Last news in Fakti

11 Август, 2023 22:03 13 727 96

Нов скандал около съдийката Гьонева

  • стара загора-
  • садист-
  • гьонева-
  • съдийка

Трагедията става на десен завой

Нов скандал около съдийката Гьонева - 1
Снимка: Фейсбук

Оформя се нов скандал около съдийката, пуснала на свобода старозагорския изверг Георги Нпиколаев.

„Съдия Татяна Гьонева Коева, която пусна на свобода Георги Николаев, брутално обезобразил 18-годишната Дебора, пусна и убиеца на сина ми“.

Това разказа пред „Телеграф“ почернената майка Мариела Николова. Тя губи сина си на 29 юни 2018 г. при катастрофа на прохода Хаинбоаз при с. Пчелиново.

За мелето с починалите музиканти Павел Дюлгерски и Николай Николов, известен като NI. сo, е обвинен турския тираджия Мехмет Калиман. „Станахме свидетели на водевил. Видях от първия ред как действа българското правосъдие и как убиец си тръгва необезпокояван, с условна присъда“, изригна майката на Николай.

Трагедията става на десен завой. Колата с Павел и Николай навлиза в насрещното и се блъска в автовоза, шофиран от Калиман. Николай загива на място, Павел умира 4 месеца по-късно в болница. Майката споделя, че съдия Гьонева „излиза на сцената на съдебните действия близо пет години след катастрофата“.

Толкова време е нужно на разследващите да получат исканата от потресеното семейство тройна съдебномедицинска експертиза, която сочи, че Мехмет Калиман е карал с превишена скорост и има основания да му бъдат повдигнати обвинения.

Според предишната обаче той е шофирал с допустимите 40 км/час. Три месеца продължава досъдебното производство през 2023 г. Майката твърди, че на 18 май съдия Гьонева изрича следните думи: „Не трябва да се гледа на присъдите като на наказание. Това е човекът. Той има семейство, което има нужда от него. Наказанието трябва да бъде с мисъл и грижа за хората, които продължават живота си“.

„Прокурор Анета Стоева поиска наказание от 3.5 г. условно. Калиман призна вината си, с което автоматически се влиза в режим 1/3 намаляване на присъдата. Съдия Гьонева поиска 4.5 г. наказание.

При така създалите се обстоятелства се получават точно 3 г. затвор, което е максималният срок за обявяване на присъдата за условна. Всичко стана за по-малко от 10 минути. Ние като зашеметени зрители наблюдавахме как се разиграва топката на един тенискорт“, разказва майката. Така Мехмет Калиман е освободен на момента. Това е на първа инстанция, сега семейството чака делото да се гледа на Апелативен съд – Пловдив.

Според първата експертиза водачът на автовоза шофирал с допустимите 40 км/час, което автоматически го оневинява, не се стига до съд и е освободен. По думите на Мариела тогава турчинът не е бил разпитван като обвиняем, а като свидетел. Следват близо 5 г., в които Калиман спокойно упражнява професията си, преминавайки през страната ни над 50 пъти.

Заключението на тройната експертиза води до заповед за задържането му. На три поредни дати мъжът не се явява. Следва европейска заповед за задържането му и при курс, който се опитва да направи през България, го хващат. Три месеца остава в ареста в Стара Загора с мярка за неотклонение „задържане под стража“, която адвокатът му оспорва, но Апелативен съд – Пловдив, не зачита искането му.

Татяна Гьонева Коева е завършила престижната ГПЧЕ „Ромен Ролан“ в Стара Загора. Преподавателката ѝ по френски език Руска Карабоянова сподели за „Телеграф“, че била отлична и дисциплинирана ученичка. Не е омъжена, няма деца. Често я виждат да разхожда кучетата си в квартала, където живее, разказаха очевидци.

Гьонева закри профила си във Фейсбук светкавично, след като бе залята от гневни постове на хора, разбрали, че тя е съдийката, пуснала на свобода Георги Николаев. Преди това дамата е споделяла непрекъснато постове за помощ на болни и страдащи хора, както и за хора в неравностойно положение.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 53 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кара Ибрахим

    100 7 Отговор
    Да си благ човек ,не значи да си добър и праведен съдия !

    Коментиран от #58

  • 2 хммм

    22 160 Отговор
    Стига сте търсили скандали... Много добра съдиика!
  • 3 Хххх

    119 20 Отговор
    Съдийката Гьонсуратова.
  • 4 Пламен

    218 4 Отговор
    Нищо не разбирам. Водача на леката кола изтърва завоя, навлиза в отсрещнато платно и се удря удря челно във автовоза. Каква вина има в случая турчина? А дали въпросният музикант не е карал със превишена скорост за да навлезе в насрещното платно? Ако това което чета е вярно, народа ни е полудял!

    Коментиран от #15, #35, #55, #56

  • 5 Професор

    66 7 Отговор
    Турските шофьори карат безобразно. Българските също. Разлика няма. Румънците са камикадзета. Не съм виждал автомобили с гръцка, сръбска и македонска регистрация и за тях нямам мнение. Случвало се да карам след турски тир и да ми подаде ляв мигач когато тръгнах да го изпреварвам. Отказах се от изпреварването защото шофьора ня тира понеже е на високо и вижда че идва някой отсреща. После му блгаодарих с аварийните като го изпреварих а той ми светна с дългите да се прибера в моята лента. Но повечето са камикадзета.
  • 6 Има дискриминация по полов признак

    83 26 Отговор
    90% от съдийте са от женски пол!
    Затова и решенията им са такива неадекватни!
  • 7 Ттт

    92 10 Отговор
    Попитали Стивън Кинг - Откъде се вдъхновявате за сюжетите в книгите ви ? Той отговорил : всеки ден чета новините от България.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Бил съм в нея

    45 15 Отговор
    Тая с тия кучета е същата изчаткала ютия като тази дето се бори срещу мвр за тестовете за дрога , живее с котки ,не знае жени ли харесва ,мъже ли , динозаври ли ..... Чакай ти от такива адекватни решения мареле мареле

    Коментиран от #68

  • 10 Бог да ги прости младежите

    108 2 Отговор
    Ама не разбирам нещо.Значи те изтърват завоя навлизат в насрещното удрят се в камиона,Ами с какво тоя човек е виновен????!!!!????🤔🤔🤔

    Коментиран от #71

  • 11 Мнение

    26 14 Отговор
    Кажи й гьон и повече не се занимавай с такава...Това е кожа от едър добитък, обработена по специален начин за подметки.Т.е. подметка и отгоре й казват да се излага.Отиде й и кариерата,и репутацията,и всичко.
    По-добре да си вършат работата,а не да се излагат.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Професор

    12 20 Отговор

    До коментар #12 от "Шшшшшт":

    Да да. Усещам по минусите гласувани с VPN през няколко секунди.

    Коментиран от #16, #18

  • 14 ошашавен

    82 3 Отговор
    е, що за простотии. била пуснала тираджията. ми той какво е виновен, че момчетата са навлезли в насрещното и се наврели в автовоза. даже и да е карал бързо, какво от това. той си е в неговата лента.
  • 15 Какво неясно има

    12 32 Отговор

    До коментар #4 от "Пламен":

    Турските водачи карат, все едно че пътят е техен. Обикновено по средата на пътя и с превишена скорост. При това положение, за безопасно разминаване с автовоз, който е заел целия път, колата трябва да се изтегли максимално вдясно, а не да си кара в лентата. Очевидно водачът на автомобила не е предвидил наличието на автовоз камикадзе в завоя и последиците са ясни.

    Коментиран от #21, #25, #28

  • 16 Професор

    32 38 Отговор

    До коментар #13 от "Професор":

    Напишеш ли нещо против Русия през десет секунди получаваш минус. Това е в такива сайтове където не се изисква регистрация. Ако пишеш в сайт където коментирането и гласуването са само за регистрирани тогава руските номера не действат.
  • 17 Мхм

    44 7 Отговор
    „Не трябва да се гледа на присъдите като на наказание. Това е човекът. Той има семейство, което има нужда от него. Наказанието трябва да бъде с мисъл и грижа за хората, които продължават живота си“.
    Тая съдия ли е или поп
  • 18 Професор

    25 25 Отговор

    До коментар #13 от "Професор":

    Цъкнах си един минус да зарадвам "братушките". Ах колко нагли същества сте вие... Направо смешни. Пишете в газета ру! Пишете че има ВОЙНА за да ви вкара бункерния плъх в затвора.

    Коментиран от #64

  • 19 Хипотетично

    80 2 Отговор
    Тия младежи навлизат в насрещното,но там се удрят не в камион ,а примерно в лека кола и убиват возещите се в тая кола тогава кой щеше да е жертва,просто шофьора на камиона е имал късмет ,че камиона му е спасил живота...Е трябва ли затова да виним човека ,че е оцелял.....

    Коментиран от #29

  • 20 А ти ако си грозен, кво да те правим?

    28 4 Отговор

    До коментар #8 от "Професор":

    Да те бесим ли? Какъв българин си ти бе, тръгнал по външния вид да съди за душата... Това го могат лицемерни нации като Великобритания, Германия, Франция.... В България българите сме интелигентни и не прибягва е по принцип до изводи относно професионалнотс според вида.
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 според Жоро Минчев

    33 4 Отговор
    Той пееше
    Може да е стара чанта ала дръжките са здрави


    Докато хора без социални ангажименти към обществото като деца и внуци правораздават, ще е така.
    Тя не може да оцени какво значи загуба на низходящ
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Няма значение турчин ли българин ли

    62 3 Отговор

    До коментар #15 от "Какво неясно има":

    Казва се "колата минава отсреща и се нахлузва на камиона"....какво повече да търсим под вола теле ,че турските камиони ни били виновни....На крива ракета космоса й пречи....
  • 26 Румен

    20 4 Отговор
    Тая само кат е види човек и става убиец
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Спомням си случая

    54 3 Отговор

    До коментар #15 от "Какво неясно има":

    Даваха репортаж по тв ,ами камиона си беше баш в собствената лента и още тогава ми стана чудно какво искат от човека...
  • 29 Тир в кръгово

    20 18 Отговор

    До коментар #19 от "Хипотетично":

    Хипотетипно, ако камионът беше карал с 40км, а автомобилът с 40-50км/ч (в завой), дори и при челен удар, жертви нямаше да има. За автовоз трябва категория за професионален шофьор, а не да карат като изтървани от гората.

    Коментиран от #31, #34

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Ама не тира

    40 2 Отговор

    До коментар #29 от "Тир в кръгово":

    А леката кола навлиза в насрещното и се удрят в него....

    Коментиран от #38

  • 32 Гьонсоратова

    29 5 Отговор
    обича пачките. Дали и тя няма някоя много голяма къща или хотел край морето, а?
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Пенчо

    23 5 Отговор

    До коментар #29 от "Тир в кръгово":

    Челен удар ако двете превозни средства се движат с по 40-50 е все едно удар в стена със скорост 80-100. Оцелели няма да има

    Коментиран от #47

  • 35 Бяла Русе

    30 1 Отговор

    До коментар #4 от "Пламен":

    Значи 2000-та година някъде със служебната кола пътувахме по "отсечката на смъртта" Бяла-Русе.
    Там се случи точно обратното - в насрещното срещу нас навлезе ТИР, който изпреварваше. Казах на колегата веднага да отбие встрани от банкета и да спре (имаше време за такава маневра). Даже успях да покажа среден пръст на шофьора на тира.
    Въпрос: а ако нямаше банкет, а имаше мантинела?

    Коментиран от #37, #43

  • 36 Тия експерти не са добре

    30 3 Отговор
    Камион в проход с превишена скорост....те затова правят след себе си километрични опашки..то май личи кой е карал с превишена скорост...
  • 37 иди на околовръстното на Пловдив

    14 0 Отговор

    До коментар #35 от "Бяла Русе":

    и ще го видиш на живо

    само две насрещни ленти оградени с мантинела
    нема беганье

    Коментиран от #48, #77

  • 38 ТИРбушон

    6 13 Отговор

    До коментар #31 от "Ама не тира":

    Ти виждал ли си как тир взима завой? Ако си в насрещното имаш по-големи шансове да се разминеш. Тъй като в бг не ги санкционират, а само ги муфтят и те си карат като на полето. В Турция обаче си карат бавно и по правилата.

    Коментиран от #44

  • 39 123456

    48 3 Отговор
    Какво чешете езиците - това изречение не е ли достатъчно :
    Колата с Павел и Николай навлиза в насрещното и се блъска в автовоза...
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Ивайло Тодоров Монтана

    31 0 Отговор
    диващината по български пътища е повсеместна. Често пътувам през Петрохан. Там монтански и видински шилета изпреварват в завоите с бясна скорост. Ако видите кола с немска регистрация че изпреварва на забранено място, да знаете това е берковски циганин върнал се за лятна ваканция. То почти всики цигани са с купени книжки и полижаите не ги спират, пък камо ли глобяват. За сиганин правила няма!

    Коментиран от #86

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Виждал съм на Шипка

    26 0 Отговор

    До коментар #38 от "ТИРбушон":

    И се разминаваме нормално,даже изчакваме човека да вземе завоя предвид габаритите на машината ,а тук се вижда кой се е нагърмял в камиона.
  • 45 Гражданин

    48 9 Отговор
    Гьонева е много добър и компетентен съдия и изключително почтен човек! А присъдата и е била правилна. Налице е значително съпричиняване от страна на пострадалите - навлизане на лекия автомобил в лентата за насрещно движение, което е и основната причина за настъпване на ПТП. Статията е написана тенденциозно и явно се опитва да манипулира читателя. Прочетете внимателно и помислете!

    Коментиран от #49

  • 46 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    15 5 Отговор
    Гьонева Бог Бавя но не Забравя
    Никога
    Всичко се Връща
  • 47 Пунчо

    3 25 Отговор

    До коментар #34 от "Пенчо":

    Краш тестовете показват друго обаче. Ако и двамата са натиснали спирачките, ударът ще е с около 40-50, но дори с 90 не е фатален. В случая става въпрос за съвсем друго нещо, а именно за рушвет от фирмата превозвач за покриване на делото и освобождаване на водача, а пострадалите са прецакани.
  • 48 👍👍👍

    9 1 Отговор

    До коментар #37 от "иди на околовръстното на Пловдив":

    И на пътя Стара Загора -Раднево...е няма такава недомислица...
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Само

    44 1 Отговор
    Не разбрахме , как колата на убитите е навлязла в насрещното , и после другия виновен .

    Не да защитаваме Съдийката , явно и тя не става , но в случая май нещо има сбъркано .

    Коментиран от #52

  • 51 Ъъъ

    52 0 Отговор
    "Колата с Павел и Николай навлиза в насрещното и се блъска в автовоза, шофиран от Калиман."
    Аз ли нещо не разбирам!? Ама, какво се случва в тази държава??
    Значи ге навлизат в насрещното и удрят тира, а тираджията виновен и то защото има хипотеза, че карал с над 40!?
  • 52 Няма

    22 1 Отговор

    До коментар #50 от "Само":

    как да разбереш, ако в сайта пишеха истински журналисти а не неграмотни писачи които сами не могат да си следят мисълта ако статията е по дълга от едно изречение.
  • 53 Баща на име Гьон

    7 1 Отговор
    А има нужда от работна ръкЪ ф сьелскуту ступанству!!!
  • 54 тъжно

    7 9 Отговор
    Гьонева да ти спукат гьона!
  • 55 да така е

    5 3 Отговор

    До коментар #4 от "Пламен":

    но се установява че е карал с превишена скорост за което за което е осъден на 4.5 (3 години след приспадането) но е бил пуснат от ареста и е избягал в Турция

    Коментиран от #67

  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Иван

    41 1 Отговор

    До коментар #1 от "Кара Ибрахим":

    Майката много удобно изпуска факта, че двамата са карали с превишена скорост, изпускат завоя и се удрят челно в тира в лентата на тира. Много недостойно да търси възмездие за невъзпитаното си дете
  • 59 Дааа

    17 8 Отговор
    Щом американските подлоги(разбирай ЦРУ), грачат против нея, значи е читав човек! Просто и ясно!

    Коментиран от #63

  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Николай

    11 1 Отговор
    Същата история и с майка ми в област Силистра..Убиеца на свобода ,майка ми я изкараха виновна.."Била" тя навлязла в насрещното движение ,а дефакто има снимки от спирачния път на Рома алоджия в платното на майка ми..обжалвах къде ли не и навсякъде по 4,5 реда обяснения ,че няма да се върне делото.Силистранската прокуратурата ,както и вещите лица в региона са корумпирани..както се казва за милиони няма закони ,за кокошка няма прошка.
  • 62 мммм

    6 6 Отговор
    Ама Гьонсуратова е за изгонване ! Без смнение !
  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Боруна Лом

    4 0 Отговор

    До коментар #18 от "Професор":

    И ЗА НАУЧЕН СЪТРУДНИК НЕ СИ
  • 65 срамно и недостойно е да обвиняваш

    25 0 Отговор
    Някой който си кара в лентата и ти изправяш завоя и отиваш и се блъскаш в него ,причината за катастрофата не е камиона
  • 66 М3 голд

    16 0 Отговор
    Аз се очудвам на водевила. Колата с двете момчета, при завой, навлиза в насрещното движение и се блъска в турския камион. Удар и последствията. И какво търсим? Ако турският камион е бил спрял, щели да оживеят? А какво се търси в момента? Пари, дроги читатели, пари!!! Това са глупостите от тази статия. Има експертиза, съдията решава правно. От ноктите се разбират. Приемат се формулите.
    Не разбутвайте духовете на умрелите момчета! Няма да ги върнете, за съжаление. Съдията съди по документи и показания.
  • 67 В грешка си

    16 3 Отговор

    До коментар #55 от "да така е":

    Това е нагласена работа. Толкова години по-късно, експертиза за скоростта на камиона. Как се проверява истинността на първата? По снимки, сметки, следи на асфалта, експеримент? Камионът нали има тахометър, какво обсъждат, какво обследват? Да видят тогавашните показания и толкова. Но тук сензацията е важна. И да се цапа съдийката.
  • 68 тука вече си с грешка

    6 0 Отговор

    До коментар #9 от "Бил съм в нея":

    неможе да не употребяваш наркотици и да ти вземат книжката за употреба нали ??? или казваш щом не е на мен не е проблем сейр да става шум да се вдига… и аз съм против тия тестове защото не се знае дали утре няма да те изкарат и теб дрогиран тестовете се доказват за фалшиви във страсбург след всяко заведено дело от потърпевш но тук държавата неиска да се съгласи защото приходите са много добри а сега и вече ще стават и автоджамбази…
  • 69 Гост

    17 0 Отговор
    Пълни глупости.... колата навлязла на завой в насрещното, ама тира бил виновен....
  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 Няма оправия!?

    16 0 Отговор
    " Колата с Павел и Николай навлиза в насрещното и се блъска в автовоза, шофиран от Калиман" - с какво е виновен шофьора на автовоза, синът и се натресъл върху камиона, тези търсят в други вината!? За да навлезе в насрещното, с каква скорост е карал синът й?
  • 73 незнайко

    18 1 Отговор
    Е как да осъдят човека който си е карал в платното а тези младежи РЕШИЛИ, че целия път е техен ? Естественно, че е невинен ! Съдийката Гьонева правилно го е освободила .
  • 74 Ако не е бил камиона да ги спре,

    12 0 Отговор
    щяха да залепнат за някое дърво, или в нещо друго. Вината на турчина е, че е бил на пътя им, но в лентата си.
  • 75 незнайко

    7 0 Отговор

    До коментар #71 от "Всъщност":

    Автовоза 90км/ч, колата със 90 км/ч -удар със 180 км/ч !!! Автовоза 100км/ч, колата с 80 км/ч - удар 180 км/ч Ако колата се е движела с повече от 100 км/ч няма значение скороста на автовоза, която едва ли е повече от 100км/ч в този завой !!! Препоръката е дръжте колите си в платната си и не се правете на състезатели в отсечки при които е спряно насрещното движение !!!

    Коментиран от #79

  • 76 Циник

    11 0 Отговор
    Ама момент, след като колата навлиза в насрещното, с какво е виновен шофьорът на ТИР-а за катастрофата. Па ако ще с 200 да е карал, което е много малко вероятно. Жалко за загиналите ама са не търсим под вола теле, моля.
  • 77 Местния Козар

    8 0 Отговор

    До коментар #37 от "иди на околовръстното на Пловдив":

    Той един се опита да избяга там, преди омв-то и снимката му е на мантинелата.......
  • 78 Винкело

    11 0 Отговор
    "Трагедията става на десен завой. Колата с Павел и Николай навлиза в насрещното и се блъска в автовоза, шофиран от Калиман."
    Нещо не схващам. Джигитите хубаво, че са се натресли в камион. Ако беше някоя друга като тяхната кола, сега майката им имаше да плаща като наследница обезщетения дорде е жива на другата страна.
  • 79 Винкело

    6 0 Отговор

    До коментар #75 от "незнайко":

    Дълбоко погрешно схващане е 90 плюс 90 километра равно на удар 180. Скоростта от 90 става нула за десета от секундата. Това е. Все едно се удряш в неподвижна стена. Не че имаш шанс, де.
  • 80 Йо Несбьо

    7 1 Отговор
    В нашия вход имаше съдийка. При отчуждаване на имоти навремето в Пловдив им вземат наследствен имот, но ги обезщетяват с апартамент. Идва демокрацията, следва реституция и апартаментът не се връща, но си прибират имота.

    Спомням си даже, че се беше развела с мъжа си, за да има право да го задържи, уж той взема общото имущество и тя няма къде да живее.

    А колко пъти са идвали автомобили с кандидати за задкулисни договорки - няма да повярвате! Искат конкретен изход от делото и са готови да платят. Аз плащане, разбира се, не съм виждал, но е ясно защо биха търсили една съдийка у дома.
  • 81 по-сериозно

    7 4 Отговор
    От няколко половинчати изречения веднага направихте извод, че починалите са виновни, без изобщо да знаете важни подробни по случая, без да сте виждали експертизите и снимковия материал. Обърнете внимание на следното - пет години са били нужни за изготвяне на тройна съдебно-техническа експертиза. Пет години! Заключението на тройната експертиза е довела до издаване на заповед за задържане на турския шофьор. От това следва, че експертите са стигнали до извод, че турският шофьор има съпричастност към смъртта на младите мъже. Очевидно това заключение е било неглижирано от съдия Гьонева, която с лекота определи като лека телесна повреда обезобразяването на едно момиче, без значение какво е било то или какво е направило, никой няма право да се отнася с такава жестокост към човешко същество. Гьонева има изключително неприятно, дори злобно излъчване. Обясненията й за случая с Дебора бяха нелепи, такива като Гьонева нямат място в съдебната власт, но като нея са десетки и никой не им търси за сметка. Междувременно, в резултат на такива съдебни решения, между нас се разхождат свободно насилници, убийци и психопати.
  • 82 Лека им пръст

    12 0 Отговор
    на починалите при катастрофата, но те са навлезнали в лентата за насрещно движение, каква вина търсят от шофьора на ТИР ?!

    Коментиран от #83

  • 83 факт

    6 1 Отговор

    До коментар #82 от "Лека им пръст":

    Когато има смърт на пътя се преценява вината на всички участници. Вината на жертвите вероятно е по-голяма, но това не означава, че турският шофьор няма своя дял от вината и не трябва да понесе отговорността си за нея. Само който не е карал по българските пътища не знае, че турските тирове карат изключително бързо и опасно. Вероятно и в случая е било така, щом трима експерти установяват противоправно поведение на шофьора. Призивът на Гьонева да мислим за тези, които продължават да живеят, е потресаващо. Такъв човек не може да бъде наказателен съдия. На първо място трябва да мислим за жертвите и техните близки, защото те трябва да получат възмездие, а всеки жив трябва да си носи отговорността за стореното. Жертвите вече са понесли своята.
  • 84 црррр

    6 1 Отговор
    Вече нямало да е Гьонева,а Гумова.
  • 85 Бай Митко

    11 0 Отговор
    "Трагедията става на десен завой. Колата с Павел и Николай навлиза в насрещното и се блъска в автовоза, шофиран от Калиман. Николай загива на място, Павел умира 4 месеца по-късно в болница. Майката споделя, че съдия Гьонева „излиза на сцената на съдебните действия близо пет години след катастрофата“.
    Вечна памет на младежите, но вината определено е на младежа управлявал леката кола навлязла в насрещното. Шофьора на тира просто е бил в невъзможност да реагира!
  • 86 Бай Митко

    3 0 Отговор

    До коментар #41 от "Ивайло Тодоров Монтана":

    Така е! Това е самата, голата истина!
    Адмирации!
  • 87 Никой

    5 2 Отговор
    Прочетохме путинския фейсбук профил на съдия Гьонева. Забелязяхме и мерзкото отношение, оправдание към живите. Мъртвите и почернени роднини, червеи ги яли.
  • 88 ИВАН ХАДЖИЕВ

    0 1 Отговор
    ПРОЧЕТЕНО ОТНОВО
    ИЛИ ЕДНО МНЕНИЕ

    Анита Коларова за „ФИЗИКА НА ТЪГАТА” от Георги Господинов
    Националният дарителски фонд "13 века България" стои зад тази награда, както и журито начело с проф. Боян Биолчев. Книгата има вече три издания. Отличието предполага, че текстът е еманация на съвършенството в областта на жанра. Подозирам, че добрият PR си казва думата, но читателите едва ли дочитат "романа". Освен ония, които Г.Г. нарича "нашите". За мен остава съмнението, че има някой, който повече заслужава това отличие.
    Скрупульозното заглавие
    в което ключовите думи са физика и тъга, би трябвало да подскаже, че ни предстои почти ф и з и ч е с к а среща (потокът от фини частици, за който говори Г.Г., забелязващ се в тъмнината на киносалоните пред прожекционния апарат) с възвишеното и поетично състояние на човека, присъщо на чувствителните души и на големите поети, превръщащо се често в стимул за творчество - тъгата. Основателно читателят се насочва към текста в очакване на поне бегла прилика с творби от типа на "Страданията на младия Вертер" на Йохан Волфганг Гьоте, автобиографично четиво от направлението "Бурни устреми" (Sturm und Drang), разплаквало читатели от не едно поколение по целия свят. Или "Роден съм да живея в самота" на Франц Кафка.
    Но, уви! Остава излъган. Тъгата не е основното състояние на главния персонаж. Тя се оказва недостижимо чувство, което той бърка с омразата и страха. Графическото изписване на думата няма нищо общо с реалн

    Коментиран от #89

  • 89 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 90 боко

    1 3 Отговор
    ГЬОНЕВА в ЗАТВОРА
  • 91 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 92 Бай Гошо

    1 1 Отговор
    Доста странно е името на баща и Гьон.
  • 93 Адвоката

    4 0 Отговор
    Само няколко думи за двата казуса.
    1. За катастрофата - за какво точно турчинът да получи ефективна присъда, след като другият автомобил е навлязъл в неговото платно и се блъснал в управлявания от турчина камион.
    2. За момичето-Митинги, протести, викания и крясъци, но изобщо не е доказано, че Георгиев е извършителят. Момичето може да има колкото си иска любовни връзки едновременно, за това никой не може да я съди, но повечето партньори разширяват кръга на заподозрените.Съдията работи с фактите по делото, вкл.съдебно-медицинска експертиза, а освен това в наказателния процес има презумпция за невиновност. Правната ни система хич не е цвете за мирисане и недоволството на хората е оправдано, но народният гняв конкретно срещу тази съдийка и конкретно за тези два казуса не е справедлив.

    Коментиран от #95

  • 94 ЕДГАР КЕЙСИ

    2 0 Отговор
    ТАЗИ СТАРА Е ......... ЗЛОБНА КАТО .......... ТАНЯ БИДОНЧЕВА И КАТО .......... ВСИЧКИ СТАРИ "МОМИ" ........ ФАКТ ....... !
  • 95 Имаш много грешна представа!

    2 0 Отговор

    До коментар #93 от "Адвоката":

    "Съдията работи с фактите по делото, вкл.съдебно-медицинска експертиза,"- съдиите не боравят с никакви факти, щом изобщо не признават мнението на експертите. Имах дело, със 100% доказани факти от вещо лице, със писмени документи. Първите две инстанции не можаха да шикалкавят-пред фактите и Боговете мълчат, и спечелих делата. Отиде делото в ВКС, и там "баш" Боговете казаха, това не е бяло а черно, не признават нито първите инстанции, нито свидетели, нито вещи лица, признават само пачките пари. Всички съдии са подкупни, това не е правосъдие.
  • 96 Одит

    1 0 Отговор
    навлиза в насрещното и се блъска в автовоза, шофиран от Калиман.
    А синчето има ли екпертиза за наркотици и алкохол? И с колко са карали в насрещното? Нали с 40 е трябвало, ама май са карали със 100 км.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове