Last news in Fakti

10 Септември, 2023 19:12 7 012 382

Евелина Келбечева: За 3 години окупация на България от Червената армия сме им дали 133 млрд. лева - 3/4 от бюджета ни

  • комунизъм-
  • червена армия-
  • съветски паметници

Комунизмът не си е отишъл. Ние сме отровени от тази пропаганда, не само в продължение на 45 години. Тя продължава вече 77 години, смята историкът

Евелина Келбечева: За 3 години окупация на България от Червената армия сме им дали 133 млрд. лева - 3/4 от бюджета ни - 1

Почти 80 години след Деветосептемврийския преврат в България датата продължава да разделя обществото ни. Вчера пред Паметника на Съветската армия се сблъскаха хора, които искаха да поставят цветя и да почетат героите, с други, настояващи за премахването на монумента. В „Срещу течението” Евгений Генчев разговаря с историка проф. Евелина Келбечева.

„Комунизмът не си е отишъл. Ние сме отровени от тази пропаганда, не само в продължение на 45 години. Тя продължава вече 77 години. Не само духът на комунизма не си е отишъл, в България няма град, чиято архитектурна линия да не е унищожена от тези абсолютно фалшиви тотеми на една изкривена и манипулирана „памет”. Това е доминацията на съветски паметници в абсолютно всеки български голям град, но и не само. И продължаването на изкривяването на историята и това, което абсолютно неправомерно наричаме „историческа памет”. Това не е историческа памет, а вкоренените и вкаменени клишета на комунистическата пропаганда, която започва дни след 9 септември 1944 г.”, посочи тя.

9 септември 1944 година е наричан ден на революцията, ден на народното въстание. Проф. Келбечева обаче го определя така: „Във вечерта на 8 срещу 9 септември се извършва един безкръвен военен преврат, който води до смяната на историческата съдба на България”.

За поставянето на венци на Паметника на Съветската армия, а от други наричан Монумент на окупационната червена армия (МОЧА), тя каза: „Няма нито един надпис, посветен на тази непобедима червена армия в България, който да има и дума, адекватна на историята. На него пише „На непобедимата Съветска армия освободителка. От признателния български народ”. Тоест, има огромна част от този непризнателен български народ, който е бил систематично унищожаван, особено в условията на съветската окупация на България в продължение на три години – от есента на 1944 г. почти до края на 1947 г.”, е мнението ѝ.

„През трите години на окупация през България минават над 600 000 военнослужещи на Червената армия, които са разквартирувани изцяло на разноски на България. Непрекъснато им се доставят храни, предоставят им се удобства, почивни станции, луксозни апартаменти, луксозни предмети. Цената на тази окупация е 133 млрд. лева, което се равнява на ¾ от българския бюджет. Картината е абсолютно ясна – началото на „светлия комунизъм” в България, настъпило с 9 септември 1944 г., довежда до най-голямата финансова, икономическа и продоволствена криза в новата българска история”, подчерта проф. Келбечева.

Защо е толкова успешна комунистическата пропаганда, историкът обясни: „До 70-те години за монументална пропаганда в България отиват 56% от бюджета за култура. Буквално, дни след 9 септември 1944 г. започва да работи пропагандната машина, която създава новите герои, паметници и наративи – изцяло по съветски модел”, поясни професорът. Според проф. Келбечева в България не трябва да остане нито един съветски паметник.


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 141 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Лев Толстой

    94 174 Отговор
    русия,ето тюрма народов!
  • 3 Руската

    98 188 Отговор
    Дружба винаги ние е струвала скъпо .

    Деряха ни живи , за
    да има лаоане за кремълските Братюшки .

    Коментиран от #245

  • 4 КОТарАК

    100 189 Отговор
    СССР ни опропасти аграрната икономика , направи я изостанала проишлена. за благодарност , след 45г. експеримент , от Масква решиха да се откажат , и ни оставиха в необрано лозе , без пазар за продукцията ни./не виждам нищо добро ,което е дошло от МАСКВА за БГ !В момента сме най-богати и свободни през цялата ни история

    Коментиран от #27, #77, #79, #238, #292, #370, #376

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Прометей new

    131 30 Отговор
    галя от посолствоТО .......лайк тиз....
  • 7 Българин

    184 70 Отговор
    "Комунизмът не си е отишъл. Ние сме отровени от тази пропаганда, не само в продължение на 45 години. Тя продължава вече 77 години, смята историкът." Бас държа, че тези думи са лицемерни и професорката слугува по един или друг начин на сегашните пребоядисани комунисти. Никъде не казва и че САЩ използват същите комунистически методи на пропаганда, които наричат демокрация.

    Коментиран от #14, #20, #22

  • 8 Ангеларий

    208 75 Отговор
    Тая Кебапчиева от коя дупка изпълзя? Най добре е да се върне там и никога повече да не дава акъл.

    Коментиран от #86, #251

  • 9 Че ние

    71 100 Отговор

    До коментар #1 от "Исторически парк":

    Си платихме , и без малко да станем 16 република на СССР .
    Нито Южна , нито каквато и да е България нямаше да има .

    Добре че не се е състояло голямото предателство .

    Коментиран от #153

  • 10 Панов

    77 141 Отговор
    България беше руска колония с 0% суверинитет

    Коментиран от #208, #296

  • 11 Млечин

    142 38 Отговор
    Не забравяйте,че България е от победените страни,сателити на Германия.И даже са ни пожалили.Интересно е друго-народът не се е опитал малко от малко да се съпротивлява.С еднаква любов посреща и германци,руснаци,а сега и американците....

    Коментиран от #96, #297

  • 12 някои жени

    148 46 Отговор
    след определена възраст неспасяемо изкукуригват.
  • 13 гост

    70 118 Отговор
    Браво на гърците, никога не са се кланяли на руснаците, макар, че са освободени близо 100 години преди нас,но истината е, че никога не са били окупирани от съветската армия и на са им промити мозъците

    Коментиран от #364

  • 14 Бас държа

    52 80 Отговор

    До коментар #7 от "Българин":

    Че не си Българин .
    А Червен Изтърсак .

    Коментиран от #125

  • 15 Хехе, абсурди

    156 51 Отговор
    За 3 години през Б-я били минали 600 хиляди руснаци. Че за една седмица през лятото през страната ни минават над 600 хиляди чужденци!! Били сме ги хранели?! Нашата ошмулена България как да храни толкова народ постоянно, откъде да извади толкова пари в оборот?! Ако са минали на полкове и дивизии с някакъв престой или ротация пак няма как да изплюскат толкова пари като храна. Откъде ги измисли тая тези 133 милиарда??! Как ги съчини, Сорос ли ти плати или Козяк? Виж, откакто мутрата дойде на власт, само заради него България не прокопса с десетки милиарди лева. Тоя боклук толкова много бели направи, такива огромни щети ни нанесе, че Червената армия ще е цвете пред тоя думбазин.

    Коментиран от #61

  • 16 САТЪРА НА ХАНА

    86 32 Отговор
    А ЗАЩО ....
    ДУПЕТАТИТЕ СЕ СКРИХА В ЧЕРВЕНИЯ ДОМ
    ....
    ЕДИН ПАМЕТНИК НА МРЪСНИЯ КОМУНИЗЪМ
    ....
    ДА НЕ ГОВОРИМ ЗА ГАДНИЯ АЕЦ :))
    ....
    ДАЙТЕ ДА СЕ ДЕКОМУНИЗИРАМЕ НАПЪЛНО ..
    ТАКА И ТАКА БЪЛГАРИЯ ВЕЧЕ СЕ ВЪРНА
    ВЪВ ВРЕМЕНАТА НА КРАВАТА СИВУШКА И ВОЛА БЕЛЧО :))
  • 17 Тьотя

    30 62 Отговор
    Айде ребята скачайте на амбразурата
  • 18 Асвабадителите

    58 57 Отговор
    Писмо от Г. Димитров до Сталин, 22 септември 1944 година, относно поведението на Червената армия в България.

    “На редица места има случаи на насилие по отношение на местното население от страна на отделни червено-армейски военнослужещи:

    1. Произволно се вземат от местното население, работен добитък, каруци, хранителни продукти и др., без да се уведомяват местните власти, и без съответното оформяне, на иззетия добитък и хранителни продукти;
    2. Произволно се изземват държавни и частни моторни превозни средства, и смазочни масла и материали. Това води до проваляне на есенната сеитба.
    3. Някои военнослужещи в пияно състояние влизат нощем по домовете на хората в градовете и селата с цел грабеж, а и в някои случаи – изнасилват жени и убиват мъжете им. Така например в село Дивдядово, Шуменска околия тогава, а сега Шуменска област. Наред с другите хора, е и убит, и един от старите членове на Партията. Доколкото такива произволни действия внасят голям смут сред населението, което с неописуема радост и възторг посрещна Червената армия, моля да се направи всичко възможно за тяхното по-бързо прекратяване”.

    Коментиран от #42, #221

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Любо

    60 99 Отговор

    До коментар #7 от "Българин":

    Аз не си спомням американците да са ни затваряли като затворници в Родината ни,а комунистите ни превърнаха в затворници в собствената ни страна

    Коментиран от #95

  • 21 Констатация

    115 42 Отговор
    Тази кукундрела какво е работила по време на социализма? Платена соросоидка да комрометира историята. Утре по поръчка ще охули и История славянобългарска на ОТЕЦ ПАИСИЙ, да докаже, че сме произлезли от индианците.
  • 22 тараланкоолу

    33 30 Отговор

    До коментар #7 от "Българин":

    вие сте за сибир и гулаг с Ходатайство от цк на кпсс!
  • 23 САТЪРА НА ХАНА

    91 30 Отговор
    ПРОФЕСОР ЕКАТЕРИНА КЕЛ - БЕЛЧЕВА
    Е СТАНАЛА ПРОФЕСОР БЛАГОДАРЕНИЕ НА МРЪСНИТЕ КОМУНИСТИ
    .... ЕДВА ЛИ Е БИЛА РОДЕНА КОГАТО ОАДА ФАШИЗМА ЗА ДА ГО ОЦЕНЯВА :))

    Коментиран от #35

  • 24 Дългият

    36 60 Отговор
    Ами ТЕ нали за това ни...Освободиха...да им пълним гушата....
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Да бе , да. ! 😜

    89 33 Отговор
    Над 30 години крадете от построеното от властта дошла с Червената армия , и още не сте го изкрали ! И не знаеш ли , че след войната Саш , Великобритания и Франция прибират хазните на победените , че им се дължат репарации , контрибуции ...Откъде в загубила България "милиарди" да плаща ?!
  • 27 Още не сме

    30 65 Отговор

    До коментар #4 от "КОТарАК":

    Свободни.
    3 милирада лева за една тръба , която е руска .
    Свободни ли сме , или още изплащаме на Руските окупатори.

    Коментиран от #241, #375

  • 28 бай Кольо

    59 23 Отговор
    Мръхла!
  • 29 Хисторик

    83 25 Отговор
    Измислена историчарка където повтаря мантрите на петат колона за някакви милиарди откраднати от България след освобождението от фашиско робство
  • 30 казват русия била велика

    29 36 Отговор
    в пропагандата
  • 31 КОТарАК

    35 63 Отговор

    До коментар #1 от "Исторически парк":

    с нищо нямаше да платим !!! щяхме да сме в плана МАРШАЛ.и сега нямаше да сме последни в ЕС! попадахме в зоната на английско влияние дълго след войната и границите са непроменени!ПЛАТИХМЕ с Македония благодарение на Рашка и КОМИНТЕРНА

    Коментиран от #132, #156, #344

  • 32 гост

    49 11 Отговор
    Историята, това е настоящата политика отнесена към миналото.Историческата истина, като всяка една истина е въпрос на гледна точка. Задачата на историка е да разкрие какво е отношението към събитието на участниците и живелите по време на събитието. Винаги, във всеки политически режим е имало и има "историци" изповядващи "принципа" : ЗА КАКВОТО МИ ПЛАЩАТ - ТОВА ЩЕ ПИША !
  • 33 Асвабадителите

    34 53 Отговор
    „… към септември 1946 г. от съветски войници и офицери (…) са били убити 123 деца, жени и мъже, българи и българки. Списъкът не е пълен и се отнася само за 1946 г. … Убитите жени са на възраст от 18 до 23 години …” (Архив МВнР, СКК, оп. 1, а. е. 423, л. 8, 37; а. е. 424, л. 5 – 17; а. е. 312, л. 4; а. е. 325, л. 4; а. е. 315, л. 2; а. е. 424, л. 7 – 11). История на комунизма в България”, том I, стр. 245:
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 САТЪРА НА ХАНА

    39 21 Отговор

    До коментар #23 от "САТЪРА НА ХАНА":

    77 ГОДИНИ - ЗНАЧИ Е РОДЕНА 1946 ГОДИНА
    ... ЧИСТ ПРОДУКТ НА МРЪСНИЯ КОМУНИЗЪМ
    ...
    ПО ВРЕМЕ НА " СЪВЕТЦКАТА ОКУПАЦИЯ" СА И ПОКЪЛНАЛИ САМО МЛЕЧНИТЕ ЗЪБКИ
  • 36 Реалист

    57 31 Отговор
    Само на фашизоидите им се привиждат окупация от Червената армия след 1944.

    Коментиран от #52

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Ива

    68 15 Отговор
    С комунизма си отиде и държавата! Остана територия за разграбване и манипулация на аборигените. Вярвам, че ще има възмездие някога!
  • 40 Волен Сидеров

    39 47 Отговор
    "Съветската армия е страж на мира” – тази лъжа се насаждаше в главата на българина от буквара на първолака до вестника на пенсионера. Песни се пееха и стихосбирки се тиражираха в прослава на “легендарната Червена армия”. Не знам друга нация да е възпявала така окупатора си и да му е издигала мегаломански паметници, по-високи от телевизионната кула. България го е правила. Гнусотата на голяма демагогия изискваше не само да се подчиниш, но и да обожаваш този, който ти носи робството. А там, където е стъпил ботушът на Альоша, друго, освен робство, хората не са узнавали. Предполагам, че в бъдещите буквари и енциклопедии определението за съветската армия ще бъде “Страж на робството до разпадане на империята”

    Коментиран от #254, #342

  • 41 Професора

    62 21 Отговор
    Яката прическа която се представя за историк и дори не прави разлика между развития социализъм в НРБ и комунизма. В НРБ никога не е имало комунизъм защото народа е имал частана се собственост.
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 БАЙ КУРТИ

    68 20 Отговор
    Мед им капе на Триполовите , като се изказва тази псевдо професор , същата като професор БАЛАБАНОВА / няма турско робство а присъствие ,и благодарение на тях сме опитали , баклата, имамбаялдъ , локума и..... Нашето падне почва на 1.03.1941 год. Съюз /Тристранния пакт . Краварите и ИНГИЛИЗИТЕ сриват СОФИЯ , ПЛОВДИВ И..... загиват над 20000 и сега ги целуваме в устата.
    Цитат на ЧЪРЧИЛ / СОФИЯ /ли , хвърляйте бомбите докато стане изорана нивата , само за сеене на картофи. Да живее СОРОС , джендърите и истанбулска конвенция
  • 44 С рушене

    44 11 Отговор
    на нещо по комунистически, не си отива комунизма, а го възраждате! И такива въродители сте ПП, ДБ, ГЕРБ и такива като теб, продадени и блеещи!
  • 45 Българските кумундури

    28 40 Отговор
    обладаха статията ! България е държавата на срамът и комунизмът, светът "бяга" на Запад, ние към руското НИЩО - казва му се беднотия !
  • 46 Радио Ереван

    18 26 Отговор
    Попитали радио „Ереван“ какви са трите най-големи нещастия, които могат да сполетят един народ:

    Първо, да го бомбардират американците.

    Второ, да го окупират германците.

    Трето, да го освободят руснаците.
  • 47 Хъъъм

    51 17 Отговор
    Още една м...ла се появи и точни цифри дори цитира. Явно само паметници сме строили.. Но как една селска държава със земеделие и животновъдство се превърнахаме в индустриална след 44 год!?Без руски войник и без ресурси станахме поробена!? Я да ми посочи от сегашните политици, които ни баламосват, че руските паметници... извинете, съветския дето искат да ги съборят е демократ, всички са синове и внуци на комунистите довели съветския комунизъм у нас. Сигурно и вие сте една от тях, така без съпричастност към комунизма, едвали щяхте да сте "професор" по нищо..

    Коментиран от #59

  • 48 Историк

    23 48 Отговор
    "Според проф. Келбечева в България не трябва да остане нито един съветски паметник."

    Напълно съм съгласен с колежката и би трябвало всеки истински българин да е на същото мнение.

    На практика можете да определите кой е с българско самосъзнание само на базата на отговора на въпроса какво трябва да се случи със съветските окупационни паметници.
  • 49 позеленял

    36 10 Отговор
    а сега къде отива бюджета ? щото от 30 години все е криза и все сме на прага на оцеляване , не създавате по добър живот а провеждате същата пропаганда по същия начин и със същите методи за да крадете както същите по които плюете ,е какви сте тогава ?
  • 50 За неразбралите !

    20 33 Отговор
    Препрочетете го ако трябва докато го научите на изуст, в статията е обяснено. На който не му харесва пътя му е на изток не на запад ,повтарям не на запад!

    Коментиран от #65

  • 51 Българин

    39 24 Отговор
    Слава на СССР който освободи България от фашистите на Царя. В момента е същото какво е било преди 1944 колаборационисти управляват насила България.

    Коментиран от #64, #71

  • 52 Само

    16 29 Отговор

    До коментар #36 от "Реалист":

    На Рашистите им се привиждат Разни Асвабадители.
  • 53 Роки

    9 16 Отговор

    До коментар #1 от "Исторически парк":

    И още трябваше да плащаме,и всяка година по толкова! Много хора обаче не го осъзнават,те продължават да мислят, че историята винаги започва от мига, който на тях им харесва и всеки път съжаляват по най-бруталния начин!
  • 54 Винкело

    36 19 Отговор
    133 милиарда? Може. Пък сме получили безплатна нафта за 533 милиарда. Ко бе, нали тъй разправяте, когато ви питат що тъй дръпнала напред България за 40 години?

    Коментиран от #90

  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 ФЕЙК

    44 8 Отговор
    Колкото "красива", толкова и "умна"!

    Коментиран от #78

  • 57 Комуниста

    21 7 Отговор
    Само на внуците на RC които са лежали в лагерите говорят за окупация.
  • 58 България трябва да се отърси от

    30 16 Отговор
    Долните СДС отрепки ,крепящи се като кърлежи по тялото на моята родина ..
  • 59 Историк

    15 37 Отговор

    До коментар #47 от "Хъъъм":

    "Но как една селска държава със земеделие и животновъдство се превърнахаме в индустриална след 44 год!"

    Една от най-старите и нагли лъжи на комунистите.

    Я да те питам, кой е инженера ръководил построяването на язовир Искър, най-големия язовир в България и инженерен проект, с който комунистите най-нагло се кичат, че бил тяхна "заслуга"?
  • 60 Димитър Талев

    23 31 Отговор
    "И да знаеш, Минке, че последният комунист на планетата ще умре в България. Даже когато в Съветска Русия няма да има нито един жив комунист. Какъв народ сме, Минке, какъв народ..."откъс от романа "На завой".

    Коментиран от #75

  • 61 кукуш

    28 37 Отговор

    До коментар #15 от "Хехе, абсурди":

    Жалко, че българи не си знаят Историята на България.. Георги Димитров се моли на Сталин,за да престанат руските войници с грабежите и изнасилванията на българското население..Май няма никаква промяна, същото наблюдавахме и в Украйна...как мъкнеха перални, хладилници....

    Коментиран от #104, #118

  • 62 Реалист

    40 17 Отговор
    Всички мързеливци и некаърници почнаха работа в НПО да разпространяват лъжи за периода 1944-1989.
  • 63 смешник

    26 13 Отговор
    много красива жена.фамилията и също!

    Коментиран от #121

  • 64 Само питам

    34 33 Отговор

    До коментар #51 от "Българин":

    Кога русофилите сте били българи? Когато за да угодите на Русия свалихте княз Батенберг и правихте бунтове във войската? Или когато по заповед от Москва взривихте църквата Света Неделя? Или когато признахте московското творение "македонска нация" и биехте българите в Пиринско да се запишат като македонци в паспортите? Или когато хранехте прасетата с българи? Или може би когато искахте България да стане 16 република на СССР? Никога не сте били и никога няма да бъдете българи!
  • 65 Не не е

    17 23 Отговор

    До коментар #50 от "За неразбралите !":

    В омразния запад посоката .
    Наистина .
    Но не искат да имигрират в Мускалието
    Родните Русоблизци .
    Даже и Мутрофанова не иска да се прибира в Блатото.
    Кво останало за наште да искат да се изселят в Любимата Раша .

    Хахага

    Коментиран от #68

  • 66 САТЪРА НА ХАНА

    26 15 Отговор
    МНОГО НЕОБИЧАЙНО БЪЛГАРСКО ИМЕ
    ЕВЕЛИНА .. СИГУРНИ ЛИ СТЕ ЧЕ Е БЪЛГАРКА ?

    Коментиран от #256

  • 67 Здрасти

    42 18 Отговор
    Тази продажници трябва да търка наровете в сливенския затвор. Възползва се от образованието на комунизма, по времето на който е участвала абсолютно в програмата на комунистите по промиване на мозъци и сега с новото господари обърна лопатата. Проверете и автобиографията да разберете за какъв не човек става дума. Тук в този сайт пускат мнението най вече на такива антибългари, захранвани от чужди държави. Това трябва да спре!
  • 68 Малей

    33 14 Отговор

    До коментар #65 от "Не не е":

    тая баба грозна кат смъртта, истинска демократична евроатлантичка. Баща и със сигурност е бил комуне.
  • 69 Истината

    21 25 Отговор
    рано или късно надделява, а “паметниците” на мъчителите падат.

    Коментиран от #76, #92

  • 70 Анонимен

    8 28 Отговор
    Стига комунистическа пропаганда. Паметниците са за памет на народа да не забравя подтисниците си. НЕ ГИ ПРЕМАХВАЙТЕ. В Европа никой не премахва съветските паметници. Мислите ли че им е приятно да ги гледат?
  • 71 грешката е вярна

    12 5 Отговор

    До коментар #51 от "Българин":

    оди на маркс,пардон на марс!
  • 72 Българин

    21 19 Отговор
    СлаваСССР РУСИЯ

    Коментиран от #85, #87

  • 73 Само питам

    33 18 Отговор
    От къде в България 133 милиарда лв след войната като държава е била максимално заборчена от царя към немски банки също както сега заборчиха държавата ?
  • 74 Ха-ха-ха 🚾 🇷🇺 🚾 🇷🇺 🚾 🇷🇺 🚾 🇷🇺

    19 32 Отговор
    Русофилската безродна измет направо полудя! Горките, не могат да понесат истината.
  • 75 Прав е

    18 22 Отговор

    До коментар #60 от "Димитър Талев":

    Бил Талев .
    Но вече в Русия не останаха Комунисти.
    Има само Рашисти и Путлеристи.
    Още по зле .

    А тука има само Копейкаджии.
  • 76 Истината

    15 7 Отговор

    До коментар #69 от "Истината":

    Ти ще се уредиш с паметник в парка на Бакърена фабрика
  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 Бай Митко

    21 8 Отговор

    До коментар #56 от "ФЕЙК":

    Тя е поредният кандидат за кмет на София!
  • 79 Мишоо

    35 12 Отговор

    До коментар #4 от "КОТарАК":

    Виж си мостовете, язовирите, тец-овете, аеца, вецове те, електропреносната мрежа, пътната инфраструктура, коята даже не могат да ремонтират, сградния фонд и хилядите държавни предприятия, където бащите на същите къде в момента ни управляват присвоиха. Колко да ти е акъла? Същия си като това зомби от статията. Някви паразити на обществото. Нули.

    Коментиран от #109

  • 80 САТЪРА НА ХАНА

    32 9 Отговор
    НАЙ СМЕШНОТО НЕЩО .. ИЗРУСЕНА !!! 100%. ЕВРЕЙКА -ШЕФ НА ИНОВАЦИИТЕ В ДЖОНСЪН И ДЖИНСЪН БОСТЪН
    ... И ЧЕРВЕНОКОСА ПРОФЕСОРКА :))
  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 82 Професора

    34 13 Отговор
    Американския 🇺🇲🇺🇲🚾🚾🚾🚾ограби България и сега плащат на подилоги да пишат, че СССР са били откраднали от НРБ
  • 83 Мнение

    30 10 Отговор
    Toзи американски джендер докога ще ни го показате?
    Сатаниските сайтове сте като гъби след дъжд,но скоро ще се простите спаричките на дядо Сорос!
  • 84 конспиратор

    8 2 Отговор

    До коментар #77 от "оня":

    българино,къде е коня на оня?
  • 85 Ха-ха-ха 🚾 🇷🇺 🚾 🇷🇺 🚾 🇷🇺 🚾 🇷🇺

    21 26 Отговор

    До коментар #72 от "Българин":

    Да славиш Русия, да подкрепяш психопата Путин и руските терористи и садисти една година след началото на войната, след руските зверства и разрушените от тях градове, след убитите над 500 украински деца означава да си същество със силно увредени представи за морал и общочовешки ценности. Или по накратко морален ypoд, при който понятията за Добро и Зло са обърнати наопъки.

    Коментиран от #100

  • 86 Тази е

    23 6 Отговор

    До коментар #8 от "Ангеларий":

    От старото добро утро, къде едно време слугуваха на комунистите и възхваляваха Русия.
  • 87 Бинго

    6 7 Отговор

    До коментар #72 от "Българин":

    Слава! Слава! Слава!
  • 88 Факт

    15 9 Отговор
    Ла%нарка!
  • 89 Ама тетко,

    28 14 Отговор
    А колко струва подкрепата на Хитлер и що не питаш майка си каква е била България преди ВСВ и след? Какво искаш като си победена страна? Колко спечели България от препродажба на руски нефт и колко заводи,язовири ,АЕЦ, се построиха които сега продавате за жълти стотинки.Какъв историк си, абе я си гледай манджоите там бе трави

    Коментиран от #112

  • 90 Получил си нафта

    13 17 Отговор

    До коментар #54 от "Винкело":

    Безплатно
    На кукуви лято .
    Тая комунистическа лъжа не минава вече .
  • 91 Наблюдател

    17 23 Отговор
    Крайно време е проруската пропаганда и подкрепата за Русия да бъде третирана като заплаха за националната сигурност на България с всички произлизащи от закона последствия!
  • 92 Шадола

    5 11 Отговор

    До коментар #69 от "Истината":

    Вчера ви снимаха на паметника и ви знаят спонсорите снимките са заминали по предназначение очаквай продължение.

    Коментиран от #101

  • 93 забрана на руската партия вгъзраждане

    14 19 Отговор
    Другари да си върнем CORECOM.
  • 94 007

    14 15 Отговор
    Това е асвабаждението по монголо-татарски!!! 🇧🇬🇪🇺🇺🇦🇺🇲🇧🇬

    Коментиран от #114

  • 95 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 96 Не мисля, че

    16 9 Отговор

    До коментар #11 от "Млечин":

    Посреща е американците така. Само шепа нацисти, като тази госпожа, се напъват и вряскат, като за много народ.
  • 97 Четете

    20 10 Отговор
    Вижте и биографията на тази продажница и оставям без коментар. Платена американска мисирка.
  • 98 ха ха

    13 5 Отговор
    пак се почна , нещо за ; либерализацията; няма ли новини ? някой професор да се изкаже или някой вожд
  • 99 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 100 Поправка

    10 21 Отговор

    До коментар #85 от "Ха-ха-ха 🚾 🇷🇺 🚾 🇷🇺 🚾 🇷🇺 🚾 🇷🇺":

    Децата вече са 1500 .

    Путлер е масов убиец .
    Да не забравяме че и е педофил , колко малко момченца е прецакал тоя Педко
    В Бункера .

    Коментиран от #113

  • 101 ха ха

    4 1 Отговор

    До коментар #92 от "Шадола":

    абе не съм бил там , ама ме пишете за снимката
  • 102 окийаза

    29 15 Отговор
    Очилата лъжлива змия, що не кажеш още малко от истината? Казваш само за което са ти платили от Посолството. Всичките кочияши и слуги на краварите сте едни и същи. Що не кажеш че пиандурника Чурч, е искал България да се раздели на 3 и да се даде на Гърция, Румъния и Сърбия? Защо не кажеш и че краварите дето ти плащат са били за? Защо не кажеш че само авторитета на Сталин ни е спасил, като е казал не? Защо не кажеш че всички дето са били с фашистите на Хитлер са плащали репарации, съответно и ние като съюзници на немците сме плащали? Защо не казваш че плащането е одобрено от краварите и английските пияници? Мръсна грозна и лъжлива змия лъжеш според както са ти платили.

    Коментиран от #116

  • 103 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 104 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 105 Блатните в блатото

    15 18 Отговор
    Всеки втори булевард в кръстен на някакъв руски гражданин..човек може да реши че е в Русия
  • 106 Йорго

    21 14 Отговор
    Ние сме им дали ?! С кой построи А ЕЦ Козлодуй ! Ти ли,вие ли ?! Маймуно смешна !

    Коментиран от #119

  • 107 Българския Народ

    23 14 Отговор
    Народа е признателен на Червената армия от СССР, че освободи България от австрийския слуга Борис и неговата фашиска хунта която изби 30 000 антифашисти без присъда и 400 деца за 4 години.
  • 108 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 109 Нула си ти,

    17 19 Отговор

    До коментар #79 от "Мишоо":

    виж Гърция без комунизма, после си дай сметка, че ранните 40 на 20. век сме наричани Дания на балканите и сме с 10-то, повтарям за интелектуалните крепостни кастрати русофили, ДЕСЕТО БВП на глава от населението в Европа!
    Искаш ли пак да ти повторя, че имаш тежък проблем с разбирането и интетпретирането на историческите факти.

    Коментиран от #159

  • 110 Респект

    12 25 Отговор
    Към тази жена! Една истинска българка и то с топки.

    Коментиран от #130, #133, #258

  • 111 Пипи

    23 12 Отговор
    Колко са взели турците за 500 години робство! Нищо не казва другарката !

    Коментиран от #120

  • 112 Да бе

    24 4 Отговор

    До коментар #89 от "Ама тетко,":

    А тези дето не са били окупирани не са построили ни тецове,ни АЕЦ,нито язовири... ,а какво не бяха руснаците -още щяхме да орем с магарета,това си пропуснал :)

    Коментиран от #129, #161

  • 113 ха ха

    10 2 Отговор

    До коментар #100 от "Поправка":

    да бе има ги на снимка с байдън как замезват с детско вратле докато си пият шампанското
  • 114 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 115 БСП на Бунището

    14 18 Отговор
    Гнусни комунистически червени боклуци!!!
  • 116 Ваща семк@

    12 17 Отговор

    До коментар #102 от "окийаза":

    Кого е спасил Сталин еее
    Ти представяш ли си как дава територия на Гърция при условие че гръцките националисти са избили гръцките комунисти с британска помощ
    Фактически където е стъпил руски крак е СССР спрете да си измисляте нова история моля

    Коментиран от #139, #183

  • 117 Трак

    4 0 Отговор

    До коментар #108 от "Сталин":

    Муса
  • 118 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 119 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 120 Да бе

    3 1 Отговор

    До коментар #111 от "Пипи":

    Те да ти искат да си им благодарен за това ?
  • 121 Да, всички историци

    25 9 Отговор

    До коментар #63 от "смешник":

    Обърнаха историята чрез която станаха професори и преподаватели
    Нещо като И.Дичев...
    Грозни, нагли и алчни ; продават се !!!
  • 122 Антифашист

    19 7 Отговор
    ДЕТЕУБИЙЦИТЕ СЛЕД 1944 СА СЕ ЧУВСТВАЛИ ОКУПИРАНИ ОТ АРМИЯТА КОЯТО ОСВОБОЖДАВА ЕВРОПА ОТ КАФЯВАТА ЧУМА

    Коментиран от #140, #184

  • 123 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 124 Вие сте бунаци

    10 19 Отговор
    Като е било толкова хубаво защо натирихте с камъни и Живков и строя му? Тогава защо не застанаха пред паметника на съветските армии и да викате : искаме си Живков?
  • 125 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 126 Историк

    12 17 Отговор
    На практика можете да определите кой е с българско самосъзнание само на базата на отговора на въпроса какво трябва да се случи със съветските окупационни паметници.

    Коментиран от #181

  • 127 Ееее,не мога повече

    23 15 Отговор
    да понасям вонята на фашизоиднитр елементи,необработени когато е трябвало! На тая очилатата гъ.ка само ще кажа: СССР обявява война на фашистка България през 1944 година! България капитулира без съпротива - това е истината! Само благодарение/и единствено/ на ОФ, България се еключва във войната на страна на СССР! По тоя начин измиваме срама от жалкото си поведение като държава! Нещата се повтарят едно към едно и сега! А по отношение на темата за пари- България не е имала такива пари,и не е давала!Лъжа,фейк!

    Коментиран от #134

  • 128 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 129 Ха хо

    7 4 Отговор

    До коментар #112 от "Да бе":

    А случайно да знаеш, каква е разликата между индивидуализа, креатизма и колективния съветски труд?
  • 130 ха ха

    0 0 Отговор

    До коментар #110 от "Респект":

    с 4 ? или с 6 ?
  • 131 Истината

    27 5 Отговор
    Брава си, г-жо историк, комунизмът не си е отишъл! Просто се е трансформирал в евроатлантици - Васето Терзиев, Гената Дайнов, Ивчо Мирчев, про100 Кирчо, бай ти Петко, Тагаренко, Тиквата, “Академика” и другите бивши червени и синове и внуци на завършили в Москва - “борци” и комунистоборци…
  • 132 Блаженни са вярващите

    25 10 Отговор

    До коментар #31 от "КОТарАК":

    Нали виждаш Украйна в момента, тя е под английско влияние. Виждаш ли какво и се случва? Че какво разправяш за нас? Че ще сме цъфнали и свързали под тяхно владичество ли? Къде ни е златото бре мозък? Защо не е в България? Защо не ни го връщат? 41 тона злато 27 от които се пазят в частната Bank of England, останалите 14 са у нас. Кво казваш много добре щели сме да бъдем.
  • 133 Въпрос

    22 10 Отговор

    До коментар #110 от "Респект":

    На тази дърта платена труженичка от матистралите на Сорос истинска българка ли я наричаш?

    Коментиран от #142

  • 134 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 135 Професора

    24 10 Отговор
    САЩ и Англия с бомбардировките над България докарват загуби на държавата за над 1 трилион лева
  • 136 Артилерист

    22 5 Отговор
    Ама нали от 33 години сме в демокрация, бе. Оня ден Дойче веле песа, че сме най-бедни в Европа. Докога ще продължава това безумно оправдаване с комунизма. В повечета демократично, нали, време все баш демократи ни управляват защо не назоват кои са тез комунисти, дето им пречат, защо не ги тикнат в затвора и най-сетне да се освободи демократическия бент от тез запънали се там комунисти? Честно да ви кажа писна ми от тоз вой по комунистите, а в същото време бившия комунист Борисов, възпитаник на милиционерската школа, да е толкова години ръководител на най-голямата демократическа партия. Или пак сега Подмяната да предлага за кмет човек, който е от семейството на поколения висши служители на ДС. Що за стандарти са това? Нали комунистите са ви все виновни за демократическия, разбирай капиталистическия, възход? Защо се подкрепят или се предлагат за висши демократични позиции все бивши комунисти и то точно от вас демократите се предлагат. Как да ви разбирам бе демократи, ревете против комунистите, а комунисти избирате да ви ръководят. Не ви ли е срам?

    Коментиран от #186

  • 137 мдаааа

    16 7 Отговор
    Типичен еврогейатлантик от четвърти пол.... на тоя фон квазимодо щеше да е Бордо...

    Коментиран от #141

  • 138 Гачо

    17 6 Отговор
    Ашколсун на тая продажна сган готова да промени историята!
  • 139 Крум

    16 7 Отговор

    До коментар #116 от "Ваща семк@":

    Онуфрии, ти първо се научи да четеш и после прочети малко история,че да видиш е и до днес колониалните държави още цуцат от колониите. Но и на това ще дойде края. А краварите от 1945 г до сега за замесени в над 80% от конфликтите по света,вече има интернет,вземи малко помощи от козяк,плати си нета и чети.
  • 140 Да бе

    10 18 Отговор

    До коментар #122 от "Антифашист":

    Нищо не освобождават,са и подменят кафявата чума с червена такава. Между другото повечето неща Хитлер взаимства от Сталин .концлагерите ,национализация ,даже и името на партията му е национал-социалисти.
  • 141 мдааа

    3 0 Отговор

    До коментар #137 от "мдаааа":

    БАРДО
  • 142 Ха ха

    11 16 Отговор

    До коментар #133 от "Въпрос":

    Как се разбират руските драскачи във форума? По честото споменаване на Соросоиди! Опорката им е спусната и я повтарят тази мантра, като обезумели.
  • 143 хихи®

    19 6 Отговор
    Остана само да преложи за наказание на СССР да съборим АЕЦ Козлодуй и Нефтохим и Моста на дружбата и ще си решим всички проблеми, ще забогатеем като швйцаррците и т.н......
  • 144 Чърчил

    16 8 Отговор
    София трябва да стане картофена нива.

    Коментиран от #152, #155, #168

  • 145 Ъхъ

    12 5 Отговор
    "Това е доминацията на съветски паметници в абсолютно всеки български голям град, но и не само."
    Искам тая келбечева да дойде в Ловеч и да намери поне ЕДИН съветски паметник. Може да пообиколи и околните села.
  • 146 Путиноид

    6 14 Отговор
    Еееее

    Голямо новина бре .

    Русия отменила визите за всички които
    искат в Мускалието от Ангола .

    Хахага

    Явно ще набират пушечно месо за фронта Ушанкен Вафе.

    Коментиран от #163

  • 147 Сатана Z

    13 5 Отговор
    Боко Тиквата открадна същата сума от Българите за времето ,когато се появи като ГС на МВР до днес.Има—няма 2—3 години.През 2013 г. Тиквата празнува 3тия си милиард на голямо парти.
  • 148 Eдин живял и видял

    23 13 Отговор
    Няма по-щедър от руския народ. Хванах малко от соца. Руски институт купуваше българските компютри Правец 286 по 500000 рубли единия. Руснаците ни обичаха като братя, навсякъде ни посрещаха с откровена обич, така както може да обичат славяни. Запада определено ни мрази. Злобата им се чете в очите. Американски фирми разбиват българската икономика, обявяват по-високи заплати, подлъгват специалисти да напуснат работните си места и след 6 месеца пробен период изритват всички на улицата. За запада сме 3-та ръка, факт е че вече 30г. демокрация за Америка имаме визи, а заплатите ни остават в пъти по-ниски за идна и съща работа в една и съща фирма.
  • 149 Исторически парк

    20 7 Отговор

    До коментар #5 от "подлец":

    Марш в Америка, защо замърсяваш страната ми

    Коментиран от #157

  • 150 Начи да ви светна

    10 5 Отговор
    Докато има бедняци, винаги ще има комунисти. Така е в цял свят. Не е само пропагандата. Не всички могат да бъдат бизнесмени.
  • 151 Путин -Пионката на неокомуниста Сорос

    11 16 Отговор
    Родна майка България все още е колониален придатък на Русия
  • 152 Толстой

    12 12 Отговор

    До коментар #144 от "Чърчил":

    Българското Черноморието така или иначе е вече Руско .
    Да превземем България , няма проблем.
  • 153 Българин

    14 1 Отговор

    До коментар #9 от "Че ние":

    България не е изгубила нито сантиметър територия 😉
  • 154 казват русия била велика

    14 16 Отговор
    в лъжите
  • 155 хихи®

    9 4 Отговор

    До коментар #144 от "Чърчил":

    Да направим и паметник на Чърчил
  • 156 Програмист

    15 4 Отговор

    До коментар #31 от "КОТарАК":

    Ти май не си наясно с мнението на чърлил за България и с договорките му с Турция и Гърция 😉
  • 157 Вземай

    11 13 Отговор

    До коментар #149 от "Исторически парк":

    Си парка и тръгвай към Чечня .
    Кадиров ще оцени жеста .

    Коментиран от #199

  • 158 кажете моля

    13 7 Отговор
    Колко съветски войници загинаха, и в кои битки в България, за освобождението ни през 1944 година.
  • 159 Мишооо

    13 7 Отговор

    До коментар #109 от "Нула си ти,":

    Един път като хората сме нямали тогава, 10 човека в една стая са живели и не върху легла са спели, а на земята и в плевнята. нямали са един гардероб за да си приберат дрехите, които и без това са им били кът. 10 по бвп, на кое отгоре бе интелектуалецо? Вземи прочети малко и не онези манипулираните драсканици, а за истинския бит на хората по онова време, и не само за тези от голямото село, но и за онези от дълбоката провинция. Айде чети интелектуалецо знаем как обичаш да го правиш, отгоре отгоре и само най удобното и спуснато.

    Коментиран от #170

  • 160 ХРАНА ЗА ЛИБЕРАЛНИ БАЛЪЦИ

    18 5 Отговор
    ПРЕЗ ПОСЛЕДНИТЕ 6 МЕСЕЦА САЩ Е ЗАКУПИЛА ОТ РУСИЯ ОБОГАТЕН УРАН НА СТОЙНОСТ 700 МИЛИОНА $. ГЛУПАЦИТЕ ДА СПАЗВАТ САНКЦИИТЕ.

    Коментиран от #165

  • 161 007

    10 12 Отговор

    До коментар #112 от "Да бе":

    То в държавите не окупирани от рассия няма ни АЕЦ ни язовири ни мерцедес и аудита. Имат лади и мас квичи след 15 години чакане!!! А и корекоми няма!!!🇧🇬🇪🇺🇺🇦🇺🇲🇧🇬
  • 162 Да бе

    13 6 Отговор
    Ленин ляга да мре ,а Сталин отива да го види за последно. -Другарю Ленин ,вие трябва да ми дадете властта на мен .- Не знам дали хората ще тръгнат след теб ,отговорил ленин.- Е,които не тръгнат след мен -ще тръгнат след вас.
  • 163 Ушанкен окраине

    11 5 Отговор

    До коментар #146 от "Путиноид":

    Набират персонал за пушечно месо в окрайна
  • 164 Донки Хот и Сан Чопанса

    15 4 Отговор
    То хубаво, ама я тая да си каже дали е хвалила СССР на времето.
    Дълбоко се съмнявам да не е.
  • 165 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 166 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 167 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 168 позеленял

    5 1 Отговор

    До коментар #144 от "Чърчил":

    ще стане езеро за перничани , да си джиткат с яхтите
  • 169 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 170 Да бе

    3 7 Отговор

    До коментар #159 от "Мишооо":

    Тези вече измряха ,дето са били свидетели. Да не мислиш ,че всички са били пияници и пройдохи без къщи, като Пурко например. Руснаците не са се разквартирували във копторите ,а при заможните.

    Коментиран от #190

  • 171 От някой

    9 3 Отговор

    До коментар #5 от "подлец":

    Бацил си ти , марш на запада боклук платен ... Дебили 0лат3ни к.рви сатакоес като теб
  • 172 Доктор

    16 7 Отговор
    Псевдо-историк, платен от Америка за България, преподавател в Американския университет, която по заповед на господарите си е готова да изопачава историята и да продаде дори майка си. Соросоидна подлога, лъжеща нагло и безочливо.
  • 173 Еееех гейпруфесорке

    21 6 Отговор
    ИКОНОМИЧЕСКОТО ЧУДО НРБ (от 44 г. до 89 г.) в Цифри и Факти! ЕТО КАК БЪЛГАРИЯ ЗАЕ 25-ТО МЯСТО ПО БВП В СВЕТА:
    За периода 1979-1988 г. САЩ увеличава БВП на глава от населението със 182%, Япония с 275%, Германия със 158%, Франция със 157%, а България увеличава БВП на глава от населението с 234%. Това ще рече, че България по време на комунизма, дори и в годините на Перестройка, никога не е била в рецесия, камо ли фалирала, както поучава западната пропаганда.

    Коментиран от #185

  • 174 Диван

    13 6 Отговор

    До коментар #166 от "Кюмюра от Драгалевци":

    Тая е от магистралата до Перник. Тя историята я познава от креватните упражнения с подходащите инструктори.
  • 175 Гордостта на Тара

    13 2 Отговор
    Във вечерта на 8 срещу 9 септември се извършва един безкръвен военен преврат, който води до смяната на историческата съдба на България”. Все пак да го погледнем от добрата страна,ако България беше останала в зона на влияние към Германия не се знаеше какво щеше да стане с малкото ни територия .. само един Бог знае какво щеше да измисли Запада ..
  • 176 ЗЛИЯТ..

    15 7 Отговор
    Ай стига с тия ,,комунисти,бе !!.Ти де беше Ма ??.През тез години.. България е окаяна колония в момента ,като най важното го няма , здравеопазването и грижата за човека .Демографска криза и заграбване на ресурса на България..златото ...Сега ни заграбиха 560 тона злато за 20 ГОД ....МВФ Има чужда армия на територия на моята родина ....Тези цифри от 133млд лева са измислиците на ШОРОШ и подлоги..да конфронтират Българите..
  • 177 МХтоМХто

    15 6 Отговор
    Защо продължавате да ровите неща преди 80 г? Вижте здравеопазването, образованието, пътищата. Говорете как ще накарате младите хора да имат деца, да се върнат в БГ и да направят родината красива. Изровили една ненормална професорка и пак старата песен - за или срещу 09.09, за или против 10.11 и тн
  • 178 1234

    7 8 Отговор
    Неолибералния комунистически режим окупирал Кремъл вече си има вилает в бг , Камчия
  • 179 Хайде стига бе!

    17 9 Отговор
    И ние сме имали роднини, преживели този период. То бива пропаганда, ама не правете хората на малоумници. Тая е сигурно баба реститутка или от тези сините бабета, същите като червените. Ни приема, ни предава и като разбита латерна повтаря само своята версия. Почти на 80 години, значи не е била родена 1944г., защото от тогава до сега са изминали 79 години. Какво "помни" от този период? Нищо. Лае само да прави пропаганда. Но идеята е и да се оплюва всичко което не е в крак със съвременните ни господари. Ще лае и против паметниците, и против всичко, което й кажат за някаква сума. По - добре е да се подготвя за среща със Създателя на всичко видимо и невидимо, вместо да лъже, че там "грешка" няма да има.
  • 180 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 181 ДОЛУ

    8 9 Отговор

    До коментар #126 от "Историк":

    МОЧАТА
  • 182 Герак Митко

    16 9 Отговор
    От къде изкочи тоя вампир?
  • 183 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 184 Наблюдател

    10 4 Отговор

    До коментар #122 от "Антифашист":

    Един голям политик в края на ВСВ прогнозира, че фашистите на бъдещето ще се нарекат антифашисти! И се е оказал много прав!

    Коментиран от #192

  • 185 И кво станА

    5 1 Отговор

    До коментар #173 от "Еееех гейпруфесорке":

    На 10 ноември 1989?М?!Що така?!

    Коментиран от #226

  • 186 Историк

    9 19 Отговор

    До коментар #136 от "Артилерист":

    "Ама нали от 33 години сме в демокрация, "

    Каква "демокрация" те гони?

    За тези 33 години сме имали

    1) двама министър председатели, които са били бивши граждани на СССР (Андрей Луканов и Сергей Станишев)
    2) един, министър-председател канадски гражданин, доведен от ДС да парадира като "западен" докато им върши работата (Кирил Петков)
    3) двама министър-предеседатели шапкари, отгледани със СССР в сърцето още от военната академия (Стефан Янев и Гълъб Донев, и двамата назначения на руския шапкар Радев ).
    4) двама министър-председатели на БСП, завършили в Москва (Сергей Станишев, Жан Виденов)
    5) един министър-председател, отгледан от генерала от ДС Любен Гоцев (Бойко Борисов)

    6) един президент член на Държавна сигурност (Георги Първанов, псевдоним "Гоце")
    7) един проруски президент с явне уклон към отделянето ни от ЕС и НАТО (Румен Радев)

    В страната ни също така за тези 33 години има:

    1) руски монопол върху горивата
    2) руски монопол върху телекомуникациите
    3) руски монопол върху строителството на големи енергийни проекти
    4) руски монопол върху ядрената енергетика
    5) до войната явен руски газов монопол, сега опит да бъде косвено удържан
    6) руски монопол върху морското строителство

    "Демокрация" а? По-скоро Комуно-русокрация.

    Коментиран от #233

  • 187 Радой Ралин

    11 20 Отговор
    Пиша ти от Плевен, драги Ванка.
    Помниш ли кагда пришол със танка?
    Беше млад, но се държеше мъжки.
    Зарази семейството ми с въшки…
    Взе на мама златните пендари и дори галошите ми стари.
    Помниш ли, как кушаше картошки?
    Наконец забърса три кокошки.
    После си преспал със какa Сия и изпил си всичката ракия.
    А след време чухме и мълвата, че си гръмнал тате във главата!
    Длъжен бях да те обичам, Ваня.
    Даже кръстих дъщеря си Маня.
    Залъкът си давахме насила на Русия – тая дива сила.
    После цели девет петилетки грабихте уран и руди редки.
    Грабихте и жито, папироси…
    Зарад тебе ходим голи-боси!
    Дружбата ни беше “свята”, “чиста”.
    Ние всички хранехме танкиста.
    А пък ти ни пазеше със танка и ни взе последната луканка…
    Пазеше и немците, и чехите.
    Ние тук възпявахме успехите.
    С паметник стърчиш ни на главата и скверниш небето и земята.

    .

    Коментиран от #195, #203, #211

  • 188 Къде ли си била тогава...

    23 10 Отговор
    Имаше
    едно BPEМЕ...
    HAР0ДНА PЕПУБЛИKА БЪЛГAPИЯ
    Държава с 9, 000, 000 жители...
    Aрмия...
    Граници...
    Над 3 000 Завода и Предприятия...
    Pеки...
    Пълни язовири...
    Напоитeлни cистеми...
    Земеделие...
    Овощни и 3еленчукови градини...
    Стада...
    Cвинекомплекси...
    Птицекомплекси...
    Овцеферми...
    Деца...
    Детски градини....
    Училища...
    Образование...
    Болници...
    Санаториуми...
    Здравеопазване...
    Море...
    Планини....
    Гори...
    Минерални извори...
    Почивни станции...
    Месо...
    Сирене...
    Мляко...
    Кисело мляко...
    Здравословно хранене...
    Е, бaнaни нямаше!!!
    И боклyци нямаше!!!

    Коментиран от #196

  • 189 МОЧА на бунищито

    8 17 Отговор
    Да изчистим България от Рашизма болшевизма Предателите шпиони в затвора България е на Българите
  • 190 Мишооо

    9 1 Отговор

    До коментар #170 от "Да бе":

    Чети бре празна главо, толкова литература и документи, дори и черно бели филми има. Чети туко виж ти изпекло
  • 191 патето Яки

    17 8 Отговор
    Евелина Келбечева е историк, преподавател в Американския Университет в България.....ще продаде майка си по заповед на американските си господари............с чия помощ се построиха заводи язовири и жилищни комплекси
  • 192 Знаеме,бе.

    9 17 Отговор

    До коментар #184 от "Наблюдател":

    Този "велик" политик Фидел Кастро,дето закопа Куба.Сега кубинците даянат с 5 долара на месец. На якои и с 2 долара.
  • 193 Българин

    8 17 Отговор
    Русофилчета, като сте толкова големи антифашисти може ли да посочите къде е паметника на българската армия, която е дала 30 000 жертви за "спасяване на света от кафявата чума"? Или българският народ е признателен единствено на съветската армия и те е смел да нужно да издигне паметник и на собствената си армия?
  • 194 ха ха

    9 5 Отговор
    ами това са около 25 милиона днешни пари , след всички деноминации , само в чекмеджето на борисов има 2 пъти повече
  • 195 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 196 Общо взето

    6 10 Отговор

    До коментар #188 от "Къде ли си била тогава...":

    Нищо нямаше .

    Коментиран от #204

  • 197 ЗЛИЯТ..

    19 8 Отговор
    България плаща жестока цена за зловещия СДС режим ,в комбинация с. С ДПС ,е смъртоносен за България...Заборчляла и ограбена ,отново,, 6 млн ,половината цигани и турци ..Това не е ясно на тая мърда..ЧЕ ОНАЯ БЪЛГАРИЯ УМРЯ..
  • 198 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 199 Исторически парк

    9 0 Отговор

    До коментар #157 от "Вземай":

    Ела го вземи 😉

    Коментиран от #206

  • 200 Гордостта на Тара

    13 3 Отговор
    Аре стига с това минало това било онова било ако ще говорим за миналото какво е било в САЩ с хората от Африка каква политика е водила Великобритания в световен мащаб колонизация.. Индия чак 1947 има независимост.. Хонконг.. какво са правили в Африка. Да се ровиш в стари ранк не е полезно .. винаги има от двете страни черни периоди . Да погледнем себе си в момента
  • 201 Никола Гешев

    7 16 Отговор
    Има деа вида русофили. Едните са професилнални, платени руски агенти за влияние и милиционери от ДС! Другите(а те са основно дращещите по сайтове и форуми) са по думите на Ленин "полезни идиоти". Обикновено това са маргинални и неуки хорица, които се "ограмотиха" исторически от американските социални мрежи - FB, instagram и т.н., които вярват че Земята е плоска и самолетите ни пръскат с отрови, Бил Гейтс ще ги чипира ( за да открадне рецептата им за кисело зеле). За тия нещастници бедноста им е справедливо наказание за мързела и простотията!

    Коментиран от #220, #222

  • 202 Гориил

    6 14 Отговор
    Преместването на МОЧА не е никакво унищожаване и преиначаване на историята а само нейното изясняване и очистване от русофилските фалшификации. Колкото и да не ви се иска съветските паметници ще бъдат премахнати а трети март няма да бъде национален празник. Ще го преживеете както преживяхте демонтажа на паметниците на Сталин и превръщането на 9 септември и 7 ноември в обикновени дати от календара.

    Коментиран от #209

  • 203 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 204 Историк

    5 10 Отговор

    До коментар #196 от "Общо взето":

    И си личеше тогава, а сега си личи по опитите да се лъже как тогава е "имало"
  • 205 Мишел

    7 16 Отговор
    Не разбирам истерията, която се раздухва от русофилите. МОЧА няма да бъде разрушен, както направиха комунистите с десетки паметници а ще бъде преместен в Музея на тоталитарното изкуство и там всеки ще може да му се кланя, да му пали свещи, да го прикажда с тамян, да пее песни, да се снима за спомен, да държи речи и да прави всичко, което му дойде наум. Но мястото му не е в центъра на София.
  • 206 Българин

    6 5 Отговор

    До коментар #199 от "Исторически парк":

    И това ще стане.

    Коментиран от #218

  • 207 Айше негърката

    11 4 Отговор
    ДА ЖИВЕЕ КАПИТАЛИЗМА,,СМЪРТ НА БЕДНИТЕ

    Коментиран от #225

  • 208 Ха ха ха ха

    20 7 Отговор

    До коментар #10 от "Панов":

    А сега сме супер свободни, с 4 окупационни бази и от 9 милиона сме редуцирани на 5, и продължаваме да стоим твърдо на първото място в света с най - бързо топящото се население. Както го пише Швааб - няма да притежавате нищо и ще бъдете много щастливи.
  • 209 Гордостта на Тара

    12 8 Отговор

    До коментар #202 от "Гориил":

    Аз приемам съветската окупация като спасяване на България от териториално разделение между Сърбия Румъния и Гърция
  • 210 Кресна

    10 16 Отговор
    Русофилчета, наближава време разделно. Ако искате да останете в България и да бъдете нормални българи а не руски подлоги, ще трябва сами да демонтирате всички съветски паметници. Ако не желаете, прав ви път. Кеф ви в Русия, кеф ви в Беларус, Северна Корея, Сирия, Никарагуа или Еритрея!

    Коментиран от #232

  • 211 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 212 влади

    4 13 Отговор
    Единствения смисъл за съществуването на българите е, за да служат на Русия и на руснасниците! Ако тая патка не го разбрала, няма защо да ни занимава снациските си брътвежи!
  • 213 ЗЛИЯТ..

    12 5 Отговор
    България умря ,Ебелин!!..Циганско турски клозет.
  • 214 Здрасти

    16 7 Отговор
    Мръсно дърто чукало!
  • 215 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 216 мдаааа

    12 6 Отговор
    А ти КЕЛЕМЕнамкаква си захлеби ли си твоите 30 сребърника или си тъп идеалист...

    САЩ (по тяхна информация) са похарчили над 1 милиард долара за справяне с "руското влияние"!
    Българската ПЕТА КОЛОНА е получила от ФАЩ над 47 милиона долара ($47,709,686) за анти руска и антипрезидентска пропаганда.
    И понеже сте малко нюню добре сте заработили… личи си по граченето!!!!
  • 217 Страничен наблюдател

    15 6 Отговор
    Справка от НСИ показва, че сумарният бюджет на България за годините 1944,45,46 е 51 млрд лева. 3/4 от това правят 38.5 млрд лева - доста далеч от 133 млрд. Моята математика ли куца, или гуспусжата е яла мухоморки?

    Коментиран от #224

  • 218 Исторически парк

    4 0 Отговор

    До коментар #206 от "Българин":

    Айде чакам те 😉

    Коментиран от #219, #247

  • 219 Българин

    0 3 Отговор

    До коментар #218 от "Исторически парк":

    Ние не действаме така :)

    Коментиран от #263

  • 220 ха ха

    11 2 Отговор

    До коментар #201 от "Никола Гешев":

    за фашиста винаги има повод да се гордее със злините си
  • 221 Поредната пропаганда

    14 5 Отговор

    До коментар #18 от "Асвабадителите":

    на посолството. Галя ще е доволЕн.
  • 222 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 223 На 12 часа

    2 12 Отговор
    Фашистите от трета окрема сън не спат ако не пречукат 200 ватенки днеска
  • 224 Гордостта на Тара

    13 5 Отговор

    До коментар #217 от "Страничен наблюдател":

    То сега 133 млрд не можем да докараме за 2г камо ли тогава .. а тогава парите са били други като стойност много по малко
  • 225 Анализатор

    7 2 Отговор

    До коментар #207 от "Айше негърката":

    СЛАВА НА БОГАТИТЕ
  • 226 Бухаха

    7 2 Отговор

    До коментар #185 от "И кво станА":

    И от тогава, все напред и нагоре, нали?
  • 227 И нещо истинско

    12 5 Отговор
    Много е грозна... даже и вътрешно!!!
  • 228 а како Кебабчева я кажи: За 33 години

    24 6 Отговор
    демокрация на България под вещото ръководството на добри народни хора колко млрд. лева от бюджета ни изчезнаха
  • 229 Илиян

    13 6 Отговор
    Евелина Келбечева пожелавам ви всичко най-лошо да ви се случи!!! Предатели!!! Стига сте плюли срещу Славяните!
  • 230 дядото

    20 5 Отговор
    вярно,че името ти е особено,но си професор.защо мълчиш за парите които е дала българия като репарации на гърция,югославия,сащ,англия и пр.а какви пари завлича хитлерова германия от българия.и у нас имало 600 000 съветска армия.започвам да осъзнавам критериите за получаване на научните степени.пфу.
  • 231 СЪУЧЕНИК

    14 5 Отговор
    КЕЛБЕЧЕВА КЕЛБЕЧЕВА КАКВА ЗАСУКАНА КОМСОМОЛКА БЕШЕ И СЛЕД ТОВА В ПЪРВИТЕ РЕДИЦИ НА ПАРТИЯТА КОЯТО ТЕ НАПРАВИ ЧОВЕК А СЕГА ПЛЮЕШ СРЕЩУ ТЕЗИ ХОТА
  • 232 Закупен русофил

    8 14 Отговор

    До коментар #210 от "Кресна":

    Може да ходят и във Венецуела,там месечната заплата е цели 10 долара ,към 20 лева,ще си рупат камъни и пясък наволя
  • 233 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 234 Параной Патологин

    14 5 Отговор
    Трябваше да ме предупредите! Сега ще ходя пак една година на психолог защото видях снимката!
    Не гледайте ,вредно за психичното здраве!

    Коментиран от #239, #253

  • 235 Съвет5

    7 15 Отговор
    Ватенките освен фактическа окупация сега развиват хипотетични тези от какво са ни спасили още..освен от хубавия живот на свобода
    ЕЙ МОМЧЕТА И МОМИЧЕТА УКРАЙНА ЩЕ ВК РАЗЧИСТЯТ ЗА ЕДНО ПОКОЛЕНИЕ НАПРЕД РАДВАЙТЕ СЕ ДОКАТО ДИШАТЕ
  • 236 мдааа

    13 4 Отговор
    Типичен соросен стипендиант еврогейатлантик от неустановен пол....
  • 237 ХАХАХА

    18 6 Отговор
    Яли ,пили ,ползвали благата на предишния режим ,славословили тогава СССР ,но плюскането спря и обърнаха палачинката ,сега от грантове се хранят ,колкото повече храчки по онова време СССР, а сега Русия, толкова повече парЕ ,сал око човешко наяждане няма! Това са хора безродни ,продаващи Родината си!
  • 238 145

    17 6 Отговор

    До коментар #4 от "КОТарАК":

    България произвеждаше и продаваше зеленчуци на СССР, а сега България кукпува зеленчуци от Гърция и Турция.
  • 239 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 240 И тая поредната

    17 6 Отговор
    продадена душица, не струваща нищо!
  • 241 Какви окупатори те гонят бре?

    12 9 Отговор

    До коментар #27 от "Още не сме":

    Надничаш ли вечер под леглото, да не би да се е заврял от долу Путин, с нож да те коля? Сега сме вече асъл окупирани с 4 бази, разбита тотално икономика, промишленост, селско стопанство без армия, въоръжение, здравеопазване, образование и за десерт ни обират златото и другите полезни изкопаеми. Седи си пред компютъра и си гледай тик тока, и не политиканствай.
  • 242 Дан Стемковски

    3 12 Отговор
    Цитат
    "виж ги тия добре..тия са рашисти..тия започнаха всичко..трепи ги където ги свариш
  • 243 Анонимен

    14 4 Отговор
    Мила ,родна калинка
  • 244 Истината е

    7 17 Отговор
    Е да, но липсата на образование и промитите първобитни мозъци водят до трудна трансформация. Колко много улици и булеварди са с измислените съветски имена. Първо трябва да се запопне с импийчмънт, след това със смяна на всички руски имена и изцяло премахване на всички техни паметници. Чак тогава можем да говорим за освобождение на България. Дотогава билета ще е еднопосочен. Убиха ни с това руско влияние, съсипаха ни държавата.

    Коментиран от #270

  • 245 145

    17 8 Отговор

    До коментар #3 от "Руската":

    А каква е дружбата с ФАЩ, на които плащате предварително
    милиони евро за самолети и бронемашини на хартия?
  • 246 Ненормалнице

    16 6 Отговор
    Галя от Козяк те търси да ти плати
  • 247 много знаеш

    6 10 Отговор

    До коментар #218 от "Исторически парк":

    забрави ли гладните години, когато просеше.... бял ден да не видиш с тези пари

    Коментиран от #262, #264, #266

  • 248 Роки

    8 3 Отговор
    Да отговаря на 91 : Че тогава вече ще видиш кон боб яде ли по 50 лв килото само у селския магазин у Долно нагорнище и нафтътъ на същата цена у единствената работеща бензиностанция у Големо -то село у шопската опушена котловина, защото всичко патранясало обрасло полета ниви улици, всичко живо забегнало далеко, дори и кучетата хващат пътя ха ха ние може да не сме живи,но ти ще го отнесеш щом дърпаш черния за опашката, такива предатели които пишат фантасмагории от където и да е оз света рано или късно си плащат за дяволиите , които вършат без дори да разбират какво правят ...
  • 249 Да обобщим

    10 14 Отговор
    Бел ден не сме видели от руснаци и комунисти.
  • 250 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 251 Верно ли бе

    10 7 Отговор

    До коментар #8 от "Ангеларий":

    В муцуната малко прилича на другия отврат - Кристалина Георгиева.
  • 252 Българин

    7 9 Отговор
    Щом четирихилядниците така са напънали коментарите, значи е точно в дестката с фактите.
  • 253 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 254 Белата Златка

    4 5 Отговор

    До коментар #40 от "Волен Сидеров":

    Крим е ГРЪЦКИ!
  • 255 ДОЛУ

    7 9 Отговор
    МОЧАТА
  • 256 Ха ха ха ха

    10 6 Отговор

    До коментар #66 от "САТЪРА НА ХАНА":

    Бе може и да е българка. Виж й фамилията. Съставена е от две думи Кел Бечева, т. е. на Келяв Бечо е потомка. По народному кел Бечо. Представи си щом му е станало фамилия, що за стока е бил.

    Коментиран от #273

  • 257 Ейииии

    10 9 Отговор
    Слава на България слава на Русия
  • 258 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 259 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    9 9 Отговор
    Няма по крадливо, подло и продажно от ватника и бегераба му гладен‼️
  • 260 Параной Патологин

    6 3 Отговор

    До коментар #253 от "Ходи на":

    Не мога. От шока се парализирах. Верно ли за да си историк трябва да имаш синдром на Даун?
  • 261 Наистина много ниско

    13 4 Отговор
    ниво. Обяснението на света на тази се свежда до комунизмът е много лош, по-лош и извънредно лош. Това нещо учи децата ви в СУ. Изтъпанчва се и започва да оплюва един строй, който гарантираше безплатно здравеопазване и образование, а също други социални придобивки за мнозинството. В очите и съветския ботуш, но остава сляпа за "прелестите" на капиталистическия ботуш: разпродажбата и съсипването на социалистическата собственост, ниските пенсии, мизерните заплати, осигуряването на половин заплата, капиталистическата експлоатация, зависимите медии, липсата на свобода на словото в днешните корпорации, високите нива на престъпност и наркотични зависимост.
  • 262 Исторически парк

    9 3 Отговор

    До коментар #247 от "много знаеш":

    Бях беден, ама работих, а ти остана беден и още просиш 😉
  • 263 Исторически парк

    6 2 Отговор

    До коментар #219 от "Българин":

    Да вие само се криете и църкате из нета 😏
  • 264 Исторически парк

    5 4 Отговор

    До коментар #247 от "много знаеш":

    На мен всеки ден ми е бял, а на теб всеки ден ти е черен, защото си беден като църковна мишка 😉
  • 265 Референдум за паметниците

    3 10 Отговор
    Шепа русофилитици ще определят съдбата на българите. Референдум и Белене за русофилите.

    Коментиран от #275, #279

  • 266 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 267 Коментар

    9 5 Отговор
    А преди това са изнасяли всичко за нацистка Германия.Толкова е било зле,че са нямали пари дори за обувки.

    Коментиран от #268

  • 268 Абе русофилитико

    6 11 Отговор

    До коментар #267 от "Коментар":

    Що дириш тук, бягай в богатата русия.

    Коментиран от #318

  • 269 От убаво по-убаво е сега

    11 5 Отговор
    Руското робство свърши и сега много наши жени са свободни да правят финети в Европа на конкурентни цени или да чистят хлозети и да метат улиците. Егати кефа!

    Коментиран от #274

  • 270 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 271 Перо

    11 2 Отговор
    Сигурно са били руските войници на бюджетна издръжка, но съвсем не до такава степен, защото голяма част от издръжката е била от населението и съветската армия! Просто да е мислено от боклуците-политици, преди влизането в тристранния пакт и обяваяването на “символична” война на съюзниците! СУ е било в първите 50 ВУЗ-а, в световната класация за рейтинг, през соц. време, сега при финансирането на чичко Шорош го няма в класацията на първите 800! Абсолютно манипулирано джендърско интервю с платени соросисти, измислящи нова история, в съответствие с новото време и държавно ръководство!
  • 272 Келбек

    10 5 Отговор
    кокона дърта,миризлива....

    Коментиран от #276, #277

  • 273 Бинго

    14 4 Отговор

    До коментар #256 от "Ха ха ха ха":

    КЕЛ–БЕЧЕВА
    кел - кожно заболяване
    бечи - овца
    С две думи: Келява овца!
    Брей и тя професор? В тази наша България само професори. Накъдето и да се обърнеш професор до професор в състезание за по глупави идиотщини.
  • 274 Жените нормално е да го правят

    3 13 Отговор

    До коментар #269 от "От убаво по-убаво е сега":

    Но русофилитиците да правят клекове пред дюкяните от посолствоТО на московлииТО. Егати кефа!
  • 275 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 276 Вониш

    3 9 Отговор

    До коментар #272 от "Келбек":

    Та не се траеш московлийско крепостнико.

    Коментиран от #284, #286

  • 277 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 278 Русофилитиците са малцинство

    6 13 Отговор

    До коментар #275 от "Рико":

    Ако бяха мнозинство щяха да имат правителство. Една копейка и джендовка дето иска да се разбере като мъже.
  • 279 Само че

    13 4 Отговор

    До коментар #265 от "Референдум за паметниците":

    Парите вместо да отидат за идиотското събаряне на паметника на съветската армия да бъдат пренасочени към пострадалите райони по южното черноморие!
    Преди да говорите поне малко мислете. С какво ще ни се подобри живота със събаряне на паметника? Колкото ни се подобри хала след събаряне на мавзолея!

    Коментиран от #281

  • 280 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 281 Поне малко мислете

    3 9 Отговор

    До коментар #279 от "Само че":

    С како подобри живота ни МОЧА

    Коментиран от #307

  • 282 Директно:

    10 6 Отговор
    Ква си ти, ма, кукумявко платена?!?!?!? Марш обратно в дупката от която си изпълзяла!!!!

    Коментиран от #285

  • 283 Гаргамел

    7 12 Отговор
    Здравейте Всички. Днес говорих с баща ми на86години е, по случайност разговора се завьртя около 9.9./при посрещането на"освободителите" прадядо му който е бил русофил у нелегално е ходил в комшия да слуша /черно радио/ ги посреща с каруца 2 коня с храна и 60 лт ракия.Свалят го веднага и го наритват да си ходи пеш на 20 км.След това не е русофил. А през това жена му /моята баба/казва че влизат Руски войници в дома им в Каолиново/по спомен не сьм сигурен/с ритник вьв вратата, веднага автоматен откос в тавана, Вземат и отмькват всякакви животни от селяните. Като мародери. Това е истината която ще помня и ще??????

    Коментиран от #312, #330, #332

  • 284 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 285 В десятката

    5 11 Отговор

    До коментар #282 от "Директно:":

    Кво си ти, бе, кукумяв платен?!?!?!? Марш в московието та да те момелизира путлера, ватенка, калашник без чамадан на първа фронтова линия на путлера, нали милееш за родината си русия.

    Коментиран от #291, #315

  • 286 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 287 Ние ли?

    2 7 Отговор

    До коментар #1 от "Исторически парк":

    Щото ти НЯМАШЕ да платиш поневе явно не си БЪЛГАРИН и ясно се разграничаваш от НАС, поже вероятно си руско ме ке ре!
  • 288 Още по вониш

    2 6 Отговор

    До коментар #286 от "Баро":

    Набеждаваш, едно към едно си драснал за жена си и себе си, русофилитиче.

    Коментиран от #300

  • 289 Вониш

    2 2 Отговор

    До коментар #286 от "Баро":

    Виж си хлами.ите по устата си.
  • 290 Джоко

    12 4 Отговор
    Ей, не дразнете нацията с такива сметки! Взели били милиарди.... Вестници и облигации. А, колко наляха за да бъдем държава от която още се хранят разни лежаци итъртеи!?

    Коментиран от #295

  • 291 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 292 БАРС

    11 4 Отговор

    До коментар #4 от "КОТарАК":

    Глупав коментар ама много глупав !Първо ние сами си опрапостихме селското стопанство никой не ние виновен.Гледах първо 2004 год.като имаше интервю с посланника на РОСИЯ именно на тая темаюЧовека каза така вие си върнете селското стопанство и предишното качество на продуктите то няма проблем ще копуваме както винаги от вас.Вашите продукти и до сега питят хората но уви вие сами си унищожихте селското стопанство.Па сега да ти дам одговора .Гледах пак на бразди един председател на фермерско обединение в АМЕРИКА ХУБАВО ЗАПОМНИ НАШИЯТ КОРЕНСПОНДЕНТ ГО ПОПИТА КАКЪВ СЪВЕТ ЩЕ ДАДЕ НА НАШИТЕ ФЕРМЕРИ и КАКВО МИСЛИТЕ ТОЙ СЕ ЗАСМЯ И КАЗА НИЕ ВЗЕХМЕ ПРИМЕР ОТ ВАС И ЗАТОВА ПОЧНАХМЕ ДА СЕ ОБЕДИНЯВАМЕ А ВИЕ СЕ РАЗЕДЕНИХТЕ И СЕГА МЕ ПИТАТЕ ЗА СЪВЕТ.ДА В БЪЛГАРИЯ КАКВО СТАНА ВЪРНАХА ЗЕМИТЕ И ВСЕКИ ПОЧНА САМ ДА СЕ ПРАВИ НА ЗЕМЕДЕЛЕЦ И НАКРАЯ НИЩО.
  • 293 Жалка и гнусна

    9 3 Отговор
    Като всеки глупак, продал си достойнството за някой грант! Сега само смар диш!
  • 294 !!!?

    9 11 Отговор
    Паметниците на съветския окупатор - безумие на раболеието !!!?

    Коментиран от #338

  • 295 Абе джоко,

    3 11 Отговор

    До коментар #290 от "Джоко":

    Малцинството да не се мъчи да набутва пропаганда. Другите държави от източния блок защо са много по добре от нас? Защото нямаха 100% зависимост от московлиите.

    Коментиран от #299

  • 296 Пано Панов

    10 3 Отговор

    До коментар #10 от "Панов":

    "България беше руска колония с 0% суверинитет" – Но в България тогава нямаше руски войски, а имаше руски туристи!
    Сега сме американска колония с присъствие на американски войски в четири военни бази, логистичен център край Русе и команден център край Варна, и няма един американски турист за илач. А колкото до моментния ни суверенитет, то той е с отрицателни стойности изключително ниско под нулата, даже под двете нули "00".
    Боян Саръев: "България е толкова независима, че нищо не зависи от нея."
  • 297 Ха ха ха

    4 8 Отговор

    До коментар #11 от "Млечин":

    България е в списъка с победените , само защото СССР ни поставят в него..... Пфууууу руски подметки!
  • 298 В десятката

    2 6 Отговор

    До коментар #291 от "Заку Рамафани":

    Явно че имам жестоко попадение, кажи и на другия русофилитик.

    Коментиран от #308, #321

  • 299 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 300 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 301 Защото има

    4 1 Отговор

    До коментар #299 от "Защото няма":

    Глипачета без бикини като теб, джендовецо.

    Коментиран от #305

  • 302 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 303 Артелерист

    2 11 Отговор
    Ха , най-накрая някой да каже , че дълбокото разделение на русофили и русофоби НЕ Е СЛУЧАЙНО . Най накрая някой да каже че това разделение финансирано, дълбоко насърчавано и подпомагано от Русия !
  • 304 Аз същият

    7 3 Отговор
    Каква си кукумявка рошава.Каква си ти и откъде измисли тези глупости.
    Ти не познаваш историята.
    Аман от фашистка пропаганда.
  • 305 Затова

    2 0 Отговор

    До коментар #301 от "Защото има":

    не сваляй бикините, че много ти мриса задницата!

    Коментиран от #309

  • 306 Да те джендовците

    0 5 Отговор

    До коментар #300 от "Баро":

    Все такива ги разправят и ходят с хламидчета около устата си.

    Коментиран от #313, #327

  • 307 Само че

    9 1 Отговор

    До коментар #281 от "Поне малко мислете":

    не съм виновен, че нямаш нищо в междуушието! Защо трябва да се хвърлят пари за този дето клати клоните, като може да се помогне на пострадалите българи от наводнението.

    Коментиран от #314

  • 308 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 309 Заради това

    0 0 Отговор

    До коментар #305 от "Затова":

    Няма значение що си винаги си у мирис, на сирене или залепнала хартия.

    Коментиран от #311

  • 310 Оги

    6 2 Отговор
    А по-добре ли е да беше сега турска кадъна и да биеш главата в земята по пет пъти на ден, а Евелино?
  • 311 По мириса ли те

    4 1 Отговор

    До коментар #309 от "Заради това":

    барнаха НПО-тата на САЩ?
  • 312 Ха ха ха ха

    6 1 Отговор

    До коментар #283 от "Гаргамел":

    А бе Гаргамеле, джендарийски, и да си измислиш някаква си случка не те бива. Тогава са слушали радио москва, радио лондон и др. Обясняваш се като ромлянин, хванат да краде в обществения транспорт. Айде гъч.
  • 313 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 314 Само че пострадалите българи

    2 7 Отговор

    До коментар #307 от "Само че":

    Са доста заможни за да имат вилно жилище, построено на неправилен терен с рушвет. Сцъркано предложение русофилистично, все на богати да се помага. Да не си купуват кучета за 6 000 лв. а да си направят застраховка.
  • 315 Ха ха ха ха

    6 2 Отговор

    До коментар #285 от "В десятката":

    Нещо не ти издържа ампеража, та на простотии само те избива. Де не ти изгорят бушоните? За такова изцепване галя няма да ти плати.

    Коментиран от #320

  • 316 Някой

    3 2 Отговор
    Приказки само. Без доказателства.
    Хайде у лево. Т.е., в Посолството за грантове.
  • 317 Да те джендовците

    0 3 Отговор

    До коментар #313 от "Баро":

    Цъфналата ти устата,щото те кърр тят през шорти.Вземай мерки!
  • 318 Въпрос

    3 2 Отговор

    До коментар #268 от "Абе русофилитико":

    Вие където ни гоните от собствената ни държава в друга сте все някакви,които преди сте взимали рубли.И сега ли ви дават рубли,за да ни казвате да ходим в Русия?
    Там работа нямам...много е студено.Ще вземе и там да ми се сбъдне детската мечта да е по-топло,а руснаците хич не понасят жега хаха.

    Коментиран от #322

  • 319 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 320 До хлещия се

    3 8 Отговор

    До коментар #315 от "Ха ха ха ха":

    Безплатно мразя русофилята, както ти правиш безплатни клекове пред руските дюкяни.

    Коментиран от #323, #325, #334

  • 321 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 322 Какво собствена държава

    3 8 Отговор

    До коментар #318 от "Въпрос":

    Русофилистично съждение "собствена дъжава".Родината ти е русия , бягай в сибир.
  • 323 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 324 В десятката

    0 5 Отговор

    До коментар #321 от "Заку Рамафани":

    Питай Силвестърчо и някоя друга копейка.

    Коментиран от #331

  • 325 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 326 Нафърфорий си го в чертата

    0 2 Отговор

    До коментар #323 от "Отец Нафърфорий.":

    Дето ти разделя двете бузки. Но ще имаш сериозни удръжки за храна, която си консомирал по време на клекове.

    Коментиран от #335

  • 327 Ха ха ха ха

    4 0 Отговор

    До коментар #306 от "Да те джендовците":

    Това с джендариянството е приоритет, ценност и практика само на соросоробите. А това с хламидките не са около устата, а в кръвта, в следствие на ниска полова култура. Пожелавам ти да се сдобиеш с такова чудо, та да можеш да добиеш представа по въпроса. Защото от всякъде си личи, че не четеш, а си на проба / грешка и тик ток културата.

    Коментиран от #329

  • 328 Само да добавя

    6 3 Отговор
    Тази хубавата госпожа има ментални увреждания. Къде е министърът на здравето да вземе мерки?!
  • 329 Да те джендовците

    1 6 Отговор

    До коментар #327 от "Ха ха ха ха":

    Такива ки плещят, особено копейковите.

    Коментиран от #340

  • 330 Бай Митко

    8 3 Отговор

    До коментар #283 от "Гаргамел":

    Ти ме разсмя с твоите лъжи нескопосани.
    Та значи "БАЩА ТИ Е НА 86 ГОД. И ПРАДЯДО МУ НА 9.9. Е ОКРАДЕН ОТ РУСНАЦИТЕ"
    Та значи баща ти е роден през 1937 год. и прадядо му следва да е живял през 18 век и е слушал черно радио. Тук вече прекали с лъжите си, че ставаш и за смях.
    Ето ти и коментара:
    "Здравейте Всички. Днес говорих с баща ми на86години е, по случайност разговора се завьртя около 9.9./при посрещането на"освободителите" прадядо му който е бил русофил у нелегално е ходил в комшия да слуша /черно радио/ ги посреща с каруца 2 коня с храна и 60 лт ракия.Свалят го веднага и го наритват да си ходи пеш на 20 км.След това не е русофил. А през това жена му /моята баба/казва че влизат Руски войници в дома им в Каолиново/по спомен не сьм сигурен/с ритник вьв вратата, веднага автоматен откос в тавана, Вземат и отмькват всякакви животни от селяните. Като мародери. Това е истината която ще помня и ще??????"
  • 331 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 332 Роки

    4 0 Отговор

    До коментар #283 от "Гаргамел":

    И това всичкото едва днес ли го разбира,при условие, че всеки ден се виждате вкъщи,интересен сценарий за филм, няма ненаказана дяволия,дори и у Каолиново
  • 333 Абе шибашвилнатия

    0 3 Отговор

    До коментар #325 от "Шибашвили":

    Те копчетата за риза се правят на нато Порчени.
  • 334 Ха ха ха ха

    6 0 Отговор

    До коментар #320 от "До хлещия се":

    Нали ти писах : леко с ампеража, соросоидчо мамин. Ако ти изгори бушоня, ще си на спа процедури със студени душове и електрошокова терапия. Леко да не ти се начупи маникюря.
  • 335 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 336 Абе заку рамафани

    0 3 Отговор

    До коментар #331 от "Заку Рамафани":

    Продължавай да се правиш на изтръпнАл поопипай се за големите бузи.
  • 337 Нафърфорий си го в чертата

    0 4 Отговор

    До коментар #335 от "Отец Нафърфорий.":

    Знаем ви слабоста дет се правите на божи служители, а правите детски албуми. Господ за това прошка не дава.
  • 338 Бинго

    8 1 Отговор

    До коментар #294 от "!!!?":

    Сега покажи и паметника на американските пилоти бомбардирали София и свалени от нашата ПВО!
  • 339 Мдаааааа

    10 2 Отговор
    Тази дърта кранта за няколко цента от посолствоТО обра целия хейт от форума.
  • 340 Ха ха ха ха

    5 1 Отговор

    До коментар #329 от "Да те джендовците":

    Нещо се опитваш да изразиш ли или те гепи кунчевата и не иска да те пуска? И внимавай на прайда с безразборните контакти. Развявай шареното знаменце и се кълчоткай. Така е по - безопасно.

    Коментиран от #343

  • 341 Ще те целна в десятката

    3 11 Отговор

    До коментар #331 от "Заку Рамафани":

    С завързани очи, русофилчо, преди да избягаш в московието.

    Коментиран от #350

  • 342 БАРС

    7 1 Отговор

    До коментар #40 от "Волен Сидеров":

    Да бе да иди да възхваляваш турчина 500 години бяхме свободни.Създадохме силна икономика Българите ходихме спокойно по осветените улици .Бяхме в крак с европейската мода а именно потури и калпак носеха тогава хората.И е глупаво да си пишеш чуждо име по ще ти отива например по така философско име като ТЪПАНЧЕВ
  • 343  Да те джендовците

    1 6 Отговор

    До коментар #340 от "Ха ха ха ха":

    Такива ги плещиш, особено копейковите.
  • 344 Бачо Киро

    12 0 Отговор

    До коментар #31 от "КОТарАК":

    Къде си щял да бъдеш? С Англия? С Чърчил? Абсолютно си неадекватен по темата ВСВ....
  • 345 Редник

    13 0 Отговор
    Като я гледам тази , като и чета глупостите и си викам, България ще се оправи, щом има такиви професорки. То баба Пена от Горно нанадолнище по нормална от тая.
  • 346 Бачо Киро

    14 0 Отговор
    Интересно, в Берлин до Бранденбургската порта има един голям паметник. Златото лъщи сякаш вчера е сложено. Също така и златните букви в камъка. Двата Т34 сякаш вчера са боядисани.... Никой не го цапа, никой не иска да го бута.... Насред центъра на западната столица. Чудно що само в блатото дават толкова зор.... Натегачите друго и не могат, работа за 5 стотинки не са свършили цели 34 години...
  • 347 Артилерист

    7 0 Отговор
    До коментар 186 от "Историк"
    Правиш впечатление с манипулативните си съчинения, колега. Например, Бойко Борисов бил отгледан от Гоцев!? Това какво отношение има към това, че голямата му партия е ДЕМОКРАТИЧЕСКА, тоест членовете й са демократи, а избират за свой председател него, доведеният от Гоцев? Питам те още по-просто: защо демократическата партия ГЕРБ избира вече толкова години доведеният, според теб, от Гоцев комунист Борисов, а после обвиняват комунистите за неудачите в управлението на държавата и лошото състояние на страната? Второ, правителствата на Луканов, Виденов, Станишев и Орешарски управляваха в условията на небивал уличен демократичен, нали, натиск или по-точно е да го нарека цветни революции под диктовката на посолствоТО, които не прераснаха в майдани само защото социалистите проявяваха благоразумие и сваляха своите правителства. Трето, президентите Първанов и Радев, като държавни глави, имат право на мнение, но те директно не управляват. Служебните правителства по КОНСТИТУЦИЯ се назначават от ПРЕЗИДЕНТА, но те си имат премиер, който ги ръководи. Огнян Герджиков, например, ръководи повече като десен. А просто Киро и Асан бяха назначени от президента Радев, но те се обърнаха срущу него. Четвърто, относно училите в СССР. И Тагарев и Шаламанов, и Аню Ангелов (и въобще всички военни от Атлантическия клуб) са учили в съветски академии, но бяха служебни военни министри и то в демократически правителства!? Комунистите ли ги избраха за таки
  • 348 Аноним

    11 0 Отговор
    Да вие сте отровени от тази пропаганда ама в същото време тровите хората в българия с пещерна русофобия. Поднесенитв данни са тенденционни. Що не кажете за 48г., какво сме получили ит СССР?
  • 349 Абе

    14 1 Отговор
    Тая грозотия как ще сметне колко струват спасените земи ма България, от червената армия, които щеше да загуби.Червената армия неслучайно влизайки тук се насочват към турската ни граница.А претенциите на съседите ни са били за земи до Стара планина и не неоснователни,цяла западна Украйна е от такива земи взети от Румъния, Унгария и Полша.А българската армия се бие заедно с червената армия и гони фашизма и сега много улици носят имената ма тези герои ,заради ,които България не е с отнети земи ,те паметниците им са общи.Тая грозотия няма нужда да ги осквернява с думи грозотия и външна и душевна:)

    Коментиран от #378

  • 350 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 351 свидетел

    6 1 Отговор
    победена държава ! щом само с това сме се разминали .....
  • 352 Пишман професор

    15 1 Отговор
    Само малка част от биографията на световнонеизвестната "професорка":
    Специализант е на “Фулбрайт” в САЩ. Гост-преподавател в калифорнийския университет “Ървайн”. Занимава се с модерна европейска история и културна история. От 1998 г. преподава в Американския университет в България (АУБ). Изнасяла е лекции и презентации в Библиотеката на Конгреса на САЩ, унивeрситетите “Харвард”, “Принстън” и “Колумбия”...
    Айде, мерси, нЕма нужда!
  • 353 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 354 9689

    9 1 Отговор
    Много лъжа и злоба,за пари.
  • 355 Злия

    7 1 Отговор
    Много се съмнявам България да има тез милярди..по туй време ..виж за 1990 гид съм сигурен че Младенов плати 250 млд на сащ,щото ни победиха в студената война .Да на учат на демокрация ..Джеймс Бейкър натовари в самолета милярди ,резерва на България..без угризения ..България умря ,тогава ..
  • 356 ЗЛИЯТ ..

    11 1 Отговор
    ..България възкръсна през 45та.. Умря в 1990 ,.От американската подлога СДС..Грабежи и геноцид .
  • 357 Зли

    12 3 Отговор
    Аз съм на мнение че Ебелин не трябва да се меси в историята на България..Тази леля е на работа в американска институция ..Работи засащ ..Има зависимост .
  • 358 ЗЛИЯТ..

    9 3 Отговор
    Все пак сега България плаща висока цена и лихви за престъпният СДС режим..Ядем си попарката доброволно..и вярваме на утопията от Сащ..Вече сме ,,освободени,,
  • 359 Така е.

    1 5 Отговор
    Обрали са ни до шушка.
  • 360 Какъв ли пол

    8 0 Отговор
    Е тоя чъкъндур...
  • 361 ЯМБОЛИЯ

    3 7 Отговор
    Браво госпожо Келбечева. Истината казвате.
  • 362 Евелина

    6 2 Отговор
    Просто лъже за да си заслужи заплатата. Сега не плащаме на хамериканците директно, а на посочена от тях държава.
  • 363 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 364 бяха на правилната страна

    1 3 Отговор

    До коментар #13 от "гост":

    Гърците се биха храбро с италианци , и германци . Тяхната съпротива продължи повече от тази на Франция . Защо трябва някой да ги окупира, когато тяхната борба помогна много на СССР . И отложи Барбароса с 2 месеца . Кампанията на Хитлер от пролетна , стана лятна , и зимата дойде по-бързо. Дори имаше непосредствена опасност да наградят Гърция с нашите територии да Пловдив . И тези чиито паметник искат да разрушат , тогава помогнаха това да не се случи .
  • 365 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 366 шефа

    2 3 Отговор
    Малииииииииии тая колко е проста и гнусна,а как лъже само .
  • 367 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 368 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 369 професори, академици, един дол дренки

    3 2 Отговор
    Госпожо историк в кой период от живота ви станахте професор?
    Не всичко е черно и бяло в тоя скапан балкански живот!
    Лошо е , че вие историците станахте като социолозите и аналлизаторите у нас.
    На къде духне вятъра , там и всички вие.
  • 370 не всичко е пари и власт и скъпи коли

    3 2 Отговор

    До коментар #4 от "КОТарАК":

    Маце ли си , мачка ли ...
    имахме селско стопанство до преди 1989 година.
    След това новите "приятели" ни потупаха по рамото и всичко стана на "магистрали".
    Намери стар атлас по география и виж какво сме имали, като залежи и сега кой ги стопанисва?
  • 371 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 372 Бай Иван

    1 1 Отговор
    Когато на един човек горната част на главата ,където се предполага ,че се формира умствената част на битието му е по-малка от областта на челюстта може се направи обосновано предпологение ,че водещото в битието му е устата. Толкоз.

    Коментиран от #373, #374

  • 373 Баеш ли иванчо?

    2 1 Отговор

    До коментар #372 от "Бай Иван":

    Ти на руснака всичко правиш, като баба ти.
  • 374 Чуеш ли московлия

    1 1 Отговор

    До коментар #372 от "Бай Иван":

    И джендовец ставаш.
  • 375 Ал Тъпоне

    2 1 Отговор

    До коментар #27 от "Още не сме":

    Всеки социално- икономически и политически строй идва с някаква технология. Народната власт или както неправилно го наричте "комунизъм", защото не е, идва с комасация на земята, създаване на ТКСЗ, но и МТС (Машино-тракторни станции) това е поземлена реформа, благодарение на която сме прозивеждали земеделска продукция колкото Гърция и Турция взети заедно. В момента какво ти налага Русия? Националния празник ли? Това е смешно. Не те карат да ходиш задължително на манифестация или на връх Свети Никола, на който му викат Шипка. В момента ти продават газ, искат да си го плащаш, петрол, искат да си го плащаш и те също се развиват. Трябва да разбереш, че никой, нищо не ти дължи, нито Европейския съюз, нито Русия, нито пък някой нещо ти налага. Трябва да се развиваш, като вървиш в правилната посока, а не както се направи поредната поземлена реформа, която раздроби земята на неподеляеми парцели, а мутри и чужди фирми я изкупиха от изпокаралите се собственици на тези парцели, като адвокатите прибраха голямата част от парите по продажбите, а сега внасяме земеделска продукция от къде ли не. Това го направиха хората и демокрацията. Не Русия , не ЕС , не САЩ. Няма смисъл да търсиш изкупителна жертва за собствената ни глупост.
  • 376 Коте

    2 1 Отговор

    До коментар #4 от "КОТарАК":

    Няма как да убедиш нашите мишоци в правотата си.те са свикнали да са СЛУГИ и да гризат огризките на Кремълските си гаспадари.А съдейки по "червените минуси" сега разбирам защо България е толкова безнадеждно изостанала от цивилизования свят....
  • 377 Демократ^2

    3 1 Отговор
    Браво на професорката. За манипулираните от комунистите и путинисти мозъци, тази жена в екип с други историци и публицисти направи филма " Второто освобождение", в който представя главно документи и свидетелски разкази за тази тригодишна ужасяваща съветска окупация. Всичко казано по-горе е доказано с документи от държавни и общински архиви. За жалост само БНТ има смелостта да го излъчи. Нека промитите мозъци, които се изказват в полза МОЧА тук да го гледат. Там няма пропаганда и измислици, само суха но истинска документалистика.
    Числата са истински и путлерските марионетки, които се вихрят тук не могат да направят друго освен да си избълват измислиците и пропагандните опорки на комунистическата диктатура срещу тази интелигентна жена.
  • 378 Демократ^2

    3 1 Отговор

    До коментар #349 от "Абе":

    Големи нихилисти сте. България никога не е воювала с СССР, дори формално не е обявявала война, но за сметка на това Сталин веднага ни обявява война при достагане на Дунава от ОЧА.
    Говорите кой какво щял да вземе от България, ако не бил СССР. Румъния и Италия изпращаха войски в Русия по време на ВСВ воюваха и в Сталинград, избиха и те много хора там, но нито на Румъния нито на Италия взеха някакви земи след победата над райха. Защо??!!! Защо тогава лъжете, че щели да вземат земи от нас, какви документи имате за това???!!
  • 379 БгТопИдиот🇧🇬

    1 2 Отговор
    Виеш срещу луната като чакал със силните на деня и ставаш ПРОФЕСОРША !

    Елементарно Уотсън.
  • 380 Келбечева!! Поредната Платена лайкучка!!

    1 1 Отговор
    Колко и паметника да бъдат съборени, "Фермата" в НС ще продължи да "Управлява" и краде Държава и Народ!? Не са това проблемите на Държавата, това са Фортиции за отвличане на вниманието!!
  • 381 ???

    0 0 Отговор
    Какво е Закона за защита на Държавата????Къде са Храните???Къде са Кожушчетта???Къде е военното производство????Къде е Южна Добруджа???Къде е Южната граница до Тримонциум ли е?????Е това са теми за професорски титли!!!!!1939 до 09.09.1944
  • 382 Твой колега

    0 0 Отговор
    Времето преди 09.09.1944!!!?? Какво ще се случи с някой ако го хванат в гората със 100гр.кашкавал,със 300гр.кашкаеал, със цяла пита кашкавал!!!??? Жокер отговора е в мазето на кметството????
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове