Last news in Fakti

6 Септември, 2023 08:54 1 804 97

Министърът на околната среда: Реакцията на държавата беше навременна. Инфраструктурата не е адекватна на нашия климат

  • министър-
  • околна среда-
  • реакция-
  • държава-
  • инфраструктура-
  • климат

"Преди да бъде завършен анализът, бих се въздържал да обвиня един човек или фактор за наводненията. Става дума за комплекс от фактори - голямо количество валежи, реакция към предупрежденията, както и застрояванетo", обясни Юлиян Попов

Министърът на околната среда: Реакцията на държавата беше навременна. Инфраструктурата не е адекватна на нашия климат - 1
Снимка: Нова телевизия

Българската инфраструктура не е адекватна на нашия климат. А климатичните промени значат по-висок риск от екстремни явления. Можем да очакваме в бъдеще по-сериозни и по-чести валежи. Това каза за "Здравей, България" министърът на околната среда и водите Юлиян Попов.
Според него реакцията от страна на правителството вчера е била адекватна. "Заместник министър на околната среда и премиера веднага отпътуваха на място. Реакцията на държавата беше мигновена и навременна. Вероятно има още една жертва, освен двете, идентифицирани вчера, но не мога да потвърдя със сигурност. Вчера трима души липсваха. Преди да бъде завършен анализът, бих се въздържал да обвиня един човек или фактор за наводненията. Става дума за комплекс от фактори - голямо количество валежи, реакция към предупрежденията, както и застрояванетo", обясни той.

По думите му България не финансира достатъчно научните изследвания. "За да бъдат развити проучванията, трябва да бъдат осигурени по-добре финансово. Има технологични въпроси, които да бъдат решени, за да може да има по-точно установяване на риска от наводнения. Плановете за управление на риска от наводнения се съставят на основата на модели, които трябва да се усъвършенстват. Посочени са няколко места по Черноморието, застрашени от наводнения, но с различна степен. Конкретната територия в Царево е ограничена и трябва да се вкарат нови данни в математическия модел, за да бъде по-адекватно", коментира министърът. И допълни, че плановете разчитат на исторически данни.

"Планът за риск от наводнения е базиран на период 2011-2019 г. Трябва да се промени това, да се включат климатичните промени, както и периодите да са максимално дълги", смята Попов.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 да де

    47 0 Отговор
    Нищо ново започва замазването на причините следва замитане под килима и единственият виновник ще окаже глобалното затопляне.

    Коментиран от #11

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 окинхб

    55 0 Отговор
    За 10 хиляди лева заплата на месец, дето всеки българин ти ги плаща от данъците си толкова ли можеш бре некадърник? Общи приказки и нищо. Какво свърши за да не се стигне до тук? Много било валяло, ами ти за какво си министър? И аз без да съм министър мога да ти кажа че вчера валя дъжд. Да си подавате оставките и да се махате с академика че заради вас некадърници българите страдат. Ще дарявате ли пак бандера фашистите или тоя път първо ще помислите за пострадалите българи? Спешно да се махате. Валял дъжд???
  • 4 българин

    46 0 Отговор
    Ама вие знаете ли на какво и защо сте министър !!!Всичките-за нищо не ставате !!
  • 5 Кип

    60 0 Отговор
    Това е най новият виц"инфраструктурата не отговаря на нашия климат" Ха ха ха

    Коментиран от #17, #28

  • 6 Да бе

    46 0 Отговор
    Вчера още писах, че климата ще ви е виновен.
    Не съм и очаквал, да се оправдаете с друга глупост.
  • 7 да бе, да

    49 0 Отговор
    Реакцията на държавата била навременна, защото премиерът и за.министърът на околната среда веднага отишли в бедстващите места? И кое му е навременното на реакцията на държавата? 30 години сякоха гори като обезумели, изсипваха тонове бетон буквално в пясъка, реките са оставени да се самопочистват, а парите за превенция раздавани под масата, а прокурори и съдии стоят с широко затворени очи срещу някое друго апартаментче в затворено комплексче. Навременна била реакцията?! Хайде, бе? И като отиде на място Денков какво направи, помънка малко пред камерите и газ към София обратно. Направо им олекна на бедстващите, че Денков ги е посетил и успокоил. Само дето никой не го чу да казва, че още от утре ще разпореди проверки по цялото Черноморие за незаконно строителство, защото издаваните разрешения за строеж против закона не са законни, нищо, че съществуват на хартия. От министъра на околната среда пък изобщо не разбрахме как възнамерява да се погрижи за околната среда, освен с отсичането на дървета и поставянето на тяхно място на ветрогенератори. Безхаберно и престъпно поведение е това. Сега убива невинни, но утре ще убива и виновни, неизбежно е.

    Коментиран от #15

  • 8 Би била

    28 0 Отговор
    Навременна, ако без време подадете оставка.
  • 9 Тома

    35 0 Отговор
    Какво да каже министър от промяната излъгали народа и направили сглопката заради милиардите от европа.Само че вчера казаха че преди много години е имало повече валежи и нищо не се е случило защото язовири и реки ги е обслужвала държавата и е нямало крадливи кметове и мутри.
  • 10 Гост

    26 0 Отговор
    И правителствата ни не са адекватни, ама..... Не ни разрешават по-адекватни.
  • 11 Гост

    26 1 Отговор

    До коментар #1 от "да де":

    И пари за помощ на пострадалите българи няма да има, но за Зеленски ще потекат едни траншове.
  • 12 123

    29 0 Отговор
    Министърът на околната среда: Реакцията на държавата беше навременна. Путин е виновен.
  • 13 Наистина

    26 0 Отговор
    нема такъв народ - много плява и много малко работят.
  • 14 Томов

    39 0 Отговор
    Питайте кмета на Царево (ГЕРБ) кой изсече гората, запълни деретата и не е почиствал коритата на реките? Как пък един журналист не се сети да му зададе тези въпроси?!?! Явно всички са на софрата заедно.
  • 15 Гост

    10 4 Отговор

    До коментар #7 от "да бе, да":

    Отличен и напълно коректен анализ. Браво!
  • 16 Реалност

    26 0 Отговор
    Реакцията на държавата беше навременна...след дъжд качулка.
  • 17 Гост

    20 0 Отговор

    До коментар #5 от "Кип":

    Тоя, още малко ще изкара, че ни трябват летящи къщи.
  • 18 Гост

    26 0 Отговор
    Реакцията на държавата била навременна?!?! Като се появи един министър пред камера и всичко вече се оправи, тъй ли? Моста как е?

    Коментиран от #20

  • 19 Гост

    15 0 Отговор
    Кой сече горите и под чия протекция? Не ви ща нито отговора, нито намесата. И двете са безполезни, като вас. На нея на нея има ли пороища?

    Коментиран от #24

  • 20 Русенец

    22 0 Отговор

    До коментар #18 от "Гост":

    Мостът може и да го няма. Важното е, кеят на Росенец да е непокътнат.
  • 21 Как и защо

    23 0 Отговор
    Конкретно на вас не ви е нужно да откривате топлата вода самички
    В Япония терена е много подобен на Странджа брегова ивица с хълмове на два три километра от там и реки във всеки залив само че устието на реката представлява широк канал с диги 5 метра високи облицовани с камъни и естествено никой не живее по средата на реката
    Един тука вика Флорида загинали 100 човека
    Един ураган освен че има според степента до 200 300 километра вятър вдига нивото на морето с 2 3 метра не говорим за количеството дъжд..само че във Флорида има палми който оказват слабо съпротивление и се гънат при такова събитие..в Царево ако се случи подобно нещо освен че няма да съществува ще събори и декари гора
    Тука говорим за няколко вектора на човешка грешка като най-важния е защо не са евакуирани хората на първа линия при условие че е имало признаци за солиден дъжд и е имало време да се реши за евакуация
  • 22 СЪЕДИНЕНИЕТО

    14 1 Отговор
    Съединявайте се глу...Паци!
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Ела да видиш

    25 1 Отговор

    До коментар #19 от "Гост":

    от южната страна на Витоша. Всичко се изсича и изрива, ужким законно. Няма го бай Тошо да засажда.

    Коментиран от #42

  • 25 Съвет

    16 0 Отговор
    Другарю министерски..сега понеже водата е измела всичко което и пречи по естествен път..първото нещо е да проверите кой какво строи..ползва..обитава в епицентъра на събитието..
  • 26 Наблюдател

    22 0 Отговор
    Царево е завладяно от мутрите. Резултатът е налице. Дано да се прочисти и кметът на ГЕРБ да понесе наказание. Нищо не е случайно. Престъплението винаги води до наказание.
  • 27 случайност

    18 1 Отговор
    Понеже не вярвам в случайности, разбрах какво иска да ни каже Бог. Точно ден преди обявения за днес национален протест срещу правителството, част от южното Черноморие буквално потъна. Потъна бе, съвсем наистина. Сякаш иска да ни каже, стреснете се, бе, днес южното Черноморие, утре цяла България ще потъне, защото ви управляват хищници. Докато продължавате да дремете, ще умирате или удавени, или от ракети, или от слаби земетресения, или от рак заради отровите в храната, въздуха и водата, които носят печалби на техните фирми. Няма нищо случайно. Чрез природата самият Бог ни говори, стига да има кой да разбере какво иска да ни каже. Стига да има народ, който все още не е изгубил разума си.

    Коментиран от #33

  • 28 Леля Гошо

    14 0 Отговор

    До коментар #5 от "Кип":

    Не е само инфраструктурата. И управниците, и законите, и депутатите, и съда, и прокуратурата, и следствието, и полицията, и здравеопазването, и образованието, и Тагаренко, и още много неща не отговарят на нашия климат.
  • 29 Министърко

    9 0 Отговор
    Ти пък щото си адекватен...
  • 30 Кую

    11 0 Отговор
    Много нежно го казва за инфраструктурата. Но старите морски вълци от Софето си наблъскаха бараки те във дерета та.
  • 31 Министърът на околната среда

    15 1 Отговор
    Реакцията на държавата беше навременна. Меката китка Денков пръв си направи селфи пред рухналия мост и за да не остане незабелязан беше извикал всички медии да го снимат. Всички останали без дом ги навряхме в мазетата на общината, все пак няма да е по европейски да изгоним украинците с джиповете от хотелите в Слънчев бряг за да ги настаним там.
  • 32 Наблюдател

    20 0 Отговор
    Преди 89-та година нямаше такива проблеми. Ама имаше гори, безкомпромисни горски служители и държава. След 89-та година падна луда сеч и гора почти няма. Милиони кубици дървета се изнесоха в Гърция, Турция и други държави за мебелната индустрия. При това положение,много ясно, че ще има наводнеия. Няма кой да спира водите. И по лошо ще става. Човек пати от акъла си.Това е.

    Коментиран от #34

  • 33 Пешо от панелката

    12 2 Отговор

    До коментар #27 от "случайност":

    От известно време Господ не е българин. Май реши да е катарец, защото на нас Господ ввче не ни е нужен. Имаме си чекмеджан
  • 34 преди 1989та

    3 8 Отговор

    До коментар #32 от "Наблюдател":

    имаше безплатния войнишки труд на децата от строителни войски. Чистеха, извозваха, миеха.

    Коментиран от #40, #49

  • 35 Мнение

    17 1 Отговор
    Айде стига. Говорете направо. Главната причина не е природата а корупцията на Герб. Изсичане на дървета, презастрояване, засипване на дерета, непочистване на реките, ненормални ремонти, корупция. Какво има още да се говори. В царево да си гласуват пак за Герб пък този град тогава може и напълно да изчезне.
  • 36 Учуден

    15 1 Отговор
    Как по бай Тошово време нямаше никакви наводнения, а сега всеки дъждец се превръща в потоп???

    Коментиран от #50

  • 37 незнайко

    11 0 Отговор
    Инфраструктурата не била адекватна за нашия климат !!! Накой разглеждал ли е падналия мост каква джунгла от дървета е в коритото на "поточето" За да е направен този голям мост навремето е мислено, но сега този господин е по умен ! Борба за власт , борба за постове, но не и борба за почистване на коритата поне в долната им част !!! Ще видите, че след това наводнение само пътищата ще оправят и до ТАМ !!!
  • 38 така е

    1 10 Отговор
    Президента каза "Мутри вън! Да си върнем държавата."... и върна България на мутрите. Дано сега живеете добре, защото скоро промяна няма да има.

    Коментиран от #43

  • 39 Историци

    3 0 Отговор
    Историята почти винаги преписва на отделни личности и правителства повече заслуги, от колкото са имали в действителност.
    А. Стал
    Сега заменете първата дума Телевизията.
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Наблюдател

    10 0 Отговор

    До коментар #24 от "Ела да видиш":

    За какво да идваме. Сеч пада навсякъде. Липсва всякакъв контрол. Като потекат водите един ден към центъра на София, защото няма гора да ги спира, тогава хората ще го разберат, ама ще е вече късно. Ще стане като южното Черноморие и други региони на България. Наводненията в перспектива тепърва идват. Човешката алчност и безотговорност до това води.
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Прав съм

    0 11 Отговор

    До коментар #43 от "Прав си":

    Цяла ново поколение псевдополитици се пръкна благодарене омразата си към Борисов. Само дето при Борисов живеехме значително по-добре.

    Коментиран от #46

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Мдааа

    10 1 Отговор

    До коментар #44 от "Прав съм":

    Ти сигурно си ГЕРБ-ажия, на някой стол седнал търкащ ръкавели нали? На държавна заплатка ми миришеш...
  • 47 9.7.2020

    1 7 Отговор
    9 Юли 2020 е паметна историческа дата в българската история с две неща:

    1 Сутринта правителството на Борисов обяви, че европейска България най-после влиза в чакалнята за Еврозоната.

    2. След обяд, обединителя на нацията вдигна юмруче и се изцепи "Мутри вън. Да си върнем държавата.". И я върна на мутрите.
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 мдаа

    12 1 Отговор

    До коментар #34 от "преди 1989та":

    Сега няма безплатен войнишки труд и "децата" поркат като за световно, а после се чудят откъде да откраднат, за да си купят дозата. Не знам кое е по-добре, обаче съм чувала, че трудът възпитава, а алкохолът и наркотиците убиват.

    Коментиран от #51

  • 50 Анонимен

    14 1 Отговор

    До коментар #36 от "Учуден":

    Нямаше такива работи по бай Тошовото време защото имаше ред и дисциплина в държавата. Имаше горски във всеки регион на държавата. Те следяха нещата и никаква сеч не се допускаше. Затова нямаше и наводнения. Корените на дърветата спираха горските потоци.

    Коментиран от #52

  • 51 така е

    1 10 Отговор

    До коментар #49 от "мдаа":

    Живеехме в Рай. Само дето граничарчетата получаваха домашен отпуск за отстрелян в гръб българин дръзнал да напусне социалистическия Рай през границите на НРБ.

    Коментиран от #58, #61, #87

  • 52 имаше дръжки

    0 10 Отговор

    До коментар #50 от "Анонимен":

    Всичко имаше, но в Работническо дело и по Централните новини на БТ не го казваха.

    Коментиран от #54

  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 П.Бочаров

    6 1 Отговор

    До коментар #52 от "имаше дръжки":

    Да, ама не....
  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Павел пенев

    11 1 Отговор
    Това не е министър а нахален глупак. Климата на нашата е държава е такъв от 1300 години,но тогава не сме имали нужда от министри на околната среда, а инфраструктурата е създадена за нормални а не за
    екстремални условия, каквито никой не може да предвиди. Ние имаме излишни министерства,които трябва дабъдат закрити.
  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 каскет

    4 1 Отговор
    Да навремена беше академико пристигна нощес,а паричките за потърпевшите не се знае кога

    Коментиран от #64

  • 63 Мдааа

    4 2 Отговор

    До коментар #59 от "Много интересно":

    Нищо не е интересно. Тия коментиращи се срамуват да се нарекат българи. Избягали са от България и готованковците вече са станали "граждани на света".
  • 64 е как кога?

    1 0 Отговор

    До коментар #62 от "каскет":

    Като си вземат застраховките.
  • 65 Гост

    6 0 Отговор

    До коментар #61 от "стига бе":

    Не бях чувал, че и от отвъдното можело да се пише. Интересно как става тая работа?
  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Мдааа

    6 0 Отговор

    До коментар #56 от "ми, живея си":

    Как е климата във Франция? Има ли наводнения там? Навярно живееш под някой мост, което е модерно днес на ЗАПАД.
  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 Чочо

    11 0 Отговор
    Ами,то не бе застрояване,не бе чудо.
    Не бе обезлесяване,не бе чудо.
    В името на печалбата сега умират хора.

    Коментиран от #75

  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 Енгелс

    10 1 Отговор

    До коментар #72 от "Чочо":

    При капитализма е така. Власт, пари ,интереси.

    Коментиран от #80

  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 Хмм

    6 0 Отговор

    До коментар #73 от "не съвсем":

    Искаш да кажеш, че това джендърската теория, което е модерно сега като идеология в държавите по света.
  • 78 Сухите дерета в Гърция

    3 0 Отговор
    Там водата търкаля огромни камъни. Никой нищо не строи в близост. През лятото тежки машини разбиват и натрошават камъните, след което те влизат в състава на бетонни и габионни съоръжения за предпазване на пътищата. Близо до морето над деретата няма мостове. Пътят слиза до нивото на камъните и пак се изкачва. Налят е много бетон, но не се стараят да спират стихията. След като мине водата с камъните разчистват пътя и животът продължава.

    Коментиран от #81

  • 79 Енгелс

    4 0 Отговор

    До коментар #73 от "не съвсем":

    Искаш да кажеш, социализма. Комунизма още не е дошъл.
  • 80 така е

    0 8 Отговор

    До коментар #75 от "Енгелс":

    По официални данни само през периода 1947 - 1951 година най-малко 172 българи са били застреляни при опит за бягство, въпреки че заповедта за стрелба е издадена за българските гранични войски едва през 1952 г. Други 339 български граждани са били застреляни по българските граници през периода 1961-1989 г. по данни на българския министър на отбраната след 1989 г. Димитър Луджев. Това са били вероятно в по-голямата си част съвсем млади хора, най-често мъже, но също жени и деца.

    По данни на армейски генерал Добри Джуров (1916 – 2002), който е дългогодишен министър на отбраната на НРБ, около 95 % от регистрираните 1588 опита за бягство само през периода 1961 - 1962 г., са били извършени от членове на комсомола. Тоест от младежи на възраст между 16 и 20 години.

    Коментиран от #82, #93

  • 81 Анонимен

    5 0 Отговор

    До коментар #78 от "Сухите дерета в Гърция":

    Там пожарите ги нападнаха сега. Виж какво стана по островите? Дърво не остана.
  • 82 Енгелс

    7 1 Отговор

    До коментар #80 от "така е":

    Радвай се на мигрантите сега.... Вече няма кой да стреля....??? В един родопски град сега набират патрулиращи, доброволци-граждани в помощ на полицията. Иди да се запишеш...

    Коментиран от #84

  • 83 Баце ЕООД

    0 1 Отговор
    Че на кой му дреме за българите?? Максимум едно селфи с некой от правителството. Толкоз
  • 84 така е

    0 8 Отговор

    До коментар #82 от "Енгелс":

    Граничарчетата пазеха да не бягат българите в чужбина, а не пазеха да не влизат чужденци на българска територия. Поради същата причина Маркус Руст кацна със самолета си на Червения площад.

    Коментиран от #85

  • 85 Граничар

    6 0 Отговор

    До коментар #84 от "така е":

    Няма такова нещо. Границата се пазеше в 2-те посоки. От вътре навън и отвън навътре. Стреляше се, ако нарушителят не спре при подадената команда "ТОЙ ЩЕ СТРЕЛЯМ"! Пазеше се, щото пиле дори не можеше да прехвръкне.

    Коментиран от #86

  • 86 Граничар

    5 0 Отговор

    До коментар #85 от "Граничар":

    Поправка: Да се чете "СТОЙ ЩЕ СТРЕЛЯМ"!
  • 87 тц тц

    6 0 Отговор

    До коментар #51 от "така е":

    Сега е рай - сирийци и афганистанци си влизат без проблеми в България и с радост оправят джендърите като теб.

    Коментиран от #89, #90

  • 88 Глей сига

    7 0 Отговор
    ПОРЕДНИЯ НИЩОПРАВЕЩ ПРИРОДАТА НЕ СЕ Е ПРОМЕНИЛА ПРОМЕНИЛИ СМЕ Я НИЕ КОЙ ЗАСИПА СУХИТЕ ДЕРЕТАТ В РЕГИОНА КОЙ ПРЕГРАДИ ЕСТЕСТВЕНИТЕ МЕСТА ЗА ОТТИЧАНЕ НА ВОДАТА В МОРЕТО ПРИ СИЛЕН ДЪЖД ТА ТАКА КОГАТО СЕ БИЕХТЕ ЗА НЯКОЕ ПАРЦЕЛЧЕ НА БРЕГА НЕ РЕВАХТЕ КОГАТО ТАПОСВАХТЕ КАРАВАНКИ НА ПЛАЖА ПОКРАЙ РЕКАТА БЕШЕ СУПЕР РЕКА МОРЕ ЕДНОВРЕМЕМЕННО И ДВЕСТА ЛЕВА НА ВЕЧЕР ДАЛАВЕРКА ТА НИДЕЙТИ РИВА МОЖЕТЕ ДА ПУСНЕТЕ ЖАЛБА ПРЕЗ СВЕТИЯ СИНОД. ДО НАЙ ВИСОКО МЯСТО АЙДЕ КЪСМЕТ
  • 89 Гост

    5 0 Отговор

    До коментар #87 от "тц тц":

    Добре , де станал е джендър човекът, нека се радва, щом му е толкоз хубаво... Ами ниЙ останалите какво да правим сега? Кажи?
  • 90 Анонимен

    6 0 Отговор

    До коментар #87 от "тц тц":

    Влизат също и иракчани, не само сирийци и афганистанци. Ужас. Абе няма спасеание! Идете в центъра на София, къде е централната баня и вижте какво става в градинката с шадравана до минаретата...Мургави мигранти в изобилие, колкото искаш...
  • 91 Яяяяяя

    5 0 Отговор
    Българската инфраструктура не е адекватна на нашия климат. По-смешно обяснение за лакомията и корупцията в БГ не е давано

    Коментиран от #92

  • 92 Енгелс

    4 0 Отговор

    До коментар #91 от "Яяяяяя":

    Така е, за съжаление. След настъпилите промени на 10 ноември 1989-та година, започна процес по първоначалното натрупване на капитала. На практика нямаше държава. И това не е случайност. Резултатите ги виждаме днес. За съжаление са плачевни и по лошо ще става.
  • 93 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 94 Факт

    4 0 Отговор
    МВР: Патрули следят за мародери и пазят изоставени, повредени вещи, коли и техника - статия току що публикувана във Факти.
  • 95 Абе

    0 0 Отговор
    от къде ги намират тези галфони!? То един не става за нещо.
  • 96 ганю

    0 0 Отговор
    Не е виновен климата ами вие политиците от 33г които не сте свършили за 5 пари работа
    само крадене ядене и с.р.а.н.е.
    Всичко е построено от Бай Тошо и народа български което продадохте и съсипахте
    мястото ви е в алкатрас
  • 97 ганю

    0 0 Отговор
    Нашо това ,нашо онова,наша работа или коза ностра по правилно да се каже
    сещам се нещо
    главата му искам и тази на жената,децата и целия му род
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол