Last news in Fakti

19 Април, 2023 18:18 1 028 23

Денков за преговорите с ГЕРБ-СДС: Целта е да извадим НС от възможна мъртва хватка, в която то попадна миналия път

  • николай денков-
  • преговори-
  • парламент-
  • герб-сдс-
  • мъртва хватка

Алтернативите са ясни – или отиваме на избори, или ГЕРБ прави правителство с БСП и ДПС, която възможност все още е на масата. Ако не искаме да отидем на избори, трябва да се обединим около тези законопроекти и да работим по тях. Може и да има критики, но ако погледнем алтернативите, не виждам по-добра, добави академик Денков

Денков за преговорите с ГЕРБ-СДС: Целта е да извадим НС от  възможна мъртва хватка, в която то попадна миналия път - 1
Снимка: bTV

На тази маса не говорим за кабинет. Това каза в предаването "Лице в лице" по bTV съпредседателят на ПГ на "Продължаваме промяната - Демократична България" Николай Денков, който води преговорите с ГЕРБ – СДС за законодателната програма на новия парламент.

Важно е да водим прагматично преговорите и от тях да има ясен резултат. Както видяхме днес, резултат има, заяви Денков по повод избора на председател на Народното събрание.

По време на разговорите от ГЕРБ периодично поставяха темата за правителство, но аз казвах, че имам мандат за разговор само по законодателната рамка, разкри съпредседателят на ПГ на ПП – ДБ, цитиран от novini.bg.

Нашата парламентарна група е много категорична и не очаквам никаква промяна в тази позиция (заявката на ПП – ДБ, че няма да подкрепи правителство на ГЕРБ – СДС – бел. ред.) Целта на това занимание е да извадим Народното събрание от една възможна мъртва хватка, в която то попадна миналия път. Началото на предишния парламент с Вежди Рашидов предопредели да се занимаваме с Изборния кодекс и други теми вместо с важните неща. Важно е да зададем друга поска на Народното събрание и да сложим на масата законопроектите, които наистина са важни за хората, да работим по тях и оттам да направим нещо полезно, посочи Николай Денков.

Опитваме са да направим това, което е най-полезно за хората и за страната. Алтернативите са ясни – или отиваме на избори, или ГЕРБ прави правителство с БСП и ДПС, която възможност все още е на масата. Ако не искаме да отидем на избори, трябва да се обединим около тези законопроекти и да работим по тях. Може и да има критики, но ако погледнем алтернативите, не виждам по-добра, добави той.
Ако нагласата на хората е, че ние винаги трябва да не съгласяваме с другите и да не сядаме на една маса, този парламент много бързо ще приключи. Ние и сега сме казали ясно къде са границите, но също така сме казали, че докато съществува този парламент, трябва да се работи по тези законопроекти, отбеляза Денков.

Това са преговори между политически противници. Ние все още търсим къде има допирни точки. На челните места са законопроекти, които не са приети от доста време и по които ГЕРБ не са гласували положително. Самият факт, че от ГЕРБ сега ги подкрепиха, вече е крачка напред, коментира той.

Това е една много амбициозна програма. Имаме разчет да стартираме с най-важните закони, каза още съпредседателят на ПГ на ПП – ДБ.


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГЕРБ ЩЕ ЗАГУБИ

    6 10 Отговор
    И с хватка и без нея. Останалите партии са мнозинството.

    Коментиран от #4

  • 2 Интересен цитат

    8 2 Отговор
    По време на разговорите от ГЕРБ периодично поставяха темата за правителство...
  • 3 Ама как познавам, а?

    21 2 Отговор
    Ще гледаме порнофилм под заглавие " Спасяваме Отечеството".::)) Големия Бял Баща каза : " Да биде коалиция". И биде коалиция!
  • 4 Буха ха

    13 3 Отговор

    До коментар #1 от "ГЕРБ ЩЕ ЗАГУБИ":

    ГЕРБ може и да загуби, важното е Баце да спечели.
  • 5 Бгг

    24 6 Отговор
    Някой виждал ли е гол oxлюв при това академик ???

    Коментиран от #12, #14

  • 6 Целта е

    12 4 Отговор
    да гушнат едни 50 милиарда от План Разрушаване и Евро. Целта е доразпродадат България на "Глобалния Корпоративен Интернационал". Кой би повярвал само преди месец, че ГЕРБ и ПП ще се прегърнат, в името на,е, знаем на кого и за какво?.

    Коментиран от #8

  • 7 Бибитко

    14 4 Отговор
    Денков, целта е Бойко Борисов да ви погълне и да ви направи смешни, само и само да го очистите в очите на онези, за които той е "господин чекмеджан". Христо Иванов, Атанас Атанасов и Слави Трифонов, които уж щяха да го изчегъртат от политиката сега са станали хрисими като херувимчета, забравяйки какво са обещавали на своите избиратели. А пък Иван Гешев продължава да ви се присмива зад широкия гръб на ментора си от Банкя! Вървете все така евроатлантически и цинично по този път и на следващите избори ще направите "Възраждане първа политическа сила!
  • 8 Аз бих повярвал.

    10 2 Отговор

    До коментар #6 от "Целта е":

    Даже бих се изненадал ако не се прегърнат. Като им скръцне със зъби Човекът от Хаити, ще се вземат, и хоро ще играят:)
  • 9 гражданин

    8 2 Отговор
    Парата прави борбата , и ще делим заедно. Дано да не съм прав !!!
  • 10 Паисий Хилендарски

    8 2 Отговор
    Утре парламента ще гласува Рамазан Байрам за официален български празник.

    Коментиран от #11

  • 11 Бугарче от Шкупи

    4 2 Отговор

    До коментар #10 от "Паисий Хилендарски":

    Па нема лошо, нека има повече празници!
  • 12 това нещо

    8 3 Отговор

    До коментар #5 от "Бгг":

    повече прилича на изсъхнал глиcт академик
  • 13 Иван Георгиев

    4 6 Отговор
    Искрица политически разум!
  • 14 Доктор

    15 2 Отговор

    До коментар #5 от "Бгг":

    Рядко може да се срещне човек с толкова неприятно излъчване.
    Човек без чест, достойнство и морал. Безгръбначен кариерист.
    Соросоид, хрантутник на америка за България, изпълняващ чужди поръчки.
    Това мекотело не беше ли зам. министър и в правителство на ГЕРБ?
    Кой истински учен, отдаден на науката ще се занимава с администрация и политическа кариера?
    Абсолютен боклук.
  • 15 Сатана Z

    8 1 Отговор
    70% от Българите не ви искат,бе!

    Коментиран от #18

  • 16 Брад Бит

    9 2 Отговор
    С някой да се обзаложим кога сорос денков ще ви мушне стамбулската?
  • 17 БГ1878

    2 9 Отговор
    Хвала и чест, акад. Денков! Взимайте мандат и в никакъв случай правителство на ГРОБ.
  • 18 Пацо Рабан

    3 2 Отговор

    До коментар #15 от "Сатана Z":

    Бъркаш се, 60% българи са гъбари, от останалите половината искат точно тези
  • 19 Анонимен

    4 2 Отговор
    Един от най-неприятните съвременни политици! И все на него дават думата!
  • 20 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    4 1 Отговор
    Република
    България е от 33 Години в мъртва хватка
  • 21 Катинара

    2 2 Отговор
    Застаряващия вожд има мераци за нови Мата и Хари, обещал им е и нов зайчарник- по модерен. Явно ще му се случат нещата. А Народа? Да го ДУ.., в България явно това е вървежно. Джентълмени!
  • 22 НеПрофесор

    3 0 Отговор
    Тези от ПП приключиха, ако не разбраха....Защото май наистина не разбраха как се вкараха в капана. Харвардски наивитет, некомпетентност и незнание, .....или е нещо друга, като желание за достъп до финансов ресурс.....като при Баце...Жалко, пак нищо ново
  • 23 ........

    2 0 Отговор
    Цитат:"На тази маса не говорим за кабинет."
    Този лъже.От вчера леко му е порастнал носа.
    Целта им е те да захапят кокала.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол