Last news in Fakti

16 Април, 2023 06:34 3 911 85

Кълъчдароглу от Кърджали: Някои внушават, че когато Кемал дойде на власт, всичко ще спре

  • кемал кълъчдароглу-
  • турция-
  • кърджали-
  • кандидат-
  • презиедент-
  • избори

Няма да спре, моля, няма... - заяви основният съперник на Ердоган на президентските избори в Турция

Кълъчдароглу от Кърджали: Някои внушават, че когато Кемал дойде на власт, всичко ще спре - 1
Снимка: БНТ

Кандидатът на турската опозиция за президент на Турция Кемал Кълъчдароглу, който снощи присъства на мюсюлманска вечеря ифтар в град Кърджали, отправи видеопослание по този повод, предаде БТА.

Във видеопосланието, което е публикувано в Туитър под заглавие "Поздрави от Кърджали, тук сме на ифтар с Evlad-ı Fatihan/чедата на Фатих/", Кълъчдароглу e заснет пред табелата на входа на Кърджали.

„Някои се опитват да ви внушат, че когато г-н Кемал дойде (на власт - б. авт.), всичко ще спре. Няма да спре, моля,няма... Турската световна политика, средиземноморската политика, външната политика и политиката на отбранителната индустрия са държавна политика, която е независима от партиите. Защото държавата остава. При г-н Кемал държавата пак ще си е държава, сериозна, такава, каквато трябва да бъде. Тогава обаче вече няма да има една Турция, която проси пари пред вратата на всеки. Не се притеснявайте, това повече няма да се случва. Сърдечни поздрави на всички от Кърджали", заявява Кълъчдароглу.

Evlad-ı Fatihan е име, с което наричат потомците на участвалите в завладяването на Балканите от османската империя при султана Фатих Мехмед (Завоевателя). Оттогава досега този термин е нарицателен за турците от балканските държави и България.

При посещението си в област Кърджали Кълъчдароглу е бил придружаван от говорителя на неговата партия Фаик Йозтрак, от кмета на община Нилюфер, в окръг Бурса Тургай Ердем, от кандидата за депутат от Бурса Хасан Йозтюрк, който е единственият кандидат, родом от Кърджали.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Теле

    26 4 Отговор
    А орбан спря вноса на укренско жито
  • 2 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    38 21 Отговор
    българомохамедани.Нашенци не са турци!!!!

    , не им омешвайте главите с небивалици държавата ни да се намеси

    Коментиран от #51

  • 3 Хъм

    46 28 Отговор
    От тези трябва да се страхува България, не от Русия. Забелязвам, че от както направихме Русия наш враг, ДПС и Турция много си позволяват в държавата ни. САющ и ЕС няма да ни спасят. Мислете му.

    Коментиран от #10, #33

  • 4 Коч

    19 4 Отговор
    Браво! Много гиздав ръководител! Направо да остава тук за експертен баш бакан! Нищо не пише за колко образования има и владее 14 езика! Много схематично и ще чакате да победи, тогава ще почвате с метаните!
  • 5 Българските турци

    36 7 Отговор
    Този е пълен ГАФ ... от главата до петите !!!
    Някои са го завлекли на "неподходящо място" където и от където пръска невероятно неподходящи послания !!!
    Този нещастник е кандидат за най висшата позиция на йерархията в страната си ?!... Сложете го до другия от Шумен и сравнете посланията им за да им разберете калибъра !!!... Бог да пази всички народи по света от такива генетични политически ГРЕШКИ !!!

    Коментиран от #23

  • 6 Само да попитам

    24 17 Отговор
    Тези на снимката поклониха ли се на гроба на убитите на гара Буново?
  • 7 Пъьпъьюхххь

    30 7 Отговор
    Е ква работа има па тоа тука ?
  • 8 Бамби

    30 12 Отговор
    И дават в България вечеря по случай завладяването на балканите?! Официалната власт е съгласна?!

    Коментиран от #85

  • 9 СЗО

    35 12 Отговор
    Дотук с евроатлантическите ценноости на ДПС- карадая с турски политик! Кърджали в България ли е още, ДАНС къде спи? Къде са българските партии? нали всичките са за благото на народа???

    Коментиран от #16

  • 10 СЗО

    16 9 Отговор

    До коментар #3 от "Хъм":

    Поставих ти плюс защото си прав...отчасти. При един нов балкански, или световен конфликт, Турция веднага ще влезе в Родопите, но и Русия веднага ще слезе на Камчия и ще обяви Камчийска Народна република. А сърбите ще се напънат да вземат Трънско.

    Коментиран от #11

  • 11 Българските турци

    28 9 Отговор

    До коментар #10 от "СЗО":

    и До коментар 3 от "Хъм":

    Цялата ви заблуда е в това ,че вече 150 години се лутате и блъскате хаотично сред Балкански , Европейски и Московски чакали, които непрекъснато ви ръфат и природните , и човешките , и културните ви Ресурси ! С присадената ви "робска" психика са ви отнели опеката на една мощна многонационална държава , която никога не ви е мислила злото !...Знам , сега ще започнете да опонирате !...Но знам също ,че по далеч от Батак и Буново или от художествена литература от рода на "Време разделно" , "Козият рог" и "Под игото" едва ли ще стигнете !?...
    Все още не е късно да осъзнаете , че ако "опрете гръб на Странджа , чакалите ще подвият опашки" !!!

    Коментиран от #13, #35

  • 12 Бамбука

    33 9 Отговор
    Ама че простотии се ръсят рано сутрин. Турция ни е враг ? След разпада на СССР, ако искаха турците щяха да влязат у нас, но това не се случи. СССР предаде България и българските интереси закривайки СИВ и Варшавския Договор. И като как българите ходят редовно, свободно и необезпокоявани в Турция на пазар, на море ? Някой да се е оплакал от враждебно отношение ? Много тъпа пропаганда се сее срещу два приятелски народа, но няма кой да мисли.

    Коментиран от #26

  • 13 Абе

    17 16 Отговор

    До коментар #11 от "Българските турци":

    Що пишеш глупости?Малко след освобождението
    населението на България е наброявало малко повече от 2 млн.Това може би се дължи на това че турците ,,никога не са ни мислили злото"?

    Коментиран от #17, #20

  • 14 гост

    20 3 Отговор
    КРАЛДАЙЪ /разбирай Доган/ станаха абсолютни фурнаджийски лопати. Вчера бяха с турския външен министър в Шумен, днес - със съперника на Ердоган в Кърджали! Със всяка власт в АНА ВАТАН - на власт!
  • 15 Кочо

    19 4 Отговор
    Христос воскресе! Човека е прав! Издигате револуционни лозунги, а на практика най шумните патриоти са същи туркофили! Народа се изтрепа в буквалния смисъл на пътя към пазара в Одрин! Феновете на Атака с които работя, щом станеше 20 часа оставяха всичко на Кочо, който не е чак такъв патриот, за да гледат Али Ръза и Ферхунде! Внучките на тракийци, бежанци най вече от Източна Тракия масово се изпожениха в за турски граждани в Турция и Германия! Включително една от щерките на учителката ми по литература, която на времето ме бъхтеше по главата, че баба ми е завела на черква на Великден и ме караше да рецитирам за Калиакра, Хубава Яна, Бостанджи Йово и белоногата Гергана от извора...!
  • 16 Българските турци

    15 5 Отговор

    До коментар #9 от "СЗО":

    Ако българските партии се бяха оттърсили от предразсъдъците си и както туй чу чело , бяха отишли в Истанбул , Бурса , Измир и Адана да провеждат аналогична предизборна кампания , едва ли ДПС щеше да домакинства на такива пошлости !...Но честно е тук да се каже , че за такава политическа акция трябва да има политици с Калибър , а такива в България липсват !!!

    Коментиран от #55

  • 17 Всъщност истината е, че

    19 18 Отговор

    До коментар #13 от "Абе":

    Малко след "освобождението" сте били 4 милиона. Другата истина е, че малко преди "поробването" сте били четвърт милион и то разпокъсани в 3-4 феодални именийца.

    Коментиран от #18, #19, #27, #41

  • 18 Обективно

    10 11 Отговор

    До коментар #17 от "Всъщност истината е, че":

    Дай да видим къде ги прочете тия глупости. Напиши автор на статията или на изследването?

    Коментиран от #24

  • 19 Да де ама

    17 12 Отговор

    До коментар #17 от "Всъщност истината е, че":

    С тия ,,3-4 феодални именийца" България е била на три морета.Ама какво да обяснявам на един турски трол?

    Коментиран от #25, #28

  • 20 Българските турци

    16 12 Отговор

    До коментар #13 от "Абе":

    Ами след Балканските войни и ПСВ колко останахте?!... А сега към на къде се търкаляте ?!... Сега кой ви "коли и беси" ?!...Невероятно , защо и с какви подбуди , така арогантно ставате жалки ??!...

    Коментиран от #21, #22, #42

  • 21 Обективно

    13 10 Отговор

    До коментар #20 от "Българските турци":

    Ами отговорът е във въпроса ти.Сигурно си чувал за бесарабските българи?Избягали са от османската империя щото са живеели много добре?

    Коментиран от #30

  • 22 Обективно

    13 13 Отговор

    До коментар #20 от "Българските турци":

    А жалки сте такива като тебе които се мъчат да реабилитират турската империя.,избила милиони българи,арменци,гърци,сърби и сигурно пропускам някого.
  • 23 Бай Хюсеин

    6 5 Отговор

    До коментар #5 от "Българските турци":

    На 15 май ще видим гафа бяла @вцо.
  • 24 Османски данъчни регистри

    10 2 Отговор

    До коментар #18 от "Обективно":

    Достъпни са, направи си труда да ги откриеш. Каквото и изследване да прочетеш, от когото и да е, всичките интерпретират данни от тези регистри. Можеш и напълно сам да си направиш изводите.

    Коментиран от #43, #56

  • 25 Била е на 3 морета

    14 11 Отговор

    До коментар #19 от "Да де ама":

    Много много оо преди това. Когато идват турците е нямало българска държава.

    Коментиран от #45

  • 26 някой

    2 13 Отговор

    До коментар #12 от "Бамбука":

    След като приключи Варшавският Договор , турците наистина щяха да влязат , и строиха армиите си по цялата граница. Течеше подготовка . И тогава Израел ги заплашиха да не отиват оттатък браздата. Щото може да им се случи случка с ядрено оръжие . Това е истината. Когато са представили въздушните данни от разузнаването , на висшестоящите началници . Хората събрали информацията , и видели всичко това със собствените си очи , са били заплашени с рязане на глави , ако го съобщят някъде другаде.

    Коментиран от #84

  • 27 Тоя

    10 13 Отговор

    До коментар #17 от "Всъщност истината е, че":

    Да си чувал за Черната смърт от средата на 14 век!?
    Населението на Европа е намаляло с 1/3.
    След освобождението от турско робстео българите са били 2 милиона и малко според официално преброяване.
    Според учени, без кланетата, потурчванията и продаването в робство, сме щели да бъдем няколко десетки милиона!
    Османската империя е върнала всички народи в състава си с векове назад!
    Включително и турците...

    Коментиран от #31, #34

  • 28 Българските турци

    8 5 Отговор

    До коментар #19 от "Да де ама":

    Няма защо нещо да обясняваш на някого ! Просто помъчи се да направиш една логична съпоставка ...ако можеш ?!... Някои навремето си са били на три морета... а други били са се разпрострели на три континента ! ...Сега тези някои са вече само на едно море...но ония другите не са вече на три , но продължават да се простират на два континента и няколко морета !!! Но най логичният извод от тази съпоставка е че въпреки всичко и ония някои , и ония другите ,за разлика от много различни продължават да Съществуват !!!

    Коментиран от #46

  • 29 Кочо

    9 3 Отговор
    Гледайте Чанаккале и вижте какво е величие!
  • 30 Та като са избягали

    3 3 Отговор

    До коментар #21 от "Обективно":

    Положението им много се е подобрило ли? Точно там са станали роби.
  • 31 Сега няма кланета

    10 7 Отговор

    До коментар #27 от "Тоя":

    Потурчвания и вземане в робство. Защо се топите? Докато докато е имало кланета, потурчвания и заробване сте се плодили. Поне това показват фактите

    Коментиран от #47

  • 32 Русенец

    4 5 Отговор
    Защо в Кърджали? Нямате ли си анаватан?
  • 33 Русенец

    2 4 Отговор

    До коментар #3 от "Хъм":

    Точно, кратко, ясно и напълно вярно.
  • 34 Българските турци

    16 7 Отговор

    До коментар #27 от "Тоя":

    Освен плитки твърдения нямате никакви доказателства за прословутите си "кланета,потурчванията и продаванията в робство" ! Аз лично , бих желал всички български патриоти да са горди и достойни за народа си , който вече 150 години се мачка от "освободители" и "покровители" и от собствения си елит , като се облъчва с робска психика и комлекси за малоценност и фалшиво величие !...Нима само този народ ли е живял в пределите на империята, че само тях ли са ги"клали , потурчвали и продавали в робство" и само тях ли са ги "освобождавали от това робство" ?...Защо другите народи от трите континента в които се е простирала Империята, не смятат, че са били роби ?... Огледайте се наоколо си ... вижте "другите" и признайте , че с нищо не сте по ралични или с нищо не сте по "долу" или по "горе" от тях !...Всички архиви на Империята и Република Турция са открити за всички и всякакви изследвания !... Дерзайте...намерете логични доказателства и тогава елате тук да си леете зехира ! "С празни приказки гемиите със сирене не плават" !!!

    Коментиран от #36, #38, #40

  • 35 Русенец

    7 10 Отговор

    До коментар #11 от "Българските турци":

    Хайде, ние да си знаем историята по-добре! Какво сме видяли от империята ви и какво от руснака и от западняка, ние си помним и си знаем. Нямаме нужда да ни казвате какво е добро за нас.
  • 36 Русенец

    8 11 Отговор

    До коментар #34 от "Българските турци":

    В моят род има отвлечена жена от турци, наКл€ц0! Много си наКъл в сквернословенията си. Безсрамието ти е признак за намеренията ти. Не се чуди, защо получаваш такова отношение и защо всеки българин е готов да ти помогне с багажа.

    Коментиран от #61

  • 37 Кочо

    9 3 Отговор
    Не знам! Българите не желаят да са турци, македонците не желаят да са българи, украинците руснаци, а тайванците не искат да са китайци! А историческата истина е точно такава! Но, ,,Зорлян гьозелик олмаз", казваше прапрабаба ми! Най добре човек да не разсъждава и бъде свободен козмополит, освободен от догми, предразсъдъци, родови корени и духовни окови! При демокрацията хората са свободни, човека има права, а народите кучета ги пасли! Можеш да ходиш навсякъде, да си избираш гражданството и който си пол желаеш, според момента!
  • 38 Русенец

    7 11 Отговор

    До коментар #34 от "Българските турци":

    В Батак и а една черква, която е пълна с доказателства.
    Януарий Макгахан, военният кореспондент на Дейли Нюз, е описал всичко подробно. Доказателствата е изложил пред цяла Европа и САЩ, заради което в Европа започват граждански протести, да не се пречи повече на Русия да влезе и изтика империята ви в анадолските чукари, където й е мястото.

    Коментиран от #62, #63

  • 39 Русенец

    4 9 Отговор
    Що за медия позволява прокламирането на антибългарска политика и убеждения, навръх Великден? Що за медия толерира коментари, оскверняващи историята ни и паметта на починалите ни деди? Но, ако някой напише нещо срещу прайда, ще го изтрият на момента, нали?
  • 40 Русенец

    5 12 Отговор

    До коментар #34 от "Българските турци":

    Що е то български турци? Няма горно нанадолнище, нито малък гигант. Няма и кръгъл квадрат. Има българомохамедани.

    Коментиран от #49, #60

  • 41 Русенец

    4 8 Отговор

    До коментар #17 от "Всъщност истината е, че":

    Империята е развъждала р0би, както се развъжда д0битък за клане, понеже аскерът не знае да сее, нито да оре, нито да създаде и отгледа каквато и да е култура. Аскерът е живял от калъча и ятагана. Ние сме били за благата. На кого ги говориш, изобщо?

    Коментиран от #59

  • 42 Русенец

    5 7 Отговор

    До коментар #20 от "Българските турци":

    На няколко пъти ни наричаш ВИЕ. Самият факт, че се делиш от нас доказва, че не си на мястото си.
  • 43 Русенец

    4 7 Отговор

    До коментар #24 от "Османски данъчни регистри":

    Да си правиш исторически изводи за намеренията на империята, като им четеш техните регистри е все едно, да издадеш присъда само според показанията на обвиняемия. Вълкът ще твърди, че агнето само е скочило в устата му.

    Коментиран от #58

  • 44 Коч

    9 2 Отговор
    Да ви питам, точно днес, защо през цялото време на владичеството, султана е дал независимост на сръбската и гръцката православни църкви, а на вас - не!? Стига декларации и рикошети от историята - дайте конкретно на поставения? ?!
  • 45 Русенец

    5 8 Отговор

    До коментар #25 от "Била е на 3 морета":

    Нямало е Турция, със сигурност. Да питаме ли малкото останали караманлий, какви са били османлиите?
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Русенец

    5 6 Отговор

    До коментар #31 от "Сега няма кланета":

    При робството те развъждат, а ти се стремиш да не изчезнеш. Днес има антибългарска политика, която е по-деградивна. Българите днес не се топят, а се разбягват, заради неблагоприятните условия в родината ни, създадени от едни продажни твари.
  • 48 Русенец

    5 9 Отговор
    Грабителите винаги ще се мъчат да ни убеждават, че не сме народ, че нямаме история, че като васали сме били по-добре, че ще сме още по-добре, ако пак станем васали. Лакомите очи винаги ще ни лъжат, за да се докопат до богатствата ни. Не е трудно да ги познаете.

    Коментиран от #50, #64

  • 49 Българските турци

    14 3 Отговор

    До коментар #40 от "Русенец":

    Пениш се и буйстваш защото не можеш да обосновеш омразата нагнетявана в съзнанието ти упорито с години наред с отровно облъчване и сатанизиране !
    Бог да ти е на помощ,защото омразата и злобата убиват човешкото у човека !

    Коментиран от #65

  • 50 Кърджали

    11 4 Отговор

    До коментар #48 от "Русенец":

    Бау Ганьо ти наистина не си добре поне на празника недей так

    Коментиран от #66

  • 51 Последния Софиянец

    11 4 Отговор

    До коментар #2 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Бъркаш се много, българомохамеданите са помаците, които ги има в България, Гърция, Северна Македония,, Турция. Хайде остави кой какъв е сам да се определя, защото ти себе си незнаеш какъв си, след 200 години византийско робство и 500 години османско робство

    Коментиран от #52, #67

  • 52 Българските турци

    8 3 Отговор

    До коментар #51 от "Последния Софиянец":

    След потопа "Ла Арка ди Нои"(Корабът на пророка Ной) заседна на планината Агръ(Арарат) и Ной каза на синовете си Хам , Сам(Сем) и Яфет(Яфес) идете и се множете за да се равесели отново земята...Потомците на Хам са хаамитите - тъмнокожите жители на планетата...Потомците на Сам са именно народа Саами ( Семити) от където произлизат съвременните понятия семитизъм и антисемитизъм тоест това са евреите...Останалата част от бели , жълти и червенокожи са потомци на Яфет(Яфес) !!! Всичко това е в основата на расизма , национализма и ксенофобията между жителите на планетата Земя !!! След като ни е известна тази истина има ли смисъл да се бием в гърдите че сме Туй или Онуй ?!...

    Коментиран от #53, #68

  • 53 Кочо

    4 1 Отговор

    До коментар #52 от "Българските турци":

    Точно нарушението на тези принципи е причина за безобразията през вековете и днес! Най вече, защото племето на Хам, вместо да си стои в земите, които са му отредени от Бог, е тръгнало да се разпространява и създава безобразия, изразено с така наречените велики преселения, завоевания и днешната мигрантска вълна! Затова е познат израза - ,,ходи /въди се/ като хамово семе/! Изначалната божа повеля е отредила - Хамовете - в Африка, но понеже са се развъдили доста, и малко от Близкия изток, племето на Сам - в Азия, на Афет - в Европа! Иначе - безобразия, кризи - крах! Пайсий пише в Историята, като е ползвал важни източници, че от Хамовото семе произлизат Седемте най лоши народа, един от който са добре познатите ви ромбове! Сетне, хората били сме развили ксенофобия!?

    Коментиран от #69

  • 54 Г-н Кемал

    9 1 Отговор
    Вие лично заявихте доста отдавна ,че ако спечелите първото нещо което ще направи те е да изтеглите от МВФ голям кредит за да стабилизира те икономиката на Турция:това означава на колене пред Байдън е цяла Турция се сеща какво означава това. Хайде честито.
  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Абе

    1 4 Отговор

    До коментар #24 от "Османски данъчни регистри":

    Лъжеш като дърт(ти си знаеш).Прочети официално преброяване на населението малко след освобождението и после след съединението.
  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Ами дай тогава български регистри

    5 1 Отговор

    До коментар #43 от "Русенец":

    Ааа, нямало, щото "царството" е било далеч над тези неща :)

    Коментиран от #70

  • 59 И какви точно блага сте създали?

    7 3 Отговор

    До коментар #41 от "Русенец":

    Ако не са били дошли турците още сте щели да кендзате по храстите и да се къпете от дъжд на дъжд

    Коментиран от #71

  • 60 А има ли

    5 1 Отговор

    До коментар #40 от "Русенец":

    Туркохристияни? Или българохристияни?
  • 61 Отвлечена или пристанала

    6 3 Отговор

    До коментар #36 от "Русенец":

    Разликата е огромна.

    Коментиран от #72

  • 62 Дай друга опорка, тая не върви

    6 3 Отговор

    До коментар #38 от "Русенец":

    Радиоизотопен анализ с С14 извършено от учени от БАН през 1973г. Установи, че костите струпани в черквата в Батак са от хора живяли 400г.преди събитията. Което идва да покаже, че кокаляците са събрани от околните костница 30г.след "освобождението" за да се създаде митът за Батак.

    Коментиран от #73

  • 63 А колкото до макгахан

    6 3 Отговор

    До коментар #38 от "Русенец":

    Какво да очакваш от журналист който си вади хляба от това дали ще му се чете материала? Естествено, че колкото по ужасни събития описва, толкова по-голям тираж и толкова повече ядене на трапезата. Нщо по-различно от сега.

    Коментиран от #74

  • 64 Че ти сега

    4 1 Отговор

    До коментар #48 от "Русенец":

    За свободен ли се имаш 🤭🤭🤭

    Коментиран от #75

  • 65 Русенец

    2 2 Отговор

    До коментар #49 от "Българските турци":

    Бъркаш омразата с паметта. Бъркаш и добрината с наивност. Но аз не бъркам лукавостта и знам какво целиш. Шест века ви набиват лъжи в главите, че сте от тях, докато всъщност сте взети от нас. Затова никой от вас не си прави тест. Знаете какво ще покаже и ви е страх.
  • 66 Русенец

    1 4 Отговор

    До коментар #50 от "Кърджали":

    Харно, Иведик ефенди. Заради празника не бива - прав си. Но на празника влизате да пишете провокации и после лукавичко ме съветваш "ама недей така". Не пропускате удобен момент да подразните, като разчитате на смирението на хората, да не отговорят, а да търпят.
  • 67 Русенец

    1 3 Отговор

    До коментар #51 от "Последния Софиянец":

    Викаш, "всеки сам да се определя", така ли? Това не беше ли лозунг на едни, които танцуваха под дъгата?
  • 68 Русенец

    1 2 Отговор

    До коментар #52 от "Българските турци":

    Това, което си написал, е фрагмент от Библейската история и няма нищо общо с расизъм. Расизмът е омраза на расова основа. Не е междурасови различия. Различни неща са. Расизмът е болест, фобия, психически проблем. Да мразиш хората заради цвета на кожата им е все едно, да ги мразиш заради цвета на косата или на очите им. Фобът си е фоб и само си търси причина да гради фобии.
  • 69 Русенец

    1 2 Отговор

    До коментар #53 от "Кочо":

    Хам е бил прокълнат от баща си, Ной. Проклел го е, да е по-долу от братята си, както и родът му напред да е по-долу от родовете на братята му. Дори и днес хамитите биват използвани от останалите два рода. Африка държи 30% от суровините на света, а е най-бедният и използван континент.
  • 70 Русенец

    1 3 Отговор

    До коментар #58 от "Ами дай тогава български регистри":

    Какви регистри да има поробен народ? Удобно се правиш на тр€снат. Като четеш само османски регистри, виж и какви данъци са били налагани над българите. Обясни данъкът диш-хакъ, моля.
  • 71 Русенец

    1 5 Отговор

    До коментар #59 от "И какви точно блага сте създали?":

    В Турция, през 60-те години ходеха по нужда зад камилата, но ти си тръгнал за хигиена да ми говориш. Когато в България е имало бани, турци не е имало на света. Когато османците нахлуват тук са ахнали от удивление, от построените крепости и съкровища на България. А колко тракийски гробници са били ограбени...... Не ми се прави, че не ти е ясно. България е била напреднала държава, призната в цяла Европа с развита култура и ограмотено население. Царете ни са били удостоявани с най-високи титли от чуждите нации, което е било признак за признание и висока почит. Проблемът е бил в това, че сме стояли на пътя на англосаксонците към търговията с Азия. От много отдавна са се мъчели да ни премахнат и нахлуването на османците им идва дюшеш. Европа не си мръдва пръста за България, оставя я да падне под ятагана. И докато ние сме се гърчели под гнета на р0бств0т0, защитавайки границата на Европа, европейските нации са започнали да процъфтяват, да си правят балове и да си свирят валсове. Това е самата истина. Европа разцъфва, когато България пада под р0бств0. Допреди това европейците са живяли в калта.

    Коментиран от #79

  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 Русенец

    3 5 Отговор

    До коментар #62 от "Дай друга опорка, тая не върви":

    Това от диплянките на някое НП0 ли го преписа? Оскверняване паметта на жертви на геноцид е грях, дори за варвари, като в@с. Само безбожник би си позволил подобна дързост. Макгахан е описал много подробно труповете, зверствата и ужасът в Батак, които е видял там. Описал е и как османската управа от Пещера се е опитала да прикрие следите от зверствата, като е ръсила навсякъде труповете в Батак с вар. Но те са били много и е нямало как да се прикрие такова нещо. Заптиетата са прекарвали Макгахан и хората му по обиколни, труднопроходими пътеки, за да се откажат от похода си към Батак. Всичко е описано, при това от кореспондента на Дейли Нюз. Исторически записки има. Историята няма да скриете. Напъните ви са напразни. България помни и ще помни, не за да мрази, а за да не допуска повече нещо такова.
  • 74 Русенец

    3 3 Отговор

    До коментар #63 от "А колкото до макгахан":

    По-хлъзгав можеш ли да станеш? Тук не си на съд, че да си борим историческата памет и доказаните факти с твоята измислена теза.
  • 75 Русенец

    3 2 Отговор

    До коментар #64 от "Че ти сега":

    Избирателните секции в Турция говорят достатъчно, по този въпрос. Знам на кого да "благодарим" за това.
  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 Българските турци

    3 4 Отговор

    До коментар #71 от "Русенец":

    Много ни е забавно да ви гледаме от тук , как отчаяно рипате и си въобразявате ,че сте свръхинтелигентните и най умните хора на балканите ...че всички останали са заблудени шовинисти или са с малоазиатска неграмотност и че са длъжни да се съобразяват с "интелекта и елитизма" ви !!...А има " огледала" в които можете да надникнете и без много оглеждане да разберете, че не сте Рицарят...че не сте дори копиеносецът и че няма никакви "вятърни мелници" ... че с нищо не сте по различни от всички , които са около вас !...

    Коментиран от #81

  • 80 Българските турци

    4 3 Отговор
    Винаги когато човек ви попритисне по сериозно, веднага плъзвате темата към общи приказки,демагогия и драматизиране !
    Започвате експлоатация над съкровенни човешки чувства за да осмислите злоупотребата със злъчната пропаганда за насаждане и разпространяване на злобата и омразата на комплексираните си душички !
    А истините са простички и винаги са жестоко убедителни ! Лежат не някъде в дълбините на древната история, а съвсем наяве пред очите ни !...Те са в регистрите на ГРАО ...или в архивите на всяко населено място...в селските и градските гробища ... в архивите на стопанства,предприятия , фондации и тъй нататък и тъй нататък !...Не са трудни за откриване и за доказване...Всяко живо същество или събитие си има своя биосфера и оставя достатъчни физически доказателства за себе си в средата която обитава или произтича ! Понякога са крещящи като "Освиенцим" или "Сребреница"... понякога забулени или заровени в мухъла и здрача на архиви и регистри но винаги достъпни и красноречиво откровенни стига да не се манипулирани и злоупотребявани от такива "spider brains" като вас които правиха оргиите на кристалните нощи и изгаряха човешката съвест и доблест в огъня на сатанинските си огньове !!!

    Коментиран от #82, #83

  • 81 Русенец

    1 1 Отговор

    До коментар #79 от "Българските турци":

    Най-голямата хитрост на дяволът е, че е убедил хората, че не съществува. Защо, тогава, си правиш толкова труд да ни отваряш очите и да ни доказваш, колко сте добронамерени към нас? Не ми отговаряй. Въпросът е риторичен. А аз не съм рицар, а съм следствие. Докато има такива, като вас, ще има и такива, като мен. Знам, че ще си направиш тАпа шега от това. Предвидим си.
  • 82 Русенец

    1 1 Отговор

    До коментар #80 от "Българските турци":

    Много си прав - помним си историята. Онази, която вие ни причинихте и която цяла Европа помни. Няма как да я извъртите, колкото и да се мъчите. Самият факт, че си дошъл да "притискаш" показва какъв си и кой те е пратил, и за какво. Насилникът иска от жертвата да забравела и да се прегърнели, под егидата за равноправието. Не блестиш с оригинален подход. Нито си първият, нито ще си последният. Затова сме тук. Има съпротива, защото има агресори.
  • 83 Русенец

    3 1 Отговор

    До коментар #80 от "Българските турци":

    И да, много си прав за оставените доказателства. Едно от тях е дънерът, на който е горял жив Трендафил Керелов, кметът на Батак, който дънер още се пази в музеят на Батак и всеки може да го види. Който дънер, според теб не съществува или е докаран от някакви русофили, целящи да очернят безбройните "добрини" на османските ни "съквартиранти". Радвам се, че се забавляваш на опонирането ми. Съвсем малко е нужно да ви обори човек с факти и моментално ви лъсват р0гцата. А уж беше така добронамерен към нас..... Същински българофил, исконно крепящ славянските ценности.
  • 84 Психиатър

    5 0 Отговор

    До коментар #26 от "някой":

    Израел е заплашил Турция!!!:) Че ще използва ядрено оръжие, ако нахлуе в България!:) Човек! Или, не си пиеш хапчетата, или пиеш твърде много!:)
  • 85 не се ли научихте

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "Бамби":

    Това е фейк.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове