Last news in Fakti

29 Юни, 2023 15:25 2 312 32

Спортният министър: Не е нормално пиян или дрогиран зад волана да убие човек и да е на свобода

  • катастрофи-
  • софия-
  • мерки

По време на събитието бяха връчени награди

Спортният министър: Не е нормално пиян или дрогиран зад волана да убие човек и да е на свобода - 1
Снимка: БГНЕС

Безопасността на движението по пътищата е кауза за цялото общество и е време да се постави сред водещите приоритети на държавата. Това заяви министърът на младежта и спорта Димитър Илиев по време на връчването на първите годишни награди „Регионални и местни инициативи в подкрепа на безопасността на движението“. Церемонията се организира от Държавната агенция „Безопасност на движението по пътищата“ с партньорството на Българската телеграфна агенция.

По думите на министъра има сериозен проблем в отношението на българското общество по въпроса с безопасността на движението по пътищата. Илиев бе категоричен, че решаването му е свързано със спазването на правилата и личната отговорност.

„Правилата и законите не са направени, за да ни е неудобно, а за да се осигури нашата безопасност. Апелирам всеки човек да си поставя предпазен колан не само на предните, но и на задните седалки, за което да има и последващ контрол“, каза Илиев.

Министърът на младежта и спорта подчерта, че трябва много ясно да се разграничат пътнотранспортните произшествия от криминалните деяния.

Не може да седнеш зад волана пиян или дрогиран, да отнемеш човешки живот на пътя и да бъдеш на свобода. Това не е нормално, добави Илиев и акцентира върху налагането на адекватни наказания и санкции.

По време на събитието бяха връчени награди в категориите: „Активна общинска политика по безопасност на движението по пътищата за големи и малки общини“, „Принос към общинска кампания „Безопасни улици“, „Областна дирекция на МВР с принос за подобряване на безопасността на движението по пътищата“, „Единна спасителна система“, „Образователна среда в подкрепа на безопасността на движението по пътищата в детските градини и училищата“, „Активна областна комисия по безопасност на движението по пътищата“.

На церемонията присъстваха министърът на регионалното развитие и благоустройството Андрей Цеков, министърът на транспорта и съобщенията Георги Гвоздейков, заместник-министърът на младежта и спорта Даниела Дашева, заместник-министърът на вътрешните работи Кирил Ценкин, заместник-министърът на образованието и науката Мариета Георгиева, председателят на Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата“ Малина Крумова и генералният директор на БТА Кирил Вълчев.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 20 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хаха

    5 7 Отговор
    Щом е трезвен значи е нормално?
  • 2 Проблема е в прокуратурата, следствието

    21 0 Отговор
    съда, които изнудват провинилите се, взимат им парите и ги пускат да продължават да трепят на пътя
  • 3 Наско

    5 16 Отговор
    Много поздрави от Германия. 3000 евро стартова пълно е с работа тази година

    Коментиран от #26

  • 4 Димитракис

    17 1 Отговор
    След последните промени от преди 2-3 години в гръцкия наказателен закон с алкохол и наркотици затвор до три години.При същото ако си виновен с алкохол и наркотици със смъртен случай 10 години.При повече от един смъртен случай в едно ПТП имаш и доживотен затвор.Айде пийте по гръцко сега и се друсайте с наркотици ама няма да ви стиска!За това спазвайте си законите и не правете глупости,които да са непоправими.

    Коментиран от #19

  • 5 Радио Елто

    7 1 Отговор
    господин Илиев Прав Сте но има Корупция Безнаказност
  • 6 Пияния Риснак

    14 0 Отговор
    Максим Стависки, пука ми на .... За Милиони няма закони.
  • 7 Гост

    2 1 Отговор
    У БГто даже е задължително
  • 8 Бравос

    10 0 Отговор
    Министърът на спорта се занимава с безопасността по пътищата:) Остава само Денков да почне да прави мозъчни операции:)
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Баш си е нормално

    5 3 Отговор
    Преди време пиян министър уби детето си на моторна шейна и какво? Ми нищо.
  • 11 Браво, Митко!

    1 1 Отговор
    Това е един сериозен мъж!
  • 12 Прокопи

    5 4 Отговор
    След като не можете да спрете лудостта по шосетата, просто препишете закона за движение по пътищата от Гърция и най-вече го спазвайте. Ако се движиш като на малки вратички на ски по околовръстното с над 100 км. трябва да те спрират, сваляне на номерата, 500-600 лв. глоба, колата остава на място, връщане на номерата с бюрокрация около месец и т.н. Същото е с телефоните, дриф, каране на 10 см. от предната кола и просветване с фаровете, абе всички простотии, които виждаме ежедневно.
  • 13 оспри

    5 3 Отговор
    Не е нормално,но в България липсват Закон и Ред,затова убийствата и катастрофите не спират. Вижте как е в Гърция и в Италия и ще разберете, за какви глоби и наказания пише в техните закони.А тука за убийство не могат да дадат наказание и делата се точат с години. Мъртвият си е мъртъв. Така казват в съда.

    Коментиран от #15, #17, #18

  • 14 ай стига се правите на маскари а

    4 0 Отговор
    що ся тъй убиеца на милен цветков във затвора ли е а?
  • 15 Да ама не

    2 2 Отговор

    До коментар #13 от "оспри":

    Според статистиката Гърция и Италия са плътно след нас по брой катастрофи на глава от населението, като най зле са Румъния, после ние, следват Италия, Гърция и Люксембург.
  • 16 Ахаха

    1 1 Отговор
    Само ако се казва Лютви Местан ири друг наш човек тогава може да прегазва бебенце няма проблеми. Ако е министър може и собственото си дете да премаже с моторна шейна
  • 17 СТАМАТ MAГАPETO

    2 1 Отговор

    До коментар #13 от "оспри":

    в гърция не ми пишат глоба затова че съм спрял пред денонощния да си купя хляб а тук само там чакат нощем в малките часове, после защо нищо не спазваме ли? щото знам че глобите тука се пишат като спираш пред денонощната аптека за лекарства и за хляб

    Коментиран от #21

  • 18 Хахаха

    3 0 Отговор

    До коментар #13 от "оспри":

    Наскоро четох статия за една италианка глобена 3000 евро защото е летяла с 230 км/ч със своята Тойота Йарис, така че не ми ги хвали италианците:)
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 очевидец

    2 3 Отговор
    Що се чудите.Тук има един на който му викат Тиквата,лежал в затвор за кражба на кола,водил Мата Хари с охрана да снима пари и злато които обикновения човек може само да сънува,купил къща в Барцелона за една с неговото детенце и въпреки това твърди,че не е вярно...............
  • 21 Джо

    2 1 Отговор

    До коментар #17 от "СТАМАТ MAГАPETO":

    Тия не са били в Гърция тва тука са само мишки всичко що пише вярват и повтарят като папагали, най-много са стигали до локвата пред блока
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 ха ха

    3 0 Отговор
    не е нормално и да се цвъкат табели с налудничави ограничения за да се ограбват по ;закон ; пътуващите , не е нормално мастити бизнесмени и служители да си поръчват знаци и табели за лична изгода , абе като погледна съвсем малко са нещата които са направени правилно и е вложено мисъл и за движението и за безопасността , но пък ;капаните ; за пътен грабеж са безбройни
  • 25 Васил

    0 1 Отговор
    Във България всичко е възможно!
  • 26 Пепи

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Наско":

    Насе, ние ги взимаме тук и мием чинии само вкъщи.
  • 27 Къде ми е нощното шкафче?

    2 1 Отговор
    Спортният министър що не се заеме да оправя спорта и да остави движението по пътищата на ресорния министър?Докога в тая държава всеки ще върши това,което не е негова работа?Хайде министрите да дадат пример!

    Коментиран от #31

  • 28 ДДРОнег

    0 2 Отговор
    Кво казваше Винету 12 години - "Ние ги хващаме, те ги пускат" и нищо повече не направи чекмеджан ...
  • 29 Димо

    2 1 Отговор
    Значи нека е ясно!В БЪЛГАРИЯ от ПТП със смъртен случай в затвора има само смотаняци.Тежки бизнесмени,политици,видни културтрегери,известни общественици и все в този ред няма нито ЕДИН осъден на ефективен затвор.Тва ни е съдебната система.Закона вероятно го има,но не за всички е еднакъв.Това не е така обаче навън.
  • 30 Студопор

    0 0 Отговор
    Ми не е, ама се случва всеки ден!!
  • 31 За спортният министър

    2 1 Отговор

    До коментар #27 от "Къде ми е нощното шкафче?":

    Ако не знаеш това е автомобилният състезател Димитър Илиев, доцент по автомобилен спорт в НСА и основател на първата школа за безопасно, защитно шофиране.
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове