Last news in Fakti

26 Юни, 2023 09:49 1 416 22

Даниел Митов: Казахме на колегите лакомията им за власт да не е толкова очевидна

  • даниел митов-
  • колеги-
  • лакомия-
  • власт

Още в началото казахме на колегите от ПП и ДБ, че това, което предлагат няма да сработи. Не напразно в демокрациите са измислени коалиционните формули. Коалициите не се създават, защото някакви хора много си допадат. А защото когато се конструира парламентарно мнозинство, да се разпределят отговорностите, обясни депутатът от ГЕРБ

Даниел Митов: Казахме на колегите лакомията им за власт да не е толкова очевидна  - 1
Снимка: Нова телевизия

„Подобен тип точки се пишат съвместно, в коалиционен разговор. 1-2 седмици, месец – колкото е необходимо – толкова. Въпросът е да съдържа необходимите елементи, така че в крайна сметка да функционира правилно. Да има механизъм, през който се правят назначенията”, каза Даниел Митов в ефира на Нова телевизия по повод седемте точни на ПП. Митов допълни,че от ГЕРБ можели да им измислят и 127 точки.

Той даде за пример министъра на спорта.

„Назначил за зам.-министър ръководителката на неговата дипломна работа, защото ѝ бил обещал. Това му е мотивът. Призовавам Денков да си влезе във функциите. Те започват да си правят каквото си искат”, каза Митов.

„Казахме на колегите лакомията им за власт да не е толкова очевидна, че и за тях няма да е полезно да преядат с власт, защото бързо ще започнат да правят грешки и това ще си проличи. Ние виждаме единствено само желание за завладяване на все повече позиции и власт, без компетентност. Предлагат ни за областен управител на Варна дама, която няма никакви квалификации за това”, каза Митов.

Той продължи, че от ГЕРБ настояват на всички позиции да се назначават компетентни хора, с общо съгласие, защото после отговорността щели да я носят всички.

„Утре ако стане нещо, кой носи отговорност за този човек?”, попита Митов.

Той поясни, че среща с ПП трябва да има, формулата на управление, измислена до момента, не е изцяло работеща, а от ГЕРБ настояват за коалиционно споразумение с ясно разписани механизми. „Още в началото казахме на колегите от ПП и ДБ, че това, което предлагат няма да сработи. Не напразно в демокрациите са измислени коалиционните формули. Коалициите не се създават, защото някакви хора много си допадат. А защото когато се конструира парламентарно мнозинство, да се разпределят отговорностите. Всеки да има мотив да брани мнозинството и да следва ясно разписани приоритети в това коалиционно споразумение”, каза Даниел Митов.
Той отхвърли обвиненията, че ГЕРБ са поели ангажимент за създаването на борд по назначенията, а всъщност такъв няма.

„Ние настояваме за подобен тип механизъм, за коалиционно споразумение, което ясно да разписва механизмите. Отначало им казахме, че ако няма такива механизми, няма как да има работещо мнозинство”, каза Митов.

Относно обвиненията, че ГЕРБ гласува с „Възраждане”, той каза, че ГЕРБ никога не са влизали в договорки с тях.

„Те са самостоятелна политическа партия, която понякога гласува и с ПП, и с ДБ. Ако ще говорим, да сядат и да говорим. Много обичат да са жертва”, каза Митов.

От ГЕРБ продължават да настояват Димитър Радев да продължи с още един мандат като управител на БНБ.

„За мен той е най-адекватният управител на БНБ. И е съвсем логично, човекът, свършил толкова много работа по подготовката за влизането ни в Еврозоната, да продължи да управлява БНБ още един мандат”, каза Митов. Дали ПП имат алтернатива на Радев, той не знаел.


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ххаха

    14 5 Отговор
    „Назначил за зам.-министър ръководителката на неговата дипломна работа, защото ѝ бил обещал. Това му е мотивът. Призовавам Денков да си влезе във функциите. Те започват да си правят каквото си искат”, каза Митов.
    Избори!!!Шайката ПП-ДБ ГЕРБ в канала!!!
  • 2 Анонимен

    23 2 Отговор
    След "анализа" ти сутринта за Русия, може да отидеш да целунеш краката на Путин. Много жалък евроатлантик си.
  • 3 вижда се

    20 1 Отговор
    Ама вие май огладняхте като улични псета !!

    Коментиран от #12

  • 4 факт

    18 1 Отговор
    Всички компетентни хора от ГРАБ са научени да присвояват повече и от багдадски крадци !
  • 5 Роки

    18 0 Отговор
    Абе Дани Лаладжиев, я кажи къде е вашият два пъти финансов министър Влади Горанов. Понеже открадна едни 700 милиона лева народна пара и никой го не търси, а и вашия Толуп Плейбойков вика, че го не познавал човека!
  • 6 Коментаторски клишета

    6 0 Отговор
    На всички им се иска да стоят на ръба на засадата и да вкарват голове под аплодисментите на публиката, но така не се прави футбол, уважаеми зрители.
  • 7 УРА,, УРА

    21 1 Отговор
    Хайде разваляйте седянката и на избори! Като все вие сте прави сваляйте правителството, станете за четвърти път първи и управлявайте! Писна на всички три месеца да гледаме мутрата
    как се сваля на ДБ и ПП и сега непрекъснато да диктува кой какво да прави. Това не може така да продължава. По правило всички трябва да се съобразяват с мандатоносителя.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Заключение

    18 0 Отговор
    Боклук.
  • 10 1111

    12 1 Отговор
    Лакомите за власт са само едни и всички знаем кои са.
  • 11 Георгиев

    6 0 Отговор
    ......... лакомията им за власт да не е толкова очевидна........
    По-скрита да е.....хахахаха.
  • 12 БЪЛГАРИН

    4 0 Отговор

    До коментар #3 от "вижда се":

    По-точно.....НЯМА НАЯЖДАНЕ.
  • 13 Лакомията

    5 0 Отговор
    е патент на Гроб
  • 14 Помним,

    7 0 Отговор
    Как се назначаваше по времето на Герб,бяхте забравили,но сега ПП ви припомниха и ви заболя.Колко хора можещи и знаещи бяха смачкани,не защото бяха против вас,а имаха смелостта да изкажат друго мнение,да имат друго виждане.Как беше,който не е с нас,е против нас и шута.Тия хора не ги ли болеше?При вас нямаше ли обещания? А ПП просто тръгнаха по един път,смело,с нагласата за справедливост, чест и добруване на народа/поне така изглеждаше в началото/,също като началото на пътя на Герб,но и те май смениха курса към кривата круша.
  • 15 eий Даниелче

    7 0 Отговор
    ,пак се окапа от този сладолед !После го хвъри в коша....

    Коментиран от #21

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 българина

    5 0 Отговор
    неее, казахте, че не искате министри и не носите отговорност, преди 10 дни. Сега искате коалиция и министри! кое е вярното? но като се има предвид, че Сарафов вече взе властта, ппдб са сготвени и те го знаят Който се е хванал с БЛИЗНАК сделки да прави.....
  • 18 тристан

    3 2 Отговор
    Хомобандит...но лошото е, че и тези от ПП са същите...и като се замисля Пиночет, въпреки дълбоко човеколюбивия си характер е бил принуден да нареди разстрелването на подобни същества...
  • 19 Виктор Черноземски

    1 0 Отговор
    Едните работят другите само плюят и правят интриги. Тези дето работят по телевизията ги критикуват. Тези които плюят по телевизиеята ги хвалят. Браво Браво
  • 20 кой взе властта 2009

    7 0 Отговор
    България трайно губи своята конкурентоспособност в годините. Спрямо 2020 година ние сме минали назад с 9 места, а спрямо 2009 година - с 19 места... Страната ни губи конкурентоспособност по своята икономическа активност само с една позиция, но по отношение на активност на правителството минаваме с няколко позиции назад. Бизнес климатът и инфраструктурата силно се влошават", БМБ е проклятие
  • 21 даже се

    2 0 Отговор

    До коментар #15 от "eий Даниелче":

    изпотила ....
  • 22 НЯКОЙ

    3 0 Отговор
    По-лакоми за власт от ГЕРБ май не е имало в новата българска история. Но по-съществено е че лакомията на ГЕРБ въпреки грандиозните кражби и безобразия, все не е задоволена и искат още и още, и още ..... Докога народът ще ви трае ???
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол