Last news in Fakti

24 Май, 2023 19:26 7 760 195

Волен Сидеров: 24 май – ден на Гошо Господинов, долу Кирил и Методий!

  • волен сидеров-
  • георги господинов-
  • награда-
  • 24 май

Съжалявам всички аборигени, за които някаква безсмислена английска награда е по-важна от българската писменост и азбука. Съжалявам водещи и коментатори от всички тв студиа. Съжалявам кметове, нотабили и държавници , които се държат като туземци

Волен Сидеров: 24 май – ден на Гошо Господинов, долу Кирил и Методий!  - 1

В деня на българската писменост, кметът на София, президентът и всички тв студиа изтъкнаха като гордост номер 1 някаква английска награда, давана по принцип за РОМАН НА АНГЛИЙСКИ ЕЗИК, присъдена тия дни на български автор. Попитах разни хора, английската писменост ли празнуваме, или българската от 9 век, когато е нямало английска. това на писа в профила си във фейсбук лидерът на АТАКА Волен Сидеров и продължава:

На днешната празнична дата написах няколко пародийни послания към познати живи интелектуалци и фейсбукчатове. Предложих 24 май да стане ден на Гошо Господинов, а мегаломанските, съветски, путински статуи на някакви си Кирил и Методий да бъдат премахнати и пренесени в музея на социалистическото изкуство – правени са през 1957 г, представяте ли си! На тяхно място Чапа да извая фигурата на гения Господинов. Понеже знам, че ще скочат сорошисти върху мен, ще кажа само: на времето в елитната математическа гимназия в Ямбол питахме, когато се появеше нов ученик: от Ямбол ли е, или от селата. Е, Гошо е от ямболските села. Ама какво значение има, крещят сорошистите. Има, има....Защото ако си роден в центъра на града, който е издал първото футуристично списание в България през 1924 г „Кресчендо”, има. Имам и основание да му викам Гошо, защото в Ямбол така казват на Георги. Не Жоро - Гошо. Ямбол не е провинция, а център. Обаче потискащ провинциализъм лъхаше от официозното тържество пред Народната библиотека.

Фандъкова, милата, безпомощна като дружинна ръководителка на първото си комсомолско събрание, смутено прочете благодарност към Гошо Господинов, все едно той е измислил азбуката. След което даде думата на никому неизвестен „писател” , който половин час ни обяснява по централните ефири как най-голямото духовно постижение на България е някаква английска награда, дадена на Гошо. И накрая президентът също плати дан на политкоректното и свърза празника на Светите братя с Гошо Господинов. Има една стара поговорка, че от данайците не вземаш нищо. А по-големи данайци от подлите англичани няма. Но всички по антибългарските телевизии кършат китки и ахкат колко сме горди, че някаква британска награда за , забележете РОМАН НА АНГЛИЙСКИ, е връчена на дундуркания от сорошистите от години Гошо. И той приема наградата на английски език на връх 24 май- денят на българския език. Нима не можеше да си произнесе словото на български и да подчертае кой е най-старият и автентичен език в Европа? Не, той се извини накрая, че ще каже едно изречение на български. Нима не знаем, че нобеловите награди, оскарите за журналистика и такива като Букър отдавна са политкоректни морковчета за послушни псевдоинтелектуалци.

Ако Христо Терзиев, който взе Оскар, е разследващ журналист, аз съм космонавт. Ако Господинов е най-добрият български съвременен писател, ставам за втори път космонавт - като Александър Александров. Най-добрият съвременен български писател се казва Виктор Пасков. А най-великият роман на последните десетилетия се казва „Балада за Георг Хених” – излезе през 80-те години в списание Съвременник.. Но за него няма Букър. За него няма аплодисменти.

Съжалявам всички аборигени, за които някаква безсмислена английска награда е по-важна от българската писменост и азбука. Съжалявам водещи и коментатори от всички тв студиа. Съжалявам кметове, нотабили и държавници , които се държат като туземци. Иска ми се да кажа:”Прости им, Господи, те не знаят какво правят!...” Но подозирам, че знаят и това ме спира засега.... Волен Сидеров


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 148 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мина ти славата..

    113 65 Отговор
    Като си пееш Пенка ле,кой ли те слуша?

    Коментиран от #46

  • 2 Последния Софиянец

    186 28 Отговор
    Аз съм сигурен че всички които хвалят Времеубежище не са го чели.

    Коментиран от #28, #56, #60, #62, #80

  • 3 Сталин

    170 66 Отговор
    Всички читави хора и хора като Волен Сидеров винаги ще бъдат мразени и подигравани , защото такива хора напомнят на другите за собственото им нищожество.Еврейските медии винаги усмиват нормалните хора в техните медии ,това го пише в идеологията на евреите,винаги да убиват и принизяват най добрите от гоите.Така е било и по време на Турско, мижитурки и страхливци ,еврейски чорбаджии са предавали борците за свобода на Турските власти, защото са малодушни нищожества страхуващи се за мизерния си робски живот.Когато Христо Ботев влиза с четата си в България и излизат в Балкана искат от един овчар 10 агнета да се нахрани четата от 200 души и овчаря до последно е искал да му се платят агнетата, Ботев му плаща и казва"и ние за този народ сме тръгнали курбан да ставаме".
    Не случайно ЦРУ е отделило най малко пари за контрол на българската си колония ,защото знаят че България е самоконтролираща се колониална робска територия и изпращат треторазрядни чиновници за посланници ,дори за африканските държави ЦРУ отпуска повече пари за контрол.
    Българина не е способен на велики дела,защото по природа е мушморок и мишок,страхлив треперещ за мизерния си живот човек,затова няма и нито едно политическо убийство в България,за разлика от повечето държави в Европа.
    Така че надежда всякаква вие оставете.
    НЕ ПРЕЧЕТЕ НА Българина ЗА ДЕМОКРАТИЧНИЯ СИ ИЗБОР ДА БЪДЕ ОВЦА.

    Коментиран от #96, #98, #156, #157

  • 4 Сидеров

    101 193 Отговор
    Смешен, жалък, гнусен, смачкан, нищожество, пияница, абе русофил ...

    Коментиран от #17, #77, #187

  • 5 Сталин

    158 40 Отговор
    Българина е най тъпото п@рче което някога е съществувало на земята,на година от България се влачи около 4-5 милиарда от западните мародери от златото и други цветни метали,а българопитека събира капачки да купи линейка за децата ,това само може да го постигне нация от шизофреници и социални инвалиди,и когато Волен Сидеров многократно публично искаше да си върнем златните мини ,тогава всички вкупом скочиха и обявиха Волен за луд и всякакви соросоиди по медиите обясняваха колко луд и лош е Волен Сидеров задето има смелостта да си иска заграбеното от тези западни чакали , а бедната българска овца гази злато и ходи беден и гладен.Но вие продължавайте да подскачате под ритъма на ония соросоиди"Кой не скача е червен" към кланицата подготвена за нас от САЩ и нашите западни "партньори" ,а кланицата не е много далече само на следващия завой.

    27 тона злато от златния резерв на БНБ е в Лондон.

    Коментиран от #53, #140

  • 6 Бай араб

    26 18 Отговор
    ти нали си кулинар вече ....
  • 7 Анонимен

    91 32 Отговор
    Лудия е прав

    Коментиран от #14

  • 8 Нека

    29 9 Отговор
    по-добре да изваяме статуя на Помагач Манол !
  • 9 Това ли измисли теолога

    47 85 Отговор
    Бялата Златка. Да храчи и хвърля по успехите на друг българин. Истински българин значи

    Коментиран от #27

  • 10 Софиянски

    30 73 Отговор
    Тоя му фръкна главата ако се яви на Витошка
  • 11 Сталин

    114 29 Отговор
    Българина е пълен глупак ако си мисли че еднодневни политически прос титутки назначени на власт от главния сводник в България - американското посолство че ще работят за интереса на българите много се лъжат . Тъй като българина по природа е шмекер той гласува за себеподобни и си мисли че колониалната администрация ще свърши цялата работа вместо него а той ще си стои на ракията и салатката.Единствените почтени хора в политиката бяха Жан Виденов и Волен Сидеров които влязоха във властта с по един апартамент и така и излязоха от политиката ,но много са малко почтените хора в България за да гласуват за такива политици,така че надежда всякаква вие оставете

    Коментиран от #43

  • 12 добружаро

    50 102 Отговор
    ПАК СИ СЕ НАДРУСАЛ С БЕЛО ,СИДЕРОФФ
  • 13 хххх

    37 80 Отговор
    Е няма такава откачалка! Да излезе на 24 май и да заяви че тия Кирил и Методий били някакви шарлатани..
  • 14 Бай араб

    22 37 Отговор

    До коментар #7 от "Анонимен":

    прав е защото не може да сяда
  • 15 марш ве

    29 62 Отговор
    Ейй можеше ли и ти да не се изтаковаш жалко злобно човече.

    Коментиран от #36

  • 16 Бай араб

    29 56 Отговор
    свършиха рублите излизаме от дупката
  • 17 Индийски БИВОЛАР

    43 20 Отговор

    До коментар #4 от "Сидеров":

    ПРАВ СИ ----ВРЕМЕ Е ДА СМЕНИМ КИРИЛИЦАТА С ЛАТИНИЦА ----- ЧУПКИ В КРЪСТА НАВЕДЕНИ С МАЛКО ГРЕС
  • 18 националисте

    31 35 Отговор
    Ти кога ще влезеш в казармата за отбиване на редовната военна служба към родината.

    Коментиран от #23, #29

  • 19 Бай араб

    19 44 Отговор
    свършиха рублите излизаме от дупката
  • 20 Българин

    101 17 Отговор
    Не го харесвам, но в случая много хора забелязаха тези журналистически безумия. По нито една от националните телевизии в сутрешните блокове не говореха обширно за светите братя, за Свети Климент, за българските книжовници! По няколко изречения само. Категорично проф. Сашо Пенов премълча, че България е пренесла християнството и азбуката в Русия, за да не спомене забранената дума - руснаци! Добре, не искаш да кажеш за руснаците? Защо мълчиш за украинците? Те откъде са получили вяра и език? Като първа новина особено по бТВ се изтъкваше наградата на този писател, а в Дойче веле, които трябва да бъдат забранени в България, се сипеха хули, че този автор искал да изведе България от 19 век с нейното безумно твърдение за турско робство (турско робство беше поставено в кавички в статията ), а също и избавял българите от мухъла на възрожденската литература, която била мъглива, защото сега не я разбирали! По Евронюз пък само бледо честитиха празника и започнаха да говорят за войната в Украйна много обилно. Пълни безродници...

    Коментиран от #38

  • 21 Факти

    26 76 Отговор
    Може ли да сложите, като водеща новина, постовете на един пропаднал политик, станал за смях и съжаление от цяла Бг и от собствената си жена...?

    Коментиран от #45

  • 22 Професора

    65 21 Отговор
    Петата колона на Сорос в България са за народен съд.
  • 23 Бай араб

    9 15 Отговор

    До коментар #18 от "националисте":

    хи хи хи , само Митьо Пищова има най правилния отговор
  • 24 Анонимен

    23 70 Отговор
    Бива простотия, ама това е върхът и, и това е човек бивш редактор на вестник и собственик на телевизия, тези като него развратиха обществото с простотията която наложиха.

    Коментиран от #139

  • 25 Реалист

    74 12 Отговор
    Козяк не са им заповядали и маргиналите не са саборили и паметника на Кирил и Методи.
  • 26 Гошо писателя

    60 18 Отговор
    Господинов не нищо особено, хитрец от Ямболско, прави се на важен и получил дребна награда от 50000 лири, не Нобелова награда
  • 27 миро

    15 59 Отговор

    До коментар #9 от "Това ли измисли теолога":

    болен сидируфф да се прегледа
  • 28 хммм

    24 0 Отговор

    До коментар #2 от "Последния Софиянец":

    Аз признавам, че не съм го чела и затова не мога да го похваля. А ти какво мислиш за книгата?

    Коментиран от #40

  • 29 Бил е обявен за

    24 15 Отговор

    До коментар #18 от "националисте":

    Негоден за военна служба.Кьорав се изкарал.10 диоптъра.

    Коментиран от #57

  • 30 Големия писач

    72 11 Отговор
    Сидеров е напълно прав
  • 31 Ааааай

    77 10 Отговор
    Четох "Времеубежище" още като излезе на български, преди повече от година, две. Хаотичен текст, прескачане във времето, объркани спомени на хора с деменция...трудно се чете...
    Но в днешно време...ценностите са подменени, според политическата обстановка...

    Коментиран от #85

  • 32 позор!

    23 65 Отговор
    Простак си се пръкнало, 150- сантиметрово нищожество и простак ще пукнеш!

    Коментиран от #162

  • 33 🇧🇬🇪🇺💯

    18 28 Отговор
    Българкият език е световна даденост, на английски са измислени и се измислят много неща и до днес, Софтуеър, Хардуеър, преведени са Книги от Цял Свят, днес и Книгата на Георги Господинов ВРЕМЕУБЕЖИЩЕ но благодарение на паднали “ангели” като Волен Сидеров какво е преведено на Английски Език, какво е написано на Български Език⁉️
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Черната Златка

    13 10 Отговор
    Алоо , няма да се разберем .
    От тук нататък има само Черната Златка.
    Бялата Златка е бита карта , разбра ли?
  • 36 Откакто Къс Копейков му обра електората

    20 32 Отговор

    До коментар #15 от "марш ве":

    Тоя подлудна.
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Анонимен

    15 30 Отговор

    До коментар #20 от "Българин":

    Явно не разбираш какво четеш и какво гледаш, празника е от години, години и тази новина е прекрасно допълнение за словото ни, защото не се е случвало от доста време, но Ганьо уважава най много кюфтета та от празника.

    Коментиран от #50

  • 39 Сатана Z

    78 15 Отговор
    Волен Сидеров беше много добър журналист през 90те,а лицето Гошко Господинов е от придворните драскачи на Соросо-идна копаня.
    Подкрепям казаното от Сидеров.

    Коментиран от #59

  • 40 Слабаков

    13 4 Отговор

    До коментар #28 от "хммм":

    Слаб текст
  • 41 Сталин

    65 13 Отговор
    Геният на Сидеров винаги ще напомня на другите за тяхното нищожество и затова ще бъде неистово мразен

    Коментиран от #48

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Българина

    13 15 Отговор

    До коментар #11 от "Сталин":

    Не глупак , защото знае че Джугашвили не е Руснак .
    А обикновен Грузинец , избил милиони Руснаци .

    Коментиран от #54

  • 44 1-20

    18 47 Отговор
    Малкият гном ще се пръсне по шевовете. Воленчо, бегай под полата на Митрофанаова.

    Коментиран от #47

  • 45 Що пък от

    3 3 Отговор

    До коментар #21 от "Факти":

    Жена му?!
  • 46 факуса

    31 7 Отговор

    До коментар #1 от "Мина ти славата..":

    не сатва въпрос за слава, а за това което е казал и е истина ама явно за продажници като теб не е важно
  • 47 Коцан

    7 0 Отговор

    До коментар #44 от "1-20":

    Там съм аз!!!Ясен,ли съм?!
  • 48 мдааа

    20 10 Отговор

    До коментар #41 от "Сталин":

    Защо все по празниците се активизирате, когато 365 дни в годината можете да критикувате всичко и всеки? Руския патриарх ли се напъвате да засенчите?
  • 49 Господин Георгиев

    32 9 Отговор
    Соросоиди, гледа келепира. Най- големият български писател е Алеко Константинов
  • 50 Българин

    21 4 Отговор

    До коментар #38 от "Анонимен":

    Уникален коментар! Дали съм Ганьо... да речем, че съм. Но да казваш, че не разбирам какво гледам и слушам и че и другите са неразбиращи е просто смешно. Това мога да ти кажа.
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Мислиш,ли че някой

    7 22 Отговор

    До коментар #42 от "Бесен-_ Язовец":

    Е прочел какво казва този пръцко?
  • 53 А за теб

    19 39 Отговор

    До коментар #5 от "Сталин":

    Какво да кажем ,руски тъ.панар .
    Обикновен предател , явно ти си примера за истински българин ,а умнико.
  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Иванов

    46 13 Отговор
    Волене много точен коментар,само че по често се появявай.
  • 56 А аз

    13 14 Отговор

    До коментар #2 от "Последния Софиянец":

    Съм сигурен ,че и всички които го плюят не са го чели .
  • 57 мии

    7 5 Отговор

    До коментар #29 от "Бил е обявен за":

    Като е кьорав как ли го вдява на крупието!!!???
  • 58 Павел пенев

    46 9 Отговор
    Наградата за Гошо не е за стойността на неговата книга, а за добрия превод на английски. Нашите лакеи с това отношение към най българския празник -24 май е просто отвратително. Сюжета на тази книга е много актуален на запад и конкретно в Англия, където всички са болни от Алцхаймер,Луда крава, СПИН а в най общия случай са обикновени наркомани.
  • 59 Беше журналист в Демокрация.

    19 11 Отговор

    До коментар #39 от "Сатана Z":

    Та призоваваше да освободим Альоша от наряд.Мазнеше се на янките.Като видя,че няма да получи центове от тях,развя руското знаме.После Почетният президент му сложи и фес!
    Още въпроси?
  • 60 я па тоя

    8 4 Отговор

    До коментар #2 от "Последния Софиянец":

    То си личи и от космоса, че точно ти не си чел нищо от това, което коментираш, но нейсе... Ако не ти е асно какво означава " нейсе" може да се върнеш към Захари Стоянов: " — Нейсе, лаф олсун, я дай една лула тютюн... "
  • 61 Честит празник!

    41 11 Отговор
    Абсолютно споделям казаното от Волен Сидеров!
  • 62 Стариа Софеанец

    7 6 Отговор

    До коментар #2 от "Последния Софиянец":

    Аз съм сигурен , че ти си го чел неколко пъти , още преди да го напише ...
  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Болене, що не питаш руснаците,

    14 22 Отговор
    кой е измислил азбуката и дали е българска? Те ще ти отговорят веднага, като ти спрат копейките!

    Коментиран от #74

  • 65 сидеров ,че е луд за вързване е ясно.

    35 10 Отговор
    не съм му фен.
    Но и господинът Георги не ме евпечатлил.
    Опитах да му чета романите,но не ме тегли.
    бях и на среща на живо снего В лондон.
    Никак,ама ника не мевпечатли.Доста семпличък и доста небивалици изрече.
    Амааа...награден.Политрасово коректно.
    Нещо като Оскарите.
    всеки има глава на раменете си .Ако може ще мисли и преценява.

    Коментиран от #75, #84

  • 66 Трудоустроен

    33 8 Отговор
    Господинчо какво работи- преподава, труди се като изследовател, или се води на работа в съветската БАН? Прав е напълно Сидеров
  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 Факти бг,

    10 16 Отговор
    Махнете този(цензурирано) от картинката.
  • 69 Колос

    30 10 Отговор
    Господинов чака траншове от Дедо Сорос, той е неговият колос
  • 70 Анонимен

    33 5 Отговор
    Ето, сега по БНТ Филипа Огнянова започва емисията с Господинов! После кажи, че не са лакеи!!!
  • 71 Справедлив

    19 37 Отговор
    Гроздето е кисело г-н Сидеров,много е кисело.Аборигени са такива като Вас ,които неможете да оцените чуждия успех.Дребният човек си е дребен.
  • 72 Тоз пък

    12 23 Отговор
    ...кой още го брои за слива?
  • 73 Готовански

    23 2 Отговор
    Така е в България, едни се трудят като творци, други лапат наготово и получават "награди"
  • 74 Хаха

    5 9 Отговор

    До коментар #64 от "Болене, що не питаш руснаците,":

    Смее,ли?
  • 75 Научи

    8 2 Отговор

    До коментар #65 от "сидеров ,че е луд за вързване е ясно.":

    Българският език.
  • 76 Воленеееее

    11 19 Отговор
    Ходи нападай клек шоп или НАТФИЗ. Който си е прост си остава гол охлюв

    Коментиран от #87

  • 77 Дааааа

    8 2 Отговор

    До коментар #4 от "Сидеров":

    1.50 м
  • 78 Браво

    32 7 Отговор
    Както винаги Волен ги тръшна в земята.
  • 79 Георги Иванов

    6 6 Отговор
    Още ли те сърби гърбът?
    Всеки със своето място, само ти трябва да си долу!
  • 80 Голата истина

    18 4 Отговор

    До коментар #2 от "Последния Софиянец":

    Изобщо не ми дреме за това книжле
  • 81 Г-ца каприз

    25 4 Отговор
    Заради златния пръст тоя ми падна в очите ....но тоя път е болезнено прав....
  • 82 Маня

    36 4 Отговор
    Живея до 142 училище в София.
    Всяка година на този ден ученици и учители празнуват с химна за двамата братя, с цветя, музика и настроение.
    Тази година е тихо като през лятната ваканция!. Няма празник!
    Забравим ли езика си, заменим ли го с чужди езици, отнемем ли възпитанието на децата в родолюбие-изчезваме и няма да сме първи в историята
  • 83 Тошко

    13 25 Отговор
    Жив ли е този помияр ? Скрий се бе лизач и утрепляк

    Коментиран от #123

  • 84 Иван Георгиев

    4 5 Отговор

    До коментар #65 от "сидеров ,че е луд за вързване е ясно.":

    То, трябва да имаш малко в главата, че да разбереш!
  • 85 Абсолютно

    11 1 Отговор

    До коментар #31 от "Ааааай":

    Вярно

    Коментиран от #165

  • 86 Мнение

    32 13 Отговор
    Напълно прав е г-н Сидеров. Наградата на Господинов е за политическа коректност, а не за стойността на художественото слово. Такава стойност липсва в неговите романи - хаотични, безсмислени, единствено и само претенциозни.
  • 87 Този колко присъди има?

    9 12 Отговор

    До коментар #76 от "Воленеееее":

    Правеше на скандалджия с депутатската карта.Имунитет имал.Сега готви.
  • 88 Критик

    24 7 Отговор
    Чел съм романа на този ямболец, нищо не струва

    Коментиран от #90

  • 89 Лейдис енд Джетлъменс

    7 8 Отговор
    "Политикът" с най-дълъг и грапав език в най-новата ни история!
  • 90 Чел си

    8 7 Отговор

    До коментар #88 от "Критик":

    Баба си.
  • 91 Голямата скука

    21 7 Отговор
    Претенциозно романче, но първоначално, посредствено,скучно, досадно
  • 92 дядо белоглавий

    10 12 Отговор
    Нека обявим 25-ти май за ден на Волен-Скатавката.
  • 93 Теляк

    6 14 Отговор
    От 91 година националистическите партии са проект и под контрол на американските агенти. Създадоха АТАКА и след това когато беше нужно я изразходиха и закриха. После активираха шкембето и безскрупулният винкел. Изразходиха и тях. Сегашният националистичен проект е Възраждане.
  • 94 Подушвам че сте от една порода

    14 12 Отговор
    воленовци, копейки, волги...
  • 95 Излъган жълтопаважен умнокрасивитет

    16 12 Отговор
    Гласувах за подмяната с Кир, Кокор и Бойкик, получих ГРОБ, Боко и Гаргамел
  • 96 Българин

    22 29 Отговор

    До коментар #3 от "Сталин":

    Не е страшно че България ражда такива ypoди като Волен - страшното е че има твърде много измeт която го харесва ...

    Коментиран от #104, #129

  • 97 Българин

    13 11 Отговор
    Още един плъх изплува от калта.
  • 98 Румен Решетников

    6 8 Отговор

    До коментар #3 от "Сталин":

    Значи по твоята логика, Жан Виденов, Костов и Плевнелиев са мразени, щото са велики, така ли, товарищ??? Да не би да си объркал 💊???
  • 99 Ветеран от Протеста

    13 23 Отговор
    Гнусен Русофилски боклук!!!

    Коментиран от #115, #116

  • 100 Кацов

    35 7 Отговор
    Навремето сме имали писатели- кандидати за Нобелова награда - Пенчо Славейков и Йордан Йовков,сега имаме писачи като Гошо Господинов
  • 101 За В О ЛИ Е Н

    4 8 Отговор
    И за номер три


    Едно голямо

    Б Р А В О
  • 102 Филип

    6 13 Отговор
    Комплексар!!!!
  • 103 Неразбиращият

    27 4 Отговор
    А вие спомняте ли си, как в зората на "българската демокрация" разни новоизлюпени демократи искаха да премахнат кирилицата и да минем на латиница. Не е ли време да си припомним кои бяха те и за какви родолюбци се представят сега?

    Коментиран от #112

  • 104 Цялата измет

    20 13 Отговор

    До коментар #96 от "Българин":

    Се е събрала тук за да плюе по Волен
    Не коментират написаното а автора

    Коментиран от #120, #128

  • 105 Историк

    22 10 Отговор
    Не му познавам творчеството на автора,но преди 20 -30дни имаше в същата рубрика статия на Георти Господинов възхваляваща ЗооКрайна,след която веднага изскочи ? и не ми направи добро впечатление.В конкретния случай Бялата Златка мисля ,че е 100% прав.
  • 106 Този като "умен" по цялата глава

    8 11 Отговор
    Да обясни що има все по 0,3-0,4% на изборите.
  • 107 99999

    24 4 Отговор
    Слаб е Господинов в сравнение с Б.Рсйнов., Цанев, Радичков, и много други
  • 108 Хохо Бохо

    15 18 Отговор
    Простакът си е простак, независимо колко копейки му плащат....
  • 109 Събуди се

    14 18 Отговор
    Хвани копейката удари воленчо.
  • 110 Демократ

    13 18 Отговор
    И тоя ли се изока, поредният фалшив патриот и родоотстъпник. Хубаво е, че вече никой не му обръща внимание. Двамата с Копейкин се конкурира по глупостите си.
  • 111 петкан

    17 8 Отговор
    Иска да каже че винаги сме били продажници,прав е човека
  • 112 дядо белоглавий

    10 4 Отговор

    До коментар #103 от "Неразбиращият":

    Спомняме си също така как един новоизлюпен демократ и същевременно еротитичен фотомодел хвалеше американската армия и сваляше Альоша от наряд.
  • 113 Гост

    9 5 Отговор
    Белата златка
  • 114 Батко ви

    12 6 Отговор
    Удри бачо Волене ! Таа мачка не е наша :)
  • 115 Кой

    18 9 Отговор

    До коментар #99 от "Ветеран от Протеста":

    Въпросния драскач дето цял ден ни продъниха ушите къв бълвоч написал на ингилизки....А Волен е съвременен БУДИТЕЛ....Анадънмо?отговаря се анадък.....

    Коментиран от #118, #122

  • 116 БМБ

    9 8 Отговор

    До коментар #99 от "Ветеран от Протеста":

    Ти па си много убав ,долна ,блатна,козяшка подлога.Тарикат мъж не писка.Извинявай ,че те обидих като се обърнах с мъж.Към неутралните май се обръщат с те.

    Коментиран от #147

  • 117 Тумбев

    19 6 Отговор
    Защо такива като Господинов да ги правят едва ли не герои? Те са незначителни
  • 118 Ба го

    4 7 Отговор

    До коментар #115 от "Кой":

    У будителя пръдлив.
  • 119 Копейката

    9 9 Отговор
    Тоя жив ли е още , стига ми е подливал вода .
  • 120 Аз коментирам

    10 28 Отговор

    До коментар #104 от "Цялата измет":

    Каква награда получиха български автори от български институции? Каква награда получиха български учители и каква признателност на днешния ден? И какво има, че един български автор е получил признание на днешния ден, било то от друга държава? Ами, ако хипотетично авторът беше награден от Китай на днешния ден, Волен по същия начин ли щеше да плюе? Разбира се, че не. Но понеже е английски, няма проблем. И няма проблем за един продажник, подлезурко и псевдо патриоти, слуга на Кремъл, а не на България, да ни занимава с геополитическите си пристрастия на този светъл празник, вместо да замълчи. Или поне да попита Митрофанова откъде идва кирилицата, от Македония ли, както се изцепиха от Кремъл или от европейска България? Боклук е Сидеров и блузи сте и вие, дето му вярвате.

    Коментиран от #125, #126, #192

  • 121 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 122 Волен

    6 7 Отговор

    До коментар #115 от "Кой":

    И будител .
    Хаха
    Малеееее
  • 123 Жив е бе.

    4 5 Отговор

    До коментар #83 от "Тошко":

    Още е жив беее...
  • 124 Господинчо

    14 5 Отговор
    Гошо пише лошо
  • 125 Хахаха

    8 15 Отговор

    До коментар #120 от "Аз коментирам":

    Верно ,ако имаше награда от Раша пък ,тука какво Русофилско парти щеше да се заформи .
    Хахаха
  • 126 Това е безспорен

    7 2 Отговор

    До коментар #120 от "Аз коментирам":

    Факт.
  • 127 Болен

    8 14 Отговор
    Щом не е орден от Русия, не е награда!
  • 128 Историк

    7 4 Отговор

    До коментар #104 от "Цялата измет":

    А какво умно е написал?Глупостите му не заслужават коментар,а само съжаление.Какъв беше ,какъв стана?
  • 129 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 130 Доротея

    6 8 Отговор
    Е-ееее, ми! Дали хората! Няма лошо! Все пак признание и знак, че си важен за тях! Президента като раздава на техните посланици Стара планина, да не би да са много заслужили! Културните хора Благодарят, държат кратко слово, казват Тенкю и се усмихават! А е като Волен - Баууу! Бауу! Бауууу! Бау!
  • 131 Пудел, докъде стигна

    7 9 Отговор
    делото ти в съда.Май беше посъдим,нещо.В рецидив.На дърти години май ще ходиш при бай Ставри.
  • 132 Артилерист

    25 12 Отговор
    Сидеров в случая е прав с всяка своя дума. Такова коленопоклоничество, такова падение, такова унизително соросоидно мазнене, такова англосакско робуване е срам за българите и българщината. Някакъв нагаждач, написал посредствена, безсмислена, целофанено излъскана, напудрена с неразбираеми за почти всички българи бомбастични чуждици, публикуван на английски заради политическото си унижение и прочие продажник, ни се навира в очите от платените американски пропагандисти като лъщящо стъкло за индианци. И то на фона на светите братя Кирил и Методий, сътворили букви, за да се изяви и писмено МНОГОВЕКОВНАТА БЪЛГАРСКА и СЛАВЯНСКА КУЛТУРА! ОТЧАЙВАЩ ПОЗОР! Да принуждават българите да се откажат от Иван Вазов, Христо Ботев, от БАЛКАНДЖИ Йово, от ОПЪЛЧЕНЦИТЕ, от РУСКИТЕ БРАТЯ ОСВОБОДИТЕЛИ...

    Коментиран от #134, #143

  • 133 Сравнете

    16 9 Отговор
    Може ли да сравните Господинов с Пенчо Славейков, Йовков, Алеко, Вежинов, Ивайло Петров, Радичков и много други?

    Коментиран от #136

  • 134 Доротея

    7 6 Отговор

    До коментар #132 от "Артилерист":

    Не България се ,,мазни" на Сорос, а Сорос се мазни на България в случая! Ако ви пренебрегнат, както на Евродивиззия, тогава тръшкане и охкане, как не сте получили признание..... , оценили ви хората, пак мрънкате! И от кое ямболско село е този Господин!? От Окоп ли е, от Търнава ли е, от селото на Джон Атанасов ли е!? Мяза на грък, сигурно ще е от Инзово?
  • 135 Яд ме е да чета

    15 10 Отговор
    Гнусни коментари за Волен....
    НА ВСИЧКИ ПОДКРЕПЯЩИ ВОЛЕН-ЧЕСТ И ПОЧИТАНИЯ И ВСИЧКИ ВЪЗМОЖНИ ПЛЮСОВЕ !!!! АДМИРАЦИИ!!! всичко останало изтича в канализацията.....
  • 136 Доротея

    6 5 Отговор

    До коментар #133 от "Сравнете":

    Славейков и Радичков не могат да се мерят с Господин, но ти си съвременната версия на Господин Фратю!

    Коментиран от #150

  • 137 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 138 Някой

    7 1 Отговор
    Попът е гражданин със смокиново листо. Само факти ...
  • 139 Някой

    7 3 Отговор

    До коментар #24 от "Анонимен":

    Главен редактор на Демокрация! Да не се забравя!

    Коментиран от #141

  • 140 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 141 И нарочно фалира вестника.

    6 4 Отговор

    До коментар #139 от "Някой":

    За което му бе платено .
  • 142 Критик

    15 10 Отговор
    Получило е награда това романче защото е в синхрон с атлантическата пропаганда сутринта имаше някаква статйка за това даже ми истриха коментара без да има обиди цинизми или агресия прсото казах с няколко думи че за нищо не става основавйки се на кратката рецензия. Ако е на хартия може да си палиш печката с него
  • 143 Гринго

    8 11 Отговор

    До коментар #132 от "Артилерист":

    Кои са тези руски братя?!? Та и освободители на всичко отгоре!
  • 144 бай Даньо

    3 9 Отговор
    Айдей, психическото състояние на Волен пак зазля! Само за Виктор Пасков и "Балада за Георг Хених" е прав.
  • 145 Теодоро

    2 0 Отговор
    Евала на Сидеров винаги точен и ясен..
  • 146 бялата zл@тк@

    3 0 Отговор
    пица с кристали
  • 147 Ветеран от Протеста

    5 5 Отговор

    До коментар #116 от "БМБ":

    Вместо да ръси " мозък",Болен да си плати задълженията към НАП,че едни хора го търсят...А ти не си го мери с хора,които не познаваш,да не си го найдиш!!!
  • 148 с. Мамарчево, нейде си

    7 4 Отговор
    Изглежда, много са ни ниски критериите, щом възхваляваме такива като Гошо от Ямбол за големи писатели

    Коментиран от #151, #152

  • 149 Волен бегач

    3 2 Отговор
    Пардон,воден гмуркач
  • 150 Гражданин

    4 0 Отговор

    До коментар #136 от "Доротея":

    Другарко дружинна, крещете за Фратьо и берете лук, чушки и издоете овцете.После четете, ако можете да четете, Господинов
  • 151 издрънкай шише кислол

    2 1 Отговор

    До коментар #148 от "с. Мамарчево, нейде си":

    да ти мине
  • 152 Майсторе,

    2 2 Отговор

    До коментар #148 от "с. Мамарчево, нейде си":

    Ти какво написа и какво прочете, че да даваш акъл?

    Коментиран от #176, #179

  • 153 Кочо

    0 0 Отговор
    най-яката група е ANTRAX
  • 154 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 155 Волен

    5 3 Отговор
    Много съм болен и изключително д олен.Да живее Расия Утин Путин и вся осталная с волач
  • 156 Джон

    1 2 Отговор

    До коментар #3 от "Сталин":

    Ясно! Не е Георги Господинов, ЦРУ е!
  • 157 Волен

    5 3 Отговор

    До коментар #3 от "Сталин":

    ИЗВИНИ СЕ БЕ ИЗВИНИ СЕ,АЙ НАЛЕЙ сега по една водка ,чи свърших рублите
  • 158 Сори майкъл

    5 7 Отговор
    Волене, сигурно си прав. Но какво е виновен Господинов, че наградата му съвпадна с празника? Копейкин ти измъкна избирателите - лумпени има за какво да нервничиш. Грешката ти беше е се заигра с Русия. Ама пустите му пари всичко развалят.
  • 159 Абе Бялата Злаатка

    5 1 Отговор
    Защо не е ходил войник?

    Коментиран от #178

  • 160 От НАП

    4 2 Отговор
    ПЛАТИ СИ БЕ
  • 161 а б в

    7 3 Отговор
    Много точно и вярно казано от Волен Сидеров!
    Подухте ни главите с този...
  • 162 Доктор Психиатър

    3 7 Отговор

    До коментар #32 от "позор!":

    Винаги ниските хора са комплексари и с нисък интелект. Спомни си владетели по света с нисък ръст ( крале, императори, царе, графове и т.н.). Всички са ограничени и с мания за величие.
  • 163 охраната

    3 7 Отговор
    Тоя пак е избягал от 4 километър. Връщай се, че ще те вкараме в изолатора.
  • 164 Юруш

    3 1 Отговор
    Я излезна и ментора на Копейкин !

    Коментиран от #166

  • 165 Ами вие

    4 1 Отговор

    До коментар #85 от "Абсолютно":

    Все пак сте я прочели, аз не успях, много ми дойде.
  • 166 Ииииииии

    4 0 Отговор

    До коментар #164 от "Юруш":

    До всички 164+,,,,,,,,,
    По-малко от 0,2% смислени коментари. Замислете се, ако може.те.
  • 167 Баце

    5 6 Отговор
    Един човек да каже нещата такива каквито са в прав текс т.е. че сме колония
  • 168 Костаки

    6 3 Отговор
    Абе тоя беше човека със златния пръст не ми го хвали ... Копейката дори е по-зле от него, щото му е ученик и е много по-страхлив> Така че нема смисъл да му вервате.
  • 169 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 170 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 171 вэнчел

    3 3 Отговор

    До коментар #170 от "Коцето Копейкин":

    Тоя се е свил у верния крачол на Ленин за Копейката остава празния.
  • 172 Монтьор

    4 3 Отговор
    На тоя му е запушен ДПФ-а и требва да му се махне и сложи права тръба и резонаторно гърне.
  • 173 Спиро

    6 4 Отговор
    Това е единствения нормален политик в България. Човек с позиция и човек верен на принципите си.
    Само той и господин Костадинов, ще оправят България. Само те са националисти и обичат родината си, всички останали са предатели. Те радеят за светло бъдеще и достоен живот. Знаят, че с общи усилия можем да го поснигнем. Да се превърнем в един малък рай на Балканите. Да ни зачитат и уважават, понеже и ние самите, ще се уважаваме... Затова хора, помислете и гласувайте за тях - гласувайте за промяната ! ! ! ! ! !
  • 174 ПитерМук

    4 4 Отговор
    Напред и нагоре мой човек, не се отказвай хората вярват в теб. Атака и Възраждане, единствените достойни партии.
    Редом с народа ще оправим нещата, ще спрем подлия замисъл на запада и ще се избавим от тази зависимост.
  • 175 Шамара

    4 3 Отговор
    Браво!
  • 176 Софиянец

    2 1 Отговор

    До коментар #152 от "Майсторе,":

    И аз съм автор, имам написани книги, освен това и работя- преподавам, обучавам докторанти, плащам от джоба си, когато ходя в чужбина, не съм в съветската и комунистическа БАН на заплата,не съм привилегирован, не ме хранят от фондации, не съм и от село
  • 177 Терминал 2

    6 2 Отговор
    Браво на Сидеров, не споделям убежденията му, но в случая е 100% прав.
  • 178 Мебелен, Белгия

    2 0 Отговор

    До коментар #159 от "Абе Бялата Злаатка":

    Критикувай по същество на спора
  • 179 Господин Другарски

    4 0 Отговор

    До коментар #152 от "Майсторе,":

    А ти имаш ли ум? Сидеров е напълно прав
  • 180 Искрено и честно

    6 0 Отговор
    А аз се чудех откъде идва успехът на този ни писател. Сега разбрах. Имам връзка с писането и четенето, с литературата и преподаването. Изкушен читател съм, вероятно малко капризен. Искрено се радвах на успеха на млад наш писател. Опитвах се да чета произведенията му, но не успях да стигна и до половината от съдържанието на книгите му. Уж казва нещо, но нищо не казва. Нищо ново, нищо ценно, разтърсващо, запомнящо се. Напълно се присъединявам към мнението на Волен Сидиров за значението в съвременната ни литература на Виктор Пасков и особено за романа му "Балада за Георг Хених". По него беше направен и прекрасен български филм. Все пак, нека се зарадваме на успеха на наш писател. Но преекспонирането му е излишно.

    Коментиран от #184

  • 181 Артилерист

    4 0 Отговор
    До коментар 143 от "Гринго"
    Гринго, щом не разбираш какво значи "руски братя" най-вероятно не си българин или си от тези младежи, наскоро завършили средно образование, които могат да четат, но не разбират написаното-имат си точна специална квалификация. А руските братя са ни освободили от 5-вековно ТУРСКО РОБСТВО, както и от мизерна изостаналост, като са ни помогнали да стигнем до 27-мо място в класацията на развитите страни.
  • 182 Българин

    7 1 Отговор
    Волен е бсолютно прав, за съжаление повечето политици са платени от Сащ и ЕС, тоест подкупени и прокарват тяхната антибългарска политика.И най големия дебил го вижда.
  • 183 Артилерист

    5 0 Отговор
    До коментар 134 от "Доротея"
    Доротея, употребил съм "соросоидно мазнене" в компанията и на "англосаксонско робуване", от което, според мен, става много ясно коя категория наши хора на кого се МАЗНЯТ. Това, че ни пренебрегват за тук и там, трябва дасе отнесе към демократическите ни "постижения". Като например, че доскоро нямаше поканени български съдии по футбол да свирят международни мачове. Надявам се да се досещаш защо. Трето, в поста си не коментирам от къде е Сидеров-може да е от Завой или Козарево-а мнението му за една изкуствено-с явен политически оттенък-прехвалена книга, меко казано.
  • 184 Гошо от Ямбол

    7 1 Отговор

    До коментар #180 от "Искрено и честно":

    Книжките са му объркани и фрaгментaрни, лишени от здрaв разум и смисъл.Еднa претенциозна психосмесицa.Пък и на 55 години има само три романa
  • 185 Спас безделника

    4 2 Отговор
    Е па я сакам да го питам: А ве, кой е тоя Гошо Хених и защо да му се кланям на авторчето, ъ?
  • 186 Лежанков

    3 0 Отговор
    Написаното от БAНски писaтел е основание за aнaлиз на парaзитното съществуване, представено като "творчество"
  • 187 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 188 Водолей

    0 5 Отговор
    Голям абуриген си Волене

    Коментиран от #190

  • 189 Паница леща

    5 0 Отговор
    Една награда от 25000 лири, към 50000 лв, стана национално събитие! Това ли е културата ни?
  • 190 Граматиков

    2 0 Отговор

    До коментар #188 от "Водолей":

    Пише се "абОриген", другарю
  • 191 Надрусан син шаман

    0 1 Отговор
    Бялата Златка не е опасен и страшен, но покрай него се завъртяха фъшаги.
  • 192 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 193 Лилиум

    3 0 Отговор
    Браво на Волен Сидеров. Както винаги с точна и правилна преценка. Много хора мислят като него.
  • 194 Русофилите путинисти, са предатели

    2 1 Отговор
    Още един злобен полски плък излезе насветло, да си почеше крастата.
  • 195 Неатакист

    2 0 Отговор
    Браво на Волен.Не го обичам,но Лудият каза Истината.Лицето ГГ е посредствен разказвач на банални фантасмагории,същество без дух.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове