Last news in Fakti

24 Май, 2023 12:35 3 411 36

РЗИ проверява Гешев за пурата по време на съдебния съвет

  • рзи-
  • проверка-
  • иван гешев-
  • пура

За това нарушение на Закона за здравето се предвижда глоба от 300 до 500 лв., а при повторно извършване на същото нарушение - от 500 до 1000 лв

РЗИ проверява Гешев за пурата по време на съдебния съвет - 1

Столичната регионална здравна инспекция (СРЗИ) извършва проверка за пушенето на пура на главния прокурор Иван Гешев по време на онлайн заседание на Висшия съдебен съвет на 18 април. Това пише "24 часа", като цитира писмо на здравните власти до bTV. Телевизията излъчи репортаж, в който след петата минута се вижда как Гешев пали пура, докато присъства онлайн на заседанието на съвета. Вижда се, че главният прокурор вероятно се намира в кабинета си в Съдебната палата.

В писмото си РЗИ моли bTV да предостави извадка от репортажа си, излъчен в централната емисия новини същата вечер, в който се вижда Гешев с пурата.

По закон е забранено тютюнопушенето в закритите обществени места - в помещенията с обособени работни места, където се полага труд, както и в помещенията към тях със спомагателно и обслужващо предназначение.

В закона се посочва, че по изключение се допуска тютюнопушене в обособени самостоятелни помещения, разположени в сградите на летищата и снабдени с вентилационна система.

За това нарушение на Закона за здравето се предвижда глоба от 300 до 500 лв., а при повторно извършване на същото нарушение - от 500 до 1000 лв.

Заседанието на съвета на 18 май беше изнервящо за Гешев, тъй като се обсъждаше включването в дневния ред на сигналите срещу него, както и на първото предложение на шестимата членове на Прокурорската колегия за уволнението му заради тежко нарушение на служебните задължения.


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гешо Келешо

    36 6 Отговор
    Тази пура ми е подарък от Черепа.

    Коментиран от #16

  • 2 Гешев

    36 6 Отговор
    Вие от РЗИ може само да ми лапнете пурата

    Коментиран от #12

  • 3 Питам:

    29 2 Отговор
    Има ли нещо в България, което Гешев, съдебната система и управляващите шайки да не са нарушили?
    Томас Хобс/ Английски философ от 17 век/ : "В ЕДНА СТРАНА, КЪДЕТО НЯМА ЗАКОННОСТ И РЕД ЖИВОТЪТ Е КРАТЪК ,ГАДЕН И ЕВТИН!"

    Коментиран от #22

  • 4 Град Симитли

    42 6 Отговор
    РЗИ да провери и дали си е изрязал ноктите и сменил боксерките!
    Герои!
  • 5 Българка

    32 4 Отговор
    До тук добре. Защо ни занимават сдребнотемия, в които участва Гешев? Очакваме делото "Жоси" и рекет в полза на семейство ГешеФти, очаквам обвинения за разграбване активите на КТБ под диригентската палка на Гешев, очаквам да се извадят извънсъдебни споразумения га Каскета с мафията по обвинителни актове и истинска ревизия на НАП за рязкото му забогатяване. Очакваме бял свят да види делото "Осемте джуджета" А нещо за десетките дела на трупчета срещи висши политици , магистрати, прокурори
  • 6 Моника Люински

    18 0 Отговор
    Неее, не може да се отърве само с глоба за това.
  • 7 Зеленски - мое торим, а мое да не торим

    16 2 Отговор
    Бат Гешо здраво са го напънали, да не земе да са поболее тоз чиляк...пилонаджийката дано го спаси.
  • 8 А50

    17 8 Отговор
    Ще му преместите пурата на Гешев, смешковци. Гешев е последната пречка за овладяване на държавата от външните сили, нещо им пречи, докато Сарафов си го харесаха
  • 9 Ха ха

    24 1 Отговор
    Боже, Боже... Аман от простотия в тая пробита държава пропаднала...
  • 10 Ужаст!

    18 1 Отговор
    Ако беше цигара - 15 години,ама щом е пура ми мирише на най-висшата мярка за наказание! Добре че я отмениха,значи - доживот.
  • 11 Българка

    18 1 Отговор
    Оставка на Гешев, Сарафов, Тодоров и целия ВСС в този си състав! Вън гнилите ябълки от прокуратурата, съда, ДАНС, следствие и МВР. В Румъния прокурорите прочистиха от мутри държавата, а в България, за да си прочистим държавата, трябва да се арестуват първи висши прокурори!

    Коментиран от #18

  • 12 Аман От

    8 0 Отговор

    До коментар #2 от "Гешев":

    ГАНЬооооВци в тази държава
  • 13 Леля Гошо

    14 2 Отговор
    А кой ще провери дали банкянския бахур който всички заобичаха отговаря на санитарните изисквания?

    Коментиран от #27

  • 14 Стойко Стоев

    8 9 Отговор
    Минавам да видя възрожденците как са. Правителството на войната вече печатаме призовките да ви пращаме на фронта да се биете с лопати срещу братята ви руси. Барабар с вас пращаме желязото и самолетите.
    Валутата - евро. Митфоранката - нон грата. Визите - Шенген.
    Как е? България ще бъде бетонирана в ЕС и НАТО, а възрожденците остават най-кресливото малцинство в историята на България. Да, в историята! За 78 копейки се продадохте...

    Коментиран от #20

  • 15 Накажете

    10 2 Отговор
    го затова, че е с червена вратовръзка.
  • 16 Зеленски - мое торим, а мое да не торим

    10 1 Отговор

    До коментар #1 от "Гешо Келешо":

    Е да, де...с пурата Гешо предупреждава Буци, Шиши и Медина Доганов, че Черепухата е вече с него.
    А ако Гешо беше и подрязал пурата със златна ножичка, да речем, нова би трябвало да означава, че и Цветан Василев е с него. Мафиоти се барат тия, ехее...
  • 17 каскета

    5 3 Отговор
    Гонка до дупка трябва да се спазват законите от всички
  • 18 А кой

    8 2 Отговор

    До коментар #11 от "Българка":

    ще сложи здрави ябълки на техните места? Пак този който ги постави и тях ли? Той е най гнилата ябълка.

    Коментиран от #19

  • 19 Българка

    15 1 Отговор

    До коментар #18 от "А кой":

    На лицето Бойко Методиев Борисов би му ходил раиран костюм. Гражданското общество категорично иска затвор за Борисов-Пеевски-Гешев в пакет

    Коментиран от #28

  • 20 Възрожденец

    7 6 Отговор

    До коментар #14 от "Стойко Стоев":

    Ами ела де,ела като си толкоз мераклия,почукай на вратата,влез и да видим как ще ни "изпратиш" на Фронта?
  • 21 Кепе

    6 1 Отговор
    Има възмездие!:) Ще го глобят, ама друг път!:) Сигурен съм че 1000 лв. ще го разорят!:)
  • 22 Каскета

    8 4 Отговор

    До коментар #3 от "Питам:":

    Никога ,никакъв закон не съм нарушавал! Законите ги правим Ние!!! За какво да ги нарушавам?! Нали, аз и хората ми са ги правили!
  • 23 БСТ

    10 3 Отговор
    Как може това да е главен прокурор ?
  • 24 Ъъъ

    13 1 Отговор
    Айде и тея л…йнари защо не се задействахте преди тиквата да му вдигне мерника бе? Вижте само колко ж..алки и същества сте, много ниска топка сте ей, на ваше място бих се чувствал като кравешко лл…айно.
  • 25 Някои се опитват да

    7 0 Отговор
    прилагат средството, с което са хванали Ал Капоне навремето - неплащане на данъци при ТОЛКОВА много престъпления. Та и с наш гешо каскета Каренин така. Могат да го погнат за СТРАШНО много задържани и отстранени обвинения (впрочем колко от 19 обвинения доказа той от 2020 г- насам срещу Черепа?).
    СМЕШНО, БАНАЛНО и според нашето ниско ниво на управляващите е.
  • 26 очевидец

    6 1 Отговор
    Следва проверка от ВиК защото пие вода,а няма водомер на бутилката! Жалки проверяващи! Ами сигурно пурата му струва колкото глобата.
  • 27 Да да да

    8 0 Отговор

    До коментар #13 от "Леля Гошо":

    А Бойко като беше ни затворил по домовете по време на ковида ходеше с маска на челото сред мисирките .Къде беше РЗИ
  • 28 Ха ха

    5 0 Отговор

    До коментар #19 от "Българка":

    Засега Боко ще върти алъш вериш с Кирчо и Кокорчо.За раираните дрешки забрави .Поне докато "Възраждане" не дойде на власт.

    Коментиран от #29

  • 29 Гост

    1 3 Отговор

    До коментар #28 от "Ха ха":

    "възраждане" НИКОГА няма да управлява!
  • 30 Стъки

    1 0 Отговор
    Гешо, пурата, тъпото изражение - типично мутре
  • 31 Няма такава държава !

    2 0 Отговор
    РЗИ що не глоби казината ? Клоуни !
  • 32 Папурко

    1 0 Отговор
    Тас пура требваше не у устъта си да я тургне,ами у дирнико.Ма то не е късно,бре.Имаше един такъв у Шумен,много ербап-Пешо Ретро.И кога Зе да се прай на още по голям,който трябваше го заведе където трябва и пурите и шишетата от шампанско му влязоха където трябва.После го кърпиха.Да се готвят в Пирогов скоро да правят нова седалищна кройка на лицето с каскета и ненужната пура.Аас..може и да потрябва!
  • 33 Радостин

    1 0 Отговор
    С радост ще му нося пури и лубрикант у пандиза.Ама той е мазен,може и без последното.Пък после няма да иска да излезе от затвора.Сладурчо.Как ще му се радват раираните!
  • 34 Ганчо Генчев

    0 0 Отговор
    Тези много евтини служби и институции му дигнаха на Гешев, чакам сега и СЕМ да го провери и Строителен контрол и всички излишни организации знайни и незнайни в България ... евтино шоу за българския народ най-вероятно. Ще му се види края и после, ще се коментира...
  • 35 Вода

    2 0 Отговор
    Пие,няма ли и затова да го погнат? Или,че носи часовник? Тая пура е колкото две глоби,ще му накривят пурата.
  • 36 смех

    0 0 Отговор
    Боко, боко, толкова ли ниско падна, тиквооо - хайде давай имунитета и сядай на подсъдимата скамейка, че Бае Ставри те чека за доста дълъг период.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове