Last news in Fakti

19 Април, 2023 19:25 1 426 31

Владислав Панев: Ние сме готови да съставим правителство на малцинството с втория мандат

  • владислав панев-
  • правителство на малцинството-
  • втори мандат

За нас приемането на бюджет няма общо с формирането на редовен кабинет. Ние сме готови да почнем да работим по бюджета още другата седмица, след като той бъде внесен от служебното правителство, коментира депутатът от ПП-ДБ 

Владислав Панев: Ние сме готови да съставим правителство на малцинството с втория мандат - 1
Снимка: БНТ

Важно е да има бюджет за тази година. Това обсъдихме днес с ГЕРБ - СДС. За нас най-важното е да няма повишаване на данъците и постигнахме съгласие по тази тема. За нас приемането на бюджет няма общо с формирането на редовен кабинет. Ние сме готови да почнем да работим по бюджета още другата седмица, след като той бъде внесен от служебното правителство.

Това каза в предаването "Още от деня" по БНТ депутатът от коалицията "Продължаваме промяната - Демократична България" (ПП - ДБ) Владислав Панев, който коментира днешните разговори с ГЕРБ - СДС по темата за бюджета.
"Работата на парламента е да приеме бюджет, по който после дори и служебният кабинет да работи. Все пак се надявам, че по бюджета за 2023 година ще работи редовно правителство. Пак ще повторя, че имаме единна позиция, че няма да подкрепим първия мандат с участие на ГЕРБ - СДС. Утре ще има консултации при президента и там ще му кажем точно това. Явно Радев действа различно от предишния парламент и още другата седмица ще бъде връчен първия мандат. За мен една идея забавяне на връчването на мандатите ще свърши работа, но президентът си решава. Ние сме готови да съставим правителство на малцинството с втория мандат. Смятам, че правителство с ясни разписани приоритети и срок на действие е напълно възможно. Много са темите, по които има съгласие между партиите в парламента - Шенген, еврозоната, плана за възстановяване. Тези теми са важни не за да се отчетем пред Брюксел, а за да реформираме България. Едно такова правителство съвсем спокойно може да работи до евроизборите догодина и да изпълни тези приоритети. Ние ясно сме обещали на нашите избиратели, че няма да правим коалиция с ГЕРБ и изпълняваме обещанията си", повтори той, цитиран от novini.bg

"В доста напреднали преговори сме с ПП за местните избори. В столицата преговаряме и със "Спаси София". Има достатъчно кандидатури за местните избори, но ще ги обявим, когато финализираме напълно преговорите и изчистим стратегията си за местния вот. Решението на служебното правителство да се спре вноса от Украйна е вредно. Всичко трябва да се гледа стока по стока и да има диференциран подход. Днешното решение ще повлияе в лош аспект на инфлацията. Може да поискаме ревизия на това решение, ако излъчим редовен кабинет. Няма как да поставяме каруцата пред коня. Не сме обсъждали фигурата на евентуален бъдещ премиер. За мен премиерът трябва да носи ясна политическа отговорност и да бъде излъчен от партиите в нашата коалиция. Премиерът трябва да е политик и да е доказал, че може да работи за България", разкри Панев.


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 18 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 То беше ясно

    20 2 Отговор
    Че малко ще се назлъндисвате от кумова срама, ама 2-3 мандат ще пристанете, няма мърдане.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Град Симитли

    19 2 Отговор
    "... Важно е да има бюджет за тази година. Това обсъдихме днес с ГЕРБ - СДС. За нас най-важното е...."
    Да си вържете фамилния бюджет.
  • 4 ....

    10 13 Отговор
    Коалирайте се с Герб, пращайте старите съветски оръжия на Украйна и приемайте еврото!
  • 5 А бе

    23 3 Отговор
    гнусар продажен, вие се приготвяйте за канала !
  • 6 Я пак, я пак

    28 0 Отговор
    "Няма да се коалираме с ГЕРБ, само ще гласуваме заедно". Сериозно?
  • 7 Ко стаа бе?

    25 2 Отговор
    Не съм чел новини цел ден. Кога ше е първата брачна нощ на Боко и Коки?
  • 8 Нов €вроатлантик

    21 4 Отговор
    Марш в канала !
  • 9 на този

    17 3 Отговор
    Няма ли кай да му каже да бръщолеви по малко
  • 10 без имена

    13 2 Отговор
    правителство от факултета ли ? или на канадските граждани?
  • 11 Просто

    11 1 Отговор
    Минавам от тук!

    Коментиран от #20

  • 12 Васил

    16 2 Отговор
    Какво правителство бе галфон, не щем повече безмозъчни и фашизирани евроатлантици да ни управляват, достатъчно ви сърбахме попарата.
  • 13 Шопо

    8 4 Отговор
    Само Бойко може.
  • 14 Избирател

    13 2 Отговор
    Малоумници,с гербаджиите сте чао на следващите избори,проумейте го!
  • 15 Шиши

    10 0 Отговор
    Владко, чакам те за селфи.
  • 16 Някой си Ставри

    11 1 Отговор
    ПП и мен излъгаха !! Вместо аз да правя сватба те направиха вместо мен и ми откраднаха булката барабар със зестрата в шкафа !!
  • 17 Лянко Холдинга

    5 0 Отговор
    Щом ще се краде отново от държавата, значи министър на финансите трябва да е г-н Илиян Динев, няма и стотинка да остане в бюджета...

  • 18 🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️

    8 0 Отговор
    Сватба с ГРОБ .. ....
    ГОРЧИВОООООО!
  • 19 знаем ги вашите

    9 0 Отговор
    Вие предусещате , че сте приключени и сте готови на всичко за да изпълните поетите ангажименти пред Фашингтон , поне от там да не ви пердашат .
  • 20 евала пич

    4 0 Отговор

    До коментар #11 от "Просто":

    +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
    Добре дошъл , поседни , да пийнем по едно , да разменим дума някоя , развесели ме със снимката .
  • 21 Въпрос

    6 0 Отговор
    Какво по-нормално от това едни нежни ( ПП) да се обединят с други тънки гласчета ( "Спаси София")...
  • 22 " малцинството " на пицарите

    5 0 Отговор
    И тоя е некакъв психо , да не е от ПП или ДБ.
  • 23 На кратко

    6 0 Отговор
    Вие сте Предатели
  • 24 Румен

    4 1 Отговор
    Бе прав тия са шарлатани
  • 25 Тоя ми е много противен!

    3 0 Отговор
    А да изчакаш малко,а! Рибата още в реката,той тигана приготвил!Ще им кажа на пп и дб: Бойко Борисов ви каза:освен нас,никой друг не ви понася в този парламент!Ако Борисов не направи правителство,и вие няма да направите!Ако има правителство на малцинството,то трябва да е на Възраждане!
  • 26 Бойко арестанта

    1 0 Отговор
    Арестувате Бойко, Арестувате Гешев. Обявихте
    Корупция с парите за магистралите и какво ли още не. Сега ще правите бюджет с арестантите!!!
    Следващите избори никой няма да ви има бе михлюзи продажни.
  • 27 Веселяка

    0 1 Отговор
    Аз гласувах за русофилите и Волен само за майтапа 🤪 иначе въобще не ми дреме 😆 разбрахте ли, глупаци 🤣
  • 28 ........

    2 0 Отговор
    Вие сте готови,а на нас лошо ни става само при мисълта пак да е същото...Едвам изддържахме няколко месеца Кирчо да лъже и сее манипулации по телевизията.Кирчо и Кокорчо все лаеха и се чудехме дали ако станем сутринта няма да са обявили война на някой...Фюрерът като отвори културен дом в Македония започнаха да ни натичат "фашисти",а преди това никога не ни наричаха така.Видяли са фашист.
    За няколко месеца ни закопаха държавата.
  • 29 забелязвам

    1 1 Отговор
    каква наглост лъха от тези очи
  • 30 Бай Иван

    1 0 Отговор
    Няма такъв филм ,ВТОРИТЕ не подкрепят ПЪРВИТЕ но в същото време искат ПЪРВИТЕ да подкрепят ВТОРИТЕ.
  • 31 Комунист

    0 0 Отговор
    Тези от порно партията и дебилската на Пинокио, съвсем изнагляха.При управлението на Кирчо Ментата, Дългия ми беше станал противен,защото твърдеше ,че не в коалиция с кака Кури. А всъщност гласуваха заедно.Сега и тези пеят същата песен. Не искаме ГЕРБ но ще гласуваме заедно. Толкова подценяват интелигентността на българския избирател, че чак ме хваща срам.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол