7 Май, 2023 22:37 2 370 17

Важните новини във ФАКТИ на 07.05.2023 г.

  • иван гешев-
  • александър симов-
  • ботьо ботев-
  • дб-
  • д-р николай михайлов-
  • асен василев-
  • парад-
  • методи лалов-
  • костадин костадинов-
  • кола-
  • румен гечев-
  • кресна-
  • влак-
  • андрей ковачев-
  • лена бориславова-
  • мустафа карадайъ

Ако все пак се стигне до нови предсрочни парламентарни избори, служебното правителство да изчисти избирателните списъци

Важните новини във ФАКТИ на 07.05.2023 г. - 1
Снимка: БГНЕС

Aсен Агов: Бойко Борисов изпързаля всички

Бойко Борисов пречупи процеса (б.р. на преговори между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ), той ни затрупа с лъжи, с изпълнени с противоречия изказвания и в крайна сметка разруши всякакво доверие на обществото в себе си.

Прогнозата на Александър Симов: И ГЕРБ, и ПП-ДБ ще отбият номера с кабинет на малцинството

„В уникална ситуация сме. Нямаме политически послания, които да коментираме, има само модели за поведение в „джунглата”. Буквално на третия ден след изборите сме свидетели на животински флирт между първата и втората политическа сила”. Това заяви в предаването „На фокус” Александър Симов от БСП.

Ботьо Ботев разкри: Взривът срещу Гешев не е бил с 3 кг тротил

Криминалистът Ботьо Ботев е шокиран от липсата на професионализъм в изясняването на причината за атентата срещу главния прокурор Иван Гешев.

ДБ иска забрана на марша в София на Безсмъртния полк на 9 май

Представителите на “Демократична България" в Столичния общински съветник призоваха кмета Йорданка Фандъкова да забрани провеждането на шествието на Безсмъртния полк на 9 май в София, информираха от пресцентъра на ДБ.

“Напомням на госпожа кметицата, че на 7 март 2022 Русия обяви България за неприятелска държава", отбеляза общинският съветник Симеон Ставрев и цитира уебсайта на организаторите, според който на предстоящото шествие са позволени единствено знамената на България, Русия, СССР и Победата.

Ставрев припомня още, че през март 2023-а година Международният наказателен съд в Хага е издал заповед за арест на руския президент Владимир Путин, обвинен за депортирането на 16 000 украински деца в Русия. Бойко Димитров, също представител на ДБ в Столичния общински съвет, отбелязва, че въпреки призива на групата към Фандъкова миналогодишното шествие се е провело.

“Столичният кмет позволи знамена със сърп и чук, символи KGB и Z, руски знамена, портрети на убийците Путин и Рамзан Кадиров, да манифестират в центъра на София. Призоваваме госпожа Фандъкова да бъде на висотата на своите правомощия като кмет на европейска София и да не допусне терористични манифестации в нашия град", заяви Димитров.

В повечето източноевропейски държави, последната от които Латвия, деветомайските шествия с пропутински знаци са забранени. През 2023-а година шествието на Безсмъртния полк е отменено дори в редица руски градове и региони от съображение за сигурност.

Д-р Николай Михайлов е скептичен: Това е предизборна ситуация

„Състезанието сега е не да се създаде кабинет, а да се произнесат думи, които да импонират на електората и минимум ще ограничат щети, а максимум ще добавят гласове. Това е предизборен театър. Отново сме в предизборна ситуация”. Това заяви психиатърът д-р Николай Михайлов в рубриката „Срещу течението” по "Нова телевизия".

Асен Василев: Няма да искаме министерски кресла от Бойко Борисов

Съвместно управление между ГЕРБ/СДС и ПП/ДБ е абсолютно невъзможно. Няма вариант, при който ние да искаме министерски квоти в проектокабинет на ГЕРБ. Това заяви заместник-председателят на ПП Асен Василев пред bTV.

Непознати спецвойски със скрити лица маршируваха на парада в София ВИДЕО

Всички, които са гледали българска телевизия в събота, със сигурност са видели парада за 6 май, Ден на храбростта и празник на Българската армия.

Методи Лалов разкри: Бойко Борисов няма да позволи да има съдебна реформа

"Прокуратурата отдавна е доказала, че е фабрика за лъжливи новини и институция, която не умее да разкрива обективната истина. Случаят с Иван Гешев е поредното доказателство. Прокуратурата се опита да ни убеди, че това, което виждаме, е нещо различно. В рамките на дни получихме толкова противоречива информация, че занапред прокуратурата никога няма да успее да убеди обществото, че това, което поднася като финална версия, е обективна истина".

Костадин Костадинов: Няма абсолютно никакъв проблем, че няма редовно правителство

В това, че няма редовно правителство няма абсолютно никакъв проблем. това заяви пред БНР Костадин Костадинов, лидер на „Възраждане”.

Кола "паркира" в магазин за цветя в София

Инцидент в столичния квартал "Люлин". Автомобил се вряза в цветарски магазин.

Румен Гечев: Тук има разбирания, които противоречат на здравия разум

„Забравяме да говорим за ГЕРБ-СДС и ПП. Можем да говорим само за национални приоритети, които БСП би подкрепила. Другите партии какво ще правят не знам, но ние като партия няма да подкрепим друга такава, независимо как се казва.“

Едни от най-известните заведения в цяла България се оказаха абсолютно незаконни

Всичките заведения в Кресненското дефиле, т.н. Кресненски ханчета, са построени в защитена зона „Кресна – Илинденци“ и са незаконни, съобщи Еко Новини.

Нови подробности за жп инцидента във Велингред

Мъж е с опасност за живота след като е блъснат от Родопската теснолинейка във Велинград, съобщи БНТ.

ГЕРБ сезира Европейския парламент и ЕК за недопускането на Андрей Ковачев в РСМ

ГЕРБ ще сезира европейските си партньори, след като евродепутатът Андрей Ковачев не бе допуснат в Република Северна Македония от властите на югозападната ни съседка. Това съобщиха от партията във "Фейсбук".

"ГЕРБ категорично осъжда тези действия на властите на РСМ. Подобни недопустими мерки, както и всички действия от последните месеци срещу срещу други български граждани или срещу граждани на РСМ, открито заявяващи своята българска идентичност, не допринасят по никакъв начин за европейската интеграция на Република Северна Македония, както и за развитие на добросъседските отношения между двете държави", пише в публикацията в социалната мрежа.

Андрей Ковачев е ръководител на Европейската народна партия, отговарящ за Разширяването на ЕС и Западните Балкани.

След скандала северномакедонските власти, че не са допуснали Ковачев и Милен Врабевски, защото не са отговаряли на условията.

Цялата позиция на партията:

На Гергьовден, когато почитаме паметта на падналите воини за Отечеството ни, властите на Република Северна Македония извършиха безпрецедента постъпка като не допуснаха на територията на страната ръководителя на групата на ГЕРБ-СДС в ЕНП д-р Андрей Ковачев, който е и говорител на групата на ЕНП в Европейския Парламент, отговарящ за Разширяването на ЕС и Западните Балкани.

ГЕРБ категорично осъжда тези действия на властите на РСМ. Подобни недопустими мерки, както и всички действия от последните месеци срещу срещу други български граждани или срещу граждани на РСМ, открито заявяващи своята българска идентичност, не допринасят по никакъв начин за европейската интеграция на Република Северна Македония, както и за развитие на добросъседските отношения между двете държави. ГЕРБ и нейният лидер са полагали целенасочени усилия за ускоряване на европейската интеграция на страните от Западни Балкани, в т.ч. на РСМ. Припомняме, че през 2017г. премиерът Борисов и премиерът Заев подписаха Договора за приятелство, добросъседство и сътрудничество. Точно по време на първото българско председателство на ЕС темата за разширяването беше върната в дневния ред на Съюза.

ГЕРБ ще информира европейските си партньори, както и комисаря по разширяване.

Лена Бориславова лично отговори на критиките от ГЕРБ

Бившата депутатка от "Продължаваме промяната" Лена Бориславова смята, че първият мандатоносител има 3 опции - избори, кабинет "Магнитски" или да подкрепят втория опит за кабинет. Това стана ясно от нейна публикация във "Фейсбук".

"ГЕРБ управленска програма нямат- нито за 1 месец, нито за 3 месеца, нито за 6. Имат предизборна програма (!), в която се срещат същите обещания като преди 10 години", категорична бе тя и допълни, че те не предлагат и работеща формула за кабинет.

По думите ѝ лицата или “личностите" не се знае кои са.

"ПП-ДБ имаме конкретно предложение за излизане от политическата криза и за липсата на доверие между първите политически сили. Имаме конкретна управленска програма за конкретен срок, разграфена по приоритети и по тримесечия", написа бившата депутатка и допълни, че коалицията има и състав на кабинет, готов да застане зад тази програмата и пред отговорността да решават текущи проблеми при липса на стабилна парламентарна подкрепа.

"Не се караме на медиите, не свикваме истерични прес конференции, защото ни е трудно да работим в ексел, не хулим и не се сърдим, не играем на покер. Тук сме, за да говорим как да се състави работещо правителство, което да свърши работа, а не просто да управлява вместо Радев", категорична бе тя.

Заради критиките, отправени от ГЕРБ към коалицията, че е избрала документът да бъде в екселска таблица, Бориславова отправи закана, подкрепена с шеговита снимка, илюстрираща Доналд Тръмп, лично да се ангажира с прехвърлянето му в друг формат - на Word.

"П.С. Аз лично поемам ангажимент да прехвърлим информацията от ексел в таблица в word, за да намалим драмата", завърши тя.

Карадайъ разкри дали предстои лидерска среща

"Лидерската среща предстои, но видяхме, че, друга лидерска среща се проведе без да произведе продукт. Кога и къде ще бъде лидерската среща – времето ще го покаже".


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Ивайло

    3 1 Отговор
    Агент до агент,Единият си прибра досието,другият не можа,И чак сега, янките му пуснаха грандче,
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Пенчо

    3 0 Отговор
    Агов се радва на всенародна любов, гледам всичките коментари изтрити!!!!!
  • 16 1234

    0 0 Отговор
    Ами като не са ги пуснали да влязат в република Северна Македония,ще чакат следващото разширяване на ЕС след 10 години,пък и тогава ако не пуснат човека който отговаря за разширението на ЕС,ТОГАВА ДА СИ СТОЯТ НА ТЯСНО В РСМакедония.Айде,че ще вали.
  • 17 СЛАГАЙ СИ ДЕБЕЛ РУЖ НА

    0 0 Отговор
    АЛКОХОЛИШКИЯ НОС АСЕНЧО ! ПАК СИ ЗАБРАВИЛ !
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол