Last news in Fakti

27 Юни, 2023 12:55 10 043 44

Калоян Методиев захапа Пеканов: Капацитетът му за работа е нулев. За екипна работа – среден. За подмазване – много висок

  • калоян методиев-
  • атанас пеканов-
  • работа-
  • подмазване

Продуктовото позициониране на Пеканов в момента, за поредния проект на президента, ще е поредната катастрофа. С безплатни стажове по разни европейски институции, представяни като работни места, и захаросани фрази може да се подлъгва успешно българската публика, но както казва Денков: „Реална работа не са свършили!“, коментира още политологът

Калоян Методиев захапа Пеканов: Капацитетът му за работа е нулев. За екипна работа – среден. За подмазване – много висок - 1
Снимка: bTV

Политологът Калоян Методиев публикува на страницата си във Фейсбук коментар по повод вчерашно изказване по bTV на Атанас Пеканов. В него той обвини другите, че лъжат, че не се е работило, за да дойдат милиардите от Европа в българската икономика. Пак в това изказване бившият служебен вицепремиер каза, че цели 10 месеца е водил само неформална кореспонденция с Брюксел.
Ето и целия текст на Методиев:

„Служебното правителство нищо не е направило по Плана за възстановяване за въглищните централи. Оказа се, че те нищо не са направили. Няма концепция какво да се прави, не са изпратили официално становище. Правим концепция какво да се случи там и скоро се надявам да можем да я представим на ЕК. Опитваме се да наваксаме за няколко седмици, което не е свършено за много месеци назад“, каза премиерът Николай Денков на въпрос за Плана за възстановяване и устойчивост. За този план отговаряше пряко цял служебен вицепремиер - Атанас Пеканов. Който снощи грубо и с епитети обвини другите, че лъжат, че не се е работило, за да дойдат милиардите от Европа в българската икономика. Пеканов сам каза, че като вицепремиер цели 10 месеца е водил само неформална кореспонденция с Брюксел. И естествено веднага обвини за това Народното събрание, по почина на патрона си. И Корнелия Нинова. Какво се оказва? Денков ли лъже? Или Корнелия Нинова? Пеканов сам си призна, че нищо не е свършил, но нарече другите лъжци. Тепърва ще излизат грозните истини за служебния кабинет.
Известно време бях председател на Стратегическия съвет на президентството, на който Пеканов беше член. Капацитетът му за работа е нулев. За екипна работа – среден. За подмазване – много висок. Може да се провери по документа, който изработиха, след като напуснах. Повечето там бяха обсебени от идеята да заемат постове в някакво бъдещо служебно правителство. Е, заеха ги. Но работата не свършиха, освен за себе си. Продуктовото позициониране на Пеканов в момента, за поредния проект на президента, ще е поредната катастрофа. С безплатни стажове по разни европейски институции, представяни като работни места, и захаросани фрази може да се подлъгва успешно българската публика, но както казва Денков: „Реална работа не са свършили!“


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 63 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 дом

    67 7 Отговор
    Съгласен съм. Пеканов е латерна за думи. Симпатяга, който не спира да плямпа ПРАВИЛНИТЕ неща. Със сигурност не става за нищо, иначе щяхме да чуем.

    Коментиран от #34

  • 2 честен ционист

    39 5 Отговор
    Пеканката такава кръгова икономика заформи с швейцарците, че направо свят ще ви се зайде. Ако съм на негово място, бих се пенсионирал в някоя вила на Женевското езеро.
  • 3 Козяк 16

    31 3 Отговор
    Ганьовец до Ганьовеца..Прозявам се..

    Коментиран от #44

  • 4 Ха ха ха

    50 8 Отговор
    Няма какво да го коментираме този лъжлив резидентски ненужник .

    Коментиран от #21

  • 5 кокорчо

    45 2 Отговор
    АМА ТЕ ПАРИТЕ НЕ СА ЗА БЪЛГАРСКАТА ИКОНОМИКА АКО НЯКОИ МИСЛИ ЧЕ ЗА ИКОНОМИКАТА МНОГО СЕ ЛЪЖЕ ПАРИТЕ СА БГ ПОЛИТИЦИ УПРАВЛЯВАЩИ И БГ ОЛИГАРСИ
  • 6 Ами

    49 4 Отговор
    то от километър му личи на захаросания потомствен натегач, че е един съвременен комсомолец с обратен знак.
  • 7 гражданин

    33 13 Отговор
    То никой от тези измамници и шарлатани които се представиха за Промяна не става за работа. Те са всикнали да работят от 9:00 до 17:00 и събота и неделя да ходят на почивки по хотелите. Е наш Киро, на почивка в Гърция. Мицотакис в неделя избори, резултатите ясни вчера, днес вече избрал правителството. Ама Мицотакис е наследствен политик, а не като наш Киро поставен от чужди сили с пробитите национални медии да обслужва чужди сили. Лошият кръволак Борисов започваше работа в 6:00 сутринта и свършваше работа кой знае кога. Ама простолюдието го излъгаха и сега ще плати сметката с лихвите!
  • 8 Ааааа , не

    18 1 Отговор
    Под нулата е !
  • 9 Хаха

    27 20 Отговор
    Абе тоя набеден експерт Калоянов по колкото пари ви дава все да му публикувате щуротии те.
  • 10 Подобни и

    27 22 Отговор
    Никому неизвестни политолози като този дават оценка на най свястния член на бившето служебно правителктво.Този Калоян авно има абонамент към някоя партийна касичка щом напада компетентни хора.
  • 11 Оставка!

    28 8 Отговор
    Просто оставка. Ако новината от друга медия е вярна:"За въвеждане на еврото" без да се съобразите с волята на народа, Оставка! По-антибългарско и безродно правителства от последното на ГЕРБ ERMII, служебното и настоящото не е имало, от времето на Кунева - Пръмова. Оставка -Безродници, неизбирани от българския народ, 34 г. с ла бала, коне и чувелчета, мъртви души, корпоративен и етнически вот се самоизбирате. Чашата преля!. То не беше закриване енергетика. То не беше предложения за латиница. То не беше Шенген, затриващ национални граници. Не беше унищожаване Лъвче. Не беше чужди флагове и знамена на държавни институции. Не беше участие ПРЯКО в конфликт, доставка оръжие. Не беше премахване на Алеко и Вазов! Не беше ЛГБТ и отхвърляне на Източното Православие. Оставка!
  • 12 Защо говорят от името на България

    18 14 Отговор
    Политици изме.кя.ри ! Те дават оръжия против волята на българския народ !!

    Коментиран от #18

  • 13 ТАГАР.РЕВ ЛАПА ОТ 3 ДЪРЖАВИ

    26 9 Отговор
    Няма право да говори от името на България!!! Престъпник нагъл
  • 14 важно

    20 6 Отговор
    този лаладжия напиканов само търка чепика в брюксел
  • 15 РЕФЕРЕНДУМ ЗА ЕВРОТО

    10 5 Отговор
    Имали няма да го приемем !!
  • 16 Оставка!

    20 4 Отговор
    То не бе избиване на ЗДРАВИ животни в Странджа, за чужди интереси! То не бе затриване на зеленчукопроизводство, за чужди интереси! То не бе тровене, горене ТЕЦ-ове с отпадъци на Италия и медицински Ебола Африка. То не бе инжектиране на хората с НЕЗНАЙНИ течности с гриф строго секретно. Прекалихте! Оставка! Побъркахте хората. Така не може да продължава! ТО НЕ бе промяна Конституция за ДВОЙНО ГРАЖДАНСТВО и права! То не бе Цензура на медии, на репресии над достойни хора от службите! Оставка!

    Коментиран от #19

  • 17 това са най-точните

    15 8 Отговор
    думи за капацитета на Пеканов. БРАВО на автора! Нека говорим нещата както са. Всички го знаят и коментират, но този човек го артикулира.
    За съжаление освен него преобладаващата част от Продължаваме провала, пардон промяната, пък и в другите партии са такива.
  • 18 защо ли? Защото има даваме това право.

    15 1 Отговор

    До коментар #12 от "Защо говорят от името на България":

    Къде са хората да гласуват, но преди това да се интересуват от политиката на политиците и способностите им.
    След това да търсят отговорност от тези, за които са гласували. У нас гласуват под 40%, а онзи ден в Гърция гласуваха над 60% от населението. Сами си го причиняваме.

    Коментиран от #24

  • 19 за животните в Странджа

    17 3 Отговор

    До коментар #16 от "Оставка!":

    питайте съпруга на готвещия се за следващ премиер Габриел.
  • 20 Потомствен

    9 3 Отговор
    хрантутници с розАва риза .

    Коментиран от #30

  • 21 факуса

    9 1 Отговор

    До коментар #4 от "Ха ха ха":

    щот пък съгласуваните много ще свършат и все истината говорят,а документи за конфиденциалност вече подписват,егати демокрацията,всичко на 4 очи и с недомлъвки смси и лъжи навсякъде,дано путин разтуря тва гнездо на търтей
  • 22 Кочо

    8 3 Отговор
    Накратко - лъскави и безполезни! Още по кратко - вредни!
  • 23 Макавей Пухчев

    8 12 Отговор
    Прав е Калоян. Този ми Петканов прилича на льольото , младия шаран Румен Гечев
  • 24 факуса

    5 2 Отговор

    До коментар #18 от "защо ли? Защото има даваме това право.":

    ама все едни и същи бе,таз система не става за нас,все ходя да гласувам а то все чурук всичко,няма за какво да се хванеш,смяна на таз система требе,забрана на партиите,нали ги чухме,ала бала съгласуване и точка няма реакция от прокуратура данс манс,за брюксел да не говорим,тез само с бой може се изринат
  • 25 Гешев съм

    1 3 Отговор
    Крия се, ще ставам политик патриот!
  • 26 Хихихи

    6 4 Отговор
    На тоя барборино ума му е в косата, но не и в главата младеж, ама си има вуйчо милиардер
  • 27 Тома

    5 4 Отговор
    Най харесван е пеканов от хюм дружинката
  • 28 Гост

    9 4 Отговор
    Пеканов, пендако.За тебе само една пръчка, ама да е по-дебела, да не се строши.Същия си, като тея двамата шарлатани.
  • 29 Хихихи

    5 2 Отговор
    На тоя барборино ума му е в косата, но не и в главата младеж, ама си има вуйчо милиардер,

    Аз поне си признавам, че моят акъл е в косата ми, ама буги едва ли. Прическа, ела с мен в пещерата, по живково им казваха комунистите на безпартийните хора. Акъла на мен и младока у косата ни е
  • 30 И пълен

    11 2 Отговор

    До коментар #20 от "Потомствен":

    Лъжец и подмазвач! То най-отявлените комсомолци мажеха и бълваха фантасмагории, но тоз измекяр няма спиране вече 2-ра година! И никаква работа не е свършил, нито в екип нито сам.
  • 31 Факти

    4 2 Отговор
    Тая преческа не е модерна. Поне имате паеи, аз не бих дал 10 лева за посрижка. Нана ли я, няма ли кой в телевизии да му напомни и го посриже късо безплатно, като не му се дават 10 лева

    Коментиран от #35

  • 32 Гражданин

    5 4 Отговор
    Хората сме изнервени от много неща и тоя горе младото като започне бързо да говори като някоя комунистическо социалистипеска радиоточка. До прилошаване. Колко думи на минута изговаря това младо момче, що не се прегледа при психиатър.
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Ами

    8 2 Отговор

    До коментар #1 от "дом":

    абсолютно точен коментар, ама само той да беше такъв - еее, с мед да го намажеш. Куцо, кьораво и сакато се бута за тая власт пуста.
  • 35 Анонимен от Пв

    5 2 Отговор

    До коментар #31 от "Факти":

    Тази подстрижка е наследство от дядо му - партайгеносето Атанас Пеканов! Той (да прощава за това повдигане на кокалите) беше нещо като ляв/десен "свидетел" на Иван Панев - пловдивско партийно величие от времето на бай Тошо!
  • 36 българка

    10 7 Отговор
    Радев явно много харесва и лансира тези, които му угодничат и върло мрази хората със собствено мнение и с повече знания и умения от него! КАКВО СИ ИЗБРАХМЕ за президент ?
  • 37 ЧЕСТНО

    8 4 Отговор
    КАЛОЯН МЕТОДИЕВ Е НА ХРАНИЛКА ПРИ НИНОВА. ТОЙ Е НЕЙНАТА ПОД..ЛОГА И ИЗТРИ..ВАЛКА ЗА МНОГО ПАРИ, ЗАТОВА СИПЕ ЗМИИ И ГУЩЕРИ ПО СТОЙНОСТНИ ХОРА НА ПРЕЗИДЕНТА РАДЕВ, ЗАЩОТО ТОЙ ГО ИЗГОНИ ОТ ПРЕЗИДЕНТСТВОТО, КАТО РАЗБРА, ЧЕ ДОНАСЯ НА НИНОВА ЗА НЕГО.
    КРАЙ!
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 КИРО ЖЪРТЪ

    4 2 Отговор
    ТРЯБВА. ДА. СЕ СЛОЖИ. ЗАВИНАГИ. КРАЙ. НА. ПРИСЪСТВИЕТО. НА. КОМУНИСТИ. И. НЕОРЪШИСТИ
    В. БЪЛГАРСКАТА. ПОЛИТИКА
  • 40 Вили

    4 4 Отговор
    Радев назначава формални хора ,защото той ги командва и те му свирят по свирката!Пеканов-гей на дрънка!Само говорят и заблуждават народа,уж че свършили голяма работа!Глупости!
  • 41 Александър

    3 0 Отговор
    Ма то цялото правителство и пар ламент сте като прасчо бе г- н Методиев! Знаете кой е прасчо, нали!
  • 42 Александър

    2 0 Отговор
    Преди години в Испания имах приятел литовец! Витас се казва ше и не зная дали е жив! Гледах телевизия в тях и тогава показа ха как съдят тая Юлия от Украй на, а в залата мъжа и дъщеря и! Витас подскочи и каза; това в Ли тва не може да се случи!
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 катран

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "Козяк 16":

    Калоян Методиев..политолог..Стажант в Европейския парламент в Брюксел. Доктор по политология с дисертация на тема „Генерационна динамика и биологично-възрастови фактори в българската политика (1989 – 2006)“.12 Автор на книгите „Поколения и възраст в политиката. Българският преход“ (2012)...Направо за нобелова награда..Такива доктори и професори в БГ стотици ...УЖАС.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол