Last news in Fakti

27 Август, 2023 04:52 2 575 28

Керемедчиев: Пригожин свърши работата си и изчезна от световната история

  • милен керемедчиев-
  • русия-
  • украйна-
  • вагнер-
  • пригожин

"Вагнер" беше използвана умело, заяви бивш зам.-министър на външните работи

Керемедчиев: Пригожин свърши работата си и изчезна от световната история - 1
Снимка: Фейсбук

Смъртта на Пригожин беше ювелирна акция като по учебник на Кремъл. Това каза в предаването "България, Европа и светът на фокус" на Радио "Фокус" Милен Керемедчиев, бивш зам.-министър на външните работи.

"Тази акция показа как един самозабравил се привърженик от най-близкия кръг на президента Путин, може да бъде издигнат, употребен и след това да бъде захвърлен на бунището на историята. Защо казвам, че е направена като по учебник операция, тъй като след опита за метеж, който беше направен от Пригожин, той бързо беше успокоен, изпратен в Беларус. Самата частна армия “Вагнер" беше разделена на няколко части, една от тях замина за Африка, друга остана в Беларус.

Самият Пригожин също замина за Африка, за да подпомага превратите, които се случват един след друг в африканските държави, с помощта, разбира се, на “Вагнер". Тоест, имаше едно успокоение в него, защото пример за това е, че Пригожин и неговата дясна ръка Уткин, никога досега не са пътували заедно в един самолет, тъй като, ако има заплаха за живота им, поне единият от двамата трябва да остане жив, за да продължи ръководството на тази частна армия. А сега, тъй като и двамата са се качили на борда, означава, че те са получили явно фалшиви уверения, че техния живот и сигурност са извън опасност. Тоест, те са се предоверили на информацията, която са получили и по този начин са свалили гарда и са станали много лесна мишена", коментира Керемедчиев.

По думите му “Вагнер" е изпълнила своята задача, за която е била създадена: "Тя извърши прекалено много операции и доказа себе си като агресивна, атакуваща формация, в т.ч. и в Украйна. Но вече войната е различна, Русия се отбранява повече, отколкото напада, африканските държави направиха своите преврати, вече искат директни разговори с руската държава, т.е. “Вагнер" ще влезе в историята като една структура, която беше използвана много умело от руското разузнаване и службите, но приключи чрез самозабравилият се неин лидер, който в крайна сметка, свърши работата, за която беше нает и изчезна от световната история", смята бившият зам.-министър.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 21 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ХАХАХА

    39 10 Отговор
    Пригожин поне свърши нещо и не, няма да изчезне от световната история ,но господинът хем нищо се върши ,хем никой го не знае и утре да даде фира дори няма да се разбере!

    Коментиран от #9, #16

  • 2 Иванушка 🇷🇺

    11 9 Отговор
    Женя Пригожин бе довършен като по учебник както казва Керемедчиев! Владимир Владиирович е стратег и такива не оставя живи. Амин
  • 3 феликс

    25 3 Отговор
    Колко им се иска на завалиите “Вагнер“ да остане в историята....говорят ни като детски учителки на първолаци ....
  • 4 Лоша новина

    21 5 Отговор
    Лошата новина е, че новият ръководител на Вагнер е военен и казват за него, че малко говори, но действа много добре.

    Коментиран от #7

  • 5 М3 голд

    15 9 Отговор
    Керемидчиев, амсолютно грешни изводи. Вагнер не е приключил работа в Африка. Тя сега започва сериозно. След Нигер следват още няколко сериозни преврата, а после по спокойно, по план. В Русия - армията се попълни с опитни бойци. В Беларус са на точното място, и ако е необходимо, за месец ще създадат ударен юмрук. Затова трепери Полша. А и балтийските страни. И, ако катастрофата със самолета е операция, споменатите водачи са живи и здрави някъде и ще бъдат забравени, а на тяхно място бързо ще са поставени точните хора. Има в изобилие.

    Коментиран от #20

  • 6 хаберих

    12 2 Отговор
    Блондинка идва в магазина и вижда непознат предмет.
    - Какво е това?
    - Това е термос.
    - Защо е необходим?
    - В него горещото си остава горещо, а студеното - студено.
    Блондинката си купи термос, на следващия ден идва на работа и гордо показва покупката си на колегите си:
    - Това е новият ми термос. В него горещото остава горещо, а студеното остава студено.
    - И какво имаш в него?
    - Две чаши горещо кафе и сладолед.
  • 7 И кой

    2 2 Отговор

    До коментар #4 от "Лоша новина":

    Е той?

    Коментиран от #8

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 дядото

    7 5 Отговор
    така изчезват всички,особено продажните слуги
  • 11 Ком

    19 3 Отговор
    Международната керемида се оказа много удобен коментатор за колониалните власти в България. И важното е, че нищо от това което е казал, никой не помни.
  • 12 Минувач

    7 3 Отговор
    Аз пък казвам, че американсците го убиха, имат много по-големи ползи от това. 1. Опитват се да насъскат наново Вагнер срещу Путин. 2. Опитват се да обезкървят Вагнер за бъдещи операции в Украйна. 3. Опитват се да отдръпнат Вагнер от Нигер, който скоро ще бъде атакуван. А какви са ползите за Путин - може би само емоционални, че официално се е разплатил с превратаджия, но тази теория все повече издиша, защото Путин вече се среща и разбра с Пригожин, а за междинародния авторитет на Путин - ами то вече всички говорят, че Западът е бил тотално изигран и направен да изглежда смешен, че се е вързал на театъра. Хич няма да се учудя, ако ЦРУ е организирало бомбата чрез свой агент или платен вагнеровец, който е бил недоволен от несъстоялия се преврат или просто с търкания с Пригожин.

    Коментиран от #15

  • 13 пацо

    9 1 Отговор
    И ти свърши като зам.министър и стига ходи от телевизия в телевизия,че да не прибере Пригожин
  • 14 Глей сига

    11 1 Отговор
    АМИ ТОВА Е РАЗЛИКАТА МЕЖДУ СТОЙНОСТНИТЕ ХОРА ТЯХ ГИ ПОМНЯТ И СЛЕД СМЪРТТА ИМ И МУШМУРОЦИТЕ КАТО ТЕБЕ ЗАБРАВЯТ ГИ ПРИЖИВЕ ТА ТИ КОЙ БЕШЕ И КВО СВЪРШИ НЕЩИЧКО ПОНЕ ЕДНО ЩОТО АЗ НЕ СИ СПОМНЯМ ТАКОВА
  • 15 Онуфри

    4 2 Отговор

    До коментар #12 от "Минувач":

    Това ли измисли болният ти 80 процентов мозък!?
  • 16 8765

    4 2 Отговор

    До коментар #1 от "ХАХАХА":

    Същото се отнася и за теб.И да дадеш фира ,все тая.Никому неизвестен и ненужен.

    Коментиран от #25

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Между редовете

    3 1 Отговор
    Два еднакви самолета негова собственост летели във въздуха, единият свален, другият кацнал на частно летище на Газпром, от там към Азербайджан, Турция, вероятно вече е в Израел.Познайте в кой самолет е бил Пригожин? :)
    Не случайно Путин каза "АКО Пригожин е бил в самолета".Щом решиха да приключват с Вагнер, последните пък опитаха поне да се набутат в Беларус, да може после да загребат огромна порция власт, след като на тях им бъде предаден Киев, но и това не им беше позволено.Така или иначе никаква полза нямаше да има от Пригожин, поне Йехвен Пригожин да изпее всииичко, което знае на "неговите хора" (не са в Русия)

    Коментиран от #24

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 яяя

    2 0 Отговор
    кой те пита тебе бе, плешива керемидо
  • 23 Употребен фен на Путин

    0 4 Отговор
    Така ще е употребен всеки фен на Путин. Руската друма е "тряпка". Бършеш и хвърляш.
  • 24 Мога ли да позная?

    0 3 Отговор

    До коментар #18 от "Между редовете":

    Тръпът на Пригожин е на масата за аутопсия. Какво ни интересува къде е духът му?
  • 25 ХАХАХА

    0 0 Отговор

    До коментар #16 от "8765":

    Ненужен като тебе !
  • 26 Любопитко

    4 0 Отговор
    Керемида, ти нещо бачкаш ли? Ама ти си компетентен по всички въпроси, човече. Ха сопри се, не си пъхай носа навсякъде. И се хвани да свършиш нещо полезно с двете си ръце. Иди засади едно дърво.
  • 27 сноу

    2 0 Отговор
    Не се отръсквай като мокра кокошка, керемидка....че още много ювелири има в ръкава на чичко ти путин...
  • 28 ЗЛИЯТ..

    1 0 Отговор
    Еййй много е глупав ,тоя плешивко..,,Вагнер ,е армия подчинена на военното ведомство .И на главнокомандващия,разбира се ..Прокарва, и защитава руските интереси .Вагнер работи ,началника е друг..Вс е ок..Пригожин е умря ..за умрелия или добро ,или нищо...
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове