Last news in Fakti

23 Юни, 2023 09:55 1 942 34

Бойко Борисов: Димитър Радев, който беше номиниран от ГЕРБ, трябва да остане управител на БНБ

  • бнб-
  • правителство-
  • регулатори

Вчера за първи път се запознах с Лена Бориславова и разбрах истинските намерения – да управляват държавата еднолично, каза лидерът на ГЕРБ

Бойко Борисов: Димитър Радев, който беше номиниран от ГЕРБ, трябва да остане управител на БНБ - 1

„Моето предложение е Димитър Радев, който беше номиниран от ГЕРБ, да остане управител на БНБ, защото с него влязохме в чакалнята на еврозоната, в Европейския банков съюз. Няма да подкрепим никакво друго предложение. Димитър Радев дойде от Вашингтон, от Международния валутен фонд. Той е доказан експерт-специалист“, заяви в кулоарите на парламента лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, цитиран от bTV.

"Вчера за първи път се запознах с Лена Бориславова и разбрах истинските намерения – да управляват държавата еднолично, в парламента, в законодателната власт, в регулаторните органи. Не мога да предавам разговора, но това разбрах“, посочи той.

Според него от "Продължаваме промяната" правят точно това, което заявяват в записите от съвета на партията, които Радостин Василев публично разпространи.

"Назначават техните зам.-министри, правят поголомна смяна на кадри в министерствата, в агенциите, които изцяло контролират. А сега искат и регулаторите. Месец и половина - откакто е правителството, ние механизми нямаме. Те назначават само своите хора. Те нямат политическо семейство, а предлагат еврокомисар. Искат всичко. Искат да командват и парламентарната ни група", заяви още бившият премиер.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 23 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Не харесвам

    13 15 Отговор
    Герб но Борисов е прав че Димитър Радев е специалист и тежи на мястото си.Всички други опити не знаем до какво могат да доведат.

    Коментиран от #3

  • 2 Чочо

    23 4 Отговор
    Както и ти да дадеш ДНК😀
  • 3 3.14К

    15 2 Отговор

    До коментар #1 от "Не харесвам":

    Да защото беше финансов министър на Жан Виденов.
  • 4 фен на малки сиси

    16 15 Отговор
    Хехе още на втората седмица се скарахте за постове. Избори на есен. Възраждане 🇧🇬 30% победа!

    сникърс

    Коментиран от #26

  • 5 гост

    28 4 Отговор
    Какъв ГЕНИЙ! Какъв интелект излъчва тази физиономия ! Велико нещастие за българският народ е, че не ни води към ТЪМНИ ДЪЛБИНИ !
  • 6 Ангеларий

    24 3 Отговор
    Каква се пада малката Ема на внуците на Тиквата?
  • 7 УРА,,УРА

    27 2 Отговор
    Този докога ще дава интервюта в кулоарите, а не се изправи на банката в НС и от там да казва, каквото има да каже. Страх го е, че ще го залеят с реплики и неудобни въпроси. Най му е добре да дрънка пред смирените и послушни медии.
  • 8 гледайте до края , жесток клип

    8 10 Отговор
    22.06.2023 г. - 23:27 ч
    Мощни изстрели: унищожаването на цяло подразделение на въоръжените сили на Украйна заедно с бронирани машини при опит за бягство от фронтовата линия (ВИДЕО) | Руска пролет

    След неуспешен опит да изследват нашите позиции, след като получиха сериозен отпор, бойците от въоръжените сили на Украйна решиха да избягат: да се евакуират в БМП, оставяйки убитите си на позиции.

    Военната кариера на бойците приключи за една секунда.

    СЛЕД ВСИЧКО ТОВА ИМА ЛИ ОЩЕ МЕРАКЛИИ за война !

    Коментиран от #20

  • 9 ухбрдс

    28 3 Отговор
    Тоя дъртия пръдльо, вместо да е в затвора, си разхожда гащите в парламента, получава по 10 хиляди лева заплата, и се прави на мъдрец. Всеки път като му вземат интервю се чудя как е възможно българите да са търпели един от най простите в територията да ги лъже и граби цели 12 г. Как е възможно да има толкова прости българи та да избират тоя? И другите давали помощи на бандера фашистите в Украйна, за това и тоя не виждал нищо нередно и той да дава. Ама така дава че всеки българин да плаща. Прост, прост че и в парламента.
  • 10 Анонимен

    9 7 Отговор
    Ясно е че вече сме отново в орбитата на Москва, очаквам напускане на Ес и бог да ни пази!

    Коментиран от #18

  • 11 Наивник на средна възраст

    18 2 Отговор
    Днешното пошло тълкуване на библията относно назначените зам.министри кърти с наглостта си и характерното симеоновско двуличие.ББ зам. министрите ги махна всичките служебното правителство.Но толкоз ми се гади вече от тебе,че ще пропусна всички останали изръсени глупости от тебе...
  • 12 Катинара

    21 1 Отговор
    Повярва, че е строителя на България, Народа и демократичния свят го определиха като най-големия крадец на България. Не знаеш кой и как ще разкаже твоята житейска история. Поне разбра, че не всичко е пари застаряващи вожде!
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 ГОРСКИ

    19 2 Отговор
    Гербаджиите искат цялата власт за да не ги вкарат във затвора !!!!!!!
  • 15 Гласове от зайчарника в Банкя

    17 2 Отговор
    Цялата държава е заложник на малкия Бацо, ако ме разбирате, онзи там клюмналия в панталоните му! Всичко, което се случи и случва е следствие на неговите действия!
    Уникална държава със Стокхолмски синдром от един член!
  • 16 БНБ не е за продан на ПП,ДБ,Нексо, череп

    7 4 Отговор
    БНБ не е ББР, която ПП си напазаруваха и внесоха хаос в нея. Назначиха си свои хора в ББР и им вдигнаха заплатите до небесата. Лена тръпката на Петков, получи от ББР 7 цифров хонорар, за незначителни "правни съвети". ПП заграбиха парите в ББР за свои фирми, сега искат да овладеят и БНБ. За да неможе никой да проследява трансферите им от и за чужбина. Нексо, черепа, Цв.Василев отдавна чакат това.
  • 17 Радио Елто

    12 1 Отговор
    Борисов Нагла мутра рекетьор изнудвач крадец лъжец егоцентрик манипулатор
  • 18 "булгар , булгар" Ал. Константинов

    5 0 Отговор

    До коментар #10 от "Анонимен":

    Чакай бе Ганчо кой те е пуснал ? Ти Байгъна пита ли го ?Ами ако ти прати оная с курабийките !? То демокрацията е за наивници а кога стане дума за интереси ще играе дървото ! Няма мърдане байно , докато не пресушат всичкото злато и утепат всичко което мърда на територията
  • 19 одобрени

    6 0 Отговор
    "Димитър Радев дойде от Вашингтон, от Международния валутен фонд" - Значи е одобрен от "посолството". Но, има пряка вина за фалита на КТБ по политически причини....
  • 20 Боже кога

    9 0 Отговор

    До коментар #8 от "гледайте до края , жесток клип":

    България ще се отърве от този човек?
  • 21 заложник

    5 0 Отговор
    На Зайко Байко не му харесва примката на шията, която са му сложили ПП-ДБ. Но, какво да прави - ще търпи! Заложи гласовете на 630 хил. поданици и Партията си, за да спаси кожата.....
  • 22 Крадецът

    5 0 Отговор
    разбиращ от шкафчета и кюлчета !
  • 23 това правителство

    3 1 Отговор
    Е незаконно и противоконституционно. Затова искат и конституцията да променят. Искат да бъде вписано чл. 1 - Козяк назначава правителството ! чл 2 - Козяк назначава ВСС ! чл 3 - ядрената енергетика се подарява на САЩ..... чл 4 Македонският език става официален език в България .......И така на татък.
  • 24 Защото с него

    3 0 Отговор
    Разработихте схемата да крадете!
    Скоро някой ще яде шамари!
  • 25 Реалист

    3 0 Отговор
    Довчера бойко не бе стъпвал в парламента от 10 години, сега е много активен всеки ден на работа с костюма:))
  • 26 Реалист

    1 1 Отговор

    До коментар #4 от "фен на малки сиси":

    Сънуваш с отворени очи а?
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Васил Кунчев

    5 0 Отговор
    Докато съществува Борисов в политиката на България, бял ден няма да видим!!! НАРОДЕ???
  • 29 Този

    4 0 Отговор
    Хитрец не престава с мръсните си номера и после ни лук ял,ни лук мирисал.Защо да остане на БНБ този шев,за да прикриват как се случи незаконния фалит на КТБ,както каза и ЕК.Да му прикриват далаверите на Дон Тиквуний?.Няма оттърване от чумат- Борисов.Само гледа да спаси престъпния си задн---.
  • 30 Предложените

    5 0 Отговор
    От Гербавата шайка са експерти по прикриване на далавери и схеми.Къде са чувалите с парите от магистрала Хемус?
  • 31 Путина

    0 1 Отговор
    Баце що не хванеш данчо бандита в герб да ги опъне пп умните и завършили на запад
  • 32 Факти

    1 0 Отговор
    Идвай баце, на байрама ще ядеш чеверме с картофки. Остави младите. Животът е прекрасен ден, но за младите, ти си пенционер и е време да си гледате с бабата внуците и ако падне нещо агнешко го схрускай без зъбки
  • 33 ......

    0 0 Отговор
    Общинарите им също са правили далавери и пуснал добрев, а той е от мъжете с пръстените/ххххтамплиери Много далавери, за тях може да са дребни, но за народа не им е ок, без заверени пълномощни да присвояват земи, доказателство имам. Останалите наследници остават без земя, дори не им казвам, а не е честно, все да крадат от залъка полагащ им се и бойко борисов се прави на честен, не сте. Много злини сторихте и то на хора анти бойко, вие сте за путин, го казват вашите от герб. Да, отрича се всичко, но не може дърветата да се залюлеят, докато вятъра не задуха.
  • 34 Наглост

    0 0 Отговор
    Радев за някои мадоци, умен бил. Товае демокрация, това не значи, че ще гласуват за него от западните държави. Казват си мнението. Може би имат впредвид, че не е бил в подземният свят с престъпниците. За народа има ли значение дали ще ес Путин или Байдън. Те се борят за прехраната си, молят се да имат семейство, деца, но баце не дава, иска само той да лапа
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове