Last news in Fakti

15 Септември, 2023 22:36 2 073 47

Кънчо Стойчев: Въпрос на национална сигурност е хлябът да е български. Родното земеделие е силно подценено

  • кънчо стойчев-
  • хляб-
  • национална сигурност-
  • земеделие

Политиците нищо не дават, те управляват нашите пари и трябва да го правят по най-добрия начин. Субсидирането в нашата държава е изкривено отдавна, коментира социологът

Кънчо Стойчев: Въпрос на национална сигурност е хлябът да е български. Родното земеделие е силно подценено  - 1
Снимка: БНТ

На фасадата на Народното събрание пише: „Съединението прави силата”. Важно е взаимодействието, то ни прави силни, не съгласието. Това заяви социологът Кънчо Стойчев в „Панорама” по БНТ.

„Функцията на един политик трябва да е в защита на българския интерес. Той трябва да е над всичко. Българското земеделие е силно подценено. То трябва да е по-добре субсидирано, защото е част от националната сигурност. Не може да се тръгва срещу интереса на дори една баничарница”, подчерта той, цитиран от novini.bg.

„Политиците нищо не дават, те управляват нашите пари и трябва да го правят по най-добрия начин. Субсидирането в нашата държава е изкривено отдавна. Хлябът да бъде български е въпрос на национална сигурност. Трябва да се защитават българските производители”, смята социологът.
Дълг на българските политици са първо българските интереси”, допълни Кънчо Стойчев.

„Слава Богу това правителство беше излъчено след перипетии. Системите от служебни правителства подпомогнаха да се създаде това правителство. Не бива да забравим огромния компромис, който беше направен”, каза още той.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 29 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Русофил

    37 35 Отговор
    И Кънчо на амбразурата в защита на руските интереси. Може и парите за голф игрището му
    да са руски.
  • 3 Коментар

    40 23 Отговор
    Те затова се преместиха в Партиния дом.След това решение не им отива да са в сграда с надпис "Съединението прави силата".Като вкарат това заразено зърно няма да пише на опаковките от какво брашно е хляба.Цената ще му се същата,но някои ще си сложат в джоба доста пари,за да си купуват къщи на брега на Червено море в Египет.
  • 4 Смешник

    37 3 Отговор
    А защо разделихте народа на дребни партийни организации, противопоставящи се една на друга? Защото така по лесно се прокарват манипулациите, нали? Ха сега да видим как стотиците партии ще вземат, че ще осъществят съединението, което наистина прави силата. А може би за партиите силата е в разединението?
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Анонимен

    44 23 Отговор
    Окраинското зърно не е окраинско а краварско произведено в Окрайна и не е ясно дали не е и ГМО . Полша и Унгария не го искат дали това означава че наистина не е качествено
  • 7 Хляба

    24 6 Отговор
    Отдавна не е български Кънчо. Родната хлебна пшеница де изнася на 90% вече от 10 години. Хляба у нас се прави от висококачествена и вносна пшеница.

    Коментиран от #11

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Съгласен.

    33 5 Отговор
    Само,че беге зърнарите сеят фуражни жито.За по-висок добив.После пълнят брашното с доказани отрови(набухватели).И от 20,25 години не ядем хляб,а отрова.
  • 10 Кънчо

    23 25 Отговор
    израси няколко опорки, разбира се кремълски; в същия стил Бойко Василев задаваше ретроградните си въпроси, единствено Константин Вълков натри носовете на тези старчета, а премиерът се държа тактично и цивилизовано. Докато не се отървем от старите втръснали ни до гуша противници на новото, като Василев и Стойчев, бъдещето на България ще бъде спъвано.
  • 11 Корекция

    26 3 Отговор

    До коментар #7 от "Хляба":

    От нискокачествена и вносна най вече пшеница. Родната с високо качество се изнася на 90%. По въпроса има информация който иска може да се поинтересува
  • 12 Иван

    20 5 Отговор
    Защо нашето зърно се изнася да се забрани износа ама не е демократично нали тогава ще ядеш украинско нали
  • 13 123

    24 1 Отговор
    Който контролира храната - коннтролира и хората.
  • 14 Варненец

    9 2 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Всеки ,,софиянец" с ресторант,..от ПЪРВИЯТ до ...,,последният"...
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Е, такива

    12 13 Отговор
    Манипулативни и червени, и крадливи капиталисти като почнат да ги активират другарите да знаете, че решението срещу което плюят е правилно.
  • 17 Шопо

    20 14 Отговор
    Не ви щем отровното радиоактивно зърно.
  • 18 ганю

    18 5 Отговор
    Научете се да работите конкурентно.Пак я карате ден година храни.просите 20% по висока цена от световните борси
    значи е спекула и изнудване на родния потребител.мутраджийска работа
  • 19 Хахаха

    13 3 Отговор
    Днес KillNet удариха всички банки в България,но никъде нито дума?!
  • 20 Мишел

    17 17 Отговор
    Въпрос на национално сигурност е хляба да е български, сметката да е в евро или долари а ракията да е шотландска! Всички руски подлоги яхат протеста на зърнарите с надежда да свалят кабинета за да може Радев отново да управлява в защита на руските интереси.
  • 21 Българин

    17 8 Отговор
    Комунистите и техните наследници могат да виреят единствено когато имат монопол а конкуренцията е унищожена. И това се отнася какво да политиката така и за икономиката.
  • 22 Селянин

    16 2 Отговор
    Кънчо тарикатчето пак се намести.Забранете износа.
  • 23 Капка будурова

    11 13 Отговор
    Да, на това правителство не му пука, какво ще яде електората. Те са се докопали властта и се смятат за недосегаеми и са забравили, от къде са дошли. На първо място за тях е да си напълнят джоба. Няма как да не ги засегне и тях.
  • 24 АРНОЛД

    17 7 Отговор
    Ретрограден Кънчо Стойчев ! Широко му е около врата, защото питката му е опечена. Знаем как ! Ето, на такива манипулатори на обществено мнение не трябва да се дава ефир. Колко хитро говори за национална сигурност и хляба български. Кой може да се съмнява, че нашия хляб се е правил и ще се прави от наша-българска пшеница. Защото имаме всички най-добри условия за това. А съвсем друг е въпроса какви условия поставят "зърнарите" за да ядем хляб от българска пшеница. Според К.С. те трябва да се приемат от държавата безусловно, защото ставало въпрос за национална сигурност. Т.Е. позицията на "зърнарите" е въпрос от националната сигурност !Откъде накъде ? Те са забравили, че земята преди всичко е национално богатство и изключителен приоритет на държавата да я опазва и да гарантира нейното използване по предназначение, включително за хляба на гражданите на тази държава ! В този смисъл, "зърнарите" да не се изявяват като чорбаджии на тази земя и да знаят, че държавата се явява работодател и създава правилата! Създалата се ситуация е идентична с миньорския проблем в Англия по ввремето на М. Тачър и тя го реши справедливо и без колебания !
  • 25 Алооо

    15 12 Отговор
    Палячо стига си говорил глупости. Аз предпочитам да е евтин, може и да не е български. Пари излишни нямам.

    Коментиран от #29

  • 26 Да бе да

    9 8 Отговор
    "коментира социологът"!!! Той също каза че бил " учен"🦩😅
    Този учен, колкото месаря е хирург😘
    Комунделите си искат матюшката! Нали така кУнчо😚🤘
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 СЛОНА

    12 11 Отговор
    НИЙ НЕ СМЕ УКРАИНЦИ ,НИТО ОПИТНИ МИШКИ !!!
    ИМАШЕ ПРЕЗ1989годинаЕДНО ПРАВИТЕЛСТВО ДЕТО ВИКАШЕ ,ЧЕ НЯМА РАДИАЦИЯ ОТ ЧЕРНОБИЛ И СЕ ОКАЗА ,ЧЕ НЕ Е ТАКА,НО СЛЕД ВРЕМЕ,СЛЕД КАТО ХИЛЯДИ ИЗМРЯХА ОТ РАК СЛЕД ТОВА ИНАЧЕ НЯМА ВРЕДНОСТ ....
    СЛЕД БОМБИТЕ В БИВША ЮГОСЛАВИЯ В ВИДИН СЕ НАПЪЛНИХА ДВЕ ГРОБИЩА САМО ЗА ДВАДЕСЕТ И ЧЕТИРИ ГОДИНИ НО ТОВА СА ДЕМОКРАТИЧНИ БОМБИ С ОБЕДНЕН УРАН И СЕГА ОТНОВО ТРЯБВА ДА ЯДЕМ ОБЕДЕН УРАН ОТ УКРАЙНА ПОНЕЖЕ ДА НИ СА ПО ЕВТИНИ СТОКИТЕ И ДА НЯМЯА ИНФЛАЦИЯ ,НО БРИКС ЩЕ ГИ ОПРАВИ !!!....

    Коментиран от #39

  • 29 Ейй

    9 1 Отговор

    До коментар #25 от "Алооо":

    Аз предпочитам да е качествен. Здравето е безценно
  • 30 инж. Ганчо Илков

    4 4 Отговор
    Българското Земеделие стартира гибелта си в годините, когато стартира Процеса на Колхозиацията. Стамболийски в своите Принципи на първо място постановяваше: Земята не се Кооперира, тя дава Самочувствието на Собственика. Отнемането на собственоста и създаването на ТКЗС та лиши българския селянин от най-ценното му качество - Предприемчивостта. Земята е основният фактор на Селското Стопанство. Върху нея се гради Животновъдството, Градинарството, Овощарството, Зеленчукопроизводството. Всичко това обаче е производство на Суровина. Със Суровина не се Търгува. За създаване на крайни продукти е необходимо Производствено Търговски Предприятия, т.е. Създаване на Сдружения на Собственици затварящи Технологичния Кръг: Земя, производство на суровина (зърно, месо, мляко, вълна, кожи, плодове, зеленчуци), Преработка в крайни Продукти (хляб, деликатеси, сирене и кашкавал, килими и облекло, кожени изделия, сокове и алкохолни напитки, пюрета и салати), Пласмент и Търговия. Тези Сдружения представляват Система, която се подпомага от Институти, Селекционирани и Сортови Центрове. Една Система лесно се разбива дори от един единствен елемент. Трудно се създава. Проблемите в гибелта на Селското Стопанство включваха и Земеразделянето и Ликвидационните Съвети.

    Коментиран от #38

  • 31 Огюст Конт

    7 3 Отговор
    Напишете в Гугъл "Социолози на повикване” е вижте историята на социолозите - милионери Кънчо Стойчев и Андрей Райчев. И преценете дали може да им вярвате.
  • 32 ЕДГАР КЕЙСИ

    10 5 Отговор
    КЪНЧО Е КОМУНИСТИЧЕСКА ПОДЛОГА НА .......... "НАТОВСКИЯ ГЕНЕРАЛ" (МУНЧО ZEЛЕНОЧОРАПСКИ) ....... ФАКТ !
  • 33 Българин

    24 3 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Европейската комисия заключи, че няма да продължи забраната за внос на зърно от Украйна за Унгария, Полша, Румъния, България и Словакия. Анадънму? Ще купуваме олио за 2 лева!

    Коментиран от #35

  • 34 Пенсионер 200+50 изборни

    22 4 Отговор
    КЪНЧО ПРОДАЖЕН, ВЪПРОС НА НАЦИОНАЛНА СИГУРНОСТ Е НАРОДЪТ ДА МОЖЕ ДА СИ КУПУВА ХЛЯБ И ЕВТИНИ ЗЕЛЕНЧУЦИ. КОГАТО БОКОВИТЕ ГРШЕФТАРИ ПРОДАВАТ НА СОБСТВЕНИЯ СИ НАРОД СКЪПО И ПРЕСКЪПО, ПО - ДОБРЕ ДА ГИ НЯМА!
  • 35 Еб ааах ги във вампирите!

    27 2 Отговор

    До коментар #33 от "Българин":

    Така и трябва да бъде! Залежават стотици хиляди тонове българско зърно, мелниците и пресите не работят, НО СОБСТВЕНИЦИТЕ ИСКАТ ДА ПОЛУЧАТ ОТ БЕДНИЯ НАРОД ПЕЧАЛБИ ТАВАН+! ТРЯБВА НЕ САМО ДА ИМ СПРАТ СУБСИДИИТЕ, НО И ДА ВДИГНАТ ТРОЙНО ДАНЪЦИТЕ НА АРЕНДАТОРИ НАД 1000 ДЕКАТА
  • 36 Откачена работа

    8 21 Отговор
    Денков твърди,че украинския внос е от полза за всеки български гражданин.Той явно не гледа на земеделците ни,като на български граждани.Сигурно смята,че те всички са с руски паспорти и са му врагове.А какво да кажем за съмняващите се,че украинският
    внос е убийствено болестотворен?И те сигурно са врагове и Путинисти.Питам кога Денков открито ще стане американски гражданин?
  • 37 САТЪРА НА ХАНА

    6 12 Отговор
    ТРЯБВА ДА СЕ ВЪВЕДЕ ПЪЛНА ЗАБРАНА ЗА ИЗНОС
    НА БЪЛГАРСКО ЗЪРНО АКО НЕ Е ПРЕРАБОТЕНО
    ....
    СРАМ Е ДА СМЕ ЖИТНИЦА , А ДА НАГЪВАМЕ ТУРСКИ БИСКВИТИ ОТ УКРАИНСКО ЖИТО
    И ТУРСКИ МАКАРОНИ
    ..... А СМЕ И В ЕС И СПОКОЙНО МОЖЕМ ДА ИМ ПРОДАВАМЕ ПРЕТАБОТЕНИ ХРАНИ
  • 38 САТЪРА НА ХАНА

    5 12 Отговор

    До коментар #30 от "инж. Ганчо Илков":

    АКО НЯМАШ ГОЛЕМИ ПОСЕВНИ БЛОКОВЕ
    .. ТРАКТОРИСТА И КОМБАЙНЕРА ЩЕ СА ПОСТОЯННО ПИЯНИ ОТ КРЪГЧЕТА
    ..... А ПРОИЗВОДСТВОТО ПАДА С 15-20%
    .... ВИКАМ ТИ ИНЖЕНЕР ,ЩОТО НЕ ТИ ЗНАМ ИМЕТО
    АМА КАТО ГЛЕДАМ .... ТИ СИ ЗНАЕШ

    Коментиран от #43

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Отец Дионисий

    11 1 Отговор

    До коментар #39 от "САТЪРА НА ХАНА":

    Покай се чадо и се моли да ти бъдат опростени греховете!

    Коментиран от #42

  • 41 СЛОНА

    9 2 Отговор

    До коментар #39 от "САТЪРА НА ХАНА":

    ЩЕ МИ ЛАПАШ ХОБОТА С ОХОТА И ТО
    КОГАТО Е СОПОЛИВ!!!
  • 42 СЛОНА

    9 0 Отговор

    До коментар #40 от "Отец Дионисий":

    ОСТАВИ ТАЗ РАБОТА ЗА МОЯ ХОБОТ!!!
  • 43 инж. Ганчо Илков

    1 4 Отговор

    До коментар #38 от "САТЪРА НА ХАНА":

    Защо се опитваш да се закачиш за Темата, когато нямаш готовност да Коментираш. Първо, пиши си Името, второ говорим за Сдружение на Собственици на Земя, трето ако ни си чувал да знаеш, има Малогабаритна Селскостопанска Техника. Всеки Собственик от Сдружението предоставя това с което разполага и предоставя на Производствено Търговските Предприятия на Сдружението Излишъка от Суровината която Произвежда, т.е. Участва със съответен Дялов Капитал и Получава част от Общата Печалба (в съответствие с Дяловияг си Капитал). Тази Система, или Кооперация (по Времето на Стамболийски) е възприета в Страни като Дания, Ирландия и много други Фермери Страни. Именно тази Система, за кратко време след Първата Световна Война, направи Българския Лев Конвертируема Валута. Така, че питай Дядо ти (ако не е Комунист и е от Село). Чети Реалната, а не Манипулираната История. Кооп Магазините, които все още се срещат, са били Създадени като Част от тази Система.
  • 44 пешо

    7 0 Отговор
    зърнопроизводителите искат да продават по скъпо от пазарната цена и разликата да плати народа
  • 45 инж. Ганчо Илков

    3 0 Отговор
    Конкретно. Хлябът, е на този който го прави, т.е. на Хлебопекарите. Крайният Продукт Хляба, отговаря на Изискванията въз Основа на Сертификата, който Контролният Орган издава на Производителя. Няма Ограничение за Производителя от къде да взима Суровината. Суровината, от своя страна също Отговаря на Контролните Изисквания за достъп до Стоковата Борса. На Производителите на Крайния Продукт никой не е в състояние да нарежда от къде и коя Суровина да Купува. Такова Нареждане се нарича Рекет. Същото се отнася и до това - Производителя, да Предлага Суровината която Произвежда на съответната Стокова Борса. Това е Пазара. Има Контролни Изисквания и Свобода на Предлагането.
  • 46 Голф игрището

    2 0 Отговор
    му е подарък за редовните лъжи и манипулации
  • 47 Не ме интересува мнение на продал се

    5 0 Отговор
    На този му плащат за да говори каквото му кажат.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол