват? Кого точно иска да трогне с поредните си недомлъвки? Изнасянето на информация, която е следствена тайна или е приобщена към дело, какво е, бе другарю милиционер?
  • 26 Гешев

    10 6 Отговор
    Скоро Цв.Василев е осъдил държавата в Страсбург и сега Гешев трепери,защото трябва държавата да плаща и то много.Защото Европа каза,че КТБ е фалирана незаконно и виновни са БНБ- Искров,слуга на ДПС,МФ и ....Затова Гешо със задкулисието са спраетнали един компромат от реплики някои манипулирани от свои подслушвания и плашат гаргите.Хората знаят,че си слуга на Сатаната от Банкя и на ДПС и изпълняваш поръчките им Гешо.
  • 27 Яяяяяя

    11 4 Отговор
    Обикновени хора може, а магистрати не! Браво бе каскет! Вие сте недосегаеми! Но вие в крайна сметка сте част от престъпните групи! Искаш да кажеш. че престъпниците са защитени от теб!
  • 28 Жокер

    9 6 Отговор

    До коментар #24 от "Няма такава държава !":

    Достатъчно е хората да не си седят вкъщи на 02 април, а да излязат и масово да гласуват против мафията и за два месеца държавата ще се промени. А партиите на мафията са ГЕРБ, ДПС, Възраждане.

    Коментиран от #39

  • 29 Гешев

    8 4 Отговор
    Скоро Цв.Василев е осъдил държавата в Страсбург и сега Гешев трепери,защото трябва държавата да плаща и то много.Защото Европа каза,че КТБ е фалирана незаконно и виновни са БНБ- Искров,слуга на ДПС,МФ и ....Затова Гешо със задкулисието са спраетнали един компромат от реплики някои манипулирани от свои подслушвания и плашат гаргите.Хората знаят,че си слуга на Сатаната от Банкя и на ДПС и изпълняваш поръчките им Гешо.
  • 30 Гост

    13 5 Отговор
    По-голяма престъпна група от българските магистрати няма!!!! Недосегаемите!!!
  • 31 Румен

    11 4 Отговор
    Една ненаказана мутра си Гешев.
  • 32 един

    10 5 Отговор
    Този се прай на луд за пенсия както се казва,но струва ми се няма да избяга от правосъдието!
  • 33 Дано

    9 3 Отговор
    видим как ти и шефа поемете дружно към бай Ставри.Само така,ще повярваме ,че има възмездие и мафията в прокуратурата бъде разбита.
  • 34 един

    9 2 Отговор
    Досега прокуратурата трябваше да е повдинала обвинение на министърката на финансите за вчерашното и изявление,а тоя шемет продължава да се прави на разсеян,иначе за Сербезова си счупи краката и ръцете да бърза!
  • 35 Никой

    4 5 Отговор
    Драскайте ,драскайте смело коментарите,ама те пак ще ви се присмиват.Знаят ,че нищо не можете да направите. Избори-смях.Няма по разпилян народец от българския. Нали виждате, крадците си искат партиите. Тези ,които искат да променят нещо винаги очерняни и хулени. КОЙ , КОЙ е честен,мани другото,че да гласуваш за него ,няма и няма и да има . Главния ВЪПРОС е : НА КЪДИ ИСКАТ ДА НИ ЗАВЕДАТ , НА ИЗТОК / там където и досега сме / или на ЗАПАД В противен случай в блатото с Боко ,Гешев , Дилян ,Коцан и цялата червена кохорта.

    Коментиран от #41

  • 36 Оракула

    10 5 Отговор
    Къде ги измисли тези , бандити ,бре Иване ,та това са , твоите приятели!
    Нали се споразумяваш с тези хора ежедневно, нормално е да ги плямпат ,такива ,
    вижда се ,че имат и кураж и гръб!
    За да могат , да говорят на този "Прокурорски език,"
    ни е пределно ясно, кои са престъпниците!
    "Кьорфишеците" ти нямат край , Иване!
  • 37 Анонимен

    10 2 Отговор
    Я се изрази правилно бе боклук, че не даваш престъпни групи да бъдат разследвани и осъдени !
  • 38 124

    4 5 Отговор
    И този, и Кьовеши, са храненици на Сащ - държат ги с компромати и няма значение какво правят или не правят, докато изпълнят поръчките им, са недосегаеми... Благодарение на тях политическите олигарси Борисов и фон дер лайен също са недосегаеми.
  • 39 Хаха

    6 11 Отговор

    До коментар #28 от "Жокер":

    А аз пък се сещам за едн друга партия,на която им доставяха кристални пици...Продажните Пицари им викат.Точно зад тях стои мафията.Точно те закриха спец прокуратурата,за да може техния пицар Семерджиев да си разнася пици на спокойствие.Обаче той пак си влезна в затвора.Такива разносвачи на кристални пици рано или късно се издънват.
  • 40 Кажи

    9 2 Отговор
    Гешев как съд Баце измислихте списъка и го подхвърлихте,както на Иванчева парите.Майстоти сте на ченгеджийските номера.Ти си долен лъжец като шефа си.В предизборно студио превърна гешефтурата тъпако.
  • 41 един

    3 4 Отговор

    До коментар #35 от "Никой":

    Ти кога видя през прехода комунистите толкова изплашени както сега?Да,ще кажеш през 96/97 също бяха толкова изплашени,да но тогава нито бяхме в ЕС нито в НАТО,нито САЩ се интересуваха какво става у нас,и най-важното Русия не беше в губеща позиция като днес!Така,че хайде по-кротко с изводите и кой щял да се смее!
  • 42 Дуньо простия

    4 3 Отговор
    Какви престъпни групи само. Вместо да плащат, те заплашват... Чудна работа.
  • 43 един

    9 2 Отговор
    А ве,мошенико Гешев,кво стана с NEXO?Големи приказки и закани бяха и накрая едно НИЩО!
  • 44 Мустака белградски

    8 2 Отговор
    Скоро ще излязат наяве всички олигархически и мафиотски сделки! Само търпение, пригответе пуканките 😂😂😂
  • 45 Никой

    10 3 Отговор
    Не давам и дума да се изрече против Нерушимата българо - съветска - прокурорска дружба. Само ние и унгарската прокуратури имаме споразумение за сътрудничество с руската генерална прокуратура. До тук с евроатлантизма на Гешев. Отделно снимката рамо до рамо на Цацаров - Чайка - Борисов,братя по оръжие. Какво става с разследванията по взривовете във военните заводи където загинаха хора и настъпиха огромни материални щети за българската икономика. Какво се случи с слечая " Емко " там имаше едни руколи едни кафета,брътвежи на човек от масонската ложа " Слънце ". Какво става с кюлчета , Мата Хари , Пътища ,асфалт и още безбройни смотани ,спрени ,скрити, преписки ?
  • 46 жалко

    7 2 Отговор

    До коментар #1 от "Боби":

    че си зле с главата. Заплахи с убиства и овладяване на определени сектори от мафията и олигарсите ако е кьорфишек, иди се метни у некой гьол и не излизай от там. За 600 млн. питай Божков - олигарх, а за парите от КТБ питай Цветан Василев (Цецо, който дава парите).
  • 47 За твое

    6 9 Отговор

    До коментар #2 от "ДПС, ГЕРБ,БСП, Възраждане - крадци":

    съжаление има доста, които вярват на този МЪЖ. Ти явно си платен от Кирчо и Кокорчо.

    Коментиран от #49, #50

  • 48 А стига ве!

    5 1 Отговор

    До коментар #24 от "Няма такава държава !":

    Че България има ли армия, освен заплатаджии?
  • 49 ЦСЗ

    3 1 Отговор

    До коментар #47 от "За твое":

    Браво!
  • 50 На твоето мъжле вярваш ти

    4 2 Отговор

    До коментар #47 от "За твое":

    и авера ти по чашка. Тръгнъл да пази съдии а държавата кой ще пази. Росица Велкова хвърли държавата в хаус а мъжа ти кривнал каскета и гони михаля.

    Коментиран от #55

  • 51 АРЕС

    4 3 Отговор
    Вас и особено теб не трябва само да ви заплашват,а направо........ Този от снимката е престъпно изчадие.
  • 52 Скалъпиха

    3 3 Отговор
    Пак театрото мафията В гл.роля Гешо пиколото.Колко е лесно да подхвърлиш на наркомани изфабрикувани списък от гешефтурата и Баце.Да скалъпиш едни тинтири минтири записи,а докато се докаже ,че са изфабрикувана помия изборите ще минат.Но р важно компроматите да омаскарят имащите шанс да вземат властта ПП и тогава тежко му на Гешев , на Толупа,магнитите. И намесват даже Горанов ,все едно е носил парите на. друг.Тскаеа помия със толкова герои и все неудобни на мафията само милиционерското завършили следователи и магистрати и Тиквата могат да измислят.До изборите очаквайте нови премиери на недосегаемата прокуратура.
  • 53 Какви

    3 3 Отговор
    Глупости дрънкаш мутро?.Гражданите са в ред ,ама мафията сте в параноя да не вземат властта демократите.Родица Велкова защо не е арестувана за всяване на смут във финансовата система и най-вече засяга банките,националната валута.Да се оправдава в прокуратурата и оставка.Да си плати за заповедите,които изпълнява на рашиста Радев. И днеска лижи мажи и тя и Кремълската рошла.
  • 54 Иван

    2 1 Отговор
    Каскета и неговата трупа са за “Оскар”, за сценарий и “приказки под шипковия храст”
  • 55 Неподготвен

    1 1 Отговор

    До коментар #50 от "На твоето мъжле вярваш ти":

    се изказваш за съжаление. Проблема на България е точно тези олигарси, които поръчват съдии и полицаи, за да може да крадат на спокойствие. Как иначе ще са олигарси? Цял живот бачкам като тезесарски вол... Богат не станах, а станах гърбав. Милиардер се става само с измама, кражба... Ако си мислиш, че да крадеш от хората без да те хванат те прави умен, блазе ти. Крадат те, а ти си щастлив... И защитаваш крадеца, а тоя дето го гони - плюеш го. Не го проумявам. Ама си е някак българско, нали!?
  • 56 Кой го

    1 0 Отговор
    Дкалапи този микс от неудобни личности за статуквото в досъдебно производство и като чуеш кой е наблюдаващ прокурор май Петьо Еврото открадналс Любовна парите,златото на Златанов в сферата осемте джуджета.Зс който Шиши е казал,че за едно шише уиски е готов всякакво дело да изфабрикувана.Кой и вярва на гешефтурата -чадъра на мафията?
  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 До Ком.56

    1 0 Отговор
    Любяна пиша какво ми променяте смисъла на няколко думи.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове