Last news in Fakti

4 Ноември, 2013 08:13 1 186 0

Армията си раздаде 13,6 млн. лева бонуси за октомври

  • армия-
  • бонуси-
  • левове

Преглед на печата

Армията си раздаде 13,6 млн. лева бонуси за октомври - 1
Снимка: БГНЕС

Армията си раздаде 13,6 млн. лева бонуси за октомври, разкрива "Труд"
За постигнати високи успехи през 2013 г. армията си раздаде бонуси в размер на 13.6 млн. лв. Това съобщиха за "Труд" от военното министерство. 
Военните и цивилните служители вече са изхарчили допълнителните пари, тъй като те са ги получили със заплатите си, които получиха около 22 октомври. 
Министър Ангел Найденов е мотивирал решението си да даде материални стимули на подчинените си именно с големите постижения. Заповедта му е подписана още на 11 октомври с указание парите да се раздадат до 25 октомври. В този период министърът на няколко пъти обяви пред медиите, че решението му не е окончателно, а разчети ще се правят до края на месец октомври. Оказа се, че парите са дошли от икономии от фонд "Работна заплата", тъй като от години МО поддържа над 3000 празни щата в армията. 

Момчета пребиха дядо заради жена, разказва "24 часа"
Двама тийнейджъри от Полски Тръмбеш ще бъдат съдени по бързото производство, след като пребиха мъж, който може да им е дядо. Тримата харесвали една и съща хубавица от града и кръвта на младежите кипнала. Около 22 ч в петък те нахлули в жилището на 66-годишния си конкурент, съборили го на пода и започнали да го ритат по главата и гърдите, а после изчезнали. Половин час по-късно сигнал за инцидента подал 38-годишният наемател на дядото от село Орловец. Той обяснил, че е намерил хазяина си в безпомощно състояние. Криминалистите бързо влезли в дирите на нападателите - 19-годишния М. И. и 15-годишно момче. Двамата са задържани за 24 ч. Пред униформените те признали, че разпрата помежду им е била за жена.

Министри на опашка за 500 млн. от фонда за растеж, коментира "Сега"
Добрите намерения за резерва от 500 млн. лв. в бюджет 2014 г. са на път да се разминат с реалността. Въпреки заявлението на кабинета, че тези пари ще се разпределят на конкурсен принцип за растеж и устойчиво развитие на регионите, министрите вече настояват от него да се покриват дефицити по бюджетите им. Сред претенциите има дори дейности, за които вече са сключени договори, както и други, които са вменени като задължения на институциите по закон. Това става ясно от справката за получените становища при съгласуването на проектобюджет 2014 и стенограмата от заседанието на кабинета, на което бе одобрен проектът. На опашка за целевия резерв от 500 млн. лв., за който ще могат да кандидатстват и общини, вече са се наредили министерствата на правосъдието, на околната среда, на транспорта. 

Сортират туристите по възраст в Слънчев бряг, рапортува "Стандарт"
Туристите в Слънчев бряг ще бъдат настанявани в курорта според възрастта си. По-младите ще почиват отделно, за да се осигурят оптимални условия за отдих на всяка възрастова група. Идеята е това да стане през следващия сезон. Единият вариант е да се планира кой къде ще почива още при предварителните резервации, за да не почиват по-улегналите туристи, които търсят спокойствие, заедно с щурите тийнейджъри. Има и опция летовниците да бъдат настанявани в различни хотели според възрастовата група. Хотелиерите смятат, че подобно разделяне по интереси ще усмири страстите, които ескалират в разгара на сезона.

Данъчни на лов за касови бележки, предупреждава "Новинар"
НАП погва недобросъвестни търговци, които укриват оборотите си. Обект на акцията ще бъдат малките магазини за продажба на дребно. Броят на магазините, които ще бъдат посетени, е около 1000, а инспекциите ще продължат няколко седмици. Причината за масовите проверки са отчетените ниски обороти след свързването на касовите апарати с НАП. Целта е да бъдат проверени търговците, чиито обороти се различават до голяма степен от тези на търговските обекти в съседство и да се уточни на какво се дължат различията, обясняват от НАП.

Ликвидният шок в енергетиката увеличава дълговете, констатира "Капитал Daily"
Затрудненията на големите дружества от енергетиката през тази година водят до все по-голяма задлъжнялост в сектора, разкриват отчетите им към деветмесечието. Недостатъчните приходи създават дефицити от оборотен капитал, което кара компаниите да посягат към нови заеми, въпреки че много от тях все още имат солидни суми по банкови сметки (сметка на база отчетите и данните за концентрацията на държавните средства показва поне 340 млн. лв. депозирани в Корпоративна търговска банка). Заради връзките в рамките на Българския енергиен холдинг проблемите няма как да останат изолирани в рамките на едно предприятие, което формира своеобразна верижна дългова криза. Още преди новите заеми на БЕХ общо неговите и на дъщерните му дружества задължения са близо 6 млрд. лв., от които 1.8 млрд. лв. към свързани лица. Дружеството с най-големи задължения към края на септември е НЕК. Те възлизат на 2.8 млрд. лв., като близо половината от тях са към свързани лица и са краткосрочни, тоест трябва да се погасят в рамките на една година. Причината за влошеното състояние на компанията са недостатъчните приходи, които са резултат от регулаторните промени.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове