Last news in Fakti

30 Март, 2023 15:39 1 309 22

Петър Киров: До 2035 г. автомобилите ще са електрически

  • euronews bulgariа-
  • петър киров-
  • замърсяване на въздуха

Синтетичното гориво се добива от алтернативни източници

Петър Киров: До 2035 г. автомобилите ще са електрически - 1
Снимка: Euronews Bulgariа

Постепенно изискванията на ЕС ще позволяват производство само на коли, които отговарят на стандартите Евро 6 и Евро 7. Ако това се случи, автомобилния парк в България ще бъде изключително стар. Това каза за Euronews Bulgariа Петър Киров от гражданската платформа “Airbg.info”. По думите му тогава няма да се произвеждат и резервни части за тези по-стари автомобили. Така искаме или не, ще бъдем принудени да подменим автомобила си с нов, което ще е много трудно предвид стандарта у нас, обобщи Киров.

Ще е трудно и скъпо, но ще доведе до това, че в едно домакинство няма да има по две или три коли, а само по една. Освен, че цената на автомобилите с алтернативно гориво е по-висока, и самото гориво е по-скъпо, смята Петър Киров от гражданската платформа “Airbg.info”.

Синтетичното гориво се добива от алтернативни източници, които може да са на химическа или растителна основа. Това са автомобили с алтернативно гориво – към тях спадат тези с електрически двигатели, както двигателите на водородна основа и синтетично гориво, обясни експертът.

Относно качеството на въздуха, който дишаме, Петър Киров отчете, че страната ни се нарежда на 51-во място по замърсяване. Данните са от швейцарско проучване и показват, че зад нас са само Черна Гора и Северна Македония. От страните в ЕС обаче водим класацията, обобщи Киров.


Поставете оценка:
Оценка 1.9 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ку-куууууу технократщината

    31 0 Отговор
    а инак ще рупаме пържени хлебарки
  • 2 бай Пердах

    23 0 Отговор
    Пажъйвьом,увидимъ. Може и роботи електрически да са. Да ни носят на гръб. На вални,на вални.
  • 3 да де

    39 0 Отговор
    До 2035 г. зелените талибани и зелената сделка в ЕС ще са един лош спомен.
  • 4 Длслсл

    16 0 Отговор
    Оракули мн ей:)))
  • 5 Аззаззз

    34 0 Отговор
    До 2035 година, с подкрепата на евроатлантиците ще сме закрили ТЕЦ и АЕЦ. Ще се зареждат тия електрички с ток от Марс... Да внимаваме за кой ще гласуваме!
  • 6 САНДОКАН

    32 0 Отговор
    А каруците с какво ще се задвижват, че като гледам Урсула на там ни води
  • 7 ха ха

    32 0 Отговор
    Искаме да кажем, че ЕС ще срине жизненоо равнище на популацията не само в по-бедните членки, а и в страни като Германия, защото електрокарите са скъпи и ще се продават по-малко. По-малко ще се произвеждат с по-малко работни места. Интересно какво ще правим с рафинериите, ако и камионите станат електрически. Процесът за производство изисква да произведем гориво за самолетите, бензин, дизел и тогава да стигнем до маслата, пластмасите и асфалта... Не искам да говоря за акциза... Изобщо, електрификация + европейска власт = зелен комунизъм ще завърши точно както и червения комунизъм - с фалит.
  • 8 Видял

    23 0 Отговор
    2035 г. я камилата, я камиларя !
  • 9 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    27 0 Отговор
    Пътят към Ада е постлан с добри намерения!"
    С базови цени отнад 100 000 -
    няма да има лични МПС , а само рент-а-кар❗
    На леките автомобили се пада само малка част от замърсявания, но никой не смее да пипне камиони и рейсове❗
    НЯМА мощности за зареждане на огромното количество Ел.ки, но това въобще не се обсъжда ❗
  • 10 Мдааа

    24 0 Отговор
    Прави се всичко да бъде унищожено човечеството и цивилизацията като цяло!

    Коментиран от #15

  • 11 наблюдателен

    19 0 Отговор
    По думите му тогава няма да се произвеждат и резервни части за тези по-стари автомобили. Така искаме или не, ще бъдем принудени да подменим автомобила си с нов, което ще е много трудно предвид стандарта у нас, обобщи Киров.

    Ще е трудно и скъпо, но ще доведе до това, че в едно домакинство няма да има по две или три коли, а само по една."
    И като се облекчи трафика,няма да има бедни и гладни! Градският транспорт ще се използва повече и повече,та чак ще стане редовен събота и неделя! И като се събудих гледам - на спирката пак лилави избиратели със задвижване - емблема на ферари....
  • 12 ЕдинОтМногото

    17 2 Отговор
    Да бе, ама не и в България, мошенгии. Гласувайте за Възраждане
  • 13 Алфа херинга

    13 0 Отговор
    Поредната измама маскирана като нещо хубаво от страна на трансхуманистите. Вижте само как се добива кобалта в Конго. така необходим за батериите.
  • 14 Българин

    16 0 Отговор
    Имам 3 годишен дизел, а също и 39годишна бензинова кола, за която още се намират части, стига човек да иска да я поддържа и кара.Това с ел. автомобилите е една принудителна акция която обаче в България практически не може да се случи докато не се оправи стандарта ни .Смятам, че който иска да си кара автомобила с двг, няма да има проблем с поддръжката , така както и сега се карат стари автомобили които обаче вършат работа на собствениците си.
  • 15 ха ха

    9 0 Отговор

    До коментар #10 от "Мдааа":

    Не-не, не е човечеството. Само европейската цивилизация. Унищожаване от елита в Давос. Ако не ти е ясно защо, можеш да погледнеш историята. Само европейската цивилизация е създала механизъм елитите да бъдат държани отговорни. Не е съвършен, но работи... Неща като демокрация, република и правова държава съществуват и произхождат само от Европа и се развиват в Америка. Следователно, трябва да унищожим тази пасмина за да управляваме безотчетно робчетата. Затова е цялата битка - власт. Елитите унищожават плебеите за да не им се пречкат.
  • 16 А бе

    5 0 Отговор
    Петър Киров - Алена. Аман от празноглави помияри.
  • 17 За България не е сигурно!

    4 0 Отговор
    Сигурното е,че ако се следва този тренд на цените на нови и употребявани автомобили(на които разчитат над 85% от Българите) то със сигурност ще минем на животинска тяга!
  • 18 Луд

    3 1 Отговор
    Ако това се случи в БГ парка ще обнови на 90% с нови каруци и 10 % дърщавни коли.
    Значи да влезем в ЕС , в Евро Зоната , в Шенген да работим свободно като членове на ЕС в чакалнята а кога те изкат нещо от нас ВЕДНАГА ИЛИ ......
  • 19 Даа!,

    5 0 Отговор
    Отдавна прозорливи хора ни подсказват,че цялото поголовие ще бъде принудено да се качи на електрокарчетата.Така ще започнат: Първо изцяло премахване на ДВГ.Следва забрана за използването му в личните автомобили.Но защото ще струва много скъпо, включва и подръжката ( представете си смяна на батерията) ,отделно че тока( трифазен) ще надмине цената на днешните горива.Същите прозорливи хора бяха изчислили,че ако се смени изцяло парка,само на домакинствата един реактор на Козлодуй, няма да е достатъчен като мощност.И отивате на Рента кар.Електричка за 4 рогати и малък сак.Но задължително с месечен абонамент.За по евтино.Ще ви натикват в ГТ,метро по джапански модел- с рамо.Има клипчета.Но едно е огроо плюс.Няма аграрния мокасин да стовари пред пснелката три таралясника.За него,за кифлата да ходят на работа и бъдещия мокасин да ходи по чалготеките .Ще плащате като попове.В електронно евро.
  • 20 Някой

    9 0 Отговор
    Залагам, че няма да е така. Или ще няма автомобили, или ще има и традиционни такива с ДВГ. Не може всичко да мине на ток. Не и при сегашните технологии и издържливост на батериите.
    Ако тока стане без пари и се добива лесно, ако батериите станат екологични, леки и се зареждат за 5-10 минути, може. Но поне за сега такова нещо на хоризонта не се вижда.
    Купувайте и си карайте дизеловите и бензиновите коли.
  • 21 Голям смях😂

    5 0 Отговор
    Електрически автомобили до края на 2035 година-Да,Да,ама надали!
  • 22 Гост

    1 0 Отговор
    Чакаме 2035 година,това е годината в която Теслю ще си купи Тесла.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове