Last news in Fakti

24 Май, 2023 13:38 5 598 54

Борислав Сарафов с остра позиция

  • борислав сарафов-
  • прокуратура-
  • ревизия

Прокуратурата е разпоредила ревизия на дейността на директора на Националната следствена служба (НСлС) и зам.-главен прокурор

Борислав Сарафов с остра позиция - 1

Прокуратурата е разпоредила ревизия на дейността на директора на Националната следствена служба (НСлС) и зам.-главен прокурор Борислав Сарафов. В отговор, той се обърна към зам.-главния прокурор Даниела Машева с отворено писмо.

Ревизията ще обхване периода от 1 януари 2022 г.

"Моментът за възлагане на посочената ревизия съвпада с публичните атаки на главният прокурор г-н Иван Гешев срещу мен. Това, както и липсата на нормална служебна комуникация с Вас, ме провокира открито да задам въпроси", заявява той.

"Вие сама ли решихте да назначите тази ревизия, или това ви беше разпоредено от намиращия се по това време в отпуск главен прокурор г-н Иван Гешев? .Какво Ви провокира да назначите ревизията именно в този момент, имайки предвид, че съм административен ръководител на НСлС вече шеста година и административната ми дейност никога не е представлявала интерес за ръководството на прокуратурата? Очевидно става въпрос за внезапна и тематична ревизия, а не такава, залегнала в плана за ревизии на ПРБ – в този смисъл има ли сигнали от магистрати и служители от НСлС срещу работата ми като директор на службата?", пита той.

"Разпоредената от Вас именно в този момент ревизия оставя в мен дълбокото убеждение, че върху ми се упражнява недопустим служебен натиск заради изразената от мен принципна позиция, явно засегнала силно личността на г-н Гешев. Считам за абсолютно недопустимо да използвате ресурсите на институцията за оправдаване на неговите действия и в защита на персоналните му интереси", заявява той.

"Държа да уточня, че нямам никакви притеснения за дейността си като административен ръководител на НСлС, респ. от очакваните констатации на ревизиращия екип. Напротив, дълбоко съм убеден, че НСлС е коректно и почтено администрирана, но тревога в мен буди откритата тенденциозност относно момента, избран за такава проверка", коментира Сарафов.

Той продължава с думите, че "действията Ви в този случай, както и начинът и моментът, в който са предприети, ясно показват на всички прокурори и следователи в страната, а и на цялата общественост, че г-н Гешев е готов да използва Вас и Прокуратурата на Република България като инструмент в опит да се разправи с неудобните му".

"Очаквам Вашите отговори! Дължите ги не толкова на мен, колкото на всички колеги прокурори и следователи, както и на цялото българско общество", апелира още Сарафов. .


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 41 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Новият Бахмут

    74 5 Отговор
    КАСКЕТЪТ отвръща на УДАРА
  • 2 Много

    75 3 Отговор
    имоти , много нещо , че и в чужбина !
  • 3 Българка

    78 2 Отговор
    Тоя бок лук, чието семейство се е облагодетелствало от изпълнение явно на политически поръчки на ГЕРБ и рязко синчето, майка му и родата стават милионери с финансова подкрепа на ГЕРБ , трябва да ИСТИНСКИ РЕВИЗИРАН, а след това оставка, съд и затвор!
  • 4 Защо не е арестуван Костадинов?

    28 59 Отговор
    Той нападна Европейският парламент в София, развявайки руски знамена и пред бездействието на хиляди милиционери!

    Коментиран от #7, #22, #25

  • 5 🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️

    71 2 Отговор
    И сега като наизскочат едни и имоти в България и чужбина......едни офшорни сметки......
    Синчето на тоя от къде има 500 000 за апартамент?
    Ленин е казал:
    - Проверката е висша форма на доверие.
  • 6 Лост

    60 0 Отговор
    А ти като си знаел толкова неща,защо скоро се разприказва?Лошото е ,че и за теб знаят и сигурно е болезнено .
  • 7 🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️

    38 9 Отговор

    До коментар #4 от "Защо не е арестуван Костадинов?":

    Защото това според българския съд и ЕСПЧ е законна форма на изразяване на гражданска позиция и протест!
  • 8 Леля Гошо

    56 3 Отговор
    Сарафов, не си симатичен нито на своите, нито на чуждите. Довечера като си легнеш си помисли защо е така. Жокер: не е само заради външния ти вид.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Сталин

    37 1 Отговор
    България е най смешната колониална дупка в света в момента, всеки втори в България е корумпиран,а няма и един вкаран в затвора за корупция,в следствие на тази политическа корупция България е в демографски и икономически колапс ,защото всички правителства работят за интереса на западните мародери и изобщо не ги интересува че българина гладува и мре ,ако това беше в предишните времена щеше да има хиляди разстреляни за предателство и корупция.Вижте какво става във Франция,там Никола Саркози е осъден на 3 години затвор и сега трябва да носи електронна гривна.Колко пари е получил Гешефта за да не повдига обвинения и дела за корупция и какво прави във Вашингтон да търси подкрепа -срещу какво,след като знаем че нашите "партньори" от Сащ не работят само за безплатен обяд.Българина живее зле защото в България няма политически убийства,докато не започне бизнеса с въжета и гилотини нищо няма да се промени.

    Коментиран от #16

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Гешев Гистрахува

    46 1 Отговор
    Синът, майката и бившата съпруга на шефа на Националната следствена служба Борислав Сарафов са станали едри строителни предприемачи.
    Биляна Боби Стоянова, по баща Сарафова, е сестра на зам.-главния прокурор Борислав Сарафов. Тя е собственик на апартамент за над 1 милион долара в Дубай.

    Коментиран от #48

  • 13 ИОПЕ

    42 0 Отговор
    Сарафов бъди горд че си първият магистрат на който се прави ревизия- проверка какви дела държи на трупчета
  • 14 Свободно падане

    26 0 Отговор
    Тез каква сапунка завъртяха там бе
    Я ги пращайте всичките в неплатена
    докато се разбере кой ще ги разследва
    Вай вай вай
  • 15 мдаааа

    19 0 Отговор
    Сетила се мара да се побира...
  • 16 Бамбука

    6 3 Отговор

    До коментар #10 от "Сталин":

    Той Никита ти каза за какво е ставал Сталин и го извадиха от мавзолея.

    Коментиран от #37

  • 17 Стоянов

    22 13 Отговор
    Гешев отказа евромилионите на мафията и избра да бъде с българския народ. Всичките продажници скочиха срещу него, понеже има ресурс да ги размаже с 200!

    Коментиран от #21

  • 18 Глупости

    25 0 Отговор
    Що го бавят този. Тръгнал преврат да прави в съдебната власт, те ще му ревизират административната дейност. Смешна работа.
  • 19 АБВ

    4 0 Отговор
    Ще проимаш
  • 20 карамфила

    23 0 Отговор
    Този на снимката изглежда като пор в гадната муцуна и мисли като пор,не че гешев не е такъв но нито един от управляващите ни scumbag няма красиво и одухотворено лице.
  • 21 Не е сигурно

    15 2 Отговор

    До коментар #17 от "Стоянов":

    За "ресурса". Да не се окаже, че освен партиите зад опита за антиконституционна смяна не стоят и разни важни посолства.
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Миро

    21 2 Отговор
    Ей много честни прокурори.Сарадов не се притеснява от нищо, Гешев също! Изобщо всичко в прокуратурата е прозрачно, честно и в интерес на хората! А истината е, че Гешев и Сарафов, след като са приели ролята на слуги на мафията ДПС-ГЕРБ са се омазали до ушите в далавери,рекет,корупция! Та има много от какво да се страхуват!

    Коментиран от #50

  • 25 Паметник

    14 4 Отговор

    До коментар #4 от "Защо не е арестуван Костадинов?":

    Трябва да му дигнат, че оскверни символа на колониалното управление наречена "дом на Европа"
  • 26 Агата Кристи

    14 0 Отговор
    Всички КИР . ЛИВИ ризи - НА МАСАТА !!!
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Гост

    19 0 Отговор
    Е как защо бе, Баце! Нали ти е застрашен живота? Хората ще проверят дейността ти, може пък заплахата да е свързана с пряката ти работа! Ти кво, да не се напрегна, Баценка?
  • 29 Тома

    19 2 Отговор
    Този каскета и ония грозния ясен за какво да се ревизират като цяла България знае че са корумпирани до шия с много имоти и сметки тук и в чужбина.За това директно при бай Ставри
  • 30 дедо Герчо

    15 1 Отговор
    СЧУПЕТЕ Я ТАЯ ТУРСКА ПОДЛОГА,,,!
  • 31 КОМУНИС

    11 0 Отговор
    ТИКВАТА БАНКЯНСКАТА УСПЯ ДА ГИ СКАРА . САРАФОВ ЯЗЪК ЧЕСИ ЗАВЪРШИЛ СИ ИОНОВО ТРЯБВАШЕ ДА ГО ПУСНИТЕ ПО ПЪРЗАЛКАТА ПОЖАРНИКАРИ КАРА. КАТО БИВШ ПОЛИЦАЙ И ОТ ОПИТ ДОПУСНАХТЕ ГРЕШКА С ГЕШЕВ БОКО ВИ НАДХИТРИ ПО Е ЗА СЕГА
  • 32 НРБ

    24 0 Отговор
    Не мога да разбера защо така остро подскачат всички, щом им се разпореди ревизия или се поиска сваляне на имунитет!!??? Ами като сте честни, почтени мъже, докажете, че няма от какво да ви е страх....
  • 33 Миро

    9 10 Отговор
    Ако България успее да се откъсне от руските зависимости, тогава ще има шанс да се разгради и олигархичния модел,също организиран по подобие на руския! Вижте мафията-олигархия в Русия,вижте ги и у нас.Открийте разликите,принципни няма такива.Когато от САЩ посочат корумпирани лица, руското посолство официално ги защитава,защо ли?!Пеевски,Горанов. Домусчиев,ТИМ,Ковачки, Гергов руски мекерета!

    Коментиран от #40

  • 34 Абе

    8 1 Отговор
    Гешев може и да не ни харесва особено, но чак да ходят да го изнудват, сугестират и да му дават "гаранции" за живота и семейството му, за да го сменят ми идва в малко повече. Все пак е главен прокурор, един от важните постове в съдебната система. То ясно, че колониалните администратори вече съвсем се отпуснаха и изпълняват каквото е по кефа на чуждестранното напускат но поне формално трябва да поддържаме някаква претенция за държавност. Да запазим формата поне.
  • 35 Наблюдател

    8 0 Отговор
    Напоследък зачестиха заглавия в стил ПИК. За очакваме ли "ШОК, УЖАС...."?
  • 36 този се оказа

    18 2 Отговор
    баш помиярът на боко а вече и на лъжепромяната
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Алоу

    18 2 Отговор
    Какво стана с проверката на аферата КТБ? Там е заровено кучето. Бацко послуша ДПС-то и изгоря.

    Коментиран от #44

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Няма да може

    11 6 Отговор

    До коментар #33 от "Миро":

    Тук се въртят само руски пари в партиите и в бизнеса. Европарите се крадат и никой не разследва.
  • 41 Богат случайник

    15 1 Отговор
    Какъв е този, че ни занимавате с него...освен че има повече имоти от Цветанов, с какво е заслужил вниманието на "Народе !!!"
  • 42 Ами че то

    3 5 Отговор

    До коментар #39 от "ТаУмВзе":

    Ако рубладжиите влязат в затвора ще останем само скъсаните и рязко ще спре строителството по морето.

    Коментиран от #45

  • 43 Луда работа

    8 0 Отговор
    Каскетът не ми е любимец, но в тази конкретна кална ситуация е на страната на държавността. Всичко си има мяра, но в тази нео-колониална мъгла хората болезнено загубиха ориентация за основния закон. Счита се, че е позволено всичко, което е наредено от наднационалното началство. В случая изнудването на един от тримата висши магистрати е недопустимо, колкото и да се настоява, че трябва да бъдем отстранен. Вижда се, че има законен начин.
  • 44 Баш Следовател

    7 0 Отговор

    До коментар #38 от "Алоу":

    Не става Бате! Сърбите го не дават Цветанов!
  • 45 Мафиот

    3 1 Отговор

    До коментар #42 от "Ами че то":

    Аз, си строя дека си сакам, а пандиза е за такива като теб!:)
  • 46 Павел пенев

    4 0 Отговор
    Заминавайте си всички -включително и Машева.
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Честен частник

    3 0 Отговор

    До коментар #12 от "Гешев Гистрахува":

    Що пък да не станат?! Да нe би останалите ни мулти милионери да са станали такива по честен път?!:)
  • 49 жендъра

    0 0 Отговор
    не6о не го кефи 😆
  • 50 Дъртак

    7 0 Отговор

    До коментар #24 от "Миро":

    Ама, не ги е страх! Всички са свързани като свински черва!
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Гост

    7 1 Отговор
    Ревизия на синчето на тая слуга
  • 53 Сатана Z

    3 2 Отговор
    Жегата идва от Делян Добрев,чиито депутатски имунитет поиска лицето Сарафов под давление на Толупа като сигнал за всички ГЕРБави депутати да гласуват правителството на шарлатаните.
  • 54 Българин 681

    4 0 Отговор

    До коментар #51 от "ТаУмВзе":

    A Euro-подлогите или $-подлогите къде трябва да са?
    Всички, които не служат в полза на българския национален интерес трябва да са в ЦСЗ - при бай Ставри!
    Той е строг, но справедлив......
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове