Last news in Fakti

21 Юни, 2023 16:53 6 067 47

ДБ: Премахването на кея на Доган в Росенец ще ощети ли прекомерно природата и собственика?

  • кей-
  • доган-
  • росенец

Мирчев пита на какъв етап е премахването на незаконния по думите му кей

ДБ: Премахването на кея на Доган в Росенец ще ощети ли прекомерно природата и собственика? - 1
Снимка: БГНЕС

Година след като Регионална дирекция "Национален строителен контрол" - Бургас започва административно производство за премахване на незаконния обект "Кейова стена - пристан за лодки и яхти" в лесопарк "Росенец", намиращ се на морската резиденция на почетния председател на Движението за права и свободи Ахмед Доган, институциите протакат и се опитват да осуетят събарянето му. Така коментират от "Демократична България" в отговор на министъра на регионалното развитие и благоустройството Андрей Цеков на парламентарен въпрос, зададен писмено от депутата от ПП/ДБ Ивайло Мирчев на 9 юни.

Мирчев пита на какъв етап е премахването на незаконния по думите му кей, построен на държавен плаж пред резиденцията на Доган в Росенец. Отговор от регионалния министър е получен в Народното събрание на 20 юни. В него се посочва, че Регионалната дирекция за национален строителен контрол (РДНСК) в Бургас, издала по-рано констативен акт за премахване на обекта, иска становища от две други регионални институции - Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) в Бургас и Басейнова дирекция "Черноморски район". "Основанията за това са две хипотези, базирани на разпоредби в Административно-процесуалния кодекс. Едната е да не би с премахването на собственика да се нанесат прекомерни вреди. Другата - да не би с разрушаването на кея да се нанесат вреди на околната среда", посочват от ДБ.

От формацията заявяват също, че в началото на март от Басейнова дирекция отговарят, че не възразяват процедурата по премахване на строежа да продължи. От РИОСВ обаче още не било постъпило становище.

От "Демократична България" цитират и заключението на отговора на Андрей Цеков: "След предоставяне на необходимите документи и становища от специализираните органи, ДНСК ще предприеме действия за законосъобразното приключване на случая."


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 20 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Въййй

    70 10 Отговор
    Вървят ли цирковете за блеещи? Сега нали ПП, ДБ, ГЕРБ и ДПС са една мафия? А ристьо иванов, чест посетител в стаята на ДПС! Циркаджии продажни!

    Коментиран от #10

  • 2 Чичак

    52 4 Отговор
    А защо Премахване на кея на Доган в Росенец трябва да има ? Не е ли по добре одържавяване да има ? И впрочем да ви кажа, този кей беше направен с перспектива паралелен внос на горива ! И една тръба 284 м. до най близкото хранилище беше проектирана. Друг е въпроса че ДБ и смешниците абордажници никога не поставиха въпроса за този кей. Никога не го забелязаха боклуците. .......
  • 3 Ивайло Мирчев

    47 5 Отговор
    Е такъв невероятен боклук че думи нямам. Ама действително боклук !

    Коментиран от #33

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 имам оглу

    43 6 Отговор
    ДО КОГА ЩЕ СЕ СЪОБРАЗЯВАМЕ ОТ СОКОЛА И ЗАЩО НЕСМЕЕМ ДА МУ ДОКАЖЕМ ЗА НЕЗАКОНОТО СЪОРАЖЕНИЕ
  • 6 МОЖЕ БИ НЯКОГА , НО НЕ СЕГА

    43 2 Отговор
    ще има НАРОДЕН СЪД и ТЕЦа на АХМЕД ще бъде отново държавен, а той в затвора. Заедно със своите дружки от всички партии, позволили това безобразие
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 мафия

    37 2 Отговор
    какви са тези глупости, махайте незабавно тежкото строителство върху дюните. ДПС е мафия!

    Коментиран от #25

  • 9 Чичак

    17 1 Отговор
    Добре бре..... Пишете, че дирекция за национален строителен контрол (РДНСК) в Бургас, била издала по-рано констативен акт за премахване на обекта, и искала становища от две други регионални институции - Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) в Бургас и Басейнова дирекция "Черноморски район". Като го пишете това..... Вие проверихте ли го да питам ? .......
  • 10 Индийски БИВОЛАР

    15 2 Отговор

    До коментар #1 от "Въййй":

    МЪЙЙЙЙЙЙЙ ДЕСАНТ ШЪ ПРАЙ ЛАЛУГЕРА
  • 11 Красимир Петров

    33 7 Отговор
    Мирчев,какъвто и театър да разиграване Българският народ вече няма да ви се върже.ПП и ДБ сте в коалиция с ГЕРБ и ДПС.
  • 12 патето Яки

    19 3 Отговор
    пише........да не би с разрушаването на кея да се нанесат вреди на околната среда",..........не ще се нанесат вреди на ДъБъ няма да имат дъвка
  • 13 Чичак

    17 2 Отговор
    Това което "посочват от ДБ" е пълен бол шит ! Абсолютно НЕ е вярно ! Дайте линк моля където РДНСК в Бургас, е издала констативен акт за премахване на обекта !!!!!!
  • 14 Румен 0888888880

    5 5 Отговор
    Аз дадох пари да се направи ,аз ще реша кога да го бутнат…
  • 15 Собственик на кей

    8 8 Отговор
    Призовавам собствениците на кейове и плажове на протест пред НС. Това е частна собственост. Очаквам подкрепа от собствениците на върхове, долини, реки, езера, мини, заводи и т.н...... ЩО ЗА ДЪРЖАВА СМЕ?!
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 САТЪРА НА ХАНА

    17 3 Отговор
    ХРИСТЬО С ПОЗИВНА МРАВОЯДА Е МОРСКИЯ ПЕХОТИНЕЦ
    НА БАЙ АХ-МЕД :)) ... НИКАКВИ ШАНСОВЕ
    .... ОТ ПОСОЛСТВОТО НЕ ДАВАТ
  • 18 Анонимчо

    15 3 Отговор
    Премахването на г.е.я Доган със сигурност ще е ок..
  • 19 Чичак

    17 3 Отговор
    Преди 30 минути звънях на Чанка Коралска и жената каза, че това е само в побърканата глава на Ивайло Мирчев !!!! Не се шегувам хора !
  • 20 Никой

    12 7 Отговор
    ГЕРБ , ДПС , Възраждане бламираха днес правната комисия като не приеха дневен ред. Приказките ,че ПП-ДБ са в коалиция са мимикрия . Истинската коалиция е вече видна и това е ГЕРБ,ДПС и редуването на другите политически партии. Много трудно ,дори бих казал невъзможно ще бъде ПП - ДБ да прокарат тяхно предложение в комисии или пленарна зала.Партиите на хартиената коалиция ще изчакат може би 8 месеца да си поиграят ПП - ДБ на управленци и тогава ще дойде и техния реален триумфират. Тогава ГЕРБ няма нужда да искат подкрепа от ПП - ДБ , просто ще реват по техните платени медии,че видите ли ГЕРБ са давали подкрепа пък сега ПП - ДБ не им пригласяли. КОЙ сега е лошия ? Просто и елементарно шоу разиграно от Хартиената коалиция. ГЕРБ и ДПС ще си изберат нов главен прокурор удобен на мафията. Племето ще духа супата отново. И така година след година докато остареете нещастни и бедни.

    Коментиран от #22

  • 21 Гост

    15 0 Отговор
    дуганя ги е заплашил всички там, дето уж отговарят и тия мишоци не смеят един камък да махнат от кея за яхти! Няма справедливост, няма и да има
  • 22 Ти си типичен пример

    3 1 Отговор

    До коментар #20 от "Никой":

    на марула на мафията ПП, ДБ, ГЕРБ и ДПС!
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Просто

    14 5 Отговор

    До коментар #23 от "Не ми се четат повече глупости":

    националните предатели ПП и ДБ, правят всичко с лъжи и измама! И за лъжи плащат! Факт!

    Коментиран от #26

  • 25 Само питам

    9 1 Отговор

    До коментар #8 от "мафия":

    За какви дюни говориш като става дума за акватория ? Виж го бре човеко на мапса този кей (пристанище) ! Къде видя дюни да те питам ?
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Факт

    9 3 Отговор

    До коментар #26 от "Ама много бързо":

    Истината се мрази в България! Все пак сме страна на мафията ПП, ДБ, ГЕРБ и ДПС!
  • 28 Чичак

    15 0 Отговор
    Впрочем ще ви кажа хора , след абордажа, същите тези абордажници придобиха 48 терена в Росенец през псевдо търгове на община Бургас . На куп бяха пуснати първо 32 имота. И до един бяха предобити от хора свързани с ДБ !!!!! Изключение бяха 3 имота които ГЕРБ ги взе. На сайта на община Бургас има информация за търговете а аз знам всеки един от печелившите .....кой- кой е ! В Росенец в момента има само 4 имота които не са частни ! Всичко друго е разграбено включително пътищата. ............
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 бай Даньо

    10 3 Отговор
    Вече можем да забравим за кея на Доган . Вече капитан Христо Иванов е в управляващата коалиция и има други грижи не да се занимава с кея на Доган ... Кея на Доган послужи за нещо, употребен е .
  • 31 Хлъц

    8 2 Отговор
    Ще го премахнат.Има и фиксиран срок, дори до ден от календара..
    Ден шестък, на 31 Февруари, 2999 година.Абе къде сте ръгнали с мечка,мед да надяждате. Само като се погледнат вратичките.Непоправими вреди за собственика)?) или околната среда, ясно е като бял ден къде ще запецнете.Не става да санкционираш онзи,който разпределя порциите в държавата.
  • 32 ха сега де!

    13 0 Отговор
    А при изпълнение не незакнния строеж не се или извършваха своеволия от собственика, който сега се страхуват да не "ощетят" и не се ли нанасяха вреди на околната среда? Къде бяха тогава РИОСВ Бургас и Басейнова дирекция "Черноморски район" и какви функции изпълняваха? Не трябва ли сега и те да носят отговорност за престъпно бездействие или поне отговорните по това време служители, на които задълженията им са били да следват правилата и законите в държавата?
  • 33 Въпрос

    5 0 Отговор

    До коментар #3 от "Ивайло Мирчев":

    Ти от обряза.ните ли си ???
  • 34 Бургазлия

    12 0 Отговор
    Защо пак да рушим? Не може ли държавата да поеме и да ползва всичко, построено там? Направено е добре, здраво, какво ще стане като се разруши?

    Коментиран от #39

  • 35 Анонимен

    1 2 Отговор
    Мемед строи вие искате рушите идваме верига и спираме ви дб, не пипайте нашият почетен гражданин на градовете ХХL.
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Да ти

    7 0 Отговор
    Майката шалвареста!

    Коментиран от #42, #43

  • 39 Тапа Нар

    1 2 Отговор

    До коментар #34 от "Бургазлия":

    направено е добре, ама незаконно, я се напълни малко. Искаш държавата да стане съучастник ли
  • 40 Граничар 74

    7 0 Отговор
    Кажи колко милярди грабна от държавата заедно със Сергей Станишев, и с какви ли не коалиции. Прокурори съадий президент мълчание пред техни многоуважаеми бг олигарси смучещи икономиката на България и с вили и яхти в чужбина.
  • 41 Войводата

    8 0 Отговор
    Единият от най богатите хора в България, един от бившите агенти на ДС и БКП възпитаник. Другите бивши милиционери комундели забогатели от народа пак на пръсти се броят.
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 А бе чоджум

    1 0 Отговор
    Нали след цирковете с десанта на летните сараи на Доган вашата партия и по точно общинските съветници от ДБ съботираха премахването му а сега пак цирковете не сте вие други са били това е подигравка с народа
  • 46 Само празни приказки

    0 0 Отговор
    Ако са искали, досега да са премахнали всичко. Всъщност, няма ли начин да се използват от държавата, и пристанът, и красивата сграда? За летуване на деца от бедни семейства, на пенсионери? Нещо добро и полезно?
  • 47 Само празни приказки

    0 0 Отговор
    Ако са искали, досега да са премахнали всичко. Всъщност, няма ли начин да се използват от държавата, и пристанът, и красивата сграда? За летуване на деца от бедни семейства, на пенсионери? Нещо добро и полезно?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове