Last news in Fakti

28 Юни, 2023 09:49 6 768 76

Хотелиер от Слънчев бряг: Нямаме никакви туристи, хотели 4,5 звезди приемат деца и спортни лагери

  • летен сезон-
  • туристи

Беше предвидимо и че неминуемо ще се отрази инфлацията, ако добавим и лошите атмосферни условия, имаме натрупване на няколко фактора, смята Даниела Стоева, член на ИБ на ЕКТАА

Хотелиер от Слънчев бряг: Нямаме никакви туристи, хотели 4,5 звезди приемат деца и спортни лагери  - 1

„Нямаме никакви туристи, аз даже съм изпратил кадри, от 18 до 20 юни, видно е, че туристи в Слънчев бряг няма. Много по-слабо е от 2019 г. По това време комплексът беше пълен. Очакванията за ръст на летовници от служебния кабинет, се оказаха неверни.“

За това съобщи в студиото на Евронюз България хотелиерът Стоил Далевски. Той посочи, че има чужденци, но те са изключително малко.

„Няколко хотели са пълни с детски лагери, хотели 4,5 звезди са принудени да бъдат пълнени с деца, спортни лагери“, отбеляза Далевски.

Според Даниела Стоева, член на ИБ на ЕКТАА, генерално българското Черноморие е празно от туристи, което не е обичайно.

„Едно от основните неща, по които трябва да се замислим, е структурата и качеството на нашия продукт. Като видим, че се случва това, търсим вината извън нас, но в крайна сметка бизнесът трябва да генерира поток, що се касае до туризма. Не казвам генерално, че качеството е лошо, има много обекти, в които качеството е високо. Там смея да твърдя, че правят една добра заетост, както и по време на кризите“, коментира Стоева.

„Беше предвидимо и че неминуемо ще се отрази инфлацията, ако добавим и лошите атмосферни условия, имаме натрупване на няколко фактора“, подчерта Стоева.

Има фактори, на които не можем да влияем, един от тях е АД Слънчев бряг, което не ни помага. Като излезе от нашите хотели, туристът вижда разбити улици и тротоари, не се изхвърля боклукът, общата картина не е добро. Няма как да не вдигнем цените, нашите разходи се качиха многократно.

„Ако замърсяването стигне до Румъния, тогава трябва да се притесняваме, засега не трябва да се притесняваме, МОСВ постоянно взимат проби, засега нещата са спокойни“, отбеляза Далевски.

„Инфраструктурата не само по черноморието, но в цялата страна, е една от причините да не се развиваме. Също и липсата на работна ръка, липсата на кадри. Липсата на хора се очаква по цялата верига на услугите“, добави Стоева.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Слънцето

    116 1 Отговор
    Как ще имате бре байно,като питах за резервация и ми се казва че хотела няма паркинг и трябва да плащам по 20 лв. на ден,сори ама тия пари да не растат по дърветата, отделно всичко е адски скъпо за храната да не говорим и затова тази година отново в Гърция, може да малко по скъпо,но храната хубава, плажа перфектен, паркинг безплатен

    Коментиран от #8, #14

  • 3 Шопа

    85 2 Отговор
    Хак да ви е...........отивам в Гърция.
  • 4 Статистика1

    111 0 Отговор
    Преврърнахте Слънчака в панелно гето пълно с наркомани и алкохолици и се чудите що няма туристи.
    Ще се сетите, ама късно.
  • 5 Последния Софиянец

    6 37 Отговор
    Няма страшно! Водата е кристално чиста, ще се напълни следващия месец с туристи
  • 6 АБВ

    76 1 Отговор
    Следващата година и това няма да имате МУТРИ
  • 7 Фон дер Миндер

    104 1 Отговор
    Нема нужда да се разтягат ластъци ,на всеки му е ясно ,че основният фактор е алчността на хотелиерите !
  • 8 Хотелиер

    7 78 Отговор

    До коментар #2 от "Слънцето":

    Ей шопе, е как ще стане? Ти си свикнал да паркираш безплатно по градинки, зелени площи и тротоари. В софията на къде да се върви и очакваш тук да е така. Е няма. Ще плащаш. Така е в Европа. В Берлин ми искат 12 евро за паркинг на ден

    Коментиран от #13, #19, #47, #66

  • 9 Наблюдател

    85 10 Отговор
    Е малко ли са ви укрите за които ние ви плащаме да се пекат на плажа, докато българите са във фургони и потънали в кал къщи? Така е евро-атлантически...

    Коментиран от #37

  • 10 Ехо

    85 0 Отговор
    В чужбина съм и не ми пука за бай Ганьо селски тарикат. Каквото посеееш такова ще пожънеш. Мутри с мерцедеси дават 400 евро заплата и мрънкат, че хората са мързеливи и не работели.
  • 11 Неадекватен идиот

    77 1 Отговор
    Превърнахте слънчака я бетонена алко-нарко клоака. Оправяйте се. Лично аз там не стъпвам и до тоалетна да ходя
  • 12 Роки

    87 0 Отговор
    Вие сте абсолютни наглеци. Държавата Ви наля милиони лева народна пара в частния Ви бизнес. Крадци, мошеници и както се вижда измекяри. Алчни до безграничност. Закривай бардака и сади картофи!
  • 13 Клиент

    56 1 Отговор

    До коментар #8 от "Хотелиер":

    Защо сравняваш Берлин със Слънчев Бряг? Защо се искат същите пари като в Берлин? С това бетономорие и тези цени насреща и липса на качествен сервиз няма да е по-различно и напред, но ако не си разберете проблема, то резултати ще са си за вас, хотелиерите.
  • 14 Ще има и още

    64 0 Отговор

    До коментар #2 от "Слънцето":

    Празните платени зони на плажа, заемащи 90% от пространството и претъпканите свободни зони също изглеждат гротескно и крайно демотивиращо за повторно посещение.
    И да - морето не е само хотел. Хотели си имаме и в нашия град.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Чочо

    32 1 Отговор
    Жалко за милионите за реклама.

    Коментиран от #28

  • 17 дано

    51 1 Отговор
    та фалирате всички, така по възпитано ли е?
  • 18 Главната причина

    61 0 Отговор
    Са ви тройно завишените цени и некачествената услуга
  • 19 Бла

    51 0 Отговор

    До коментар #8 от "Хотелиер":

    Я ми посочете , хотел в Берлин, на който съм гост и ми искат +12 евро за паркинг :)
  • 20 Орел

    43 0 Отговор
    Алчността и лакомията убива!
  • 21 да викат

    42 0 Отговор
    Булдозерите и да изрият 50% грозни,кич Хотели.....
  • 22 СПОКО НАЧАЛСТВО☝

    25 1 Отговор
    ЮЛИ И АВГУСТ ЩЕ НАВАКСАТ...
    АМА ДРУГ ПЪТ...😁

    Коментиран от #67

  • 23 Баба Вуна

    49 1 Отговор
    Рибата се вмирисва от към главата.Където и да бръкнем все помия.Не ревете,наемите хора за три месеца,плащате мижави при после тези хорица,кучета ги яли.Зстъпихте ли се за тях? Да се въведе временна заетост макар и на половин работен ден ,през сезона в който ням туристи,Не едно голямо Не.Така щяхте да имате сигурна работна ръка,нямаше да ги събирате от кол и въже.Да си направите работещ механизъм за заетост и през зимните месеци.Явно искате само да строите големи празни хотели и да ревете.Зщо застроихте така цялото Черноморие,за полза роди или з вас? Сега си ги обикаляйте празни и им се радвайте! Събирайте туристи от улицата,може и да избирате сезона.
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Много запознат с материята

    47 1 Отговор
    До хотелиерчето:
    Не може да ти идват групи от чужбина да спят и хапват на тънки цени а българите да ги дерете.Много българи не са на ясно на какви цени спят чужденците тук.А тези който знаят и имат пари няма да ви стъпнат в хотелите.Ще ти е прекрасно ли да дойдеш при мен да ползваш услугите ми и аз да ти взема едни 10 бона но после ти да разбереш, че на друг съм взел 5 бона и че това е била реалната цена за услугата ми.Май няма да ти е гот и ще се почустваш прецакан.Турция и Гърция ви лапнаха хората защото си надухте цените и се взимахте дълги години на серьозно.Слез малко на земята няма как да ми продаваш Москвич на цената на Ферари дори и да си му сложил емблема Ферари.Миналата година 1500лв.за няколко дни към 25 юли Сл.Бряг.в момента цената е 2500лв. шшшшшш ало.значи август ще е 3500лв.😹😹😹
  • 26 фалит

    56 0 Отговор
    Това го слушам 30 години, ами фалирайте аз как фалирах. И кога ги строихте тез хотели мен питахте ли ме дали ще ви ги посещавам. Научете нещо от гърците и турците как се работи. Напускали разни чичаци с едни билетчета дай десет лева за това дай двайсет лева за онова и като удариш чертата все едно си ходил да видиш титаник.
  • 27 на калпав ??? вълната му пречи

    38 0 Отговор
    а когато мрънкате защо никога не споменавате некачествената еднообразна храна, отвратителната наливна бира и вино, най долно качество водка ахелой, оцветени води за безалкохолно, грубо обслужване в повечето хотели ол инклзив в слънчев бряг. Затова няма много българи при вас и бягат в гърция макар там да им излиза почти двойно. Естествено има и качествено обслужване но на твърде високи цени на черноморието

    Коментиран от #70

  • 28 каква реклама

    16 0 Отговор

    До коментар #16 от "Чочо":

    за Бардака?! плюс дивака Рачко и компания и......
  • 29 Московийски пропагандатор

    41 0 Отговор
    Дами и господа хотелиери, Вие не разбрахте ли, че хората не искат да са един върху друг на малката плажна ивица и да няма къде да паркират. За 50 метра плажна ивица - 10 хотела.
  • 30 Калъчев

    40 1 Отговор
    Да се надяваме, че ще дойде по-скоро времето, когато бетонения град ще бъде разрушен изцяло. Бетоните и бараките по дюните и пясъчната ивица ще бъдат изчистени до пясък и дюни за смета на сегашните мутроглавоци и крадливи бандити от прехода. Когато ще се възстанови пирродния облик на тоя прекрасен в миналото плаж. Тогава и туристическият поток ще тръгне в по-обилно число.
  • 31 Тодоров

    41 1 Отговор
    Абе как ще имат туристи, като парче пица в Созопол е 12 лв., бира 6 лв. и т.н. Нашите хотелиери не се научиха да уважават българския почиващ, а той в момента може да напълни хотелите. Разчитат на чужди туристи и както казваше дядо ми - куркундак ! А хотелиерите по българското черноморие не се и научиха на обслужване и внимание към туристите, дори считат, че почиващите са им задължени. Типична българска простотия - ден година храни ! Затова - Гърция или Турция (и по-евтино излиза).
  • 32 пфууууу

    30 5 Отговор
    хотели 4,5 звезди са принудени да бъдат пълнени с деца, спортни лагери“ - аз лично не виждам нищо лошо в това даже напротив! Айде малко нашите деца да почиват добре, не само украинските измамници грозни муфтаджии!
  • 33 НАП

    15 8 Отговор
    И в Гърция м.г 12-15 евро за комплект шезлонги и чадър, сега на същото място около /Ханиоти, Халкидики/ 20 евро, наслагани нагъсто. Мина вече онова с напитката, няма...Лично на мен там неми хареса, беше пълно със сърби и макета, лудница, малко мръсно - все едно в Китен, като плажа в китен е по-хубав...Но, Гърция е голяма, разбира се. В Хърватска в Пореч 25 евро/час паркинт, едно фрапе 15 евро. То вече не е за ходене никъде с тия цени!

    Коментиран от #38, #41

  • 34 бай Стилян от ж.к. Гоце Делчев

    20 1 Отговор
    Аз ще взема един леген, ще му сложа морска сол и малко мидички от Джъмбо, ще си накисна краката и ще се инсталирам на балкона под чадъра с фрапе от Лидъл. Те така ще я карам морската почивка!
  • 35 Местя арменската антена в

    20 0 Отговор
    левият джоб и си свиркам за хотелите на депутати и тяхните близки джапанки с по-малките хотели.Време е да научите вкуса на содената питка дето народа е яде и да забравите за луканката.Да му мислят тез дето имат Хотели, че и доста се продават но никой не иска да купува.Ако се разходите из Слънчака ще видите за какво говоря.
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 ТИ СИ ЛЪЖЕЦ

    3 13 Отговор

    До коментар #9 от "Наблюдател":

    ПЛАЩАТ С ЕВРОПЕЙСКИ ПАРИ БЕ КОПЕЙКОФАШИСТ
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 ЯЖТЕ БЕТОН

    17 0 Отговор
    ЯЖТЕ БЕТОН
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 пфууууу

    7 4 Отговор

    До коментар #33 от "НАП":

    Говоря от личен опит! Бях в Ханиоти, Халкидики. Не ми хареса. Е?! И е супер надценено! Хотел Гранд хотел Ханиоти - ремонтирана станция от едно време - 4 звезди, но явно две бяха паднали. Столовата - едни голи маси, забърсани с мръсен парцал. Средна чистота навсякъде. Паркинг в двоа на хотела - 15 евро на ден. Плажа пред хотела чакълест, във водата камъни, 12/евро комплект. Водата иначе хубава - чиста.
  • 42 На база лято 2018

    19 1 Отговор
    до към 2030 година заетостта ще е около 38% на хотелите. Българите ще са около 89%, а чужденците около 10%, основно източно европейци. Ако не отворим за руснаците ще така.

    Коментиран от #49

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Пловдив

    26 0 Отговор
    Така е,няма и да имате...! По стар български обичай всички вие искате,да станете милионери,за един сезон,без да предлагате нищо насреща,но това няма как да стане! Продавайте си S и G -класите и се захващайте,за работа...!
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Деций

    22 0 Отговор

    До коментар #8 от "Хотелиер":

    Ама Вие с Берлин ли се сравнявате?Паркинга към хотела трябва да е безплатен,и да е подземен или най малкото покрит!Самият факт ,че хората избират други дестинации е показател,че нещо не е наред.Услугите които предоставяте не отговарят на цените които искате за тях.Бих платил 40 лв за чадър и два шезлонга,но искам нормално отстояние ,не искам деца да крякат и да хвърлят пясък,искам дървени дюшемета,не искам разни малоумници да си поправят джетове и лодки и да ми смърди на гориво.Проблемите са хиляди.
  • 48 Тъй тъй

    8 1 Отговор
    Някой "горд" родител иска ли да се похвали как е пратил детето си на Лайноморието?
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 ами изроди алчни,

    20 0 Отговор
    вие направихте цени по-високи от гърция и испания.
  • 51 Кадир

    18 1 Отговор
    В България никога няма да почивам. Кофти е продукта и не ми се занимава със селяндури, които си мислят, че като си резервирал при тях си им длъжен. Лошо обслужване, мизерни хотели. Почивки само в чужбина. Със селски манталитет, трудно ще привлечеш хора, които имат пари.
  • 52 Опа

    15 0 Отговор
    За какво ви са туристи, нали и вие се хрантуткате от данъците на народа, чрез така наречените бежанци!
  • 53 Хххххххххх

    19 0 Отговор
    Пазарна икономика. Ако туристите не ви искат продукта, отиват другаде. Или подобрявате продукта или отпадате от пазара.
  • 54 Мутра с хутел

    5 1 Отговор
    изкаме държават да ни кумпенцира да ни даат пари
  • 55 Един от морето

    11 1 Отговор
    Истината е че не са търсени нокакви туристи, не е правна никаква реклама, нокой е си е мръднал пръста. Освен чошяците на социал и помощи които си носят сухоежбина от хотелите и не купуват нищо други туристи почти няма. Освен пекне, файне и да пият вино във винарните на муфта друго не правят и вземат. Отначало казаха 5000 000 туристи, после 8000 000.Абе тези нямаше ли кой да им каже че през соца когато беше бъкано със туристи когато рейсовете на балкан турист не сможваха да правят трансвери от и за летищата, когаъо самолетите със туристи кацсха денонощтно, когато почти цяла Българоя произвеждаше храни за да се изхранят тези туристи, тогава към средата на август официал о о явяваха че е дошъл милионият турист,, винаги руснак,, ЗАПОМНЕТЕ, ЗАПОМНЕТЕ ОТ МАС ХОРАТА КОИТО СМЕ ЧОКРАЙ МОРЕТО. Туризъм и сезон без англичани, сландинавци и най важно. БЕЗ РУСНАЦИ. сезона е прпвашен. Що бе турците и те са вйв НАТО но тамси ома милиони платежоспособни руснаци Зеленски ли ще ни храни семейсъвата зимата бе, ние не сме хотешиери софиянци назначени за такива Отделно и платените от паликаретата мисирки показва зсщо във казана на българоте няма де урен дявол
  • 56 Местен

    2 20 Отговор
    Приятели, стига вече със тези хотелиери. Лично аз познавам само 3,4 местни хотелиери със не толкова големи хотели. Всички онези със огромните луксозни хотели са назначени за собственици от онези от дълбоката държава. Всички ние дето живеем тук и се храним от туризма ще останем без средсъва за зимата. Ако искате ходете по гръцко, албснско и на майка ви във п,,,,,,,, а но не хулете нашето море което е абсолютно чисто. Както отсвириха македонци и сърби скоро и вас гръкоманите ще изритат и тогава как ще дойдите пак при нас, а ние дали ще ви искаме июи ще ви презираме като нашите бащи които казваха,, по добре без хора птколкото софетата да ни се лигавят
  • 57 Коментар

    16 2 Отговор
    Няма и да имате.Укрите,които държите по хотелите правят клипчета,качват ги,обясняват как хотелите не били нещо особено и очаквали повече,водата била мръсна и пишат нецензурни неща на българите.Искат хотелите да фалират,за да ги изкупят на ниска цена и да си имат топ жилища за без пари.

    Коментиран от #69

  • 58 Йосарян

    3 0 Отговор
    Добра новина!
  • 59 ЛАКУМИИ

    14 0 Отговор
    Няма да се наядете.Постройте още 300 хотела тези са малко
  • 60 Деций

    10 2 Отговор
    Монетата има и реверс.Българина не е платежоспособен в по голямата си част.Хората едвам преживяват,потънали в борчове,с по няколко източени кредитни карти и бързи заеми.Другите които имат някой лев бягат на други места.Погледнато реално инвестициите в този бетон са кухи и с необосновани очаквания!За да произвеждаш нещо,то трябва да има потребност и платежоспособни хора които имат нужда да го купят.Туристите от бившият Соц се пренасочиха към други дестинации.От запад винаги са идвали прошляци и хора с разширени вени.Богатият човек търси спокойствие,там където няма да му газят по краката.Не виждам изход от тази задънена ситуация.
  • 61 знаещ

    12 2 Отговор
    За Бога братя не идвайте на нашето черноморие цените са необосновано високи водата мръсна маститите концесионери заграбили и плажната ивица и народа се пече на плажа един връз друг навсякъде бетон и мръсотия търсете друга дестинация
  • 62 Българин

    16 0 Отговор
    Това лято колко пъти ще ни занимавате с хленча на тия измамници?! Тъкмо ще спрат и ще започнат ония от зимните "курорти"! Пазарна икономика - предлагате боклук, не го иска никой! Айде, затваряйте по-бързо и разтуряйте селския катун!
  • 63 Теди

    8 0 Отговор
    Абсолютни глупости. Хотелиерите само знаят да мрънкат. Видях с очите си и плажовете изобщо не са празни. Има дори доста народ.

    Коментиран от #64

  • 64 ИМПЕРИАЛИСТ

    7 3 Отговор

    До коментар #63 от "Теди":

    Плажът на Варна е препълнен! Морската вода е невероятно чиста и топличка, гъмжи от пасажи с мънички рибки...Румънци, за учудване...и гърци и бели скандинавци на всяка крачка...Ресторантите вечер са препълнени...Цените за чадър и шезлонг са непроменени от години, 5 лева/ден.
  • 65 хахахх

    1 0 Отговор
    няма и да имате
  • 66 браво бе

    1 0 Отговор

    До коментар #8 от "Хотелиер":

    смотльо,ти със каруцата ли ще даваш акъл на хората
  • 67 ааа ми,

    1 0 Отговор

    До коментар #22 от "СПОКО НАЧАЛСТВО☝":

    ще напълнят курорта със евтините туристи,пияните и дрогирани англичани,и пак ще си изкарат бюджета,а кочината дето ще стане да я чисти общината,така действат тези.

    Коментиран от #68

  • 68 или

    1 0 Отговор

    До коментар #67 от "ааа ми,":

    безплатните укри-мутри,ще напълнят хотелите,те с джипове и кинти,ама уж бедни,и пак ще спасят сезона,нали плащаме ние.
  • 69 напалм

    1 0 Отговор

    До коментар #57 от "Коментар":

    за укрите
  • 70 напротив

    1 0 Отговор

    До коментар #27 от "на калпав ??? вълната му пречи":

    излиза доста по евтино,и със качествена храна,и обслужване,чистота и най вече спокойствие.защото там има закони,идва пияния,вдига шум,прави золуми,и хопааа,у кауша-със дебела глоба.
  • 71 Альоша

    0 0 Отговор
    А украинските просяци ,които богатата ни държава храни?!
  • 72 Альоша

    0 0 Отговор
    А украинските просяци ,които богатата ни държава храни?!
  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 Альоша

    0 0 Отговор
    А украинците ,които богатата ни държава храни?!

    Коментиран от #76

  • 76 петрушан

    0 0 Отговор

    До коментар #75 от "Альоша":

    Алеша тьй круглий идискотом
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове